Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Sjoerd Mossou laat zich uit over trainerskwestie Ajax: ‘Er zijn 2 opties’

Laatste update:

Sjoerd Mossou verwacht dat Ajax kiest voor een buitenlandse trainer als opvolger van John van 't Schip, zo laat hij weten in de voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad. De journalist sluit echter ook niet uit dat de Amsterdammers komende zomer besluiten definitief verder te gaan met Van ‘t Schip.

Ajax kende een absoluut rampjaar. Na de mislukte aanstellingen van Alfred Schreuder en Maurice Steijn kunnen de Amsterdammers zich geen fout meer permitteren in de zoektocht naar een nieuwe hoofdtrainer.

Mossou denkt daarom dat toekomstig algemeen directeur Alex Kroes geen risico zal nemen wat betreft de keuze voor een nieuwe hoofdtrainer. "Wat je hoort van de mensen die het kunnen weten: er zijn twee opties”, begint de journalist.

“Of hij (Kroes, red.) haalt een topkandidaat uit het buitenland, waar hij heilig van overtuigd is. De categorie Míchel (trainer Girona, red.), die al niet meer haalbaar is waarschijnlijk hoor, maar zo'n type trainer.”

Ook een langer verblijf van interim-trainer John van ‘t Schip behoort tot de mogelijkheden. “Als de ideale kandidaat er niet is, dan is het het meest veilige om met John van 't Schip door te gaan", geeft Mossou aan.

Al is dat volgens Mossou momenteel niet iets dat concreet speelt. “Dat is op dit moment niet het uitgangspunt, maar je moet natuurlijk niet in de situatie komen dat je voor een soort alternatief kiest, zoals Maurice Steijn.”

FK Bodø/Glimt-trainer Kjetil Knutsen zou volgens Voetbal International de gedroomde kandidaat van de inmiddels ontslagen technisch directeur Sven Mislintat zijn geweest, terwijl de Duitser door de directie van Ajax zou zijn geadviseerd om niet te kiezen voor Peter Bosz, die uiteindelijk naar PSV vertrok.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik zou ook geen Nederlander weten die het zou moeten doen. Benieuwd waar ze mee aankomen. Maar is het niet handig om eerst een TD aan te stellen? Anders zitten we weer een dik jaar zonder..

26 december 2023 om 14:57

Wat ik me afvraagt is welke directie geadviseerd zou hebben om niet in zee te gaan met Bosz. Alle personen die desbetreffende beslissing hebben ondersteund zouden ala minuut ontslagen moeten worden. Bosz afwijzen en dan in zee gaan met Steijn, dan heb je er ook niet veel van begrepen.

26 december 2023 om 15:43

Zowieso alle mensen die vanaf Schreuder tot aan Steijn groen licht hebben gegeven mogen nooit meer bij Ajax werkzijn blijven. Grootste schande voor het Ajax voetbal.

26 december 2023 om 15:46

Mislantat wilde Bosz niet omdat hij zich teveel met het spelersaankoopbeleid zou bemoeien. De afspraak met Steijn is dat hij zich er niet tegenaan zou bemoeien.

26 december 2023 om 16:22

Vd Sar

26 december 2023 om 19:13

Bosz heeft Ajax laten zitten voor Dortmund. Heeft toen gewoon een smerig spelletje gespeeld en daarom person non grata voor Overmars en v/d Sar.

Soms denk ik echt dat de meeste een seriemoordenaar een vrijbrief zouden geven zolang Ajax maar kampioen wordt.

26 december 2023 om 15:08

Je hebt heel veel goede nederlandse trainers.
Erik ten hag, arne slot, peter bos, ron jans, pascal jansen, josep oosting, pepijn lijnders, henk ten kate en ga zo maar door.
En is er vast wel een van dit lijstje die het kan en wil doen... keuze zat

26 december 2023 om 15:12

@Klaas Analiste sorry de enige die geschikt zijn en het aan kunnen zijn de eerste 3 die jij opnoemt.
Hou over de rest, misschien voor jong Ajax.

26 december 2023 om 16:14

Henk ten cate?? Op basis waar van roept iedereen toch altijd henk ten cate. Geloof waar zijn top als assistent

Ja best wel logisch als je de NLse managers gilde ziet. Wil je de weg omhoog weer vinden dan moet je met betere kwaliteit managers komen vanaf het buitenland. Lastiger nu dan 6-18 maanden geleden maar alsnog mogelijk. Beste optie lijkt me Will Still. Goede communicator met een duidelijk plan. Volgens mij spreekt hij ook Nederlands.

Zie nog wel een 3e optie. Ten Hag die ontslagen is en terugkeert bij Ajax

26 december 2023 om 15:13

Heeft Ten Hag zelf wel eens aangegeven of hij wil terugkeren? In algemene zin bedoel ik dan, aangezien hij dat niet zal zeggen terwijl hij elders onder contract staat. Maar ik vraag me wel af of hij nu voldoende perspectief zou zien, als United hem al ontslaat.

26 december 2023 om 15:41

Ik denk dat Ten Hag nog wel genoeg juice heeft om op een hoger niveau aan de slag te gaan. Het lijkt me ook dat hij vooruit wil kijken dan terug te gaan naar zijn comfort zone.

26 december 2023 om 15:42

Heeft ie niks over te zeggen als Ajax m terug wil nee zonder gekheid. Zou natuurlijk kunnen dat ie naar een subtopper in een grotere competitie gaat of iets dergelijks, maar ik zou 'm zelf wel weer bij Ajax willen zien.

26 december 2023 om 16:11

Ik snap dat Ajacieden dit graag zien gebeuren maar zie je het ook daadwerkelijk als realistische optie?

Als Ten Hag nu faalt bij United, niet een volgend buitenlands avontuur aangaat en misschien niet geweldig presteert met Ajax dan is zijn reputatie helemaal kapot. Prestaties in de Eredivisie daar hechten clubs in het buitenland echt geen waarde aan. Hij zal zowel Europees moeten presteren en kampioen worden om het oké te doen ogen in het buitenland. Zo niet dan wordt je gewoon een de Boer 2.0. Ik kan mij niet voorstellen dat Ten Hag dat risico wil lopen. Ik acht Ten Hag dan ook echt geen realistische optie voor Ajax.

26 december 2023 om 16:25

No way. Ten Hag kan het bij Ajax nooit meer beter doen dan hij het heeft gedaan in het verleden. Zeker niet met het materiaal dat er nu rondloopt. Afbreuk risico is gigantisch, dat gaat hij nooit doen.

Doe maar geen Van het Schip. Heel veel respect voor hetgeen hij voor Ajax heeft gedaan in zijn persoonlijke situatie. Eeuwige held.

We zijn er ergens amper tot niet beter op geworden, los van de resultaten, het spel is nog steeds stroef, er is nog steeds geen logisch spelplan, de spelers zijn amper beter geworden en er is nog steeds een gapend gat tussen aanval en verdediging. We spelen al het hele seizoen zonder middenveld. Die bestaat gewoon niet. We spelen een soort veredeld 5-0-5.

Het lijkt mij eerder dat Ajax aan het wachten is tot Ten Hag ontslagen word en hem dan terug wil halen. Dat is sowieso de beste en meest veilige optie. En haalbaar. Ik kan mij geen andere reden bedenken waarom je anders zo lang moet wachten met een definitieve aanstelling. Een andere beschikbare coach had nu prima de basis kunnen leggen voor volgend seizoen.

26 december 2023 om 15:41

Noem eens wat geschikte namen zou ik zeggen.

26 december 2023 om 16:40

Even een willekeurige greep. Preudhomme, Hassenhuttl, Laudrup, Blanc, Bielsa, Solari, Frank de Boer, Kluivert, Hiddink. Ik moet er wel bij zeggen dat ik liever een halfjaar op Ten Hag zou wachten. Best case scenario. En Hiddink klinkt absurd maar die woont in Amsterdam, heeft de ervaring, is een peoplesmanager en brengt rust in de tent. Ik had na het ontslag van Steijn serieus Hiddink gepolst.

26 december 2023 om 23:57

Dat lijkt me wat lastig met Louis en Van Praag die achter de schermen de echte directie vormen. Louis en Hiddink zijn nooit vrienden geweest. Nog los van het absolute PSV DNA van Hiddink.

Van het Schip doet het erg goed bij Ajax en haalt uitstekende resultaten (in nederland nog niet verloren?).
Ik zou hem zeker behouden want het is een jongen van de club en hij heeft ajax dna en verstand van het spelletje.
Dat in combinatie met de uitstekende sportieve resultaten is het een no-brainer.
Een buitenlander voor de groep zetten is altijd een hoog risico en zou ik ten strengste afraden. Dat is in nederland vrijwel nooit een succes door cultuurverschillen en de koppigheid.
Andere goede nederlandse trainers zijn ron jans, pepijn lijnders, josep oosting en henk te kate.
Het worden in ieder geval belangrijke maanden in amsterdam.

26 december 2023 om 15:20

En wanneer de niet te missen kansen van Volendam, Heerenveen en Sparta erin waren gegaan, was Van het Schip dan met zes punten minder nog een geschikte kandidaat? Het puntenaantal vertekent echt enorm.

26 december 2023 om 15:47

Klaas de scorebord analist....je houd toch ook wel rekening mee tegen wie hij die geweldige resultaten heeft behaald ?

Ik zou van t Schip zeker behouden voor de club. Maar misschien wel in een andere rol. Dit seizoen kan hij niet veel verkeerd doen, want na deze start onder Steijn waren de verwachtingen heel erg laag. Volgend seizoen zullen de verwachtingen weer erg hoog zijn, en dan is het afbraakrisico voor de coach wel erg groot. En dat gun je van t Schip na een moeilijke periode en zijn staat van dienst echt niet. En daarbij vind ik het spel nog steeds niet echt denderend. Wie het wel zou moeten doen, geen flauw idee. Een buitenlandse coach? Geen idee wie.... Veel goed presterende coaches in relatief grote competities zijn al niet meer haalbaar. Lijkt me ook dat ze Engels of Nederlands moeten spreken. Dan kijk je denk ik toch al snel naar de Belgische, Duitse of Scandinavische competities. Misschien toch die Knutsen? Maar die had een hele vreemde contract situatie dacht ik, dat hij een percentage over transfers kreeg. Wat de situatie lastig maakte deze zomer meen ik

Ben heel blij dat Van 't Schip is ingesprongen om te redden wat er te redden valt maar ik zie er geen coach voor de lange termijn in, sowieso ben ik wel klaar met de "people managers" haal maar weer is gewoon een voetbalgek binnen die dit zooitje fit en gedisciplineerd krijgt en de tegenstander afjaagt en anders spelers gewoon op de bank zet.

Ben benieuwd wie Ajax straks voor de groep gaat zetten. Na 2 mindere jaren is het nu belangrijker dan ooit om de juiste keuze te maken anders lopen Feyenoord en PSV verder weg door de CL inkomsten die flink gaan stijgen vanaf komend seizoen. Naast het financiele verhaal, zal geen CL voetbal in Amsterdam de club ook niet aantrekkelijker maken voor spelers. In Nederland zie ik niet veel alternatieven, al ben ik ook wel benieuwd wat bijvoorbeeld een Ron Jans zou kunnen klaarspelen bij Ajax

Hahahaha trainer van girona... en dan komt die aankakken met Blind... zie t al helemaal voor me..

Nou die optie dat van Johnny het blijft doen is geen optie. Dat is niet het type voetbal waar wij op moeten hopen. Echt top dat hij het nu oppakt maar na het seizoen moet iemand anders het gewoon doen. Iemand met een duidelijke visie en aanvallend voetbal met patronen en automatismes. Tis nu wel eens klaar met dat schildpadden tikkie opzij en terug voetbal.

Dan zal je toch eerst een paar behoorljke spelers moeten kopen, want met het brandhout dat nu rondloopt, kan zelfs een Klopp of een Guardiola niets beginnen.

Als ik de leiding had bij Ajax zou ik Michel Preudhomme aanstellen. Net zo bezeten als Ten Hag, aantoonbare kwaliteiten, een toptrainer.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren