Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Sneijder memoreert: ‘Dick werd helemaal gek en riep: eruit!’

Laatste update:

Dick Advocaat zit dinsdagavond naar alle waarschijnlijkheid voor het laatst op de bank als bondscoach van het Nederlands elftal. Wesley Sneijder betreurt het vertrek van de keuzeheer bij de KNVB. De middenvelder van OGC Nice brak onder Advocaat door in Oranje en is hem daar nog altijd dankbaar voor. “Door hem is in 2003 mijn interlandcarrière begonnen”, aldus Sneijder.

Het duurde niet lang voordat Sneijder het vertrouwen terugbetaalde aan Advocaat. “In mijn tweede interland al, de play-offthuiswedstrijd tegen Schotland. Door die 6-0 plaatsten we ons alsnog voor het EK in 2004.” Rond de heenwedstrijd tegen de Schotten maakte Sneijder voor het eerst de temperamentvolle Advocaat mee. “Ik werd buiten de selectie gelaten en zat met Paul Bosvelt op de tribune. Voor de wedstrijd wilde ik de spelers in de kleedkamer even succes wensen. Daar liep Dick. Hij werd helemaal gek en riep: eruit! Hij wilde totale rust voor de spelers en vond dat ik daar niks had te zoeken.”

Mede dankzij een doelpunt en drie assists won Oranje in de Johan Cruijff ArenA met ruime cijfers van Schotland en plaatste Nederland zich voor het EK van 2004. “Die samenwerking in de eerste periode-Advocaat is heel kort geweest. En ook nu is het maar eventjes. Maar goed, in de tijd dat ik met hem te maken had, was het wel altijd heel prettig. Hij is emotioneel, heeft heel veel passie, maar kan tegelijkertijd spelers ook heel veel vertrouwen geven.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat doet Sneijder in godsnaam nog bij het Nederlands elftal. Echt met alle respect hoor het is wel echt vergaande glorie. Hij had bij Ajax moeten komen maar gelukkig is dat ook niet gebeurd. Nederland moet lekker 5-3-2 gaan spelen.

Jasper
Tete
De Ligt
Willems
Blind
Wijnaldum
Propper
Promes
Van Ginkel
Depay
Babel
13 november 2017 om 07:47

Ik denk dat hij recordinternational wil worden. Erg triest inderdaad.

13 november 2017 om 08:01

In een mentor-rol zou hij best belangrijk nog kunnen zijn, binnen het veld minder. Sneijder is wel een van de weinige middenvelders die de kwaliteiten heeft om tussen de linies te spelen, iets wat Blind, Strootman en Wijnaldum niet hebben.

13 november 2017 om 08:03

Eens met je stelling dat Sneijder afscheid moet nemen. Maar dan direct van nog een stel van die generatie. Dan wil ik dus eigenlijk de namen Van Persie, Nigel de Jong en Huntelaar niet meer horen vallen als er een nieuwe bondscoach wordt aangesteld.

Overigens vind ik je opstelling wel erg optimistisch. Leuk, die 3-2-3-2, maar dan wel met 3 centrale verdedigers. Ik opteer voor Van Dijk - De Vrij - De Ligt.

Als een coach in deze tijd een speler de deur had gewezen was het hommeles geweest. Tweetje eruit en de media had weer mnd voer

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren