Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Smaakmaker Mattsson kan de Champions League in; NEC slaat eerste bod af

Laatste update:

FC Kopenhagen heeft zich bij NEC gemeld voor Magnus Mattsson, zo meldt De Gelderlander zaterdagochtend. Volgens journalist Jeroen Bijma heeft de Nijmeegse club zelfs al een concreet bod ontvangen. Voetbal International bericht echter dat NEC niet overtuigd is van de bieding en niet mee wenst te werken aan een vertrek van zijn absolute smaakmaker.

Hoe hoog het bod is dat NEC heeft ontvangen, is vooralsnog onbekend. De beleidsbepalers van de Eredivisionist vinden de binnengekomen aanbieding niet interessant genoeg, schrijft VI. Bovendien wil de club ook niet meewerken aan een vertrek van Mattsson. De 24-jarige Deen heeft wel oren naar een transfer en zou zelfs al dicht bij een persoonlijk akkoord met FC Kopenhagen zijn.

Eerder gaf de aanvallende middenvelder aan pas na dit seizoen te willen vertrekken. Mattsson beschikt bij NEC over een aflopend contract, maar de club heeft een optie om die verbintenis automatisch met een jaar te verlengen. Zijn huidige marktwaarde is volgens Transfermarkt 3 miljoen euro.

Bij Kopenhagen zou Mattsson binnenkort kunnen spelen in de achtste finales van de Champions League. De Deense topclub wacht komende maand een zware uitdaging tegen titelverdediger Manchester City. In de groepsfase van het miljardenbal werd Kopenhagen enigszins verrassend tweede in een poule met Bayern München, Galatasaray en Manchester United.

Mattsson is bezig aan een geweldig seizoen bij NEC. In 21 officiële wedstrijden was de Deen tot dusver goed voor 12 doelpunten en 5 assists. Zijn vertrek zou een grote domper zijn voor NEC, dat zich dit seizoen wil plaatsen voor de play-offs om Europees voetbal.

Mattsson kwam in de zomer van 2021 voor enkele tonnen over van Silkeborg IF, de club waar hij zijn jeugdopleiding genoot en doorbrak als profvoetballer. Namens die club kwam hij voornamelijk uit op het tweede niveau van Denemarken.

Bij Kopenhagen zou Mattsson zich kunnen bewijzen in de Superligaen, het hoogste niveau in zijn geboorteland. De vijftienvoudig landskampioen staat momenteel derde in de competitie. Kopenhagen meldde zich eerder deze maand al bij Sparta voor doelman Nick Olij, maar de Haarlemmer veegde de interesse resoluut van tafel.

Indien Mattsson toch vertrekt, heeft NEC zijn opvolger reeds in huis. De 35-jarige Tjaronn Chery werd deze week gepresenteerd in Nijmegen. De routinier wordt door NEC gehuurd van Maccabi Haifa, waar hij aanvoerder én sterspeler was. Chery wilde vanwege privéomstandigheden terugkeren naar Nederland.

Dit artikel betreft een update van een eerder nieuwsbericht. De reacties onder het bericht kunnen daardoor minder actueel zijn.

Moet NEC meewerken aan een vertrek van Mattsson?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ajax moet hem halen, maar Kopenhagen is voor hem een schitterende club en spelen goed en mooi voetbal.

27 januari 2024 om 10:05

Als Misehouy weg gaat zou dat best eens een goede zet kunnen zijn. Stel hij kost miljoen en hij bevalt niet dan kan je hem altijd voor 4 miljoen kwijt aan bv en Kopenhagen. Bevalt hij wel dan kun ga je er op vooruit.ajax moet weer leren slim in te kopen. Een Schone was daar een goed voorbeeld van. Daarbij mist Ajax spelers in deze leeftijdscategorie.

27 januari 2024 om 10:19

Hij geeft me schone vibes. Maar dan beter toen die naar ajax kwam. Prima speler hoor om erbij te hebben.

27 januari 2024 om 13:09

Omdat het een Deen van NEC is? Of vind je het daadwerkelijk hetzelfde soort voetballer?

Persoonlijk ben ik van mening dat NEC dit jaar zo’n unieke kans op Europees voetbal en/of bekersucces heeft dat je het richting je supporters en staf eigenlijk niet kan maken om Matsson nu nog te verkopen tenzij er echt extreem absurde bedragen geboden worden. En dan heb ik het niet over 4-5 miljoen, dat ga je er in de zomer ook nog wel ongeveer voor krijgen. M.i. moet NEC tegen Kopenhagen zeggen dat alles onder de 7 miljoen ontoereikend is en als ze dat niet bevalt dat ze in de zomer terug mogen komen. Hadden ze zich maar eerder moeten melden en niet in de laatste dagen van de transferperiode, stelletje sufferds. Meijer gaf laatst ook al aan dat 5 miljoen niet genoeg was. Helaas vrees ik dat NEC om de een of andere reden door de knieën gaat en dit Mattsson ‘gunt’, maar dat is dan wel een enorme middelvinger richting je fans

27 januari 2024 om 09:29

Voor NEC is hij niet te houden. Voor 4a5 miljoen weer op de bank is niet verkeerd.
Dan kunnen ze weer iets anders halen.

27 januari 2024 om 09:37

Zoals al eerder gezegd heeft NEC bij monde van de trainer al laten weten dat 5 miljoen deze window niet genoeg is. Maar zelfs als je die 5 miljoen nu pakt is het maar de vraag wat je er nog mee kan deze transferperiode. Als de ideale opvolger überhaupt nog beschikbaar is ga je er in de laatste dagen van de transferperiode echt zwaar voor overbetalen. Is helemaal niet zo interessant. Veel liever 4 miljoen in de zomer dan 5 nu, ga je onderaan de streep meer aan over houden.

27 januari 2024 om 09:51

Gaat het volgend jaar met NEC minder, krijg je ook minder.vik denk juist dat dit en unieke kans voor beide partijen is. Speler een droom transfer, en NEC een fantastische transfersom

27 januari 2024 om 10:04

Als je hem komende zomer verkoopt (wat volgens mij gewoon het originele plan is/was) dan maakt het natuurlijk geen reet uit of het volgend jaar minder gaat want dan is Mattsson namelijk allang weg. Ik snap heel goed dat NEC spelers moet verkopen maar het gaat ook om het wanneer en hoeveel. 5-6 miljoen in de winter kan om verschillende redenen minder aantrekkelijk zijn dan 4 miljoen in de zomer.

27 januari 2024 om 10:53

@keizerstad1994 - Misschien moeten ze in de onderhandeling meenemen dat Kopenhagen hem mag overnemen voor een bepaald bedrag waar Nec en Kopenhagen akkoord mee zijn, alleen dat ze Mattsson wel nog een halfjaar huren om zo te kijken hoe ver ze komen in de Eredivisie. Neemt niet weg dat ze alle biedingen van Mattsson moeten afslaan tot aankomende zomer, want misschien krijgen ze hogere biedingen binnen dan wat ze nu van Kopenhagen krijgen.

27 januari 2024 om 12:53

5 miljoen voor een topper als mattson is toch veel te weinig? Als hij zo bij Heerenveen zou spelen en hij ging voor 5 miljoen weg zou ik woest zijn. Echt een fantastische voetballer.

27 januari 2024 om 13:46

5 Miljoen is veel te weinig voor een spelels zoals hem. Het zou idd een dikke middelvinger zijn naar de fans, maar geld is belangrijker dan emotie.

27 januari 2024 om 15:40

@D.Pranjic Ben het wel eens dat 5 miljoen weinig is, maar denk niet dat je het dubbele ervoor gaat krijgen qua club dat NEC is. Daarin is Heerenveen toch wel iets verderop

27 januari 2024 om 16:21

Er is natuurlijk al wel een soort van voorgesorteerd op het vertrek van Mattsson met de komst van Chery, die bij Maccabi Haifa 95% van de tijd als aanvallende middenvelder werd opgesteld.

Iedere (haalbare) speler is vergeleken met Mattsson dit seizoen een stap achteruit voor NEC, maar in principe heb je met Chery voor het komende half jaar een 10 erbij. Ik zie dan nog graag een rechtsbuiten en spits komen.

27 januari 2024 om 17:10

Je hebt chery tot einde van t seizoen, ik zie NEC nog zo de gok maken

27 januari 2024 om 09:34

Jij als supporter hebt makkelijk praten. Maar het bestuur moet ook letten op de financiën. Een club als NEC heeft juist dit soort transfers nodig om gezond te blijven

27 januari 2024 om 15:56

En wat levert het NEC op als ze Europees voetbal zullen halen? Je kan hem aankomende zomer nog steeds verkopen voor een goed bedrag. NEC zit in een goede flow en heeft kans om ver te komen in de beker en de play offs te halen. NEC heeft in het begin van het seizoen ook al Cissokho voor 3 miljoen verkocht en Tavsan voor 5 ton. Gewoon aankomende zomer lekker verkopen en richten op prestatie dit seizoen.

27 januari 2024 om 10:28

Wie is er eigenlijk verantwoordelijk voor de scouting bij NEC? Ik vind dat zij altijd leuke spelers oppikken. Misschien geen wereldtop maar voor een club als NEC zeer goed. Clubs als Utrecht en Heerenveen zouden daar eens naar moeten kijken.

27 januari 2024 om 10:49

Carlos Aalbers (vroeger scout van FC Groningen en AZ) en Nick Kersten, waarbij de hoofdscout Senol Kok is bij Nec. Sommige spelers waren normaal gesproken onhaalbaar, maar het wordt financieel ondersteunt door Boekhoorn. Eigenlijk een effectievere samenwerking dan wat Utrecht heeft met de huidige TD en Van Seumeren.

27 januari 2024 om 15:57

Welke spelers zouden precies onhaalbaar zijn? Kan me alleen Cillessen bedenken die een transfersom en goed salaris opstrijkt.

27 januari 2024 om 11:15

Precies, alleen laten gaan als er voor nec echt een heel hoog bedrag in zit

27 januari 2024 om 11:33

De Gelderlander beschrijft zojuist dat NEC het eerst bod "resoluut" heeft afgewezen.

Bij een goed bod dan kunnen ze denk ik niet anders, zeker als Mattson zelf ook wil gaan. Ze lijken in ieder geval van plan om goed te cashen als hij dan toch wordt verkocht.

Ik denk wel dat NEC er sterk rekening mee houdt. Zijn vervanger staat al klaar en wordt door Meijer gepresenteerd als aanvaller. Lijkt me allemaal onderdeel van het spel.

Ik vind het net als jij ontzettend jammer als hij gaat. Tegelijkertijd kan NEC een goede transfer niet laten schieten en geef je daarmee ook misschien een positief signaal af aan andere talentvolle spelers, dat ze NEC als een goede stap in hun carrière kunnen overwegen

Ben benieuwd hoe ver Kopenhagen wil gaan.



Feyenoord heeft hier ongelofelijk liggen slapen!!! Groot talent dat zag je vorig seizoen al. Kan op meerdere posities uit de voeten. Heeft groot loopvermogen gekoppeld aan goede techniek, passeerbeweging en, last buy not least, scorend vermogen!

27 januari 2024 om 09:51

Nou nou. Bij Feyenoord zou hij gewoon op de bank zitten hoor.

27 januari 2024 om 12:27



Dat betwijfel ik en anders zou hij volgend jaar in de basis staan. Die gozer heeft veel kwaliteiten en vooral die kwaliteiten waar wij naar op zoek zijn en die we nodig hebben zoals eerder beschreven. Wanneer we hem voor 5mlj hadden gekocht had hij na een jaar of misschien na 2 jaar zomaar 30 mlj waard geweest. Let maar op straks. Als hij naar Kopenhagen gaat speelt hij 1 of 2 seizoenen later in de premier league.

27 januari 2024 om 13:10

Zo fantastisch speelt Stengs niet toch? Denk dat Matsson echt wel een gedegen concurrent voor hem zou zijn.

27 januari 2024 om 15:03

Feyenoord heeft met Wieffer, Zerrouki, Timber en Vd Belt al prima bezetting. Daar achter komt dan nog een speler als Zechiël die bakken met talent heeft. Op het middenveld zitten we niet verlegen om een speler. We hebben niet zitten slapen met Mattsson. Hij was niet nodig. Maar wel een geweldige speler.

27 januari 2024 om 16:10

Mattsson past denk ik ook niet echt in de formatie hoe Feyenoord speelt. Het is echt een 10 die heel veel in de 16 komt.

NEC moet hem gewoon laten gaan voor 4+ miljoen. Dar zou een zeer mooi bedrag zijn eventueel met een doorverkoop percentage. Daarnaast is de vervanger al in huis gehaald. Ik denk niet dat deze speler veel meer zal gaan opleveren. NEC zit nu in een goede fase maar het blijft een wisselvallige ploeg qua spelbeeld. Als je een paar wedstrijden geen punten pakt sta je zo weer halverwege het rechterrijtje.

Ik zou het wel jammer vinden mocht deze speler de Eredivisie verlaten. Ik vind het wel een sierlijke speler en hij heeft goede statistieken. Hij was mij eerder nooit opgevallen maar ik kijk dan ook buiten Feyenoord om, bijna geen andere wedstrijden meer. Iemand hierboven reageert dat Feyenoord ligt te slapen. En eerlijk gezegd, denk ik dat ook wel. Volgens mij kan Mattson moeiteloos met ons mee. De vraag is alleen, op welke plaats zou je hem dan wegzetten. Afijn, het is voor de NEC-fans te hopen dat zij hem weten te behouden. Verlies je zo'n belangrijke speler in de laatste dagen van de transfermarkt, dan is het altijd nog maar de vraag wat je er voor terug kan halen.

27 januari 2024 om 11:17

Misschien is cherry wel gehuurd omdat ze wisten dat dit eraan zat te komen. Ik gun hem deze stap maar hoop wel dat het allemaal goed uitpakt, hij was echt in vorm. Andere kant is dat nec voor dat geld weer 2-3 Andere spelers kan halen voor volgend seizoen

Ze hebben het bod al afgewezen.
Vind dat je als NEC zijnde ook lekker hoog in de boom moet gaan zitten voor Mattsson.
Is niet minder dan Sahraoui of Ugalde die voor 10m + bedragen gaan.

Enige wat de prijs een beetje weerhoudt is het 1,5 jarige contract maar dan zou ik nog steeds richting de 7/8m hanteren.. de 4/5m krijg je in de zomer ook.

27 januari 2024 om 12:05

Laten we nou niet overdrijven. Mattson heeft tot nu toe een goede eerste seizoenshelft gespeeld op de 10 positie. Hiervoor viel hij absoluut niet op in positieve zin. 4 miljoen is gewoon een heel net bedrag. Alles hierboven is al uitzonderlijk

Dit is toch een speler die gewoon voor de nederlandse top moet spelen? Zie hem graag bij feyenoord maar behalve bij psv kan die jongen ook easy mee bij ajax twente en az. Zou zonde zijn voor de eredivisie.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren