Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Simeone bevestigt interesse van Barcelona: ‘De kans bestaat dat hij vertrekt’

Laatste update:

Yannick Carrasco wordt nog altijd begeerd door Barcelona, zo heeft Diego Simeone toegegeven in een interview met COPE. De Belgische aanvaller was afgelopen winter ook al in beeld om Memphis Depay op te volgen, maar zag het toen niet tot een transfer komen. Een speciale clausule moet hem nu alsnog naar het Spotify Camp Nou leiden.

Zoals het er nu naar uitziet, lijkt Barcelona zijn aanwinsten komende zomer vooral in het transfervrije domein te moeten zoeken. De Catalanen hikken nog altijd tegen het salarisplafond van LaLiga aan en moeten maar liefst 200 miljoen euro bezuinigen om nieuwe spelers te kunnen registreren. Dat weerhoudt de Catalaanse grootmacht er niet van om hun interesse in Carrasco door te drukken. De aanvaller is middels een speciale clausule naar Catalonië te krijgen.

Barcelona heeft namelijk een preferentiële koopoptie van negentien miljoen euro, zo wisten Mundo Deportivo en Fabrizio Romano eerder al te melden. Als dat bedrag betaald wordt, is Carrasco volgend jaar speler van Barça. De Catalanen hebben echter al aangegeven omlaag te willen met de prijs. Bovendien moet er eerst ruimte worden gemaakt in het salarishuis om de komst van Carrasco mogelijk te kunnen maken. Het vertrek van Jordi Alba en Sergio Busquets vormde daar een eerste aanzet toe.

De interesse van Barcelona wordt bevestigd door Simeone. "Hij heeft Barcelona als optie, dus de kans bestaat dat hij vertrekt. Als hij blijft, doet hij zijn best en geeft hij ons alles. Ik wil dat de beste spelers blijven, maar als hij gaat, dan wens ik hem het beste", aldus Simeone, die ook alvast inzoomde op de status van zijn eigen selectie. "Caglar Söyüncü komt ons versterken, net als Santiago Mouriño. In de voorbereiding kijken we naar wat we nog meer nodig hebben."

Mundo Deportivo schrijft dat Simeone een belangrijke stem heeft in de toekomst van Carrasco. De Argentijn is van mening dat zijn pupil niet eenvoudig te vervangen is, daar hij als een handschoen past in het systeem dat door de trainer van Atlético wordt gehanteerd. Op dit moment liggen alle opties open. Hoewel wordt aangenomen dat Carrasco verschillende aanbiedingen gaat ontvangen, wordt niet uitgesloten dat hij ook volgend seizoen gewoon te bewonderen is in het Wanda Metropolitano.

Xavi lovend
Xavi sprak in april al lovende woorden over de Belg. "Carrasco, een geweldige speler", opende de Spanjaard zijn lofzang op de persconferentie voorafgaand aan het treffen met Atlético. "Hij werkt heel hard en moet soms de gehele linkerflank bestrijken. Hij is een harde werker, die betrokken is in het spel en niet zelfzuchtig is." Barcelona lijkt met Ferran Torres en Ansu Fati twee spelers in de etalage te zetten die ruimte moeten maken voor de komst van Carrasco.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zou me verbazen. Goede speler, echter qua type vind ik hem nu volledig op zijn plek zitten bij Atleti. Griezman was beter en heeft het toch niet naar de verwachting gedaan bij Barca en ik laat me graag verassen.

2 juni 2023 om 10:00

Carrasco past wel meer in het systeem dan Griezmann deed.

2 juni 2023 om 10:01

Dat kwam door Messi. Hij kon gewoon niet goed samen spelen met Mess. Dat omdat ze een beetje zelfde type zijn. Dat exacte probleem heeft Messi ook met Dybala.

2 juni 2023 om 10:01

Ik kan het verkeerd hebben, maar volgens mij wil Xavi hem als back gebruiken. Als dat zo is, dan zal het verwachtingspatroon voor hem denk ik wel een stuk lager liggen. Zeker als er nog wat op de prijs kan worden afgedongen.

2 juni 2023 om 10:04

Als back ja? Interessant optie. Hij heeft wel drive naar voren.

2 juni 2023 om 10:09

Als zuivere linksback? Want verdedigen kan die niet al te best hoor.

2 juni 2023 om 23:32

Rechts neem ik aan.

2 juni 2023 om 18:47

Vind hem ook niet bij Barcelona passen. Bovendien zit hij al op leeftijd en op zijn positie is de achteruitgang snel zichtbaar. Ze kunnen beter Abde terughalen en wellicht Simeone (de titel deed me vermoeden dat het om zijn zoon ging) als back up spits halen. Vleugelspelers hebben ze zat, maar een spits daar hebben ze alleen Lewandowksi verder niemand.

Off: Iemand een idee welke club Simeone gaat trainen?

2 juni 2023 om 09:59

Atletico de Madrid

2 juni 2023 om 10:11

Hij is de man die Chelsea weer op de rit krijgt. Ben erg benieuwd wat die gaat doen

2 juni 2023 om 10:13

Verdiend 45mln per jaar bij Atletico, die gaat helemaal nergens heen.

2 juni 2023 om 10:21

Dacht ergens gelezen te hebben dat dit zijn laatste seizoen was bij atletico?

2 juni 2023 om 14:49

Hmm ja zie het nu.
Benieuwd waar die dan heen gaat idd.
Inter wilde die graag heen voordat ie een mega contract kreeg van Atletico.

2 juni 2023 om 11:20

Die gaat sws nog Inter of Lazio trainen.

2 juni 2023 om 11:58

Denk zomaar Inter. Inzaghi heeft met een godswonder de beker gewonnen en finale CL gehaald en ook zelfs CL voetbal komend seizoen veiliggesteld. Je zou me voor gek verklaren na al deze resultaten, maar hij bakt er weinig van als coach. Rare beslissingen, rare basiselfen, raar wisselbeleid.

Die is ook al 29. Heeft die zijn beste tijd ook niet al gehad. Ik vind het een goede voetballer maar heb zelden wereldtop in hem gezien.

2 juni 2023 om 10:03

Ik verbaas me juist over zijn leeftijd. Ik dacht dat hij al 31 ofzo was. Verder vind ik dat hij nog altijd onderschat wordt. Het is niet voor niks dat Atletico weer kampioen werd toen hij van China terugkeerde en dat Simeone hem weer in de armen nam ondanks eerdere conflicten waardoor hij vertrok.

2 juni 2023 om 10:09

En zo heel goed was hij ook niet.. Geen wereldtop, leuke wisselspeler, maar niet meer dan dat. Ook niet beter dan de spelers die ze al hebben.

Ik ben erg fan van Carrasco. Ik blijf het jammer vinden dat hij toen wegging voor het geld richting China. Hij scoorde toen in de CL finale en speelde een heel goed seizoen bij atletico. Des te knapper vind ik het dat hij gewoon weer op niveau is gekomen sinds hij terug is bij atletico.

Zeer goede speler hoor. Zal nog menig andere mensen verbazen. In vorm top 10 linksbuiten van de wereld

Carrasco heb ik altijd een speler gevonden die naast zijn schoenen loopt. Vind zichzelf echt geweldig maar is totaal geen wereldtop. En wat moet barca ermee? Hij is geen back en voorin is het geen man die makkelijk z'n man voorbij speelt en/of veel scoort.
Als je het mij vraagt past die beter in Italië

2 juni 2023 om 17:40

Daar Zou je wel eens gelijk in hebben

Blijf me keer op keer verbazen over de vele berichten die je leest over dat Barcelona spelers wil kopen, maar er eerst moet worden gesneden in het salarishuis. Verkoop eerst die dure spelers maar eens, voordat je weer het gebruikelijke bedelrondje bij de selectie gaat houden.

2 juni 2023 om 11:47

Makkelijker gezegd dan gedaan, want de spelers zitten op (te) hoge salarissen en hebben langdurige contracten, dus zijn verkoopdeals alleen mogelijk als Barcelona het contract van de speler afkoopt (duur), of een heel lage transfersom vraagt, waardoor de club verlies moet boeken op de speler - wat de financiele ruimte nog minder maakt.

Het patroon is daardoor steeds hetzelfde: de dure spelers blijven een paar jaar rondhangen om hun hoge salaris te cashen, al dan niet verhuurd om nog een deel van het salaris kwijt te raken, zoals bv met Dest, Griezmann, Coutinho, Lenglet, Umtiti, Trincao, etc.

Richting het einde van hun contract als de bulk van het salaris geincasseerd is, dan worden ze ofwel alsnog afgekocht om voortijdig te vertrekken (alba, Pique, Memphis, Braithwaite, Suarez, Coutinho, Griezmann), of tekenen een verlenging tegen een lager salaris (umtiti, Dembele, Sergi Roberto).

Weet je wat mooi is van Carrasco, de flair druipt er van af

Barcelona zit wel al jaren in een lastige cirkel waar ze moeilijk uit kunnen komen - veel van de huidige spelers zitten op (te) hoge salarissen, dus die wil je eigenlijk kwijt, maar de club kan op het moment door alle onzekerheid alleen (goede) nieuwe spelers lokken door hogere salarissen te bieden dan de concurrentie. Met als gevolg dat hun salarishuishouding heel hoog blijft, en het moeilijk/kostbaar is om die dure spelers weer de deur uit te krijgen.

Je ziet hier reacties alsof Yannick een water drager is, deze geweldige speler zou daar juist perfect passen met zijn zaalvoetbal acties en de manier hoe hij beweegt is hij onvoorspelbaar voor de tegenstander, een koopje in de huidige markt als je het mij vraagt voor 19m

2 juni 2023 om 17:42

Toch nog iemand met verstand 😁😁

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren