Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Sneijder, Boskamp en Van der Vaart trekken zelfde conclusie over mazzel Ajax

Laatste update:

Ajax kwam in de tweede helft goed weg tegen Besiktas, vinden analisten Wesley Sneijder, Jan Boskamp en Rafael van der Vaart. Na iets meer dan een uur spelen kwam Kenan Karaman tot scoren, maar in de ogen van arbiter Benoît Bastien deelde hij een onreglementaire duw uit aan Jurriën Timber. Daardoor bleef Ajax op een 2-0 voorsprong staan, die uiteindelijk ook over de streep werd getrokken.

"Stel je voor dat het 2-1 wordt...", zegt Boskamp in de studio van RTL7. Hij denkt dat 'niemand iets zou zeggen' als de situatie niet werd afgefloten. "Het is een duw aan de zijkant, een schouderduw", vult Sneijder aan. "Als hij niet fluit en de actie laat doorlopen, krijg je een VAR-check en wordt het doelpunt normaal gesproken niet afgekeurd." Bij Ziggo Sport komt Van der Vaart tot hetzelfde oordeel. "Ik weet niet wat die scheids gezien heeft, maar hij floot al voordat hij ging schieten. Normaal wacht je even voordat hij erin gaat. Ik vond hier niks aan de hand, eerlijk gezegd."

Besiktas maakte het afgekeurde doelpunt in een fase waarin Ajax minder goed in de wedstrijd zat. Boskamp bestempelt het optreden van de Amsterdammers in de tweede helft als 'heel matig'. "Ze gingen moeilijk doen, hakjes geven, noem maar op. Besiktas kwam zelfs een beetje in de wedstrijd. De tweede helft was niet om aan te gluren." Sneijder ergerde zich minder aan de technische hoogstandjes. "Dat is ook een beetje inherent aan zo’n wedstrijd. Je staat met 2-0 voor en het gaat vrij gemakkelijk. Dan ga je toch een beetje pielen."

"Het gaat om het resultaat", vervolgt Sneijder. "Ik had zelfs het gevoel dat ze in de tweede helft een stapje terug deden en er niet meer zoveel energie in staken. Ze gingen gewoon lekker voetballen en wisten dat de wedstrijd binnen was. Je moet je toch weer focussen op het weekend." Boskamp vindt echter dat Ajax te weinig uit de wedstrijd heeft gehaald. "Je loopt zo te klooien in de tweede helft. Je hebt mogelijkheden om nog verder uit te lopen. Ze kregen daar nog twee of drie mogelijkheden voor."

Werd het doelpunt van Besiktas terecht afgekeurd?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties

Hier is natuurlijk met de beste wil van de wereld geen overtreding in te zien. Onvoorstelbaar dat deze goal werd afgekeurd. Als dit soort dingen zo mee gaat zitten groei je wel lekker in het toernooi.

28 september 2021 om 21:22

Eigenlijk werd de goal niet eens afgekeurd. De scheidsrechter floot al voordat er werd gescoord. En ja, dat hij floot dat was wel mazzel inderdaad.

28 september 2021 om 21:39

Je hebt helemaal gelijk. Dat maakt het alleen nog maar gelukkiger voor Ajax, want met zijn vroege fluitsignaal ontnam hij de VAR ook nog de mogelijkheid om nog in te grijpen.

28 september 2021 om 23:30

Verder wel mazzel dat Tadic een 99% goal mist en Haller twee keer op de keeper kopt. Ik snap dat ze balen van deze scheidsrechterlijke dwaling. Ze konden tegen alle verhoudingen in op 2-1 komen en wie weet komen ze dan terug tot 2-2. Echter zijn ze gewoon compleet weggespeeld en moeten ze niet doen alsof dit de schuld van de scheids is.

28 september 2021 om 23:49

Ach Ajax hoeft helemaal niet in het toernooi te groeien. Zijn 2x veel en veel beter. Als Besiktas had gescoord hadden ze weer beetje gas bij gegeven zoals ook in Lissabon. Vergelijkbare wedstrijd met alleen wat minder goals..

Was wel een momentje idd, heb voor de leuk even gekeken op een Turkse voetbalsite en daar spreken ze van een schande e.d. Verder uiteraard nergens aanspraak op, vandaag erg armoedig vanuit Turkse kant maar wat wil je met 12 geblesseerden

Was ook niks aan de hand. Gaf op het perfecte moment een zetje aan Timber. 2e helft speel je te laks en met zo’n 2-1 kan je nog dom tegen een gelijkspel aan lopen ook. Voor mijn gevoel de laatste 20 minuten rustig uitgespeeld, heb niet het idee dat er veel mensen moe zijn voor Utrecht komend weekend. Al met al een prima avond.

Yep, geen enkele reden om het doelpunt af te keuren en Ajax riep het over zicj=h af door op 6–70% de tweede helft uit te willen spelen… dat leek bewust…

Was idd een mazzeltje maar goed de vorige wedstrijd was er ook al een debutant als scheids en die bakte er niks van. Gelukkig schoot Ajax er op eigen kracht 5 in toen. Nu weer een debutant en die vond ik niet eens zo slecht maar dit was wel een blundertje natuurlijk. Voor de verandering zit het een keertje mee, na Ajax-Real en Chelsea-Ajax.

Er was idd. echt niks aan de hand. Timber stond niet stevig en was door snelheid al uit "balans". Gewoon een schouderduw. Hier hebben wij echt geluk gehad. Maarja ik klaag ook niet verder 😄

28 september 2021 om 23:32

Verder ook geluk bij de gemiste kansen van Tadic, Haller (2x), Berghuis en Gravenberch ?

Man man man, iedereen zag dat de 2e helft niet top was, maar er was echt niks aan de hand. " Stel je voor dat die goal telde" tja.. stel je voor dat Ajax paar kansen meer afmaakte... Wat een teksten weer zeg van de analisten

Daar was weinig aan de hand, dat zagen we zelfs vanaf de tribune. Als hij dit had laten doorgaan kun je er niet veel van zeggen. Dat was een gelukkig momentje. Maar goed, samen met die bal op de paal was het ook het enige speldenprikje. Vergeleken met de verprutste kansen van Ajax was 4-0 een betere afspiegeling, een serieus resultaat heeft er voor Besiktas geen moment ingezeten. Iets wat je ze door de afwezigen ook niet echt kwalijk kan nemen.

Ik dacht dat de Nederlandse arbitrage slecht was, deze man kent waarschijnlijk de spelregels niet.

28 september 2021 om 22:02

Jij volgt duidelijk geen buitenlands voetbal. Daar is de arbitrage nog veel slechter vaak hoor

Ajax geluk gehad? Besijtas heeft geluk gehad! Voor het zelfde geld wordt het 4 of 5 nul. Tadic, Haller 100 pct kansen gemist

Zoals ik gister ook aan gaf in een topic over de lastige situatie omtrent Linssen en het afkeuren van de 4-3 van Til: je wint wat en verliest wat met de scheids. Ajax heeft de arbitrage in de CL laatste jaren zoveel tegen gehad, nu zat het eens mee. En weer door!

29 september 2021 om 00:40

Nederlandse clubs hebben naar mijn idee vaker scheidsrechters tegen dan mee. Feyenoord tegen Wolfsberger staat me bijvoorbeeld nog maar al te goed bij. Misschien komt het doordat wij wat minder bezig zijn met het beïnvloeden van de scheids oid. Geen idee.

Wat een stelletje azijn zeikerds die Boskamp en Sneijder zeg… Boskamp heeft af en toe nog wel wat positiefs maar die sneijder wat een gebakkie man. Je zit te kijken naar een pot op het hoogste niveau en je wint 2-0 en geeft 2 kansen weg. Sneijder lekker van die buis af

Het zal altijd een vraag blijven wat er dan had gebeurd. Het zelfde was het geval in Portugal waar het niet 2-3 werd maar vlak daarna 1-4 .
In ieder geval een goed resultaat en nu naar de volgende test tegen Dortmund

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren