Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Slot: ‘Het lijkt mij geweldig als hij ooit hoofdtrainer van Feyenoord wordt’

Laatste update:

Arne Slot hoopt dat Robin van Persie ooit hoofdtrainer van Feyenoord wordt. De topscorer aller tijden van het Nederlands elftal werd dinsdag toegelaten tot de cursus UEFA Pro-opleiding. Mocht Van Persie in het seizoen 2023/24 uiteindelijk zijn diploma behalen, kan hij als hoofdtrainer aan de slag bij een profclub.

Van Persie onthulde dinsdag in de in de Joe Cole podcast van BT Sport dat hij ooit hoofdtrainer van Feyenoord wil worden. De voormalig profvoetballer van onder meer Arsenal en Manchester United is momenteel nog trainer van Feyenoord Onder 16. Slot heeft op de persconferentie van de Rotterdammers in aanloop naar het Eredivisie-duel met SC Cambuur van donderdag lovende woorden over voor Van Persie. “Het lijkt mij geweldig als hij ooit hoofdtrainer van Feyenoord wordt.”

Slot noemt Van Persie onder meer een ontzettend fijn persoon. “Daarnaast is hij enorm gedreven en wil hij het beste uit zijn spelers halen. Het zou fantastisch zijn voor Feyenoord op termijn, want hij heeft nu zijn papieren nog niet. Ik vind het ook alleen maar fijn als collega’s die ambitie hebben, dan willen ze er ook heel veel tijd en energie insteken. Daar profiteer ik als huidige eindverantwoordelijke ook weer van. Bij de persoon Robin van Persie als hoofdtrainer heb je geen enkele angst dat hij dingen zou doen waar jij niet vrolijk van wordt, omdat hij zo’n fijn persoon is.”

Van Persie gaf dinsdag in de Joe Cole podcast te kennen enorm uit te kijken naar de opleiding en niet te kunnen wachten tot hij zijn diploma heeft. “Hopelijk begin ik daar volgend jaar juni aan. Dat geeft mij de vrijheid om een trainer te worden op elk niveau. Nu kan ik alle teams trainen tot de Onder 21." De oud-voetballer ging ook in op zijn toekomstige ambities. “Als kind groeide ik op met deze club. Ik zou het geweldig vinden om ooit trainer van Feyenoord te worden”, aldus van Persie, die al grappend zegt dat hij Arne Slot niet in de weg wil zitten. “Arne Slot weet dat ik niet gevaarlijk voor hem ben. Ik heb nog geen duidelijk doel voor ogen dat ik bijvoorbeeld over vijf jaar hoofdtrainer wil worden. Ik vind het leuk om training te geven en met tactieken bezig te zijn.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Altijd mooi als de helden van vroeger terugkeren langs de lijn. Hopelijk iets succesvoller dan oude held Kuyt...

9 november 2022 om 15:15

Kuyt slaat dan ook wel wat stappen over en van Persie is rustig bezig het vak te verkennen. Ik denk dat topspelers nog wel eens willen vergeten dat trainer zijn een nieuw vak is en ze in wezen niks weten en ook hier weer een goede geleidelijke opbouw voor nodig hebben.

9 november 2022 om 15:24

Vooropgesteld dat kuyt een fijne vent is, vind ik van persie meer geschikt als trainer.

Hij is sinds een paar jaar van het leven gaan genieten op een onbevangen manier en wil graag anderen helpen om beter te worden.

Qua omgang e.d. is hij echt een fantastisch uithangbord voor de club. Daarnaast is het een rolmodel voor jongeren en die helpt hij heel graag.

Bij kuyt heb ik het gevoel dat zijn ego te veel aan zijn functietitel hangt. Bij van persie heb ik het gevoel dat hij dat niet meer nodig heeft.

Als RvP ook het trainersvak begrijpt wordt hij echt een geweldige match met feyenoord. Ik kan eerlijk gezegd niet wachten om te zien hoe dat zich ontwikkelt.

9 november 2022 om 16:13

Veel spelers die destijd jong en talentvol waren bij Oranje hebben weleens gezegd dat Van Persie ze erg goed heeft geholpen, niet alleen bij Oranje, maar ook buiten Oranje. Hij kan goed met jonge spelers omgaan denk ik en is prettig in de omgang.

9 november 2022 om 16:16

@gryudo; lijkt me wat vroeg om te oordelen of vPersie wel of niet stappen ah overslaan is. Hij lijkt me daar niet het type voor, maar het liefst heb ik een Feyenoordtrainer met (enige) ervaring als hoofdtrainer, een positieve speelstijl, iemand die spelers helpt te ontwikkelen en eentje met succes (kan ook vh niveau linkerrijtje met NEC zijn).
Ik zou nooit voorstander zijn vh doorschuiven van een assistent (vPersie) naar die van hoofdtrainer. Je legt je lot in handen van iemand die alle beginnersfouten nog gaat maken.

9 november 2022 om 16:25

@ijsmuts hij is onder Advocaat begonnen als spitsentrainer. Eerst om te kijken of het iets is en daarna steeds frequenter. Doet nu de onder 16 en er is ook geen berichtgeving dat de cursussen van de KNVB te lang duren (zoals bij Sneijder). Op dit moment geeft hij gewoon aan dat hij ervan geniet. Kuyt daarentegen vertrok meteen zodra hij geen hoofdtrainer kon worden bij Feyenoord.

Je hebt zeker een punt dat de toekomst het nog moet uitwijzen, maar van wat ik zie, vraagt van Persie niet om voorkeursbehandelingen en tot nu toe is alles geleidelijk verlopen.

9 november 2022 om 17:31

Ja maak echt niet uit of je sneller coach wordt of langzaam. Je hebt het of je hebt het niet. Kijk bijvoorbeeld naar een Designer, die kan 20 jaar studeren en 20.000 uur trainen, sommige hebben het al onder de knie na 2 jaar. Pep Guardiola kan met ego's omgaan, datzelfde geldt voor Klopp en Van Gaal. Die kunnen jongens raken. Maar een Frank de Boer, Schreuder, Bosz (ondanks Europa League finale), hebben het gewoon niet. Datzelfde geldt ook voor Kuijt en Sneijder. Geloof mij die gasten kunnen met iedereen het bijna wel goed vinden, maarja omgang is een, visie is 2 en weten wat je moet doen om respect af te dwingen. Van Gaal was leraar en die kan heel goed dingen uitleggen. Ook heeft hij gewoon een visie die constant door blijft evalueren. Koeman is eentje die samen met Ten Hag en Arne Slot wel de beste zijn momenteel. Persoonlijk vind ik Arne Slot wel verder dan Ten Hag, qua innovatie en creativiteit. Ten Hag kiest vaak voor het bekende en dat moet je niet altijd willen. Arne Slot die vernieuwt steeds en doet het zeer goed voor Feyenoord begrippen.

9 november 2022 om 18:02

De verkorte opleiding is niet sneller maar minder uitgebreid he? Je leert er dus ook minder. Lijkt mij een slechte zaak en moet je als trainer niet willen en als bvo al helemaal niet. Juist slot en ten hag hebben uitgebreid de tijd genomen onderzoek te doen en te leren.

Het trainersvak schijnt er een te zijn van meters maken. Ik ben benieuwd of van persie daar geschikt voor is. Frank de boer heeft ook een aantal aspecten onderschat van het hoofdcoach-schap.
Vooringenomen mijnerzijds heb ik er bar weinig vertrouwen in.

Ik hoop dat Feyenoord eerst eens een echte kans geeft aan Dirk Kuijt.
Laat Van Persie dan eerst maar assistent van Kuijt zijn, zodat hij de fijne kneepjes van het vak kan leren.

9 november 2022 om 15:41

De dagelijkse cynisme prijs is gegarandeert voor jou.

On: Mooi om te zien hoe hij met het trainersvak bezig is maar ook om te zien dat hij de ontwikkeling van zijn zoon boven een avontuur in het buitenland verkiest. Waar het gaat eindigen weet ik niet maar de opbouw is in ieder geval goed. Veel profvoetballers denken dat ze deze stappen wel kunnen overslaan maar dat is een fikse misvatting.

9 november 2022 om 16:18

Het moeilijke van VZ is toch wel dat je tussen alle vreemde reacties tegenwoordig niet echt meer kan filteren wat gemeend is en wat niet. Chaos is het.

Grappige tussen Van Persie en Kuyt is vooral dat Van Persie 'in zijn jonge jaren' een beetje de puberende rebel is geweest. Leven liep op zich best gelijk met 'normale' mensen van die leeftijd met de opstootjes en de rariteiten. Nu is hij zijn wilde haren wel kwijt en lijkt het een hele goeie sociale man te zijn geworden. Kuyt precies andersom. Dat was altijd de pastoor met onbevlekt gedrag. Die is zijn wilde haren en rariteiten nu pas aan het ontdekken. Daarom zou ik eerder Van Persie dan Kuyt trainer maken.

9 november 2022 om 18:19

Dirk Kuyt is zijn wilde haren vrij letterlijk nu pas aan het ontdekken

9 november 2022 om 15:43

Ik hoop dat jij niet serieus bent.kuijt bedankt voor mooie jaren maar graag geen hoofdtrainer bij mijn club.

9 november 2022 om 15:45

Ik hoop dat dit sarcasme is, gezien Dirk Kuyt tot op heden niet goed presteert als hoofdcoach. Zoals het overkomt lijkt Van Persie het trainerspad rustig te willen bewandelen, alvorens hij hoofdcoach van Feyenoord wil worden. Zie hem dan ook niet als assistent van Kuyt fungeren. Ik zou hem liever zien als assistent van Arne Slot zodat hij in de toekomst ook de middelen heeft om Feyenoord op deze manier te laten voetballen.

9 november 2022 om 15:55

Kuijt is de perfecte trainer voor Feyenoord. Een man van het volk, wat perfect past bij deze prachtige volksclub. Een harde werker. Gij bezorgde ze hoogstpersoonlijk de eerste landstitel sinds jaren. Deze man is een clubicoon en heeft daarom al wat krediet opgebouwd. Het zou wanbeleid en verloochening van de clubcultuur zijn om hem geen kans te geven.

9 november 2022 om 16:08

Nee, het zou wanbeleid zijn om een trainer die niets heeft gepresteerd voor het team te zetten enkel en alleen vanwege zijn verleden en werklust. Veel respect voor Kuyt daarvoor, maar mijn inziens heeft Feyenoord een andere weg ingeslagen, waarbij een voetbalfilosofie meer is dan enkel hard werken.

Om die reden is het ook te vroeg om Van Persie voor de groep te zetten, en die heeft natuurlijk ook nog een hoop te bewijzen, maar dat is een ander verhaal.

9 november 2022 om 16:16

Haha, wanbeleid en verloochenen van de clubcultuur nog wel. Je noemt exact nul eigenschappen die iemand een goede trainer maken, maar het zou wanbeleid zijn het niet te doen. Ok.

9 november 2022 om 16:22

Hahaahah love it je sarcasme

9 november 2022 om 17:37

Kuyt aanstellen met Van Hooijdonk als assistent. Dat gaat vast goed komen met deze twee clubiconen

9 november 2022 om 15:59

Is het niet Kuijt zelf achter de keyboard?

Volgens mij moet Kuijt maar eens zelf goed leren. Zijn voetbalcarriere betekent niet dat hij ook zo'n manager kan worden. "hardwerken" is zo achterhaald bij feyenoord. Elke keer maar die term maar gebruiken.

Van Persie komt voor mij wel goed over. Enige wat ik zou zeggen na juni 2023, is het handig om jaar mee te lopen met Slot om vervolgens de stap zelf te maken.

Het eventueel alsnog aanstellen van Kuijt als hoofdcoach van Feyenoord zou ik een domme beslissing vinden. Die rare toezegging die gedaan werd door van Geel op een moment vlak voor hij vertrok heb ik nooit begrepen. Wie gaat nou een trainer iets beloven terwijl hij zelf vertrekt ? Dat laat je dan toch over aan degene die dan het technische beleid voert ? Bovendien: even op een rijtje gezet wat Kuijt als trainer tot op heden voor elkaar kreeg
A. Als assistent verjoeg hij bij Quick Boys de topscorer (yordi Theijsse), ging zelf weer spits spelen (scoorde niet, Quick Boys pakte 1 punt en verspeelde het kampioenschap in die wedstrijden).
B. Als trainer bij de jeugd van Feyenoord waren ze hem soms ineens kwijt. Was hij een wedstrijdje aan het voetballen met de Liverpool legends.
C. Als trainer van ADO Den Haag presteert hij totaal niets. Hij komt steeds na afloop van teleurstellende wedstrijden van ADO met dezelfde ekst. "we moeten er hard aan werken".

Laat van Persie maar lekker door groeien en vergeet Dirk. Die moet maar lekker gaan ruilen met Edwin Grunholz.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren