Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Schreuder spreekt zich uit over plek op het middenveld voor Kudus

Laatste update:

Terwijl het WK in Qatar in volle gang is, maakt Ajax zich op voor de tweede seizoenshelft. De Amsterdammers bereiden zich in het Spaanse Marbella voor en hopen wat meer stabiliteit te creëren dan in de eerste fase van het seizoen. Trainer Alfred Schreuder moet het nog wel doen zonder de WK-gangers, al zijn Dusan Tadic (Servië), Jorge Sánchez, Edson Álvarez (beiden Mexico) en Mohammed Kudus (Ghana) inmiddels uitgeschakeld. Laatstgenoemde maakte desondanks een uitstekende indruk op het toernooi als aanvallende middenvelder, al vindt Schreuder dat hij bij Ajax alleen op die positie uit de voeten kan met een 'dubbele zes' in zijn rug.

"Het blijft een raar gevoel dat er nu een WK bezig is", stelt Schreuder tegenover Voetbal International. "Normaal is dat in de zomer en dan volg ik het ook intensiever omdat je veel meer tijd hebt. Nu komen de wedstrijden tussen het andere werk door, en pik je meer je duels uit. En dan nog kan je niet alles zien." De oefenmeester volgt de verrichtingen van zijn internationals desondanks op de voet. "Ik heb ook met alle spelers via de app contact. Natuurlijk maken ze verschillende dingen mee. Zo zit het toernooi er al op voor Edson Álvarez en Jorge Sánchez, net zoals dat geldt voor Mohammed Kudus, die zichzelf wel op een geweldige manier heeft laten zien."

Waar Álvarez en Sánchez niet ieder duel in de basis stonden, ontpopte Kudus zich tot een van de belangrijkste spelers van the Black Stars. Zo gaf hij een assist tegen Portugal (3-2 nederlaag) en was hij van groot belang met twee doelpunten tegen Zuid-Korea (3-2 overwinning). "Het is mooi om te zien dat Mohammed ook voor Ghana zijn doelpunten maakt", reageert Schreuder. "Dat heeft hij natuurlijk in de afgelopen maanden ook bij ons gedaan. Qua scorend vermogen denk ik dat Kudus terug kan kijken op een goede eerste seizoenshelft." De Ghanese aanvaller annex middenvelder kwam tot tien doelpunten in 21 officiële wedstrijden in de eerste seizoenshelft. Toch moest Kudus het regelmatig doen met invalbeurten, daar Schreuder voor de spitspositie doorgaans kiest tussen Kudus óf Brian Brobbey.

"Bij Ajax wordt altijd gesproken over veertien à vijftien spelers die allemaal kunnen spelen", zegt Schreuder. "Dat is ook zo, en daar is Mo er eentje van. Ik heb vanaf het begin gezegd dat hij voor mij meer oogt als een vrije aanvaller, die heel moeilijk te verdedigen is. Dat was onder meer ingegeven omdat we natuurlijk ook veel goede middenvelders hebben. Ik denk dat hij ook op 10 goed kan spelen, maar dan wel meer op een middenveld met twee nummers zes in zijn rug." Kudus gaf eerder aan zichzelf meer een 'nummer 10' te vinden dan een spits. "Dat is ook niet erg, dat mag hij ook vinden", zegt Schreuder daarover. Oranje-spelers Daley Blind, Davy Klaassen, Jurriën Timber, Steven Berghuis, Kenneth Taylor, Remko Pasveer en Steven Bergwijn zijn nog actief op het WK en worden dus later terugverwacht.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ajax kan in mijn optiek het beste spelen met Berghuis op 10, Kudus op rechts, Bergwijn op links en Brobbey in de spits. Vervolgens kunnen Berghuis, Bergwijn en Kudus tijden de wedstrijd waar nodig van positie wisselen. Dan staat eigenlijk iedereen op een natuurlijke positie, zeker als Kudus een vrije rol krijgt en je twee backs hebt die er overheen kunnen komen. Echter moet je dan niet Rensch en Blind hebben.

Tadic is een klein beetje kind van de rekening. Kan op alle posities zijn minuten gaan maken maar zou hem in eerste instantie passeren.

Overigens stap 1: Schreuder eruit! 0,0% vertrouwen in deze kale eikel!

4 december 2022 om 10:11

Ben dit helemaal met je eens, Berghuis moet je sowieso niet op '8' willen hebben in mijn optiek. Hij kan dat wel invullen en heeft dat ook zeer goed gedaan, maar toch is het niet zijn natuurlijke positie. Overigens vind ik Brobbey nog niet zo heel overtuigend dus ik zou Tadic gewoon in de spits zetten en hopen dat Bergwijn op links zijn vorm terug kan vinden.

4 december 2022 om 10:23

Hij zegt toch ook Berghuis op tien

4 december 2022 om 10:22

Blind en Tadic missen snelheid waardoor het spel te statisch is. Je moet een keer doorselecteren en dit is het juiste moment. Over schreuder; Een middelvinger naar alle Ajacieden, de keuze om achter schreuder te blijven staan. Deze pannenkoek moet eruit gegooid worden! En de beleidsbepalers die hem binnenboord houden mogen lekker met hem mee gaan.

4 december 2022 om 10:28

Een goede trainer bouwt altijd zijn elftal rondom zijn beste spelers, puur gekeken naar kwaliteit zijn Bergwijn, Kudus, Taylor , Timber en wellicht Berghuis dat. Of Kudus nou op 10 of rechts voorin speelt, hij moet gewoon altijd spelen, dat zijn de spelers die het verschil maken.

4 december 2022 om 12:28

Bergwijn zou dat moeten zijn, maar zit in een enorme persoonlijkheidscrisis sinds Augustus. Die jongen is zo slecht geworden, alleen zijn naam is nog groot. Zou hem als laatste kans in de spits laten spelen, Tadic links and Conceicao op rechts. Middenveld met berghuis, Blind en Taylor. Kudus is een goede speler maar past nergens in het team.

5 december 2022 om 11:45

Gelukkig ben jij de trainer niet

Als je zegt dat we Ziyech niet kunnen gebruiken omdat we voor die positie al twee spelers hebben kunnen we je sowieso niet serieus nemen…

4 december 2022 om 10:13

Dat is toch volkomen logisch? Dan moet er eerst iemand vertrekken, ook al is Ziyech beter dan de huidige opties. Schreuder moet dan weer iemand teleurstellen, terwijl er op andere posities kwalitatief eerder versterking nodig is. Haal eerst maar eens een goede keeper, centrum verdediger en rechtsback. Want achterin is het gatenkaas geweest de eerste seizoenshelft.

4 december 2022 om 10:35

We hebben die Portugees die geen kans krijgt. Wie nog meer dan? Tadic, Kudus, Berghuis en Bergwijn zijn geen rechtsbuitens. Wat hebben we dan?

4 december 2022 om 11:27

Ocampos? Ik moet zelf om deze onzin lachen. Maar die kan je inwisselen voor Ziyech. Maar een RB, een back-up voor de 6, een keeper en een centrale verdediger zijn harder nodig. Wat een beleid wordt er gevoerd. En een trainer zou ook geen overdreven luxe zijn. Kort om, we hebben als eerste een TD nodig die normaal beleid gaat voeren en geen sukkels die de ambities van Hamstra hebben

4 december 2022 om 15:54

en toch speelde kudus met succes op rechtsbuiten bij ghana soms, maar verder ja de verdediging moet goed keeper noppert welicht etc

4 december 2022 om 16:14

Kudus was sterk op de rechtsbuiten positie inderdaad, maar Ghana stond natuurlijk niet zo hoog als Ajax dat doet. Kudus is fantastisch wanneer hij ruimte heeft om een dribbel in te zetten of überhaupt zijn pure snelheid te gebruiken. Maar in het korte combinatiespel is hij, in mijn ogen althans, niet goed genoeg

4 december 2022 om 11:22

Ziyech is overrated. Gewogen en te licht bevonden in engeland. Niemand geeft hem daar aandacht alleen in marokko en nederland word er gedaan alsof hij een goddelijke speler is. Begrijp.me niet verkeerd, het is een goede speler maar hij word groter gemaakt dan dat hij is, en daar was die zelf ook in gaan geloven. Nu word die op zn plek gezet in engelanf en kan die goed zien waar hij staat

4 december 2022 om 11:31

Ziyech te licht? Heb je weleens Chelsea gezien met en zonder Ziyech? Wil je zeggen dat zijn concurrenten meer laten zien?
Dat de coaches daar niet kiezen om met Ziyech te spelen is toch geen argument van wat jij van hem vindt? Wat een slap excuus zeg!
Je ziet toch zelf ook wat hij kan?
Of denk je echt dat geluk heeft gehad 2x tegen Chelsea van de mat gespeeld, tegen Valencia, tegen Real Madrid 2 wedstrijden, tegen Bayern uit, tegen Tottenham beide wedstrijden, of krijgt hij daar geen credits voor omdat het team zo goed was?

4 december 2022 om 12:07

"Je ziet toch zelf ook wat hij kan?", Blijkbaar ziet hij dat niet. Maar het prijskaartje en salaris van Ziyech zijn wel absurd. Als hij gratis zou komen, kun je het salaris nog overwegen. Nu is het dubbel duur en zou ik het niet direct doen.

4 december 2022 om 12:17

@fc ramires Luister eens voor de grap wat de engelse analisten van Ziyech vinden op dit wk en je komt er denk ik ook achter dat je maar wat uit je nek aan het kletsen bent.

4 december 2022 om 13:06

'heb je wel eens chelsea gezien met en zonder ziyech' 'wil je zeggen dat zijn concurrenten meer laten zien?' met ziyech op de bank en die concurrenten in de basis heeft chelsea de champions league gewonnnen. Veel beter als dat gaat het niet worden he. Nogmaals, jullie maken hem groter als dat hij daadwerkelijk is. Het is gewoon een leuke speler niet meer niet minder.

4 december 2022 om 19:03

Ziyech zou een goede speler voor Ajax zijn maar komt gewoon tekort voor de top 6 in de premier league. Verschillende Chelsea coaches zetten hem allemaal op de bank.

Schreuder begrijpt het nog steeds niet. Wanneer hoepelt die man is op? Gewoon Kudus achter brobbey en klaar.

4 december 2022 om 12:21

Liever Berghuis op 10. Kudus heeft een goed WK gedraaid, maar wat je ook vaak ziet is dat hij de vrijstaande man niet ziet en zelf maar verder gaat. Kudus mist het overzicht, technisch fantastisch,maar te weinig overzicht. Verliest soms ook ballen waar je van denkt waarom, kijk beter. Voetballend ziet het er mooi uit, maar voor een goede 10 moet hij zich echt nog verbeteren, en niet voetballend, maar qua inzicht vooral.

Tja. Hij vindt zichzelf ook meer een hoofdtrainer dan een assistent.

De uitspraak over het feit dat Kudus aangeeft dat die zich zelf meer een tien vind een Alfred zegt 'dat mag hij vinden' zegt mij genoeg. Alfred heeft na zijn weten het voetbal uitgevonden en trekt zich van niemand wat aan..

4 december 2022 om 10:46

dat viel mij ook op en dat is echt super arrogant van meneer Schreuder om er zo over te denken. Kudus is altijd een 10 geweest heeft niks te maken met dat hij dat mag vinden.
Daarnaast dat er een dubbele 6 achter moet is ook dikke onzin hij laat zien niet capabel te zijn als hoofdcoach. Bij voorbaat wil hij het niet eens proberen feit is dat die dan zelf toegeeft spelers niet beter te kunnen maken in de formatie hoe ajax speelt.

Ahhw man ik was Schreuder bijna vergeten.

Die gaat dus nooit meer op het middenveld spelen, hopelijk krijg hij dan een vrije rol op rechts maar Alfred kennende zet hij hem gewoon weer in de spits. Zelfde verhaal met Tadic die bij Servië prima wedstrijden speelt op links/10 maar ook die zal weer gewoon op rechtsbuiten gezet worden.

Zouden we een poll kunnen starten, of hij per direct ontslagen moet worden ja of nee?

Je gaat straks problemen krijgen met die ' kudusverkopen ' , hij loopt met zijn hoofd omhoog en is al in zijn hoofd bij een transfer naar een Elite Club, dus Ajax moet ook uitkijken met zijn Africaanse capriolen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren