Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Slot geniet van piepjonge Feyenoord-debutant: ‘Hij is niet bang om te spelen’

Laatste update:

Arne Slot is tevreden over de invalbeurt van Feyenoord-talent Givairo Read tegen AS Roma (1-1). De Amsterdamse rechtsback kwam twaalf minuten voor het laatste fluitsignaal binnen de lijnen en liet een goede indruk achter als vervanger van Bart Nieuwkoop. Bij Read zelf overheerst vooral de trots.

Omdat Read voor het grote publiek nog onbekend is, vertelde Slot in gesprek met ESPN meer over de felle vleugelverdediger. “Het is een jongen die vanaf de winterstop bij ons meetraint. Die hebben we afgelopen zomer van FC Volendam overgenomen. Heeft eerst een half jaar bij Robin van Persie bij Onder 18 gezeten.”

Inmiddels is Slot overtuigd dat Read kan aanhaken. “Hij heeft een aantal kwaliteiten waar ik van hou. Hij is snel en niet bang om te spelen. Dat laatste is niet onbelangrijk als je plotseling De Kuip in moet.”

Voor Read werd het donderdag een avond om nooit meer te vergeten. “Ik sta hier met een superblij gevoel. Ik heb er geen woorden voor”, aldus de gretige verdediger op Feyenoord ONE.

Read hoorde pas op woensdag dat hij deel zou uitmaken van de wedstrijdselectie. “Daar was ik wel blij mee. Lutsha(rel Geertruida, red.) is natuurlijk ziek, dus Marcos López en ik waren de enige verdedigers op de bank. Daardoor had ik wel al een voorgevoel, maar zeker weet je het nooit.”

“Het gaat allemaal sneller dan verwacht”, aldus Read over zijn ontwikkeling. “Ik vind alles leuk en goed om mee te maken. Ik ben op de goede weg en moet zo door blijven gaan, dan komt alles vanzelf.”

De piepjonge (2 juni 2006) Read maakte afgelopen zomer transfervrij de overstap van FC Volendam naar Feyenoord. Namens de Palingboeren had hij zijn debuut in de Eredivisie reeds gemaakt. De jeugdinternational speelt bij Feyenoord inmiddels met rugnummer 26, waardoor het erop lijkt dat hij definitief is overgeheveld naar de Rotterdamse hoofdmacht.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hij viel mij ook zeer positief op. Hopelijk start hij de volgende wedstrijd gewoon in de basis. Met Read, Milambo, Slory, van Sas, Zechiel en Sauer hebben we echt boordevol jong talent in de selectie.

16 februari 2024 om 11:39

Die zullen allemaal volgend seizoen al een grote rol gaan spelen, misschien met uitzondering van Van Sas. In de lichting daarna weer spelers als Ouarghi, Giersthove en Kraaijeveld. Dan nog eens de jongens die nu bij Dordrecht spelen.
Mooie vooruitzichten en een goede basis om spelers van buitenaf te gaan halen die echt het verschil maken.

16 februari 2024 om 13:42

Vergeet Giersthove, Slory, Sliti, Kraaijenveld en Ouarghi niet.

Dat zijn ook goede talenten.

Die El Harmouz schijnt er ook wel wat van te kunnen overigens

Vet ja! Vroeg elke bal. Met Milambo, Read en Sauer hebben we op elke linie dadelijk een goed talent. Het feit dat hij in 2006 is geboren, daar wordt ik met de neus op de feiten gedrukt. Ik begin ouder te worden.

16 februari 2024 om 10:59

En dan is helaas Zechiel geblesseerd die zie ik nog liever dan Zerrouki.. ook van Sas ben ik benieuwd naar die jongen doet het uitstekend in het jeugdelftal.

16 februari 2024 om 11:05

Zechiel ook idd, hopen dat er 4-5 spelers kunnen doorbreken. Eventueel vertrek van Trauner, Wieffer, Geertruida en Zerrouki kunnen zo worden opgevangen. Bijlow zie ik niet snel vertrekken. Met Beelen lijkt de opvolger van Trauner zeker binnen.

16 februari 2024 om 11:33

Dan zou je alleen Hancko als leider overhouden in het veld. Lijkt me wat veel vh goede.

16 februari 2024 om 12:15

@deenb.. het is geen Fifa hé? Je kan alles wel vervangen met talenten maar zo werkt het helaas niet.. Of denk je serieus dat je een heel seizoen met Read, Beelen achterin kan gaan spelen? Zechiel erbij en Slory voorin met Sauer? Dan krijg je een veredeld jeugdelftal en dat werkt 9 van de 10 keer niet echt

16 februari 2024 om 12:32

Eens. Er zal komende zomer wel weer een flinke exodus zijn; dan kan je nu hopelijk op 1-2 posities een jeugdspeler inpassen om zo op de andere posities een (voor Feyenoord-begrippen) kanon binnen te halen.

16 februari 2024 om 12:45

Mocht Timber vertrekken dan mag Milambo van mij meteen in de basis. Beelen óók bij een vertrek van Geertruida bijvoorbeeld. Dan de overige talenten regelmatig laten invallen de komende anderhalf jaar

16 februari 2024 om 13:11

Beelen is misschien wel beter als Trauner. Milambo mag Timber of Wieffer vervangen. Read en nieuwkoop kunnen Geertruida vervangen. En Sauer zie ik het niet minder doen als de buitenspelers die we nu hebben, mocht Paixao onverhoopt vertrekken. Doorbreken hoeft geen 34x basis te zijn .

Toch mooi dat er dit seizoen een aantal talenten direct presteren tegen goede tegenstanders. Milambo, Sauer en nu Read laten het gewoon direct zien in Europa. Er is nogal wat kritiek op Slot met betrekking tot het kansen geven aan jonge spelers, maar spelers die goed genoeg zijn krijgen gewoon de kans.

Toch jammer dat bij Slot altijd eerst het noodlot moet toeslaan voordat hij talenten de kans geeft.

Vorig jaar raakte Timber geblesseerd en mocht Zerrouki niet komen, toen moest hij Wieffer opstellen. Die Noorse linksback viel meteen door de mand en Lopez raakte geblesseerd, toen moest hij Hartman opstellen. Nu raken Trauner, Lutsha en Nieuwkoop geblesseerd en heeft Slot zijn winterse versterkingen niet gekregen en moet hij Beelen opstellen en warempel, hij blijkt moeiteloos mee te kunnen met zijn intensieve Slotball. Zelfs Read krijgt door de blessure van Nieuwkoop een kans en maakt een goede beurt albeit het maar pak em beet een half uurtje was. Iedereen schreeuwt al maanden dat hij een van grootste talenten van de YL lichting is.

Vind het persoonlijk een groot nadeel, al lijkt het lot dan toch zijn weg te vinden. Grappige is dan wel weer dat hij voor een destijds 20-jarige Timber zonder blikken of blozen 7m+ aftikt omdat die al een jaar Eredivisie ervaring had of Minteh blind de voorkeur geeft in de basis terwijl hij in alles de ideale invaller is en nog nooit een goede basisbeurt heeft gehad (ja één, tegen GAE).

Talenten als Milambo, Read, Beelen en Sauer zouden wat mij betreft best vaker minuten mogen maken, maar het wisselbeleid was tot vorige week echt dramatisch. Nu zie je dat spelers als Ivanusec en Milambo eindelijk meer minuten krijgen omdat Slot al wisselt vanaf minuut 60, waar hij voorheen pas begon te wisselen vanaf minuut 75/80.

Nu alleen nog spelers als Paixao en Minteh eens af en toe banken na wederom een dramatisch optreden, want die mogen nu al maanden aankloten.

16 februari 2024 om 11:19

Ik heb hetzelfde gevoel, al vind ik Hartman geen goed voorbeeld. Die heeft hij naar zijn woorden, gaan nog weleens wisselende verhalen, zijn vertrek naar Excelsior tegengehouden en had volle vertrouwen in hem. Werd alleen ook terug gefloten door de medische staf, moest voorzichtig met hem gedaan worden en heeft toen nog tijdje bij O21 conditioneel ritme moeten op doen omdat dat toch een risico was. Maar ben het zeker met je eens dat het gevoel er is dat hij pas bij nood naar de jeugd kijkt. Sauer bezorgd begin van het seizoen nog een punt voor je en zie je daarna nauwelijks. Qua gevoel lijkt het een soort angst voor de jeugdspelers. Aan de andere kant hebben wij niet of nauwelijks een idee hoe ze zich op trainingen laten zien.

16 februari 2024 om 11:32

Het verhaal achter Hartman en het uitgesproken vertrouwen doen niks af aan het feit dat hij pas een kans kreeg nadat één speler hopeloos had gefaald en de ander geblesseerd raakte.

In Beelen, Wieffer en Read zal ook vertrouwen zijn uitgesproken, anders verhuur je ze wel a la Hendriks en Walemark, maar het talent krijgt echt pas de kans als er geen andere optie meer is.

Laat ik ook meteen zeggen dat ik een enorme fan ben van Slot en echt blij ben dat hij onze trainer is gebleven. Sterker nog, ik hoop dat hij nog één jaar blijft, maar dit vind ik (icm het wisselbeleid) een minpuntje. Iets dat trainers bij top clubs uiteraard niet vreemd is, je kan niet met alleen jonge gasten op het veld staan (zie Ajax) en de belangen zijn groot waardoor je een kwaliteitsimpuls wil toevoegen. Ik vind echter wel dat we naar de verkeerde posities kijken om die kwaliteitsimpulsen toe te voegen.

We zouden een goeie 10 kunnen gebruiken achter Stengs, we zouden een goeie winger kunnen gebruiken op rechts, we zouden een goeie LCV kunnen gebruiken, maar een RCV en RB is echt overbodig met deze gasten.

16 februari 2024 om 11:48

Hartman had al basis gestaan nog voor Lopez en Bjorkan er waren. Bjorkan is niet gehaald omdat er twijfels waren over de kwaliteiten van Hartman maar wel over zijn fitheid. Die moest hij eerst gaan opdoen bij O21. Dat was in ieder geval het verhaal van Slot.

Voor de rest ben ik het met je eens. Het helpt ook niet mee dat we veel wedstrijden nog moeizaam gewonnen (of juist puntverlies) gespeeld hebben, waardoor de drempel om ze te brengen wellicht nog groter is. Maar goed je moet ze ergens wel de kans geven om te kunnen groeien. In het verleden wel mindere jeugdspelers zien debuteren die, ook vaak uit nood, zich enorm ontwikkelden.

16 februari 2024 om 11:54

Hartman stond gewoon basis voordat bjorkan en Lopez kwamen. Maar hij moest ook gewoon nog grote stappen zetten, hij kwam net van u21 waar hij het seizoen ervoor ook niet zoveel had gespeeld.De eerste EL wedstrijd, die tegen lazio stond hij ook gewoon nog eens basis en speelde de hele wedstrij. Toen waren Lopez en bjorkan er ook en zaten de hele pot op de bank. De wedstrijden daarvoor maakte hij standaard minuten. Iets na die EL pot kwam er volgens mij even een fase dat hij 5 potjes geen minuten maakte, maar toen had Lopez ook gewoon een hele goede fase. Net voor de winterstop had hartman weer wat basisplekken, maar toen was het ook echt niet heel goed ofzo. In de lange winterstop heeft hij grote stappen gemaakt en was echt echt een stuk beter.

16 februari 2024 om 11:57

Maar omdat hij eens basis had gestaan voordat hij de vaste LB werd doet toch niks af aan het feit dat hij pas de vaste LB werd nadat de andere opties wegvielen?

Jullie geven zelf aan dat terwijl hij al eens basis had gestaan Slot het kennelijk toch nodig vond om nog twee LB’s te halen. Lopez was de beoogde basisspeler van de drie, Bjorkan backup en Hartman moest ritme krijgen in de O21.

Pas toen Bjorkan tegenviel en Lopez een wedstrijd eruit lag kwam Hartman weer in de basis en pakte zijn kans. Geweldig, maar het doet niks af aan het feit dat het meer de speling van het lot was dan beleid. Dat is het punt dat ik wil maken.

16 februari 2024 om 12:26

Die snap ik niet echt. Slot kan er niks doen dat hij Hartman moest afstaan om ritme te laten op doen bij O21. Anders was hij misschien wel nooit meer uit de basis verdwenen. Hij kwam terug van zware blessure en heeft jaar daarvoor amper gespeeld. Logisch dat Feyenoord voorzichtig met hem deed en Bjorkan als extra optie haalde. Dat Hartman, nadat Slot weer gebruik van hem mocht maken, weer zijn plek kon innemen zie ik niet echt als speling van het lot. Het werd hem makkelijk gemaakt door falende concurrentie maar wil toch niks zeggen over speling van het lot of over het vertrouwen in de kwaliteiten van Hartman? Je kan Slot niet verwijten dat hij er een tijd tussenuit is geweest.

16 februari 2024 om 12:53

Toen Lopez zijn eerste minuten maakte had hartman al een paar invalbeurten en basisplaatsen gehad. Lopez moest ook gewoon de eerste paar potten op de bank blijven, daarna is hij een tijdje basis speler geweest. Dan is het toch gewoon heel simpel, dan beviel hij toen toch gewoon beter dan hartman en speelde hij hem uit de basis?

16 februari 2024 om 12:59

Ook raakte Lopez toch niet geblesseerd? Hartman mocht aan het einde van de seizoenshelft toch invallen voor Lopez in de rust tegen lazio omdat hij matig speelde? Daarna heeft hartman de laatste potten weer gespeeld, dat is dan toch allemaal niet zo gek gegaan? En niet dat hij pas een keer een kans kreeg na meerdere blessures?

16 februari 2024 om 11:39

Het kan miscchien wel wat meer met talenten in brengen maar ik vind dit ook wat overdreven. Een hartman had al een basisplek gehad voordat lopez of bjorkan überhaupt bij de selectie zaten. Maar hij werd toen vervangen door hancko die naar lb ging en rasmussen centraal. Daarnaast wilde slot hartman volgens mij ook niet naar excelsior laten gaan.
Wieffer vergelijkbaar, die maakte ook gewoon al regelmatig minuten. Maar heeft door de hele lange winterstop hele grote stappen kunnen maken, dat verbaaste volgens mij iedereen en ook zichzelf, maar niet gek dat hij er nog het liefste iemand bij wilde.
We moeten ook niet doen alsof de spelers toen al het niveau hadden dat ze nu aan tikken. Wieffer en hartman hebben hele grote stappen gezet en daardoor is het niet gek dat ze eerder nog wat minder kansen kregen.
Toch is het ook slot die weer al die jongens bij het 1e elftal haalt, slory, read, milambo, zechiel, enz. Je hoort het van een van de belt, die blijft liever bij een feyenoord dan verhuurt worden omdat je op die trainingen ook echt veel leert.
En daar zit ook wel een groot punt, wij zien voornamelijk alleen de wedstrijden, dus willen die jeugd ook daar graag zien. Maar de staf ziet ze elke dag op het trainingsveld, die jongens krijgen volgens mij ook echt wel de kans als ze die verdienen.
Een sauer vind ik een heel groot talent, maar als je hem bij u21 ziet is het nou ook niet alsof hij dat team even bij de hand pakt, een milambo doet dat veel meer. Hij heeft volgens mij echt nog wel wat te gaan voordat hij zomaar even bij feyenoord kan starten. Ivanusec draait nu een stuk beter, maar heeft vorige seizoenshelft na zijn blessure gewoon heel veel basis plaatsen gehad, het is niet alsof hij het al het hele seizoen met inval beurtjes van 10 minuten moet doen, toen heeft hij ook weinig laten zien. Dus met al die afwezige snap ik de keuze voor minteh wel, wie anders?
En tot slot snap ik de opmerking over timber echt niet, tuurlijk zal slot, zijn mening hebben gegeven over timber, maar het is toch de td die hem haalt, die dat bedrag voor hem aftikt. Lijkt me toch dat die veel in hem zagen en het daarom doen, niet puur om slot. En dan hadden ze nog eens gelijk ook, want wat draait hij een seizoen.

16 februari 2024 om 11:45

Dat zijn terechte punten die je aangeeft. Sommige dingen kloppen niet helemaal (Hancko heeft alleen zijn eerste wedstrijd LB gespeeld vanwege nood, Rasmussen is nooit beoogd basisspeler geweest, Hartman had een basisplek maar was niet eerste keus, Slot heeft Timber erdoorheen gedrukt met Te Kloese want Arnesen was toen ziek, Wieffer had minuten gemaakt maar overtuigde pas echt bij zijn eerste basisplek), maar over het algemeen is het een goeie kritische toevoeging op mijn post.

Met name het punt over dat wij wedstrijden zien ben ik het mee eens, alleen die kan je ook omdraaien: hoe weet je of een talent er klaar voor is als je hem nooit voor de leeuwen gooit? Ik denk dat dit vooral mijn grootste kritiekpunt is, hetzelfde zie je met Ivanusec, die de laatste tijd langer dan 10 minuten krijgt en dan toch vrijer speelt. Die gasten hebben wedstrijdritme op niveau nodig, maar jeugdspelers ook.

Sauer trouwens ook mee eens, die vind ik erg tegenvallen in de YL bijvoorbeeld. Waarom ik hem erbij zette is eigenlijk ook meer vanwege het falen van de huidige wingers die we hebben, dan msg je hem best eens brengen. Want hoewel hij bij de O21 of de YL niet altijd uitblinkt is hij in zijn invalbeurten in 1 vrijwel altijd dreigend.

Enfin, ik ging wat kort door de bocht hier en daar, goeie bijdrage. Thanks!

16 februari 2024 om 11:41

Dat geldt toch voor iedere topclub. De jeugdspelers moeten extra hard knokken om speeltijd af te dwingen.

16 februari 2024 om 11:49

Het gaat mij niet zozeer om het feit of ze extra moeten knokken of niet, maar om het feit dat er (te) snel naar versterkingen wordt gekeken op posities waar we grote talenten hebben lopen. Dàt is de kern van mijn reactie.

16 februari 2024 om 12:26

Probleem is vaak dat talenten nog te veel een terugval hebben. Je hebt gelijk dat ze meer kansen moeten krijgen. Ik kan genieten van Milambo en hoop ook Sauer meer te zien dit seizoen. Read was lekker brutaal laat hem maar vaker minuten maken.

16 februari 2024 om 12:45

Dat is die noorse back die gisteren Berghuis weg tikte toch?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren