Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Slot licht aanstaand vertrek Feyenoorder toe: ‘Hij moest wennen aan het gras’

Laatste update:

Arne Slot heeft toegelicht waarom Ezequiel Bullaude voor een vertrek uit Rotterdam staat. De Feyenoord-trainer ging donderdag tegenover RTV Rijnmond in op de kans op speeltijd voor de Argentijn (22), alsook zijn aanpassingsproblemen. Bullaude ontbrak donderdag nog in de wedstrijdselectie van Feyenoord voor het oefenduel met Villarreal (1-1), wat volgens 1908.nl alles te maken had met de concrete belangstelling van het Braziliaanse Vasco da Gama.

"Bullaude heeft afgelopen jaar amper gespeeld", zo begon Slot. "Hij heeft heel veel moeite gehad met aanpassen. Allereerst met de taal. Hij kon zich niet heel goed verstaanbaar maken naar zijn medespelers, en ook niet naar ons en wij ook vrij moeizaam naar hem toe. Het klinkt heel raar, maar hij gaf afgelopen week ook aan dat hij heel erg moest wennen aan het gras hier. Het gras is daar (Argentinië, red.) anders dan hier, wat de snelheid van de bal en de timing van de aannames beïnvloedt.''

''Dan heeft hij eigenlijk een heel jaar bijna niet gespeeld en ik voorzag niet dat dat komend seizoen drastisch anders zou zijn”, vervolgde de oefenmeester. “Er kan af en toe wel een invalbeurt tussen zitten. Ik voorzag nog niet dat hij competitief was voor een basisplaats. Dan is het voor de speler veel beter dat datgene wat hij geleerd heeft afgelopen seizoen mee te nemen naar een nieuwe club en daar elke week te gaan spelen. In de hoop dat hij zich daar dusdanig ontwikkelt dat wij volgend jaar een nummer tien hebben die wel competitief is om voor een basisplaats te vechten.'' Mocht Bullaude binnenkort vertrekken, dan zal dat dus waarschijnlijk op huurbasis zijn.

Een tijdelijk vertrek uit De Kuip lijkt dus aanstaande. Slot: “Het is voor hem gewoon heel belangrijk om te gaan spelen. Er zijn heel veel spelers van ons waar clubs interesse in hebben, want die willen ze graag huren; dan heb je relatief goedkoop een goede speler. Als het voor ons om een speler gaat waar wij potentie in zien, dan vinden we het heel belangrijk dat ze gaan spelen. Dat is wat ik bij Dennis (te Kloese, red.) heb aangegeven als het gaat om Benita (die aan Excelsior werd verhuurd, red.) en Bullaude. Als wij volgend jaar een goede speler terug willen, moet die naar een club waar hij gaat spelen. Daar wordt uiteraard over gesproken met de zaakwaarnemer, de speler en de geïnteresseerde clubs.''

Denk jij dat Ezequiel Bullaude nog gaat doorbreken bij Feyenoord?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
28 juli 2023 om 08:43

Dat vind ik ook een beetje gek inderdaad. Dan wordt de drempel voor die jongen zo misschien alleen maar hoger om weer naar Rotterdam terug te keren.

28 juli 2023 om 08:44

Ik dacht precies hetzelfde... als de intentie is om hem komend jaar klaar te stomen voor feyenoord 1, moet je dat lijkt me of in Nederland en anders elders in Europa doen met een boekje Nederlandse taal er bij

28 juli 2023 om 09:11

Engels is afdoende. Maar als je je investering eruit wilt halen moet dat idd wel. Wel gek dat hij de taal nog niet heeft geleerd.

28 juli 2023 om 09:39

Ik snap niet dat een club geen begeleider in functie neemt. Die zijn taal kan spreken en beetje helpt om hier te stabiliseren. Dan haal je zo je investering weer eruit.

28 juli 2023 om 10:05

Dat soort mensen zijn er wel hoor; Ricky van Haaren is er geloof ik één van een volgens mij loopt er nog een tweede persoon met zo'n soort rol rond.

28 juli 2023 om 08:54

Je hebt hebt het niet altijd zelf in de hand. Elke speler die naar Rotterdam komt krijgt Engelse les, echter pikt de een het sneller op dan de ander.

Santi sprak binnen vier maanden bijna vloeiend Engels en kon zelfs een paar woordjes Nederlands, Paixao en Bullaude hebben er beduidend meer moeite mee.

28 juli 2023 om 09:10

We moeten vooral niet onderschatten hoe "amateuristisch" dit er bij heel veel clubs alsnog aan toe gaat. Er zijn denk ik meerdere facetten. Als eerst het sociale aspect. Luis Sinisterra zat elke dag tot laat in de nacht met zijn ziel onder zijn arm te Playstationen, totdat hij op sleeptouw genomen werd. Ik heb de indruk - via social media - dat Bullaude en zijn vriendin regelmatig optrekken met Santí en Fer Serrano. Maar Slot heeft ook al eens benoemd dat Bullaude - in tegenstelling tot een Santí die bovendien in Mexico naar een international school ging - vrij introvert is. Dat zijn allemaal kleine dingetjes die gewoon niet helpen. Igor en Danilo bleek een gouden combinatie buiten het veld en dat helpt gewoon enorm.

Dan de begeleiding vanuit de club. Ik weet dat Ajax heeft geleerd van de situaties uit het verleden en er bijvoorbeeld bij Onana bovenop zat met iemand die stand-by stond om allerlei Nederlandse randzaken te fixen. Dat die man vervolgens helemaal gek werd, omdat Onana hem ook begon te bellen om te vragen hoe het met hem, zijn familie, zijn buren en de hond ging, tja... Maar het helpt denk ik wel. Als ik hoor dat die nieuwe TD van Ajax nu ook begint met een soort mentoren aan te stellen voor verhuurde spelers en buitenlandse inkomende transfers, kan ik dat alleen maar toejuichen en hoop ik dat Feyenoord dat ook zo gaat oppikken. Daar horen zaken bij als iemand die je helpt met het vinden van een huisarts, zorgverzekering, woning etc. Maar ook iemand die je achter de vodden aan zit / motiveert om je taallessen op te pakken.

En last, but not least. De intrinsieke motivatie van de speler zelf. Leer nou gewoon in ieder geval Engels. Maar zeker bij Zuid-Amerikanen valt dat kwartje niet altijd. Simpelweg ook omdat zij zich - en dat realiseren wij ons in NL af en toe te weinig - op heel veel continenten al verstaanbaar kunnen maken in hun moedertaal. Ga de koppen maar tellen die Spaans spreken wereldwijd. Ik zou altijd zeggen; doe Engels erbij en je hebt praktisch de wereld. Maar ook wat dat betreft zou een club meer mogen stimuleren en controleren. Maak er (contract)afspraken over. En dan alsnog heb je natuurlijk dat niet iedereen een snelle leerling is.

Wat betreft Bullaude hoop ik dat we nog wat van hem gaan zien. Hij heeft bij momenten wel wat van zijn kwaliteiten laten zien. Ik zie in hem een exotische versie van Guus Til. Ben wel gecharmeerd van scorende middenvelders. We gaan het allemaal beleven..

28 juli 2023 om 09:26

Slot heeft al meermaals aangegeven dat het sociale aspect dat jij aanhaalt precies de reden is waarom ze tegenwoordig trachten twee of drie spelers van hetzelfde continent halen, omdat het simpelweg helpt met het acclimatiseren. Vandaar dat er vorig jaar met Bullaude/Santi/Lopez en Danilo/Paixao goede banden ontstonden.

Een Trauner zal een stuk minder moeite hebben zich aan te passen, net zoals een Hancko. Ten eerste omdat ze al Engels spraken, maar ook omdat ze simpelweg al een stuk ouder waren. Iemand van de andere kant van de wereld hierheen halen (en keep in mind, ze zijn allemaal gemiddeld 21 jaren jong) zonder dat ze iets van een maatje hebben waar ze ervaringen mee kunnen delen en die elkaar helpen met het aanpassen aan het leven in Europa, heeft in het verleden minder goed gewerkt (zoals jij aangeeft met het Sinisterra voorbeeld).

Daarnaast hebben Spaans sprekende gasten het sowieso getroffen bij Feyenoord, daar onze eigen John de Wolf vloeiend Spaans spreekt hehe. 😬

28 juli 2023 om 09:56

Santí heeft op een internationale school gestudeerd in Mexico. Die deed zijn eerste interviews vooral vanuit onzekerheid en zorgvuldigheid in het Spaans. Bullaude en Igor hebben die "voorsprong" niet. We gaan het meemaken.

28 juli 2023 om 14:26

Ik kan het mis hebben, maar Santi sprak volgens mij al vloeiend Engels voordat hij bij Feyenoord kwam.

28 juli 2023 om 09:08

Dit is ook wel iets dat nogal onderschat wordt. Spelers worden meteen afgerekend als ze weinig minuten maken of moeten wennen. Maar situaties zoals Bullaude komen toch vaak voor.

28 juli 2023 om 17:10

Als hij daar een jaar goed speelt kan je hem prima doorverkopem voor een leuk bedrag aan bijv. een LaLiga team.

Helaas, hopelijk wordt dit geen dure fout zoals bij bijvoorbeeld een Amrabat die imo te weinig kansen heeft gehad.

28 juli 2023 om 08:38

Het gaat waarschijnlijk om een verhuur hè, niet verkoop.

28 juli 2023 om 09:42

Huur met optie tot koop las ik ook. Als hij het goed doet is hij weg.

28 juli 2023 om 09:44

Nee huur zonder optie tot koop

28 juli 2023 om 12:01

Waar las je dat dan?

28 juli 2023 om 10:03

Lezen het gaat om verhuur

Dat van de taal vind ik echt belachelijk, van spelers zelf. Bale die in 5 jaar geen woord Spaans spreekt, en nou hoor ik laatst ook dat Sangaré na 3 jaar nog geen Engels kan?! Vroeger verplichter Van Gaal spelers Nederlands te leren, dat mogen ze wat mij betreft met Engels zeker doen.

28 juli 2023 om 08:45

Precies. Zo lastig is het ook niet om de basis te leren. Het hoeft natuurlijk niet gelijk zoals de Ligt die binnen een paar maanden bij zijn nieuwe clubs al bijna vloeiend de taal sprak. Maar hoe wil Sangaré dit dan doen in de Premier League? Dan zit je alleen maar jezelf tegen te werken.

28 juli 2023 om 08:48

Bale kan gewoon spaans , klopt niet wat je zegt

28 juli 2023 om 09:36

Mijn fout dan, sprak nooit Spaans in de media lees ik hier onder

28 juli 2023 om 09:14

Ik begrijp vooral niet dat clubs en ouders kinderen niet al vroeg op engelse les zetten. Hun hele leven is voor de rest een traject naar topvoetballer worden in (waarschijnlijk) een ander land.

28 juli 2023 om 09:24

Veel spaanstaligen doen dat niet omdat Spaan ook gewoon een wereld taal is waar je inn heel veel delen van de wereld mee uit de voeten kunt. Maar ben wel met je eens dat het eigenljk het beste zou zijn als iedereen iig basis engels leert. Maar goed....das een ideaal plaatje.

Persoonlijk vind ik het wel jammer om hem te zien gaan want met de paar invalbeurten die hij gehad heeft, liet hij wel dingen zien waardoor ik dacht dat er wel iets in zat.

Hem nu verhuren aan een zuid amerikaanse cluib heb je weinig aan, tenzij je er een koop optie bij doet. Anders lekker verhuren aan een Spaanse club ofzo. Is hij iig nog in Europa actief en kan hij denk ik makkelijker aan z'n engel

28 juli 2023 om 09:54

bizzlad klopt het is een grote taal. Maar voor een voetballer is de kans nog heel groot dat hij in een niet spaanstalig land terecht komt.
Ben trouwens wel heel blij dat hij verhuurd en niet verkocht wordt. In de buurt verhuren zou mij dan het slimste lijken.b

28 juli 2023 om 10:00

Spaans kan je spreken in de Amerika's ten zuiden van de V.S., Brazilië uitgezonderd (hoewel vaak daar ook wel) en Spanje zelf. Op papier is het een wereldtaal omdat zoveel mensen het spreken, maar het blijft vrij gelokaliseerd. Engels is de wereldwijde lingua franca en niets anders komt er echt bij in de buurt

28 juli 2023 om 09:20

Blaise N'kufo was natuurlijk schoolvoorbeeld.geen idee eigenlijk of hij Engels sprak, maar 0 Nederlands voor een speler die gewoon een legendarische status heeft bij een Nederlandse club is wel bijzonder.

28 juli 2023 om 09:33

Bale sprak wel Spaans, deed het alleen niet of bijna nooit in de media. Met z’n teamgenoten sprak hij wel spaans

28 juli 2023 om 10:19

Niet alleen van Gaal, volgens mij was het overal de norm. Zo nu en dan zie ik van die heerlijke videos voorbij komen van Ronaldo en Rivaldo in hun Psv tijd, gewoon in het Nederlands! Kan daar echt van genieten

28 juli 2023 om 10:45

Rivaldo bij PSV, andere dimensie dan denk ik?

28 juli 2023 om 11:39

Bedoelde romario natuurlijk.

Wel heel openhartig van Slot, want eigenlijk klinkt aanpassen aan het gras natuurlijk belachelijk. Daar heb je wel enige lef voor nodig om dat alsnog als een van de redenen aan te voeren. Niet verstaanbaar kunnen maken is eigenlijk ook treurig. Het is niet alsof hij een hele exotische taal spreekt

28 juli 2023 om 08:45

Slot is sowieso altijd erg openhartig, die persconferenties zijn heel prettig om naar te luisteren. Aanpassen aan gras zal hij niet zomaar verzinnen. Je hebt in Nederland al enorm veel soorten gras (laat ik de russen en zegges nog buiten beschouwing) dus onderschat dat niet. Vermoedelijk zijn de meeste velden straatgras en raaigras, maar als ik op en rond de Veluwe moest spelen kwam ik al struisgras tegen.

28 juli 2023 om 09:22

Haha, daar had ik nog niet eens aan gedacht

Grassen herkennen is best moeilijk, vogels is makkelijker

Je zou zo'n kerel toch gewoon een maand naar vught sturen dan? En hij komt pas terug als hij vloeiend Engels of Nederlands spreekt.

28 juli 2023 om 08:47

Er bestaat ook nog zoiets als een tolk! Haal die er van het begin bij en zet die speler op Engelse les.

28 juli 2023 om 09:24

Misschien is dat ook wel gedaan en heeft deze speler gewoon enorm veel moeite met andere talen leren. Kan mij namelijk niet voorstellen dat dit voor de speler zelf fijn kan zijn.

Dit is dan toch een vrij duidelijke uitleg van Slot. Alleen terugsturen naar zuid Amerika is dat niet heel logisch.

28 juli 2023 om 09:35

Boca en Vasco da Gama hebben interesse, maar zowel Feyenoord als Bullaude zelf willen dat hij in Europa blijft om te spelen. Misschien een optie voor Excelsior?

28 juli 2023 om 09:37

Waren ook verschillende Italiaanse ploegen die interesse hadden. Dat is logischer dan zuid Amerika. Excelsior kan maar daar zal hij beetje dezelfde problemen ervaren als bij Feyenoord denk ik

28 juli 2023 om 10:49

Braga ook volgens mij in Portugal

Apart verhaal dat hij zich niet kan aanpassen aan het gras: dit excuus heb ik nog nooit eerder gehoord.

28 juli 2023 om 09:27

Je kan zelfs allergisch zijn voor bepaalde soorten gras. Mario Balotelli had er last van en Yoan Gouffran had er ook last van.

28 juli 2023 om 09:27

Als de bal op het ene gras net iets hoger stuitert of het gras de bal net iets meer snelheid meegeeft kan het wel zo zijn dat de speler zich hard moet inzetten om dit aan te passen. Hij moet dan ineens nadenken over dingen die normaal op de automatische piloot gingen. Daarnaast staat dat hij het heel lastig vind/vond om te wennen aan het gras. Er staat niet dat hij helemaal niet kan wennen.

Tja dit kun je oplossen met een tolk en elke dag veel taallessen, dat van het gras dat zal in het begin een dingetje zijn, maar na een maandje elke dag op hetzelfde gras te hebben getraind dan zou je ook daar wel gewend aan moeten zijn. Dit heeft ook te maken met zelf er wat van willen maken natuurlijk, als dat er niet in zit dan wordt het heel moeilijk.
vind dit slecht van de club en slecht van de speler, de taal zou het eerste moeten zijn wat goed geregeld is, zeker in het veld.

"hij heeft heel veel moeite gehad met aanpassen. Allereerst met de taal. Hij kon zich niet heel goed verstaanbaar maken naar zijn medespelers, en ook niet naar ons en wij ook vrij moeizaam naar hem toe. Het klinkt heel raar, maar hij gaf afgelopen week ook aan dat hij heel erg moest wennen aan het gras hier. Het gras is daar anders dan hier, dus de snelheid van de bal en de timing van de aannames. Die aanpassing ging heel moeilijk, omdat hij zich niet heel goed verstaanbaar kon maken naar zijn medespelers, en ook niet naar ons en wij ook vrij moeizaam naar hem toe.''

VZ, de derde en laatste zin zijn identiek. Wordt er aan een woordenquota gedaan?

Krijgt Vasco da Gama een doos graszaad mee als ze hem die kant op sturen?

Sorry hoor, maar als je een jaar lang, vijf dagen in de week op een grasveld staat en je nog niet gewend bent aan het gras ben je gewoon niet goed genoeg. Sterker nog, jeugdspelers zouden veel meer profijt hebben van het voetballen op knollenvelden dan op perfecte matten. Daar wordt je aanname alleen maar beter van. Dat was exact een punt dat Cruijff maakte over de jeugdopleidingen. De functionele techniek is minder geworden met de verbetering van voetbalvelden. Spelers kunnen niet meer om gaan met een kleine stuit vlak voor een aanname.

28 juli 2023 om 11:30

Slot geeft aan dat dit onderdelen zijn waardoor hij afgelopen seizoen geen aansluiting kon maken. Wat hem voetballend op een achterstand heeft gezet. Slot voorziet zoals hij aangeeft daarom een lastig seizoen omdat hij met invalbeurten niet optimaal kan aanhaken aan het niveau. Een verhuurperiode aan een club waarbij hij toekomt aan meer speeltijd is betere voor zijn ontwikkeling. Gezien zijn leeftijd, 22 jaar het beste voor hem en Feyenoord. Hij moet veel spelen.

Tja, het is zuur voor die jongen, maar als je niet kunt communiceren met de ploeg, dan houdt het op. Ik mag voor hem hopen dat hij snel een cursusje Engels gaat volgen, want anders moet hij maar hopen dat Laliga geinteresseerd is in hem. Betreft het gras: Daar wen je zeer waarschijnlijk wel aan, dus dat zal over een langere termijn het struikelblok niet zijn. Wel jammer, want er zit wel wat in Bullaude. Echter speel je wel bij Feyenoord en dan kun je je dergelijke problemen niet veroorloven.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren