Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Serie A-clubs keren dit seizoen meer dan een miljard aan salarissen uit

Laatste update:
/

Ondanks de economische crisis en de bezuinigingsmaatregelen geven de clubs in de Italiaanse Serie A ook dit seizoen meer dan een miljard euro uit aan salarissen: 1.039 miljoen euro. Volgens de Italiaanse krant La Gazzetta dello Sport betaalt AC Milan met 120 miljoen euro het meest aan zijn spelers.

De club van Urby Emanuelson en Nigel de Jong wordt gevolgd door landskampioen Juventus (115 miljoen euro), Internazionale (100 miljoen) en het AS Roma (95) van Maarten Stekelenburg. Lazio maakt de top vijf vol met 65 miljoen.

Wesley Sneijder, Gianluigi Buffon en Daniele De Rossi zijn de best betaalde voetballers van de Serie A. De roze sportkrant schrijft dat het drietal voetballers, in dienst van respectievelijk Internazionale, Juventus en AS Roma, per seizoen zes miljoen euro opstrijkt.

Een overzicht van álle salarissen van álle Serie A-voetballers

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Bruto.... welteverstaan.

11 september 2012 om 13:17

De bedragen die op die lijst staan zijn netto... Sneijder verdient namelijk 11miljoen bruto... Die houdt daar 6 miljoen netto aan over.

Of bedoelde jij dat ook?

11 september 2012 om 14:28

perugia bedoelde gewoon dat de in het artikel genoemde bedragen bruto bedragen zijn. En dat klopt als je Sa2juve zijn lijstje hieronder bekijkt.
Juve besteed 50 mjn (spelers) netto aan lonen, wat 115 bruto is.

11 september 2012 om 13:33

Ja de clubs betalen het bruto, en die lijst van spelers is denk ik wat de spelers overhouden of niet?

11 september 2012 om 13:50

Bij Juventus staat bv honderd miljoen euro, ik verwacht dat dit gewoon is zonder aftrekking..

Dit is de lijst van Juventus lonen netto:
Buffon 6
Pirlo 3,5
Chiellini 3
Iaquinta 3
Marchisio 3
Vidal 2,7
Vucinic 2,7
Matri 2,2
Quagliarella 2,1
Lucio 2
Barzagli 1,7
Bonucci 1,7
Caceres 1,7
Lichtsteiner 1,7
Bendtner 1,5
Storari 1,5
Asamoah 1,4
Giovinco 1,4
Isla 1,4
De Ceglie 1,3
Pepe 1,3
Padoin 0,7
Giaccherini 0,6
Pogba 0,6
Marrone 0,4
Rubinho 0,2

In totaal is dat ongeveer snel gekeken de 50 miljoen euro geloof ik. Dan staat het loon van oa Conte er nog niet bij.. Die 115 miljoen van Juventus en dus ook die 120 van Milan en 100 van Inter en al de rest zijn bruto bedragen (het totaalbedrag wel te verstaan, niet de lonen die worden weergegeven)

11 september 2012 om 13:59

Maakt niks uit dat het bruto is. De clubs betalen het toch? Snap dus de toevoeging van je comment niet.

11 september 2012 om 14:06

Maakt langs de ene kant toch wel uit hé? Als die totaalbedragen hier (milan 120, Juve 115 & Inter 100 bv) nettto waren dan was dat in totaal bijna het dubbel, wat hier dus niet het geval is. Denk dat hij het gewoon duidelijk wil maken dat dit het totale bedrag is.

11 september 2012 om 15:09

Als een club zoals juve 115 miljoen euro aan salarissen betaald lijkt het me vrij duidelijk dat het gaat om bruto bedragen. Het netto bedrag noemen maakt het hele artikel namelijk waardeloos.

ik vind het meevallen als je naar dat schema kijkt. sommige clubs komen wel in de buurt van PSV ajax en twente

wow betaald AC Milan met 120 miljoen het meeste salaris. en dat zelfs nadat er zoveel personen weg zijn gegaan, incl. grootverdieners Ibrahimovic, Thiago Silva en Cassano en Zullen Nesta en Gattuso ook niet voor een kwartje gevoetbald hebben.

AS Roma heeft deze zomer goed werk verricht en is onder de 100 miljoen euro qua bezoldiging geraakt. Niet slecht, als je ziet dat Francesco Totti en Daniele De Rossi toch bij de grootverdieners van de Serie A horen.
Volgens mij moet AC Milan toch snel werk maken van het verlagen van de salarissen. Ze kunnen amper nieuwe spelers aantrekken door hun financiële status, maar ze bieden hun spelers dan wel de hoogste lonen.

11 september 2012 om 13:18

Roma betaald iets meer dan 60 mil. netto salaris. Is in 2 jaar meer dan 20 mil. omlaag gegaan.
Heel erg netjes dus. Het nieuwe beleid voor het loonhuis werpt zn vruchten af. Ben ook zeer benieuwd naar de details over het toekomstig nieuwe stadion.

Vele weinig spelende grootverdienders vertrokken en grote talenten voor terug gekomen. Doet mij ook veel meer plezier om jonge grillige voetballers als Tachtsidis en Florenzi te zien spelen dan overbetaalde veteranen als Pizarro en Simplicio.

11 september 2012 om 13:22

Gelijk heb je! Panagiotis Tachtsidis en Alessandro Florenzi zijn pareltjes op ons middenveld die het op dit moment heel goed doen. Vooral de Griek verbaast me in positieve zin. Hij kan weleens uitgroeien tot de seizoensrevelatie.

11 september 2012 om 13:26

En vergeet Castan niet. Ik denk dat we met hem een goede solide verdediger in huis gehaald hebben.

We moeten een juiste balans zien te vinden tussen kwaliteit en de hoogte van de lonen.

11 september 2012 om 13:51

"volgens mij moet AC Milan toch snel werk maken van het verlagen van de salarissen. Ze kunnen amper nieuwe spelers aantrekken door hun financiële status, maar ze bieden hun spelers dan wel de hoogste lonen."

En we zitten weer met iemand die 0 kennis van de feiten heeft en gewoon wat zit uit te kramen...

Hier de lonen van Milan's basiselftal:

Mexes: 4mil
Pato: 4mil
Robinho: 4mil
Montolivo: 3,5mil
De Jong: 3mil
Pazzini: 2,7mil
Boateng: 2,5mil
Abate: 2mil
Bonera: 2mil
Bojan: 1,5mil
Abbiati: 1,5mil
Ambrosini: 1,5mil
Urby: 1,5mil
Flamini: 1,5mil
Muntari: 1,5mil
Nocerino: 1,5mil
Zapata: 1,5mil
Traore: 1,2mil
Amelia: 1mil
Antonini: 1mil
Yepes: 1mil
Acerbi: 0,8mil
Constant: 0,8mil
Ses: 0,8mil
Mesbah: 0,6mil
Didac Vila: 0,6mil
Gabriel: 0,5mil

Met andere woorden geen enkele speler krijgt een salaris boven zijn status, wereldtoppers als Pato, Boateng, Montolivo, De Jong en Pazzini krijgen een zeer schappelijk loon en verder hebben spelers als Flamini, Ambrosini en Yepes flink ingeleverd qua loon, komt daar nog eens bij dat Ibra Ts33 Rino Nesta Pippo en Zambrotta zijn vertrokken. Als er dus iets is wat je niét kan zeggen van Milan is dat ze geen werk maken van hun salarishuis, en nu is het gewoon stabiel. De enige reden dat Milan nog altijd aan die 120mil zit is omdat ze een behoorlijk brede kern hebben en een bank met basiswaardige spelers zoals Nocerino, Ambrosini, Yepes, Constant, Acerbi etc die natuurlijk meer verdienen dan talentjes.

Edit: ik lees net jouw post hieronder ergens en moest toch even lachen. Burdisso en Osvaldo verdienen gewoon meer dan onze topspelers, wat zit jij in godsnaam dan te criticasten op Milan? xD Burdisso en Osvaldo zouden niet eens basis staan bij ons.

11 september 2012 om 14:07

Wat wuutt?! Osvaldo en Burdisso niet eens in basis? Jij vind Pazzini een betere spits dan Osvaldo dus... en Burdisso een mindere CB dan Bonera, Yepes, Zapata, Mexes, Acerbi dus...

Ik gooi het er maar op dat je aan het trollen bent.

11 september 2012 om 13:27

Maar welke 'zwaargewichten' qua salaris is As Roma dan kwijt geraakt? Want als ik zie dat ze voor transfersbedragen het afgelopen seizoen zo'n 15 miljoen in de min uitkomen, niet zo heel best. En er zijn toch vooral jongens gekomen met toch wel riante salarisen.

11 september 2012 om 13:34

De Chileen David Pizarro, de Brazilianen Fabio Simplicio en Juan, de Italianen Marco Borriello voor de helft, want Genoa betaalt ook nog een stuk salaris, en Matteo Brighi en de Argentijn Gabriel Heinze.

11 september 2012 om 13:55

Ja qua waarde stellen die namen, niet zoveel meer voor. Maar oké ja zullen best grootverdieners zijn geweest. In dat opzicht gaat As Roma stukken vooruit, qua verjonging en salarisverlaging -- postitieve toekomst.

Zij gaan allemaal kapot door de veels te hoge salarissen die ze uitgeven

Nu valt alles op z'n plek. Zelfs nadat Ibra, Thiago Silva, Gattuso, Inzaghi, Seedorf en co. allen zijn vertrokken, blijven ze 120 miljoen betalen aan spelerssalarissen.

Geen wonder dat ze in financiële nood gekomen zijn.

De salarissen van AS Roma:

De Rossi: 10 mljn
Totti: 8,6 mljn
Burdisso: 4,5 mljn
Osvaldo 3,76 mljn

De hele lijst staat op het AS Roma Forum Pagina 244:
http://forum.voetbalzone.nl/showthread.php?t=27598...

In mijn ogen is het terecht dat onze clubiconen zo goed beloond worden. Zij verdienen dit zeker als ambassadeurs van onze club. Clubliefde moet namelijk van twee kanten komen, dus van de speler, maar ook van de club.

11 september 2012 om 16:41

Je weet toch wel dat dat brutolonen zijn he?

Als iedereen dit al veel vindt, dan wil de bedragen van de PL en La Liga wel eens weten, dit is niks vergeleken met een Man City of Real Madrid die apart al 300 miljoen ofzo uitgeven aan salarissen.

11 september 2012 om 14:06

Premier League en La Liga zijn toch ook de competitie's met de meeste inkomsten. Alleen al de tv-rechten inkomsten en nog 2-3 anderen inkomsten bronnen, denk aan commercie enz.
Stond meen ik afgelopen tijd ook in de VI. Maar je hebt gelijk 't is ongeloofelijk veel geld.

eigenlijk te gek voor woorden iedereen moet ze tandn op elkaar zetten met die achterlijek reageringen
maar met voetbal blijven ze strooien
geloof mij als ze miljoentje of 3 minder krijgen stoppen ze heus niet want het is toch nog veel geld
maar die rijke achterlijke zakenlieden beslissen het allemaal en daardoor word de burger gestraft

11 september 2012 om 13:59

Inderdaad, Nu nog in het begrijpend Nederlands. dan weet iedereen waar je het over hebt,

11 september 2012 om 21:30

als jij dit niet begrijpt dan be nje zelf geen nederlander of gewoon dom
het gaat over het feit dat er miljarden in voetbal rond gaan
terwijl mensne niet kunnen rondkomen hoe krom dat is
jij haalt dat er niet uit
even terug naar school gaan dan voordat je mij bekritiseerd

Ik zou graag zo'n lijst van de premier league zien. Ron Vlaar verdient daar al 3.2 miljoen pond per jaar. Dat is 4 miljoen euro!

11 september 2012 om 15:34

Is wel bruto. Netto zal hem waarschijnlijk onder de 2 miljoen euro per jaar zitten.

Salarissen Fiorentina:

Jovetic: 2.5
Aquilani: 1.7
Borja Valero: 1.3
El Hamdaoui: 1.1
Pasqual: 1.05
Cassani, Fernandez: 1.0
Rodriguez: 0.85
Ljajic, Migliaccio, Pizarro, Viviano: 0.7
Roncaglia, Savic: 0.65
Cuadrado, Neto: 0.6
Olivera, Romulo, Tomovic, Toni: 0.5
Hegazy: 0.45
Della Rocca: 0.4
Llama: 0.3
Lupatelli, Seferovic: 0.2
Camporese: 0.18

Jovetic de absolute grootverdiener, logisch natuurlijk. Goede salarissen, niet teveel maar zeker niet te weinig. Viviano en vooral Pizarro hadden van mij meer mogen krijgen, helemaal als je de vergelijking met El Hamdaoui ziet. Forza Viola!

11 september 2012 om 15:39

Ik vind de salarissen hier eigenlijk wel meevallen. Mogelijk werken ze met bonusstructuren die hier niet zichtbaar zijn..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren