Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Twee rode kaarten, twee beauties en een record voor Schöne: NEC verslaat Fortuna

Laatste update:

NEC heeft vrijdagavond een vrij eenvoudige overwinning geboekt op Fortuna Sittard. Na de vroege rode kaart voor Tijjani Noslin wist NEC via Magnus Mattsson en Koki Ogawa voor rust al tweemaal te profiteren van de overtalsituatie. Enkele minuten na rust pakte Mees Hoedemakers rood voor een soortgelijke overtreding als Noslin in de eerste helft, waarna Kaj Sierhuis de spanning even terugbracht, voordat Mattsson en Sontje Hansen voor de beslissing zorgden: 4-1. NEC stijgt naar de achtste plek en duwt Fortuna naar de tiende plaats.

Aan de kant van NEC geen verrassingen in de opstelling. Trainer Rogier Meijer stuurde dezelfde elf namen het veld in die afgelopen week met 1-3 wonnen van PEC Zwolle. Lasse Schöne begon dus andermaal op de bank. Bij Fortuna viel er één wijziging waar te nemen. Mitchell Dijks, vorige week nog basisspeler tijdens de 1-0 zege op RKC Waalwijk, was er in Nijmegen niet bij wegens een blessure. Siemen Voet verving hem op de linksbackpositie.

Veel viel er niet te beleven in de openingsfase. Er was dan ook een grote fout voor nodig om de eerste serieuze kans te noteren na bijna twintig minuten spelen. Alen Halilovic wilde Deroy Duarte aanspelen, maar dat haf Magnus Mattsson door. De Deen legde af op Elayis Tavsan, wiens inzet door uitstekend ingrijpen van Duarte naast ging.

Uit het niets kantelde de wedstrijd volledig. Noslin leed balverlies en in een poging de bal te heroveren raakte hij met zijn voet de enkel van Calvin Verdonk. Scheidsrechter Edwin van de Graaf gaf in eerste instantie geel, maar na het zien van de beelden besloot hij anders: direct rood. Toch wist Fortuna vrijwel direct voor gevaar te zorgen. Na een korte combinatie loste Halilovic een schot, dat via de bovenkant van de lat over ging.

Aan de andere kant speelde Halilovic weer een hoofdrol, maar dit keer in negatieve zin. De Kroaat leed binnen een seconde of vijf tweemaal balverlies. Koki Ogawa nam het balbezit over en gaf af op Mattsson, die van afstand uithaalde en met een streep de kruising vond: 1-0. Daar leek het voor rust ook bij te blijven, totdat de tweede minuut van de blessuretijd aanbrak. Dirk Proper speelde Mattsson aan, die een fraaie voetbeweging in huis had op Ogawa. De Japanner rondde van dichtbij af: 2-0.

Fortuna-trainer Danny Buijs besloot in de rust om Halilovic in de kleedkamer achter te laten voor Ragnar Oratmangoen. De invaller zag Hoedemakers een soortgelijke overtreding begaan als Noslin in de eerste helft. Dit keer was Arianit Ferati en weer gaf Van de Graaf rood. Toch bleef NEC de bovenliggende partij en had het zelfs zijn voorsprong kunnen vergroten. Proper schoot net over, terwijl een kopbal van Ogawa naast ging.

Fortuna kwam uit het niets terug in de wedstrijd. Sierhuis werd aangespeeld op de rand van de zestien en krulde de bal heerlijk in de verre hoek: 2-1. De Limburgse supporters in het Goffertstadion zagen hun hoop op een resultaat alweer snel vervliegen. Opnieuw was Ogawa belangrijk bij het het heroveren van de bal. Hansen snelde op links langs zijn tegenstander en gaf voor op Mattsson, die simpel binnenkopte: 3-1.

Als Fortuna nog hoop had, dan was die een kwartier voor tijd definitief verdwenen. Tavsan zag zijn schot eerst gekraakt worden. De ongelukkige Sittarders zagen de bal bij Hansen terechtkomen, die de tijd en ruimte had voor een schijnschot en een daadwerkelijk schot. Ivor Pandur was kansloos: 4-1. Schöne werd daarna een invalbeurt gegund en de Deen schreef daarmee geschiedenis. Schöne kwam voor de 433ste keer in actie in de Eredivisie en daarmee evenaarde hij het record voor de buitenlander met de meeste wedstrijden op het hoogste niveau in Nederland.

Nr.TeamMWGV+/-Pnt
1PSV3127318684
2Feyenoord3123625675
3FC Twente3119662863
4AZ3117772758
5Ajax3113108749
6NEC31121181247
7FC Utrecht3112109246
8Sparta Rotterdam3112712343
9Go Ahead Eagles3111911342
10sc Heerenveen3110615-1436
11PEC Zwolle319814-1635
12Fortuna Sittard319814-1935
13Almere City FC3171212-2033
14Heracles Almelo319517-2432
15Excelsior3151115-2026
16RKC Waalwijk316718-2125
17FC Volendam314720-4519
18Vitesse315521-452

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Uitslagen van wedstrijden worden te vaak bepaald door de VAR. Zeker ook vaak met incorrecte beslissingen. Verder weinig woorden te verspillen aan dit lachwekkende toneelstuk. Ik laat even een niet-Fortuna fan uit de live feed het afmaken: Ebegumeci23Als Fortuna zijnde zou je maar een compilatie maken van de afgelopen 2 jaar. Van de makkelijk gegeven rode kaarten , de discutabele strafschoppen , en de partijdigheid van de scheidsrechter ten nadele van Fortuna.Ben geen supporter van Fortuna , maar als voetballiefhebber zie ik toch een patroon. Kan me niet heugen dat er een ander club is die zo hardWordt gestraft als Fortuna.En natuurlijk is dit makkelijk , en onsportief. Maar echte kenners en volgers van Fortuna die weten precies waar ik het over heb.

Hele fijne overwinning, en eindelijk weer eens thuis. Toen ik vantevoren las dat Fortuna al lange tijd wacht op een uitoverwinning, zag ik de bui alweer hangen, maar gelukkig is dat deze keer niet gebeurd.

Goed geprofiteerd van de man-meer-situatie. Jammer dat je dan zelf ook tegen een rode kaart aanloopt, die terecht wordt gegeven. Hoedemakers zat al niet lekker in de wedstrijd en dit was de kers op de taart. Sierhuis maakt een mooie treffer en dan denk je dat het weer spannend wordt, maar gelukkig maak je (op mooie wijze) de 3-1 en de 4-1 en is de wedstrijd gespeeld

15 december 2023 om 22:06

Gefeliciteerd! Ik denk dat we een vele leukere wedstrijd hadden gehad zonder de rode kaart in de eerste helft. Dat is jammer.

15 december 2023 om 22:16

Nou niet om vervelend te doen maar ook met 11 tegen 11 zakte Fortuna erg ver terug. Is natuurlijk hun goed recht want daarmee spelen ze in op de zwaktes van NEC maar met 11 tegen 11 was dit denk ik een hele saaie wedstrijd geworden.

15 december 2023 om 22:36

Dat denk ik niet. Ik denk dat het wel was losgebrand na een tijdje. Alles beter dan een VAR die een andere ploeg in het zadel helpt!

15 december 2023 om 22:50

Weet niet of het per definitie leuker was geworden. Fortuna stond goed, NEC kwam er moeilijk doorheen. Leek echt een schaakspel te worden.

Nu, qua doelpunten en na de rode kaart van Hoedemakers, veel meer een open wedstrijd, maar vanuit Fortuna-perspectief snap ik je reactie en hadden jullie ook meer kans gehad op een resultaat.

Als Fortuna zijnde zou je maar een compilatie maken van de afgelopen 2 jaar. Van de makkelijk gegeven rode kaarten , de discutabele strafschoppen , en de partijdigheid van de scheidsrechter ten nadele van Fortuna.

Ben geen supporter van Fortuna , maar als voetballiefhebber zie ik toch een patroon. Kan me niet heugen dat er een ander club is die zo hard
Wordt gestraft als Fortuna.

En natuurlijk is dit makkelijk , en onsportief. Maar echte kenners en volgers van Fortuna die weten precies waar ik het over heb.

15 december 2023 om 22:21

Nou wij als NEC-fans hebben ons portie sinds de terugkeer in de Eredivisie ook wel gehad hoor. Zo is het elke keer als wij in de Kuip spelen gewoon raak met een (of zelfs meerdere) arbitrale blunders en hadden we in 2022 een periode van 3(!) wedstrijden op rij waar enorme arbitrale dwalingen werden begaan en de VAR niet ingreep. Al wil ik hier ook niet een wedstrijdje 'wie is de zieligste' van maken, uiteindelijk heb je er ook gewoon mee te dealen hoe vervelend dat soms ook is. Maar dat we in Nederland heel, heel veel slechte scheidsrechters hebben zijn we het wel over eens denk. Kamphuis, Lindhout, Higler, Van der Eijk, van de Graaf, Hensgens, echt schandalig dat zij Eredivisie mogen fluiten. En dan vergeet ik er ongetwijfeld nog een paar.

15 december 2023 om 22:32

Prijs je gelukkig dat het blunders zijn en geen beslissingen met voorbedachten raad. Bij Fortuna denk je aan het laatste.( Joey Kooij , ben je vergeten )

15 december 2023 om 22:38

Ik denk dat in de periode Januari 2019 tot Mei 2019 Fortuna meer pech heeft gehad met arbitrage dan NEC sinds zijn rentree. Dan heb ik de jaren erna niet meegerekend (hoewel het alleen vorig seizoen ook zo extreem was en wij andere seizoenen nergens last van hadden - vrij fair) Ja dat durf ik te stellen. Mocht je tijd over hebben komende vakantie: kijk wat wedstrijden uit die periode terug. Dan zal je mij goed kunnen volgen.

15 december 2023 om 22:53

Ik kan me ook wel eens groen en geel ergeren aan de pure willekeur bij beslissingen van arbiters, maar de ene keer zit het mee en de andere keer zit het tegen.

Ik durf het in Fortuna’s geval niet te zeggen, omdat ik ze slechts twee keer per jaar echt 90 minuten in actie zie, maar lijkt mij dat er wel ergens ooit onderzoek naar is gedaan.

15 december 2023 om 23:46

Keizerstad, totaal mee oneens. Ons nationale scheidsrechterskorps is absolute top als je dit vergelijkt met bijvoorbeeld Spaanse, Turkse, italiaanse of Engelse arbiters. Er worden nog altijd fouten gemaakt, maar wij Nederlanders zeiken ook snel op kleine foutjes. Voor de grote fouten is er de VAR, die in NL wel goed werkt.

16 december 2023 om 02:49

Nou, meneer Vidigoal. Had afgelopen seizoen bekeken waar NEC in maar liefst 8 wedstrijden een verkeerde beslissing van de VAR had. KNVB meerdere keren excuus moest aanbieden, en excuus aanbieden doen ze niet snel in Zeist. Op een website van NEC staan nog al die 8 fragmenten van wedstrijden, het zal je verbazen hoe veel fouten er gemaakt zijn. Topclubs krijgen eenmaal meer mee, en wij wat minder. Dat is altijd al zo geweest en daar moeten we ook gewoon mee dealen…

Fijn dat de potentie die in deze groep zit er nu eindelijk een beetje uit lijkt te komen. Vooropgesteld dat het natuurlijk geen Real Madrid is (in de verste verte niet) ben ik eigenlijk al sinds het begin van het seizoen de mening toegedaan dat deze NEC-selectie qua balans en wapens echt de beste is van de afgelopen 10 jaar. Cillessen is een voor mijn club een uitstekende keeper, het duo Sandler-Nuytinck staat de laatste weken als een huis, Verdonk en Van Rooij zijn vrij comfortabel aan de bal al hebben ze beiden nog wel hun slaapmomentjes, Proper is een fijne voetballer en voorin heb je met Matsson, Tavsan, mijn persoonlijke favoriet Hansen en Ogawa veel dreiging en scorend vermogen. En dan kan je van de bank ook nog o.a. Roefs, Baas, Ross, Schone, Gonzalez en Sano brengen. Nogmaals het is geen Madrid, Bayern Munchen of Manchester City maar met alles onder plek 9 levert de technische staf gewoon een slechte prestatie.

Verder was dit eigenlijk een hele zorgeloze avond. Zit hem voor een aardig deel natuurlijk in die rode kaart van Noslin maar ik vond NEC zowel met 11 tegen 11, met 11 tegen 10 (vanzelfsprekend) en ook met 10 tegen 10 gewoon de betere partij. Voldoende kansen bij elkaar gevoetbald en eigenlijk weinig tot geen grote kansen weggegeven. Wat Fortuna hier kwam doen vanavond weet ik ook niet, ik snap best dat ze inzakten maar het leek wel alsof ze er geen zin in hadden ofzo. Scoren dan met een geweldig afstandsschot maar zelfs toen het 10 tegen 10 was had NEC de controle en de dreiging. Oh ja en NEC moet elke schorsing die Hoedemakers krijgt direct verdubbelen, wat een enorme oen is dat zeg.

15 december 2023 om 22:35

Die Japanner is wel een mannetje..vind ik een mooi figuur

15 december 2023 om 22:40

Viel wel mee toch. Kan ook een tactiek zijn. Ook speelt de rode kaart een grote rol met conditie.

15 december 2023 om 22:54

Het was 100 procent tactiek en zoals ik al eerder zei begrijp ik ook dat Fortuna het compact wou houden want daar heeft NEC heel vaak heel veel moeite mee. Echter moet je dan wel een goed plan hebben als je de bal hebt, want nu vond ik het wel erg apathisch en kwam Fortuna eigenlijk amper tot niet aan voetballen toe. Dan schiet je jezelf gewoon in de voet.

Mooi om te zien. Net als bij Heerenveen witte vlaggetjes en toch met dezelfde coaches doorgaan

Buijs zou die Noslin naar huis moeten laten lopen via de 73, man wat een oliedomme rode kaart waar je je eigen team zwaar mee dupeert...

Nou zie ik hier wat reacties over 'onjuiste' beslissingen van de Var... Tsja, die Var... Als het eens wat selectiever gebruikt zal worden, is het op zich een leuk hulpmiddel. Ik ben ook tegen ingrijpen door de VAR om gele kaarten om te zetten naar rode kaarten, maar bij beide kaarten kan ik me wel vinden in de beslissing. Ja, misschien ongelukkig, zonder de intentie. Maar de voetbalsupporter in Nederland moet even laten inzinken dat intentie niet meer meetelt in de beslissing. We kunnen niet in andermans hoofd kijken hoe een speler een actie bedoelt. Nu wordt er gekeken naar wat er gebeurt. Neem je intentie mee, dan zouden beide rode kaarten niet gegeven zijn want het waren beide voetballende acties waar overtredingen uit voortkomen zoals er tientallen gebeuren in een wedstrijd. Gekeken naar de aard van de overtredingen snap ik de VAR wel.
Echter wil ik af van dat de VAR allesbeslissend is in het verloop van een wedstrijd. Een club/speler moet het in eerste instantie bij zichzelf zoeken als er een rode kaart wordt gegeven, of de VAR nou wel of niet gebruikt word.

De wedstrijd/nec dan. Ook met 11 tegen 11 had NEC gewonnen, en ondanks dat ik mezelf niet wil tegenspreken, heeft de rode kaart wel meegeholpen.
Het zit steeds beter in elkaar, het vertrouwen is er, Sandler is fit en heel belangrijk, Nuytinck begint zich steeds beter te voelen, Mattsson overstijgt zich eigen (heel snel verlengen!), beide buitenspelers laten zich wat meer gelden en tegen teams van gelijke sterkte blijft NEC vrij eenvoudig overeind de laatste weken. Ook tegen kwalitatief betere teams zoals FC Twente en AZ kan NEC hun ding doen en zijn er tegen die twee tegenstanders verdienstelijke en mijns inziens verdiende punten gepakt.
Of het met 11 tegen 11 ook 4 - 1 zou zijn geworden, wil ik niet zeggen, maar de winst was er wel gekomen.

Credits overigens naar Fortuna, die ondanks de rode kaart zich niet volledig in gingen graven en gewoon bleven voetballen. De goal valt dan ook door het druk blijven zetten. Van Rooij gaat vooraf de fout in, maar door de druk van Fortuna. Ik ken teams die na (vroege) rode kaart volledig de pot dichtgooien.

Leuke pot gezien, de negen gewonnen punten die heel belangrijk zijn en wat vertrouwen kan geven naar de tweede seizoenshelft. Kijk, NEC zou NEC niet zijn als ze na de winter het bijvoorbeeld af laten weten tegen PEC of Heracles, maar met dit materiaal hoeft degradatie geen issue te zijn en kan het wellicht voor play-offs gaan!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren