Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Sergiño Dest weet onder welke voorwaarden PSV hem mogelijk alsnog overneemt van FC Barcelona

Laatste update:

PSV is nog altijd bezig met de komst van Sergiño Dest. De Amerikaan werd afgelopen seizoen door de Eindhovenaren gehuurd van FC Barcelona en leek door een optie tot koop definitief naar het Philips Stadion te verkassen, maar een zware kruisbandblessure gooide roet in het eten.

Dest staat nog voor een maandenlange revalidatie. Desondanks is PSV van plan de komende periode opnieuw te proberen hem over te nemen van Barça, zo weet Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad.

"De Spanjaarden kregen onlangs van PSV te horen dat een koopoptie van elf miljoen euro niet wordt gelicht, maar PSV wil hem wel voor miljoenen minder kopen", zo schrijft de clubwatcher.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

"PSV kan dat salaris in combinatie met een transfersom van meer dan tien miljoen euro niet zomaar overnemen, maar op het moment dat de transferprijs lager is, kan de club ook Dest weer (een beetje) tegemoetkomen. In Eindhoven kan hij voor jaren tekenen: daarover werden overigens al gesprekken gevoerd voor zijn blessure."

Hoe lang Dest precies uit de roulatie zal zijn is lastig te zeggen, al lijkt het er stevig op dat de wingback in het jaar 2024 niet meer in actie komt. Dest heeft bij Barcelona een contract tot medio 2025.

Opvolging Faber


Ondertussen is PSV op de achtergrond ook bezig met het vinden van een nieuwe hoofd jeugdopleiding. Ernest Faber vervult momenteel die rol, maar de oud-verdediger gaat binnenkort aan de slag als directeur voetbalzaken bij het Australische Adelaide United.

Mogelijk wordt Aloys Wijnker de opvolger van Faber. "Hij werkte voorheen als eindverantwoordelijke bij de jeugdopleidingen van AZ en Vitesse en daarnaast ook bij de Amerikaanse bond. Technisch directeur Earnest Stewart van PSV kent de huidige KNVB-functionaris dan ook uitstekend", aldus Elfrink.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste PSV-nieuws? Word nu lid van het PSV Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Gezien het wondertalent van de PSV fysios zou ik als ik PSV was niet meer dan 4 miljoen bieden. Kans dat hij het niveau van afgelopen jaar weer aan gaat tikken is aanzienlijk kleiner. Of je wacht een jaartje en laat hem lekker bij Barca revalideren en weer aansterken...

10 juni 2024 om 13:10

Hoeft niet. Kijk maar naar Boscagli hoe hij is teruggekomen na VKB

10 juni 2024 om 14:01

Ja het is altijd even afwachten. Daarom prima dat PSV bereid is om nog een bod te doen, maar dan niet de hoofdprijs! Gewoon iets van risicobeperking

Ik vind het een lastige situatie. Ben groot voorstander van het vastleggen van Dest, maar met die lange blessure moet er sowieso nog een basiswaardige linksback bij waarmee je de CL in kan. Dat zie ik met Mauro niet zomaar voor me.

10 juni 2024 om 14:23

Transfersom + salaris is toch al snel €10 miljoen. Bovenop wat jij zegt is het toch een gok voor een speler waarbij het afwachten is of hij terug op niveau komt. En als je toch een waardige linksback moet kopen voor de eerste seizoenshelft zou ik het risico niet nemen.

Mocht de vervanger het top doen en dest keert terug op oude niveau ben je bezig met kapitaal vernietiging als er een niet speelt. Wellicht goede oplossing om een back te halen die ook goed centraal kan, heb je meteen opvolger voor Boscagli.

In 2005 al, onder Marcel Brands, hoofd jeugdopleiding bij AZ geworden. Vervolgens heeft hij het daar 10 jaar volgehouden en zodoende de basis gelegd voor een van de beste jeugdopleidingen van Nederland. Vervolgens, samen met Stewart, internationale ervaring opgedaan in de VS en andere functies bekleed.

Ik was even bang dat PSV de functie van hoofd jeugdopleidingen zou invullen door een ex-speler die zich nog volop in moet ontwikkelen. Maar van de naam Aloys Wijnker raak ik zeer enthousiast!

Pik hem gewoon volgend jaar gratis op... 4-6 miljoen betalen (exclusief salaris) en dan niet zeker weten of hij weer volledig fit wordt vind ik toch een groot risico.

10 juni 2024 om 10:16

Dat is een schijntje voor een speler als Dest. Hoop oprecht dat PSV er vol voor blijft gaan!

10 juni 2024 om 13:54

Als hij terugkomt zonder zijn kwaliteiten te verliezen heb je absoluut gelijk! Helaas zijn er toch wat voorbeelden te noemen waar er problemen bleven met de blessure. DAn is 4-6 miljoen toch een hoop geld...
Zou absoluut een prachtige aanwinst zijn (blijven) voor de eredivisie! En vanzelfsprekend hooop ik dat hij nog beter is dan voor zijn blessure.

Alleen als hij transfervrij is, dan moet psv hem halen en anders gewoon wachten totdat hij volgend seizoen transfervrij is.

10 juni 2024 om 11:47

als je wacht tot hij transfervrij is zijn der meer kapers op de kust die beter salaris kunnen bieden dan PSV, hij krijgt komend seizoen nog 5 miljoen van Barca. Bij PSV kreeg hij de helft nog behoorlijk bedrag, en hoewel ik nog steeds vind dat geen goeie back is, gezien zijn verdedigende capicteiten..zie wedstrijden met Arsenal, Sevilla, Dortmund er nog maar eens na, met goeie directe tegenstander wordt hij terug gedwongen tot verdedigen en komt nauwelijks op. In de ere-divisie ben je vaak de betere dus kom je daar wel mee wg maar in de CL veel minder

Hij is denk het wel een prima VDM of links/rechts half, hij kan goed onder druk uit voetballen, iets waarvoor Frenkie De Jong Internationaal geroemd wordt, en uiteindlijk ook meer verkoopwaarde kan opleveren

De vraag is natuurlijk of hij na zo'n blessure nog wel net zo goed is, de lijst met voorbeelden van spelers die na hun ernstige blessure nooit meer de oude zijn is oneindig lang. Neem alleen al Ansu Fati

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren