Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Sean Klaiber was klaar bij Ajax: ‘Het liefst heb ik het er niet meer over'

Laatste update:

Sean Klaiber baalt dat hij niet kon slagen bij Ajax, geeft hij aan in gesprek met Voetbal International. De 28-jarige rechtsback stond bijna twee jaar onder contract in Amsterdam, maar wist nooit echt een vaste waarde te worden. Afgelopen zomer keerde hij transfervrij terug naar FC Utrecht, een keuze waar hij heel blij mee zegt te zijn.

“Of ik het plezier kwijt was bij Ajax? Op het veld wel”, blikt Klaiber terug. “Ik heb het heel hard geprobeerd daar, er alles uit proberen te halen. Een zware blessure in mijn tweede seizoen hielp daar vanzelfsprekend niet aan mee. Het is gewoon jammer dat het niet gelukt is. Ik weet dat ik bij Ajax goed lag in de kleedkamer. Dat is een compliment. Maar ik was geblesseerd, het was de enige plek waar ik mijn teamgenoten zag. Ik heb de periode Ajax volledig afgesloten nu. Vanaf het moment dat ik hier (in Utrecht, red.) mijn handtekening heb gezet, is dat boek helemaal dichtgegaan. Het liefst heb ik het er ook niet meer over.”

Toen Erik ten Hag afgelopen zomer vertrok bij Ajax en Klaibers concurrent Noussair Mazraoui de overstap maakte naar Bayern München, rook de Nieuwegeiner zijn kans. “Iedereen begon op nul. Of ik voor mijn gevoel een eerlijke kans heb gehad? Dat gevoel wil ik mezelf wel aanpraten. Ik wilde ervoor gaan. Maar op een gegeven moment weet je het. Je voelt het op de training, je ziet het bij de oefenwedstrijden. Het is de manier waarop het gaat. Dan voel je: Ik ga niet gebruikt worden. Toen heb ik de knoop doorgehakt en tegen mezelf gezegd: Ik wil hier niet meer zijn.”

Klaiber kon vervolgens rekenen op de interesse van verschillende clubs. Uiteindelijk koos hij voor FC Utrecht, de club waar hij in de jeugd speelde en jarenlang basiskracht was. “Ik wilde per se terug naar Utrecht. Ik wilde mezelf weer zijn. Het plezier hebben dat ik al die jaren bij deze club heb gehad. Als voetballer denk je weleens na over de optie naar het buitenland te gaan. Vervolgens zie ik dan mijn zoontje spelen met zijn vriendjes. Die moet hij dan gaan missen. Is dat het wel waard? Voetballers kunnen soms zó egoïstisch zijn. Als ik in de verre toekomst de kans krijg om nog eens naar het buitenland te gaan, dan zal ik het vast overwegen. Maar dan moet heel het plaatje kloppen. Mijn familie gaat voor. Bovendien speel ik nu wel voor FC Utrecht. En ik ga ver voor dit logo.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Sean is verliefd op het meisje waar hij mee uit is, maar is de volgende dag net zo verliefd op een ander meisje. Hopen dat hij heel blijft voor dat salaris wat Zuidam hem heeft gegeven.

Welkom terug Sjaan!

29 september 2022 om 23:46

Proef ik hier een beetje rancune omdat het hier niet zomaar om een meisje ging, maar om een meisje dat Ajax heet? Hij was gek geweest om die kans te laten lopen. En hij is gewoon terug bij Utrecht. Niet bij een derde meisje.

30 september 2022 om 01:25

Ach, klaiber is van het niveau alles roepen wat de fans willen horen. Bij meisje a riep die nooit naar meisje B te gaan. Uiteindelijk gaat hij toch naar meisje B en daar liep het niet lekker mee dus roept hij nu enorm blij te zijn om weer bij zijn altijd favoriete meisje A te zijn

30 september 2022 om 01:54

Als topsporter mag je toch ambities hebben? Ajax was voor hem een niveau te hoog. Hij heeft volop inzet getoond maar het wou niet lukken. Wat is er dan mis met het terugkeren naar een club wat wel bij zijn niveau past?

30 september 2022 om 02:14

Ook niet echt de kans gekregen zich langere tijd in de basis te spelen. Daarbij grote concurrentie van de goed spelende Rensch en Mazraoui in zijn eerste seizoen. Met daarna de blessure. Dit seizoen een nieuwe trainer die het niet zo in bepaalde aankopen zag zitten van zijn voorganger. Hij is niet voor niks gehaald door Ten Hag. Bij Utrecht liet hij mooie dingen zien en als voetbal liefhebber hoop ik dat hij die weer kan laten zien.

30 september 2022 om 07:12

Bovendien heeft dat clubbie uit zijn stadsjie er een mooie cent aan verdiend.

30 september 2022 om 03:55

Utrecht geeft hem een normaal salaris en Ajax vult dat salaris aan tot het niveau van zijn oude ajax salaris tot wanneer zijn contract af zou lopen bij Ajax.

Hij zal wel na deze deal, ik weet niet hoe lsng doe nog bij Ajax onder contract stond eigenlijk nog wel een klappertje willen maken, want is nog steeds vrij jong en heeft toch Ajax op zijn CV

30 september 2022 om 07:23

In de tekst staat dat hij afgelopen zomer transfervrij terug keerde bij Utrecht. Dus denk dat de beschreven deal niet echt meer aan bod is.

30 september 2022 om 14:37

Nee is wel echt zo, anders zou die volledig op de loonlijst blijven bij ajax. En pakte daar behoorlijk wat meer, ajax pakt zo alleen het verschil voor hoe lang zijn contract nog duurde (ongeveer een half miljoen pj als ik mij niet vergis)

30 september 2022 om 07:14

Ik hoor alleen maar gejank en smoesjes van deze gozer. Praat teveel na zijn exit. Blessure, kon naar topclub in buitenland blabla. Geen ruggengraat en naderhand alleen maar recht lullen wat krom is

Prima reactie van hem en ook logisch, bij Utrecht lag hij goed in de groep en was hij een van de belangrijkste spelers, ook al was dat soms alleen al op inzet en passie. Het is een hele vriendelijke gozer, goede jongen die iedereen mag, maar hij kwam gewoon wat te kort voor wat bij Ajax na gestreven wordt.
Uiteindelijk zal hij ook wel ver gaan voor Al-Shabbab als ze hem maar betalen

Je bent nu weer bij de club die ambitie heeft,door de top drie aan te vallen.

30 september 2022 om 00:39

In welk jaar precies vond de aanval plaats?
Of in welk jaar kunnen we dat verwachten.
Met een fan als eigenaar worden er al jarenlang met een andere emotie aankopen gedaan ipv versterkingen op de juiste plekken die men daar maar wat.
Utrecht is op papier altijd alleraardigst maar dat is nooit op de ranglijst terug te vinden.

30 september 2022 om 08:50

@gentle: Leuk grapje zeg, helemaal zelf verzonnen? Het grappige is er inmiddels nu wel vanaf hoor, niemand lacht hier meer om.

On: Prima dat hij het heeft geprobeerd, maar Ajax is een maatje te groot gebleken. Nu weer terug naar een club waar je je goed voelt en waar je bekend mee bent, slimme en begrijpelijke stap.

Was ook een rare aankoop van Ten Hag. Klaiber zou nooit vaste basisspeler worden bij Ajax. Toch mooi dat hij dan gewoon voor speeltijd kiest en teruggaat naar Utrecht.

30 september 2022 om 00:06

Ja hij heeft er zelf voor gekozen hahaha! Het was dit, of tussen de seizoenkaarthouders zitten.
Gewoon heel schappelijk van FCU, Ayoub zit nu bij Excelsior

30 september 2022 om 07:27

Het was ook niet de bedoeling dat hij basisspeler zou worden, het was gewoon een ervaren back-up.

Begreep toendertijd de aankoop opzich wel. Back up die zich enigszins al in de subtop/middenmoot had bewezen en bekend was met de trainer. Nooit geklaagd en als hij speelde (of het nou goed was of niet) was het altijd met 100% inzet. Daar konden sommige spelers nog wel een puntje aan zuigen. Jammergenoeg is het voor hem op weinig wedstrijden uitgedraaid maar heeft hij toch een paar prijzen aan zijn palmares mogen toevoegen. Misschien voetballend voor hem niet de beste tijd ook ivm blessures. Maar aan het einde van zijn carriere zal hij vast met smart terugkijken op het moment dat ook hij landskampioen is geworden. Lekker terug bij zn geliefde Utrecht en het plezier in het spelletje terugvinden

Klaiber is zo'n speler die ontzettend van het spelletje houdt maar te emotioneel is voor de absolute top en die emoties ook niet weet te controleren en daardoor soms domme dingen doet.

Uiteraard ook kwalitatief komt hij te kort voor Ajax.

Hij mag blij zijn dat hij later aan zijn kleinkinderen kan vertellen dat hij bij een top3 club heeft gespeeld, dat is al heel wat voor iemand met zijn kwaliteiten.

Dat hij teleurgesteld is begrijp ik op zich wel, je wil jezelf toch bewijzen bij een topclub en dit heeft hij niet kunnen doen. Hij zal het wellicht deels op zijn blessure gooien, maar ieder weldenkend mens ziet in dat dit alleen maar komt door gebrek aan kwaliteit.

Verder een prettige gozer volgens mij, je zag hem altijd lachen en plezier hebben met de gasten bij Ajax, gun hem zijn succes wel weer bij Utrecht.

Denk dat hij zijn handen mag dichtknijpen dat ie de de kans heeft gehad om de bank bij Ajax warm te houden. Denk dat Ten Hag in zijn top 5 staat.
Je kon al heel snel zien dat hij het niveau niet had en dat is geen schande. Wens hem het allerbeste

Een mooi verhaaltje voor de bühne. Om de fans van FC Utrecht te pleasen. Ik zie hem nog het Ajax shirt uit de handen van Labyad trekken na een wedstrijd FC Utrecht-Ajax. De laatste vertrok destijds naar Ajax. Daar had Klaiber helemaal niks mee. Totdat Ajax hem wilde aantrekken. Nou, het vervolg is bekend. Gewogen en te licht bevonden. Pech met een zware blessure. En nu net doen alsof de jaren bij Ajax niet hebben bestaan. Een beetje meer (zelf)respect mag best, hoor. En dat hij nu weer bij zijn eerste liefde is teruggekeerd doet daar niets van af.

Ach, hij reageert toch best netjes hier? Hij is teleurgesteld dat het niet gelukt is bij Ajax. En zo hoort dat, dat zou iedereen toch zijn? Maar hij geeft niet iemand heel erg de schuld ofzo. Dat laat 'ie redelijk in het midden.
Voor mij is het altijd duidelijk geweest: Klaiber is niet goed genoeg voor Ajax. Niet voor de selectie en al helemaal niet als basisspeler. Maar ook dat is slechts een mening.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren