Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Sergiño Dest scoort als enige en brengt PSV stapje dichter bij de landstitel

Laatste update:

PSV heeft vrijdagavond een moeizame generale repetitie afgewerkt in aanloop naar de Champions League-kraker tegen Borussia Dortmund. Op bezoek bij Go Ahead Eagles was de ploeg van trainer Peter Bosz met 0-1 te sterk. Het enige doelpunt van de wedstrijd kwam op naam van Sergiño Dest. Armando Obispo, die voor het eerst een basisplek kreeg in de huidige voetbaljaargang, werd in de slotfase nog met een tweede - en dus rode - kaart van het veld gestuurd.

Walter Benítez stond zoals gebruikelijk onder de lat bij PSV. Jordan Teze (rechts) en Dest (links) waren de backs, terwijl Obispo met Olivier Boscagli het hart van de verdediging vormt. Jerdy Schouten stond samen met Mauro Júnior vlak achter Guus Til op het middenveld.

Spits en aanvoerder Luuk de Jong werd op de flanken bijgestaan door Hirving Lozano (rechts) en Malik Tillman (links). Joey Veerman en Ismael Saibari waren nog niet fit genoeg om te starten, terwijl Johan Bakayoko, mogelijk met het oog op het Champions League-duel met Borussia Dortmund, wissel stond. Bakayoko raakte in de slotminuut nog de paal.

PSV begon fel aan de wedstrijd en vond in de tiende speelminuut al de openingstreffer. Boscagli bediende Dest op de linkerflank en hij mocht in alle vrijheid naar binnen snijden. De vleugelverdediger schoot van binnen de zestien vervolgens hard in de verre bovenhoek: 0-1.

De Eindhovenaren zetten Go Ahead flink onder druk en doelman De Lange voorkwam meermaals een nieuwe tegentreffer. Onder meer De Jong en Tillman ondervonden veel hinder van het sterke optreden van de sluitpost.

In het tweede bedrijf ging PSV op dezelfde voet verder. Binnen vijf minuten na de hervatting beproefden De Jong en Lozano hun geluk, maar wederom stond De Lange in de weg. Na ruim een uur spelen kwam Go Ahead beter in de wedstrijd en kwam Thibo Baeten dicht bij de gelijkmaker; de inzet van laatstgenoemde werd echter gepareerd door Benítez.

Vijf minuten voor het einde van de reguliere speeltijd kreeg Dest een grote kans op de 0-2, maar zijn inzet belandde op de paal. Vervolgens schoot invaller Ricardo Pepi wild over. In de slotfase werd het nog spannend, want PSV kwam met tien man te staan omdat Obispo zijn tweede gele kaart kreeg van arbiter Danny Makkelie. Go Ahead wist niet te profiteren van het numerieke overwicht.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Nooit verwacht dat ik het zou zeggen maar ben blij dat Ramalho volgende week terug is en Obispo niet meer hoeft te spelen. Tis toch ongelofelijk dat je de rode kaart voor de wedstrijd al ziet aankomen.

Verder hoop ik dat ze Benitez zo snel mogelijk verlengen want die heeft ons dit seizoen ook al vaak gered.

8 maart 2024 om 21:57

Typische Makkelie beslissing. Bewijst al jarenlang het niveau niet aan te kunnen.

8 maart 2024 om 21:58

Belachelijk tweede gele kaart idd

8 maart 2024 om 21:58

Dat de tweede gele kaart onterecht was ben ik met je eens, maar het zat er wel aan te komen. Snap ook niet waarom Bosz uiteindelijk niet gewoon eerder wisselt.

8 maart 2024 om 22:27

Dit is ook ergens wel pech hebben voor Obispo, maar op de een of andere manier trekt hij het ook wel aan. Verkopen en kijken voor een andere back-up.

8 maart 2024 om 22:48

Zet even allemaal je psv bril af. Speler Gae speelt hem door de benen en rent er omheen. Obispo houdt direct met 2 handen vast. Daarna pas pakt de speler van Gae hem vast. Hij zou er anders langs zijn als Obispo zijn handen niet had gebruikt. (Tip speel het rustig af en je kunt het zien)

9 maart 2024 om 08:05

Heeft weinig met psv brillen te maken gezien de beslissing verder geen invloed heeft gehad op de eindstand en obispo over het algemeen ook niet populair is onder de PSVers. Je ziet overigens gewoon dat obispo eerst wordt vastgepakt wanneer de speler eromheen wil lopen, of je het nu snel of langzaam afspeelt. De analisten hadden het daar ook over..

8 maart 2024 om 22:03

Omdat Makkelie geen voordeel gaf en het publiek daarop reageerde, gaf hij maar een gele kaart aan Obispo. Domme fout van de scheids.

8 maart 2024 om 22:03

Slechte kant van psv soms heb je zulke wedstrijden erbij snel vergeten en op naar de woensdag. Hopelijk winnen we daar.

8 maart 2024 om 22:08

Hoezo zet je ook Obispo op RCV als Bella Kotchap gewoon fit is. Die speelde met zoveel gemak afgelopen maandag bij Jong PSV. Had zelfs de hoop dat hij evt een goede optie was voor BVB uit. Heb het dit seizoen nog nooit gehad met Bosz (loopt natuurlijk ook vrij aardig), maar deze keuze was echt teleurstellend.

8 maart 2024 om 22:11

Laat in de laatste minuut meteen z’n man lopen. Kost je bijna de overwinning..

8 maart 2024 om 22:27

Gewoon laten beginnen, rechtsbenig en veel beter dan Obispo. Echt jammer dat hij zoveel wedstrijden heeft gemist.

8 maart 2024 om 22:53

Bella Kotchap vond ik zeer matig maandag, dan was Riley beter. De enige actie werd hij ook direct voorbij gelopen. Teze heeft menig potjes RCV gespeeld afgelopen jaren, Mauro RB en je hebt Sambo nog. Obispo had gekund, maar zet hem dan wel op zijn plek.

8 maart 2024 om 23:01

Ja, Bosz heeft helaas nog nooit gekozen voor Teze in het centrum. Sambo vind ik zelf ook niet goed genoeg, maar Mauro heeft zich als back al meerdere malen bewezen idd. Als Veerman en Saibari fit zijn, hoef je eigenlijk nooit met Ramalho te spelen.

Kunnen ze toch weer een lastige wedstrijd wegstrepen. We zijn op het punt aangekomen dat het me zou verbazen als PSV niet ongeslagen kampioen wordt.

8 maart 2024 om 21:58

Twente en AZ nog op bezoek en ook nog de gevreesde Heerenveen uit wat bijna elk jaar een bananenschil lijkt te zijn voor PSV. Deze wedstrijden kan je allemaal zeker nog verliezen.

8 maart 2024 om 22:02

Met alle respect voor Twente en AZ, maar thuis horen we gewoon alles te winnen. Heerenveen en NEC uit worden nog wel hele lastige potjes. Hopelijk kunnen we in ieder geval ng ongeslagen blijven

8 maart 2024 om 22:08

Record van Ajax is ongeslagen en 5 gelijke spelen toch? Ik denk dat PSV een zéé reële kans heeft om dit te evenaren of zelfs te verbeteren!

8 maart 2024 om 22:19

Wordt lastig zodra ze al vroeg kampioen zijn denk ik. Daarna zal het minder serieus worden en andere teams moeten dan nog knokken.

8 maart 2024 om 22:27

Daar geloof ik.niks van, bij arsenal zag je destijds ook dat het een doel werd om ongeslagen kampioen te worden.

8 maart 2024 om 23:16

Ajax 94/95 ongeslagen kampioen met 7 gelijke spelen. Puntenrecord is van Ajax 71/72 waar ze niet ongeslagen waren. 30 gewonnen, 3 gelijk, 1 verloren.

Als PSV alles wint zijn ze 31/3/0

8 maart 2024 om 23:27

Dus? Zijn 9 punten en geen 10 hè tjappie

9 maart 2024 om 08:26

Ik was er heilig van overtuigd dat Ajax 5 gelijke spelen had, maar thanks voor de opheldering Sitostick

Dan heb je een VAR en krijgt Obispo alsnog zo’n onterechte rode kaart. Het was eerder geel voor die gooz van GAE.

8 maart 2024 om 21:58

Var mag bij geel niets doen. Ook niet bij een 2de geel

8 maart 2024 om 21:59

En dat vind ik gewoon echt krankzinnig, want een rode kaart is super bepalend.

8 maart 2024 om 22:06

Zou een beetje gek zijn dat een eerste gele kaart niet terug gedraaid kan worden, maar een 2e gele kaart wel. Je kan namelijk ook een onterechte eerste gele kaart krijgen, maar een terechte 2e, dan krijg je rood en is het ook super bepalend.

8 maart 2024 om 22:06

Dat kun je wel krankzinnig vinden, maar het is een regel. Dus je opmerking kan eigenlijk gewoon de prullenbak in.

8 maart 2024 om 22:30

Je zult het wel druk hebben met iedere keer als we klagen over iets dat een regel is deze opmerking te maken. Hij mag toch best klagen ookal is iets een regel? Ik kan mij bijna geen wedstrijd voorstellen waarbij dat niet gebeurd, buitenspel en vooral hands zijn altijd zo'n leuke voorbeelden hiervan.

8 maart 2024 om 22:03

.......... Wees blij dat hij fluit anders was het bijna zeker een goal

8 maart 2024 om 22:07

Ik denk dat de scheids/VAR hem dan had afgekeurd voor een overtreding op Obispo

8 maart 2024 om 22:08

En dan had de var kunnen kijken en de goal kunnen afkeuren vanwege de overtreding op Obispo...

8 maart 2024 om 22:03

Obispo begaat de 1e overtreding, die gozer van Eagles was er anders langs geweest met waarschijnlijk een (redelijk) grote kans als gevolg. Valt wel wat voor te zeggen hoor...

8 maart 2024 om 23:29

Dat Bosz Obispo ook laat staan vind ik dom en lomp. Hij heeft geel, speelde niet goed maar ook niet slecht en GAE zet aan. Bella Kotchap net weer terug een heeft bij Jong minuten gemaakt, zet die er dan in. Bosz brengt op deze manier Obispo tegen een sterke en snelle Baeten gewoon onnodig in de problemen.

8 maart 2024 om 22:08

Ja, mega klote. Maar zijn de regels dat ze bij geel niets mogen doen. Wel bizar onterechte kaart inderdaad.

Dest speelde geweldig. Wat een topper is dat zeg.

8 maart 2024 om 22:01

Dest en Mauro waren echt top vandaag. Benitez trouwens ook, word zelden uitgelicht maar weer zo veel reddingen verricht vandaag.

8 maart 2024 om 22:05

Zit ook nog zo’n jonge kop op die gozer. Misschien dat het z’n tijd niet was bij Barca. Ik zie hem nog wel slagen bij een Europese topclub.

8 maart 2024 om 22:07

Hij is gehuurd toch? Als hij slim is gaat hij voor zijn kans bij Barça.

8 maart 2024 om 22:14

Als Barca terug aan de top wil komen moeten ze niet voor spelers als Dest gaan. Ik kan me nog een wedstrijdje tegen Mbappe herinneren..

8 maart 2024 om 22:23

Dan noem je ook een tegenstander op. Daar hebben alle backs het moeilijk mee...

8 maart 2024 om 22:26

Zelden gezien dat een back zo werd vernederd als toen

9 maart 2024 om 00:15

@pieterpost voor de duidelijkheid heb je het over Dest? zo ja, dan totaal niet mee eens. Dest komt in alles te kort, behalve het voetballend gedeelte. Bij Barca werd hij defensief echt lachwekkend weggezet, bij AC Milan, maar toch gaat hij het halen? Vergeet niet dat de beste jongen in de eredivisie speelt… ik geef je op een briefje, als hij weer naar Spanje(of wellicht ditmaal Engeland) gaat hij er weer af.. zijn aanvallende gedeelte compenseert helaas zijn zwakke defensie niet. Waar Lahm zijn kleine gestalte kon compenseren kan Dest dat totaal niet. Of hij moet Grimaldo/DiMarco,Theo achtige aanvallende impulsen gaan laten zien, maar die tikt hij natuurlijk ook niet aan

Heerlijke overwinning!!!!! In de eerste helft had het wel 0-5 kunnen staan. Helaas een mindere tweede helft, maar de drie punten zijn binnen. Babadi ongelukkige invalbeurt, maar zeer blij dat hij nog een aantal jaar voor psv zal spelen, toptalent! Bij obispo wist je trouwens dat die ook nog z’n tweede geel zou pakken, al was het niet terecht. Bijna alle moeilijke uitwedstrijden gehad en gewoon niets verloren. Zeer knap, en dat terwijl PSV in geen enkele topwedstrijd met zijn beste 11 heeft gespeeld.

8 maart 2024 om 22:23

Klopt inderdaad! Sta op VOOR DE KAMPIOEN! Sta op VOOR DE KAMPIOEN

8 maart 2024 om 22:06

Zelf vind ik die kans van Pepi erger. In plaats van hem rustig in te schieten, besluit hij om die bal vol te nemen. Dan ben je echt niet de slimste

8 maart 2024 om 22:29

Ik had jouw daar willen zien.
Is een moment opname in een fractie van een seconde, was lastiger dan je in 1e instantie zou denken.

8 maart 2024 om 22:42

Ik ben niet de tweede spits van de komende kampioen, hij wel. Van zo iemand mag je wel wat rust verwachten voor de goal

Iedere wedstrijd met 1-0 winnen en je bent ook kampioen

8 maart 2024 om 22:04

Nog maar de tweede (?) wedstrijd die met één doelpunt verschil wordt gewonnen in de Eredivisie. Na Feyenoord uit.

8 maart 2024 om 22:15

Ik heb het ook over vanaf nu. Heb je op het eind nog steeds het beste doelsaldo

8 maart 2024 om 22:23

Ah, las je comment verkeerd.
Ik zou er i.i.g. voor tekenen.

Moeizaam scorend PSV, zoals vaker laatste weken. Inpakken en wegwezen. Lachwekkende tweede gele kaart voor Obispo van onze topscheidsrechter Makkelie. Maar goed, missen we ook niks aan.

8 maart 2024 om 22:24

Geen probleem. 3 punten binnen en ongeslagen kampioenschap is heel dichtbij.

Prima generale repetitie 😂 wie schrijft deze stukken

Het gaat moeizaam, maar de punten zijn weer binnen
Ik moest toch weer eens aan de Mos denken, toen hij Obispo zo ophemelde;
"daar staat wel wat hoor, dat wordt een topper."

Kansen moeten afmaken. Dan win je gewoon met 0-5

Slechte pot. Hadden dit veel eerder af moeten maken, maar ok. Met Dortmund voor de deur accepteren we het wel.

Vlug vergeten deze wedstrijd wat slecht wat een ongelofelijke bal verlies telkens babadi viel helemaal slecht in

Ik durf inmiddels wel te zeggen dat Obispo niet beter is dan de Ligt.

Zware pot maar uit bij Gae heeft niemand het makkelijk. Belangrijke punten!

8 maart 2024 om 22:19

Beetje voorbarig om dat nu al te concluderen. Ik kijk het nog even aan ;-)

Een zware bevalling in Deventer, maar die heb je er altijd wel een paar tussen in een seizoen. Complimenten aan Go Ahead voor hun strijdlust en het voetbal. Voor ons is 3 punten nu het enige wat telt voor de titel. Obispo laat opnieuw zien onbetrouwbaar te zijn, ondanks dat zijn tweede gele kaart niet terecht was. Lekker verkopen na dit seizoen. Nu op naar Dortmund!

Erg moeizaam vandaag hopelijk tegen Dortmund beter

Zo het was ouderwets billen knijpen. Complimenten aan de Eagles. Rust pakken en op naar woensdag. Babadi viel slecht in trouwens.

Op het einde toch nog even wat billen knijpen, doordat psv moeizaam scoort en zichzelf niet in een comfortabele positie speelt. Obispo heeft zich een paar keer simpel laten foppen en weer rood (2e geel niet terecht, maar toch.. je ziet een boscagli niet in de situatie komen). Ramalho is geen geweldenaar, maar Obispo vind ik veel erger. Gelukkig 3 punten!!

8 maart 2024 om 22:02

Obispo heeft hetzelfde als hij: elke wedstrijd een of twee momentjes. Maakt je niet betrouwbaar

Heerlijke goal van Dest, was de beste man op het veld. Laten we het een zakelijke zege noemen. Tweede geel voor Obispo sloeg nergens op.

Dest zijn we kwijt volgend jaar. Klasse hoor. Verder snel vergeten deze wedstrijd en domme rode kaart van Obispo! Weer een horde verder..

Hele wedstrijd 0-1 en de laatste minuten nog kansen voor GAE, ik krijg weer ruud v nistelrooy vibes hahah

8 maart 2024 om 22:46

Met als verschil dat je nu minstens 6 100% kansen creëert die er op een andere dag gewoon in vliegen

Slechte wedstrijd, toch win je uit bij GAE. Inpakken en wegwezen!

Ik vind Makkelie doorgaans best een goede scheids maar tegen het eind maakte hij er wel een potje van, met als toppunt de 2e gele kaart voor Obispo. Over Obispo gesproken; dat is toch een speler waarvan ik hoop dat hij komend seizoen ergens een nieuwe uitdaging zal vinden, vaak gewogen en steeds te licht bevonden. Ik had meer verwacht van Bakayoko en Babadi was ook niet zo best vandaag. Dest, Schouten, Benitez en Tilman speelde een goede wedstrijd wat mij betreft.

8 maart 2024 om 22:08

Mwah, ik vond Tilman voor zijn doen echt tegenvallen. Mag soms wat meer overzicht bewaren.

8 maart 2024 om 22:08

Sow, die viel echt vreselijk in Babadi. Alleen maar balverlies!

Van de basiself viel op Obispo na niemand echt uit de toon, maar Babadi en Bakayoko vielen wel erg nonchalant in vandaag zeg. Benieuwd hoe Bosz het op gaat stellen tegen Dortmund? Schouten achterin en Mauro, Til en Tillman op het middenveld? Of verwachten we Veerman direct weer in de basis?

8 maart 2024 om 22:19

Verwacht Veerman weer terug woensdag

8 maart 2024 om 22:25

Zou top zijn. Ik hoop wel dat Mauro zijn plek behoudt

8 maart 2024 om 22:21

Veerman die speelt gewoon woensdag. Gelukkig maar.

Dest maakte de 0-1, bijna de 0-2 en bijna 0-3, de beste aanvaller op het veld en dat voor een linksback. Obispo is niet goed genoeg voor PSV en Babadi viel matig in met heel veel balverlies. Snel vergeten deze pot en op naar Dortmund.

Heb een goed en gedurfd Eagles gezien. Een aantal fraaie kansen gehad, had voor mijn gevoel iets meer in gezeten. PSV in mijn opzicht de de kampioen.

Een van de slechtste wedstrijden van PSV dit seizoen. Op zich best wat kansen gecreëerd, maar de afwerking was vandaag vreselijk zwak. Maar aan de positieve kant: PSV heeft in de afgelopen seizoenen vaak dit soort wedstrijden gespeeld, maar dan viel meestal in de tweede helft toch nog de 1-1 en soms ook de 2-1.

Geen wedstrijd om trots op te zijn, maar de punten zijn weer binnen. Nog 9 potjes te gaan, met een voorsprong van minimaal 10 punten...

Dit was de slechtste wedstrijd van Luuk de Jong dit seizoen, en dan zie je hoe belangrijk zijn vorm is. Hopelijk is dat tegen Dortmund beter. Er ging in de eindfase heel veel fout. Lozano was naadje in de afronding. Til onzichtbaar. Tillman aan het zwemmen. Het was ergerlijk vandaag. Go Ahead liet wel zien waarom ze zo hoog staan, hoor, maar het ongeduld van PSV — met een 1-0 voorsprong!! — viel me heel erg tegen. Wij gingen mee in dat hotseknots begonia. Tegen Feyenoord lieten we ons ook al emotioneel uit de tent lokken. Chill toch eens, mannen, dan pass je beter.

Dat PSV hier moeizaam heeft gewonnen laat mij volledig koud. GAE is een taaie ploeg om tegen te spelen en ik ging er al vanuit dat we hier niet zomaar even de 3 punten mee zouden nemen. Met Dortmund in het vooruitzicht en een vroege voorsprong ging het tempo achteruit en werden de spelers gemakzuchtig.

Wat viel op?
- Obispo was het niet, is het niet en word het niet. Nog een grotere bron van onrust dan Ramalho.
- Til zag ik pas voor het eerst toen hij gewisseld werd.
- Dest speelde uitstekend. Die moeten we echt proberen te houden maar dat word salaristechnisch heel moeilijk.
- Tilman kan echt goed voetballen. Maar continu die makkelijk houdbare slappe schotjes. Met wat meer pit en meer schotkracht is het een topper voor PSV.
- Lozano is té ego en zit inmiddels in een flinke vormdip.
- Bakayoko viel waardeloos in.
- Mauro Jr speelde wederom uitstekend. Technisch goed, pit, spelintelligentie en eindelijk topfit. Die jongen speelt zelden een mindere wedstrijd. Dat hij het nu ook op het middenveld laat zien is een groot pluspunt voor volgend seizoen.

Knallen tegen Dortmund, thuis winnen van Twente en AZ en uit niet verliezen bij NEC en Heerenveen. Dan is het seizoen echt legendarisch.

Daarna:
Bakayoko (circa 40mil) verkopen en je kan hem vrij makkelijk vervangen zonder erop achteruit te gaan. Tilman en hopelijk Dest binnenboord houden. Til houden als supersub. Lozano en Lang blijven sowieso. Evenals Luuk en Pepi. Aanvallend sta je dan top.

Veerman (circa 30mil) verkopen en vervangen met Saibari/Mauro/Land. En een back up voor Schouten (Ryan Flamingo?) kopen.

De verdediging zal wel een uitdaging worden.
Dest zal waarschijnlijk niet blijven want die verdiend circa 4mil. Teze vertrekt waarschijnlijk ook (12-15mil?). Evenals Ramalho, Bella Kotchap en hopelijk Obispo. Dus op Boscagli en Mauro Jr na heb je een compleet nieuwe verdediging nodig. Dat is een flinke uitdaging.

En Stewart, mocht je je vervelen en dit lezen… Zsm verlengen met Boscagli en Mauro!!!!!

9 maart 2024 om 13:37

Flamingo zou ik een uitstekende aanwinst vinden. Echt een abc-tje.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren