Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Scouts van vijf Europese topclubs zien ‘opvolger van Haaland’ de show stelen

Laatste update:

Benjamin Sesko heeft zichzelf een goede dienst bewezen. De spits van RB Leipzig was donderdag de grote man namens Slovenië bij een 4-2 zege op Noord-Ierland. Sesko was in dit duel verantwoordelijk voor een doelpunt en twee assists, die hij volgens Fabrizio Romano produceerde onder toeziend oog van scouts van vijf Europese topclubs.

Van welke clubs er tijdens het EK-kwalificatieduel scouts op de tribune zaten, vermeldt Romano niet. De twintigjarige Sesko nam zijn land donderdag direct bij de hand door ploeggenoot Andraz Sporar na drie minuten spelen al succesvol oog in oog met doelman Bailey Peacock-Farrell te zetten. Na als aangever te fungeren bij de vroege openingstreffer, was Sesko op slag van rust zelf verantwoordelijk voor de 3-1. De spits draaide weg van zijn directe tegenstander om vervolgens knap uit de draai de lange hoek te vinden.

Bij de 4-2 - tien minuten na rust - had Sesko een ragfijne steekpass in huis op Sporar, die de uitgekomen Peacock-Farrell ditmaal simpel omspeelde om de bal in een leeg doel te schuiven. Sesko maakte deze zomer voor 24 miljoen euro de overstap van Red Bull Salzburg naar RB Leipzig en kende een sterke start in Duitsland. Afgelopen zondag was hij tweemaal trefzeker bij een 0-3 zege op 1. FC Union Berlin. De score in dit Bundesliga-duel werd geopend door Xavi Simons.

De 1,94 meter lange Sesko speelde in totaal 79 officiële duels in het shirt van Salzburg. Daarin was hij goed voor 29 goals en 11 assists. Voor de nationale ploeg van Slovenië kwam hij tot nog toe tot 7 doelpunten in 22 interlands. Leipzig verzekerde zich in augustus 2022 al van de komst van Sesko, die uiteindelijk een jaar later over zou komen van Salzburg. Bij Leipzig ging men er toen al vanuit dat de jonge spits zich in de Bundesliga net zo kan ontwikkelen als Erling Braut Haaland bij Borussia Dortmund deed.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zullen vast wel weer een hoop Engelse clubs bij zitten. Wellicht kunnen zij zelf eens creatief gaan scouten, al zullen de ze noodzaak niet voelen aangezien die competitie zwemt in het geld. Op Brighton na natuurlijk, die hebben een fantastische scouting. Fantastische speler, enorm compleet ondanks zijn lengte. Leipzig heeft de uitgaande transfers prima vervangen met Sesko, Simons en Openda. Benieuwd of ze Bayern kunnen uitdagen.

8 september 2023 om 15:30

Heb al heel vaak aangegeven dat ik een groot fan ben van het Red Bull-concern. Geweldig om te zien hoe hun spelers scouten, een duidelijk plan hebben en uiteindelijk voor veel geld doorverkopen en vaak zijn het ook hele goede spelers. Zal vast weleens een tegenvaller of miskoop tussen zitten, maar het aantal successen is veel groter.

Keita, Upamecano, Haidara, Soriano, Haaland, Sámassékou, Schlager, Szoboszlai, Daka, Mwepu, Aaronson, Adeyemi, Camara, Sesko, Seiwald, Okafor, Werner, Konaté, Sabitzer, Adams, Gvardiol, Nkunku en nog vele andere namen die Salzburg en Leipzig de afgelopen jaren voor tientallen miljoenen hebben verkocht en die zich daar tot hele goede spelers hebben ontwikkeld. Clubs als Atalanta Bergamo, Brighton & Hove Albion, de Red Bull-groep vind ik echt gewoon altijd prachtig zoals ze dingen hebben opgebouwd zowel sportief als financieel.

Red Bull had dan wel een rijke geldschieter achter zich, maar hebben het altijd met zeer goed beleid gedaan en letterlijk een hele systeem opgezet om spelers en trainers te scouten, beoordelen, opleiden. Brighton heeft dat ook geweldig gedaan, werken ook met veel data en hebben de afgelopen jaren ook hele goede spelers aangetrokken en opgeklommen als club.

Over Sesko; dat gaat ook een goede speler worden. Stond bij Salzburg al bekend als een groot talent en op het lijstje bij verschillende topclubs. Onder andere Manchester United, Manchester City, Chelsea, Bayern München en volgens mij Paris Saint Germain hielden hem toen al in de gaten en alleen United werd vorig jaar zomer redelijk concreet. Hadden toen volgens mij geboden op hem, maar dat wees Salzburg toen af en uiteindelijk werd Sesko vlak daarna 'verkocht' aan Leipzig en speelde hij het afgelopen seizoen nog op huurbasis bij Salzburg om afgelopen zomer aan te sluiten bij Leipzig.

Ik lees ook weleens dat hij net zo goed of misschien wel beter is dan dat Haaland toen was, of dat zo is betwijfel ik. Maar kan wel een hele goede spits van een heel goed en hoog niveau worden.

Sesko is toch al lang bekend bij de topclubs.
Hij was bij Salzburg al een groot talent. Gaat denk ik ontploffen bij Leipzig en dan gaat Leipzig weer flink cashen hoor...

Gok dat Openda uitendelijk ook nog wel wat gaat opleveren voor Leipzig. Goede scouting daar!

in de laatste 3 fms was deze man altijd 1 van de grootste wonderkids. lijkt wel als Leipzig en Salzburg scouten met het bestand van FM. Hopelijk kan hij het in het echt ook waarmaken

8 september 2023 om 15:48

Geloof me, genoeg clubs gebruiken de databestand. Sowieso is de data shared en lijkt het op elkaar.

Sesko had toch ook al erg grote interesse van Man United? Heerlijke speler zeg. Ook heerlijk bezig bij Leipzig, die blijven toch heerlijke elftallen op de mat zetten.

Ik heb Sesko leren kennen via Football Manager. Daarvoor kende ik hem niet. In FM was/is het echt een hele goede spits die veel goals maakt.

Zou mooi zijn als Sesko daadwerkelijk weet te slagen bij Leipzig. Tot nu toe is er nog geen enkele aanvaller die van Salzburg naar Leipzig ging daadwerkelijk geslaagd. Hwang en Wolf was niks, toch voor mooie bedragen weten te verkopen. En verder in het verleden werd het ook niks met Quaschner en Reyna.

Laten we hopen dat Sesko deze lijn door kan zetten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren