Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Sinisa Mihajlovic vordert elf miljoen euro na ontslag binnen negen dagen

Laatste update:

Sinisa Mihajlovic en Sporting Portugal staan in een civiele procedure lijnrecht tegenover elkaar. De Servische oefenmeester werd in juni op straat gezet door de Portugese grootmacht, slechts negen dagen nadat hij was aangesteld, en vordert nu liefst elf miljoen euro vanwege zijn ontslag en het feit dat zijn reputatie een flinke deuk heeft opgelopen.

Mihajlovic werd op 18 juni door Sporting gepresenteerd als opvolger van Jorge Jesus. Het driejarige contract van de oud-middenvelder zou per 1 juli ingaan, maar nog voordat die datum was bereikt ontving hij zijn congé. "Ik kan bevestigen dat ik zonder wettelijke grondslag ontslagen ben bij Sporting, enkele dagen voordat een contract mij voor drie seizoenen aan de club zou binden", vertelt Mihajlovic aan La Gazzetta dello Sport.

"Halverwege juni reisde ik af naar Lissabon om te onderhandelen met de directeuren van Sporting", vervolgt de ex-coach van verder onder meer Sampdoria en AC Milan. "Op 18 juni signeerden we een driejarig contract, dat zou ingaan op 1 juli. Een paar dagen later werd voorzitter Bruno de Carvalho op straat gezet door de directie, waarna mijn contract op 27 juni ontbonden werd."

Mihajlovic kreeg te horen dat hij niet door zijn proefperiode was gekomen. "Maar dat kunnen ze niet zeggen, omdat het contract nog niet eens was ingegaan en ik nog steeds op vakantie was… In mijn dertigjarige loopbaan, als speler en coach, heb ik zoiets nog nooit gezien. Ik sta erop dat mijn rechten gewaarborgd zijn, daar kun je op rekenen." Op 1 juli presenteerde Sporting overigens José Peseiro alweer als opvolger van Mihajlovic.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hij was zelfs nog op vakantie terwijl hij ontslagen werd. Het wordt nog steeds gekker. Mocht dit waar zijn is een royale vergoeding toch wel op zijn plaats.

8 september 2018 om 20:53

Rombomcu

Mijn lijkt een vergoeding van de zijde van Sporting ook wel op zijn plaats. Het gebruikmaken van je opzegbevoegdheid nog voordat de proeftijd feitelijk is aangevangen is op zich in Nederland (ook) toegestaan, maar er kan wel een beoordeling volgen over de vraag of geen sprake is van misbruik van omstandigheden of een onrechtmatige handeling.

In het geval van Sporting lijkt mij best wel sprake van misbruik van omstandigheden. Bestuur dat hem inhuurde weggezonden, en opeens kan hij daarna nog voor hij is begonnen met werken, zelf ook oprotten,...??

Ik zeg betaal die man een nette schadevergoeding. Maar die elf miljoen dat zal er wel niet in zitten.

Als je de boel na negen dagen nog niet op orde hebt, vraag je er natuurlijk ook wel om.

On: wat een waanzin natuurlijk, Sporting lijkt tegenwoordig alleen om de wantoestanden rondom de club in het nieuws te komen.

Natuurlijk heeft Mihajlovic gelijk dat hij die werkwijze van Sporting niet pikt.
En ja, elf miljoen vragen, ik weet niet wat zijn contract precies waard was, maar als hij er dan drie miljoen uit peurt dan heeft hij voor helemaal niks doen nog altijd meer binnen dan ik na 46 jaar werken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren