Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Schreuder laakt rol clubleiding: ‘Ik vind dat ze meer hadden kunnen doen’

Laatste update:

Het is een rampseizoen voor FC Twente en ook voor trainer Alfred Schreuder is het momenteel geen pretje om in Enschede te werken. De oefenmeester wordt door de fans gezien als kop van Jut en in woord en gebaar eisen de supporters het vertrek van de coach. Schreuder voelt zich in de steek gelaten door de clubleiding, zo laat hij weten aan Voetbal International.

/

“Ik vind dat ze meer hadden kunnen doen. Juist als het slecht gaat blijkt hoe sterk mensen zijn”, laat de coach weten. Schreuder noemt het ‘bizar’ dat het voor hem als trainer moeilijk is om in zijn eigen stadion zijn werk te doen. Zondag beleefde Schreuder naar eigen zeggen ‘een klotedag’, toen FC Twente met 0-2 verloor van AZ.

“Zoals ik bij FC Twente sinds de winterstop al vele klotedagen heb gekend. Er was wekelijks slecht nieuws over de financiën, ik heb de spelersgroep twee keer moeten voorbereiden op de aftrek van drie punten, er zijn mensen ontslagen met wie we nauw samenwerkten, ik moest herhaaldelijk met Luc Castaignos in gesprek nadat er was gelekt over zijn salaris en dan nu dit weer”, doelt hij op de spandoeken gericht tegen zijn persoon.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Misschien moet hij met iemand in gesprek gaan over het lekken van zijn eigen salaris.

Tja, ik kan de beste man alleen maar sterkte wensen. Het is op dit moment gewoon een grote bende daar en ik denk dat iedereen er baat bij heeft zich compleet te gaan focussen op hoe ze het volgende seizoen gaan invullen. Dit seizoen is gewoon verloren. Geen verwachtingen meer uitspreken, ook niet over de laatste wedstrijden.

29 april 2015 om 23:34

Dit seizoen is zeker al lang verloren en dat is oke. Ik zie echter wel op tegen een nieuw jaar saai voetbal, volop balletjes breed, en Schilder in de basis..

29 april 2015 om 23:44

onder Mcclaren ( "clean sheet" ) werd er ook al geklaagd over het spel en werd de spelersbus wel eens opgewacht. Zijn voortijdige vertrek heeft het voetbal er dus niet aantrekkelijker opgemaakt. Een garantie dat het bij een vertrek van Schreuder opeens wel beter wordt is er niet, wel is zeker dat een ontslag heel veel geld kost.

29 april 2015 om 23:55

Een garantie heb je nooit. Ik heb alleen het idee dat Schreuder hetzelfde wilt spelen als McClaren deed. Hij is een beginnende trainer en dacht dat het wel goed zal uitpakken. #not

29 april 2015 om 23:59

Garanties heb je natuurlijk nooit, maar destijds had je ook te maken met dezelfde assisten e.d. (Schreuder was destijds assistent) die waarschijnlijk dezelfde opvatting hadden. Aantrekkelijk voetbal hebben we na Adriaanse niet meer gezien.

30 april 2015 om 00:08

Adriaanse had dan ook nog de beschikking over spelers als Luuk de Jong en Ola John.

30 april 2015 om 00:12

Schreuder over Tadic en Promes. Wat is je punt daarmee?

30 april 2015 om 00:35

en Gutierrez ^^.

30 april 2015 om 20:02

Malloot,
Dat klopt, onder Mcclaren was het voetbal zeer behoudend. Schreuder is opgeleid door Mcclaren en van dezelfde clean sheet school. Kortom, er moet een frisse elan komen, de spelopvatting moet anders. Dat Twente volgend jaar met minder middelen niet bovenin meespeelt is allang geaccepteerd.

Schreuder afbetalen kost veel geld. Daarom helpen de supporters de club een handje door hem wat reflectiemateriaal aan te reiken. Er is namelijk maar één stakeholder die de lange termijn van de club bewaakt. Dat is niet het bestuur, ook niet de trainer. Vul hem zelf maar in.

hij heeft gewoon gelijk salarissen horen binnenskamers te blijven het is volgens mij zelfs verboden

29 april 2015 om 23:37

Wat is verboden? Vertellen hoeveel je verdiend?

30 april 2015 om 00:10

Hoeveel jezelf verdiend mag je uiteraard aan iedereen vertellen. Wat een ander verdiend doorgaans niet. Meestal hebben mensen in een organisatie die bij dergelijke informatie kunnen een geheimhoudingsplicht in het arbeidscontract.

30 april 2015 om 03:46

ja maar bij abn ing sns kwam het allemaal naar buiten, raar dat het dan bij Fc Twente niet mag. Tevens werden die dingen gered door de staat en Twente niet., "sluiten

30 april 2015 om 08:22

Wat verdient Luc Castaignos dan? Ik heb het nergens gelezen.

30 april 2015 om 14:26

iets van 1,2 miljoen volgens mij

Ik gun Schreuder het eigenlijk niet. Hij kan er vrij weinig aan doen en vingertje wijzen heeft ook geen zin. Als ik Schreuder en/of Castaignos was, dan zal ik wel een deel van mijn salaris inleveren voor de club belang. Financieel zijn zij allebei toch al onafhankelijk.

29 april 2015 om 23:55

Dat Castaignos financieel onafhankelijk is betwijfel ik, gezien zn jonge leeftijd zou die nog wel wat moeten bij verdienen voordat die helemaal onafhankelijk is.

Dat Schreuder financieel onafhankelijk is weet ik wel zeker dat het onzin is. Dit is pas zn eerste trainers klus. Dus zal nog niet al te veel hebben opgebouwd

30 april 2015 om 00:12

De beste man is ook 15 jaar voetballer geweest en een aantal jaar assistent trainer ^^. Hij zal dus vast wel wat centjes hebben.

30 april 2015 om 01:19

Hij staat al vanaf 2012 onder contract bij FC Twente. Die betalen al een 1 miljoen bruto per jaar. Bij Inter verdiende hij volgens mij ook niet verkeerd. Dus hij heeft wel een aardige zakcentjes verdiend.

30 april 2015 om 07:25

Jawel maar je gaat leven naar je salaris dus het is niet zo dat hij miljoenen overhoudt van dat salaris.

Ik denk dat Adriaanse en McClaren zich ook wel in de steek gelaten voelden...

30 april 2015 om 00:10

Mcclaren mag niet klagen.. Het voetbal was waardeloos ook onder hem.
Adriaanse zou dat wel voelen en terecht, want onder hem was het spel nog wel leuk.

Meen je dit nu? Gaat Schreuder nu zelf ook aan de stoelpoten van het bestuur zagen en nog meer olie op het vuur gooien? Straalt een grote eenheid uit hoor, klasse!
Als hij eens naar zichzelf kijkt en hoe hij presteert, dat is even ver onder de maat als het bestuur.

Belachelijk om Schreuder de schuld te geven. Hij is niet de veroorzaker van alle ellende. De veroorzaker is bij mijn weten toch Munsterman.

29 april 2015 om 23:41

Het gaat gewoon over hoe hij Twente laat spelen, slaapverwekkend. Natuurlijk is Munsterman degene die er een puinhoop van maakt maar Schreuder weet het gewoon niet meer en Twente speelt als een natte krant.

29 april 2015 om 23:49

Schreuder krijgt de schuld vanwege het saaie, slechte spel en onbegrijpelijke wissels van Twente dit en vorig seizoen. Zelfs sponsoren zijn NIET blij met hoe Twente de laatste tijd speelt en het vermaak in het stadion. Alfred heeft niets met de financiele puinzooi te maken bij Twente, daar mag je twee personen de schuld van geven. De namen van deze heren zijn Joop en Aldo.

29 april 2015 om 23:56

Wil dat dan wat zeggen dat sponsoren ook niet tevreden zijn over het spel? Of had je soms gedacht dat sponsoren het anders zien dan de overige mensen op de tribune?

Onder Mcclaren werd er ook al volop geklaagd over het spel en de bedenkelijke wissels.

30 april 2015 om 00:03

Nee dat denk ik totaal niet. Maar het is natuurlijk prettig dat niet alleen de supporters klagen, maar dat de sponsoren nu ook een zegje hebben gedaan.

Onder McClaren zag het er inderdaad ook niet uit. En Schreuder doet gewoon hetzelfde als wat McClaren deed.

30 april 2015 om 00:08

Na het vertrek van Co en Preudhomme begon deze puin zooi ook. Mcclaren mocht uiteindelijk vertrekken, maar deze kluns doet het op de zelfde manier en nog slechter ook.. Het helpt niet echt dan.

Voor sponsoren zal het spel toch ook van belang zijn. goed en aantrekkelijk spel betekend meer mensen die Twente willen zien spelen.

De veroorzakers zijn iedereen die m.u.v. de selectie ook tot het succes van 2010 behoorden.

Dus zei zullen allen hun biezen moeten pakken en de club zal opnieuw op moeten worden gebouwd.
Met het aanblijven ban deze beleidsbepalers/ bestuurders blijft er altijd ge-etter.

29 april 2015 om 23:51

Dat willen de supporters ook heel graag. Twente wordt nog in leven gehouden door Aldo. Ik ben bang dat er zo heel veel niet zal gaan veranderen. Maar ik ben het volledig met jou eens.

30 april 2015 om 00:49

Ik zou t mooi vinden als Twente snel uit de problemen komt en zich weer kan richten op het voetbal ipv alle sores er omheen.. In relatief korte tijd uitgegroeid tot een belangrijke club in NL en ondanks dat daarbij fouten zijn gemaakt (niet zo erg als de -40 van ons) zie ik ze er graag bij. Hebben de laatste jaren regelmatig vermaakt en weten een grote achterban achter zich in een goed stadion, waarbij ik wel vind dat ze zsm moeten stoppen met die trommel(s), vind dat zo'n aanfluiting en hebben ze ook helemaal niet nodig...

30 april 2015 om 08:54

" In relatief korte tijd uitgegroeid tot een belangrijke club in Nl"

Voor degenen die wat kort van memorie zijn, een kleine greep uit de eindposities van Twente in de eredivisie door de jaren heen:

68/69 3de
73/74 2de
77/78 4de
87/88 3de
96/97 3de

Ja, er waren ook 12de plaatsen en zelfs degradatie, maar er was ook een Uefa cup finale en een kampioenschap.

FC Twente is al sinds zijn oprichting in 1965 een belangrijke club.

Ik vind dat Schreuder niet hoeft op te stappen. Uit solidariteit met de club zou hij er wel verstandig aan doen om uit zichzelf zijn salaris te laten halveren. Hij wordt er absoluut niet armer van en neem aan dat hij ook veel om de club geeft. Denk dat hij zo flink wat punten zou scoren bij het publiek, anders wordt het toch een onhoudbare situatie.

29 april 2015 om 23:57

Het probleem zit hem niet in zijn salaris maar in het vertoonde saaie, tikkie breed, tikkie terug spel en zijn onbegrijpelijke wissels.

30 april 2015 om 00:02

Zijn hoge salaris is bijzaak voor de supporters.
Het waardeloze spel dat al 3 jaar wordt gespeeld is het probleem. 3 jaar geleden was het niet veel, het jaar er op was nog minder en dit jaar is het helemaal dramatisch. Ze spelen als ware voor de 0 (het Mcclaren spel) maar houden die nu zelden, dat terwijl je toch een pracht van een team hebt waar je best wat aanvallend mee kunt brengen.

30 april 2015 om 11:05

Bij iedere club wordt er geklaagd over het saaie spel.

Dat is bij Twente niet anders dan bij Feyenoord , Ajax en Psv.
Alleen bij de laatste 2 was/is het geen probleem omdat een kampioenschap veel goedmaakt.

het saaie spel is gewoon het niveau van de eredivisie.

Als je ziet hoe Alfred Schreuder een toch best aardige groep spelers laat spelen dan is hij de laatste die kritiek mag hebben op de leiding van FC Twente. Het zou Schreuder sieren als hij via de nooduitgang uit de Grolsch Veste verdwijnt. Hij en niemand anders heeft ervoor gezorgd dat er amper een speler te noemen is die het afgelopen seizoen voetbaltechnisch enige vooruitgang heeft geboekt.

De slechte financiele stand van Twente komt natuurlijk niet door deze man, daar mogen we naar Munsterman kijken die eerste Twente uit de problemen haalt om ze er vervolgens weer in te stoppen. Echter is hij niet alleen schuldig de huidige RvC is toch ook gewoon zwak. Ze weten nergens van en laten nu alle problemen op Schreuder en Munsterman vallen. Gewoon zwak.

Maar dat is ook niet waar de supporters boos om zijn op Schreuder.
Ze (en ik ook) zijn boos omdat het spel niet om aan te zien is. En dat is al 2 jaar zo. Vorig jaar werd er al aardig wat gezegd over Schreuder en Janssen samen maar dat kun je dan nog in houden van wegen het redelijke resultaat en de hoop dat het volgend seizoen beter is. Maar deze beste man houd gewoon het Mcclaren voetbal vol. Waar je een team hebt met mooie aanvallers speel je overal afwachtend, dat kan toch niet.. Nu de stand ook nog slecht is, is het meer dan terecht dat de fans hun boosheid uiten. Kwamen ze voor de winterstop niet terug van 0-2 dan was dit toen al gebeurd. Zijn hoge salaris is dan gewoon als olie op het vuur. Goed betaald worden voor dit waardeloze spel. Dat doet gewoon pijn om te zien als Twente supporter want in vele jaren is het spel niet zo slecht geweest als de laatste 3 jaar.

(kort)
*huidige RvC zwak, laten ze duidelijk zien.
*schreuder zwak, al 2 jaar lang goed kunnen zien wat het probleem is maar nog nooit wat aan gedaan.

Mooi schoon schip RvC er uit en Schreuder met zijn staf er uit. (uit hun zelf natuurlijk)

30 april 2015 om 00:09

Volledig mee eens!

30 april 2015 om 00:26

"maar deze beste man houd gewoon het Mcclaren voetbal vol."

Maar ligt het dan wel aan Schreuder? De rol van een trainer wordt door velen overschat. Er zijn bij FC Twente de nodige trainerswisselingen geweest, maar veel beter werd het er niet van. De klachten die nu klinken onder Schreuder zijn ongeveer dezelfde als onder Mcclaren.

Bij Twente zie je wat je bij zoveel clubs ziet. Als het onrustig is in de organisatie heeft dat zijn weerslag op het veld. Zie hoe het clubs als Roda JC en NEC vorig seizoen is vergaan.

30 april 2015 om 00:34

Het spel, het wisselbeleid en de motivatie van de spelers zijn toch dingen die ik een trainer aanreken hoor. Onder Mcclaren in het kampioensjaar speelden we ook zo. Het was niet om aan te zien maar je pakt de titel. Daarna kregen we toch een mooi ander half jaar onder Preudhomme en Adriaanse. Daar kon ook een switch worden gemaakt tussen het spel.

Het was niet onrustig vorig jaar en het jaar de voor. Ook toen was het spel niks. Om het nog erger te maken toen liepen ze er meer bij als zoutzakken dan nu. (dat komt in mijn ogen meer omdat het team nu jonger is en toch wil laten zien maar zich kan aanpassen aan wat Schreuder wil.

Je kan erover huilen maar je bent er zelf bijgeweest en onderdeel van.

Schreuder legt nu de schuld bij de supporters en het bestuur ?!.
Het enigste wat Schreuder heeft gepresteerd is om als eindverantwoordelijke 3 x op rij zich niet te plaatsen voor een Europees hoofdtoernooi, waarbij het al zij voorgangers ieder jaar wel lukte. Ieder jaar ! En Schreuder wordt trainer en nooit meer een Europees hoofdtoernooi bereikt, nooit meer een prijs gepakt, saai voetbal, spelers die niet ontwikkelen etc etc
Hoe kan het in vredesnaam zijn, dat de beste man denkt gewoon te kunnen blijven zitten ?!

Kijk eens vaker in de spiegel, en neem die spandoeken te harte. Je eigen falen als trainer heeft daar niks mee te maken zeker. Je was allang ontslagen, had je geen langdurig en duur contract gehad.

Ach. Nog 2 wedstrijden en hij is weg.

Schreuder en rvc vinden een gulden middenweg.

Ah, Alfred trekt wederom de slachtofferkaart. Nou, stuur lekker op een conflict aan met de clubleiding. Nog steeds maken veel mensen de fout te denken dat de onvrede richting Schreuder te maken heeft met de financiële situatie. Dat is niet zo, het is puur voetbaltechnisch. Het team draait niet en je ziet bij Schreuder ook geen ontwikkeling, daarbij luistert Schreuder niet naar wensen van de Twente fans die tig keer hebben aangegeven meer beleving te willen. Waarom zegt niemand ooit wat tegen de scheidsrechter, is het verboden slidings te maken en pakt er niemand ooit eens een rode kaart?

30 april 2015 om 11:27

RaulDuke, het mag attractiever dat vind ik ook van mijn club! Maar staan jullie toch achter je trainer, dat doe ik ook bovendien is Schreuder niet verantwoordelijk voor de misere bij je club. En vraag je nou serieus om rode kaarten? Lol.. Kom nou zeg...

1 mei 2015 om 08:51

Om rode kaarten vragen en je afvragen of het gebrek aan rode kaarten iets te maken heeft met een gebrek aan inzet zijn 2 totaal verschillende zaken.

Vergelijk je nu serieus De Boer met Schreuder? Vanuit het verleden lijkt me dat De Boer wel wat meer krediet heeft opgebouwd.

Dat je vervolgens typt dat Schreuder niet verantwoordelijk is voor de misère bij de club is ook onzin. Voor de voetbaltechnische misère is er maar 1 verantwoordelijk, en dat is de hoofdtrainer. Die krijgt het voor elkaar om een groep opgebouwd uit de 3e spelersbegroting van Nederland 8e (zonder puntenaftrek) te laten staan. Het financiële is hem niet aan te rekenen, maar daar heeft hij dit jaar minimaal last van.

1 mei 2015 om 17:34

Raulduke

Wat bedoelde je dan wat betreft die rode kaarten? Dat is mij onduidelijk nu....

Ik snap dat het een vreemde vergelijking is, maar De Boer is vier keer kampioen geworden. En alsnog vragen sommige Ajacieden, om de kop van Frank de Boer wat ik bespottelijk vind.

Tuurlijk is Schreuder verantwoordelijk voor de 1e selectie, maar ik heb het gevoel dat de spelers vreselijk gebukt gaan onder alle problemen die zich bij de club afspelen.

Zouden er trouwens Twente supporters zijn die echt denken dat het volgend jaar zonder Schreuder gelijk stukken beter zou gaan?
Als ik Twente supporter zou zijn zou ik maar gewoon accepteren dat het de komende jaren even niets wordt. (doe ik als Fey supporter namelijk ook al jaren )

Triest dat zoveel Tukkers H beschuldigingen, ga achter je trainer staan hij is niet verantwoordelijk voor de club misere.

30 april 2015 om 11:50

Schreuder is niet verantwoordelijk voor de financiele misere helemaal mee eens. Wel is hij verantwoordelijk voor de sportieve misere en dat al ong 3 jaar lang. En daar mag je als supporter best wat van zeggen. Waarom zou doet je dan maar achteloos slikken dat je elke wedstrijd weer teleurgesteld de Veste verlaat.ik vind dat je als supporter ook een soort klant bent.als je nu naar de Veste gaat hangt daar een sombere gelatenheid . Iedereen is murw geslagen door 3 jaar ondermaats voetbal. En je kunt je club fanatiek aanmoedigd(dat is ook wel gebeurt) en er komt geen antwoord van de selectie denk je ook op een gegeven moment "laat maar"niet goed maar t gebeurt

1 mei 2015 om 17:38

Ottofant

Daar heb je wel gelijk in, ik eis ook attractiever en beter voetbal volgend jaar. Maar mijn punt is, dat men vergeet dat het gedoe bij Twente ook zijn tol heeft op de spelers. En net als bij mijn cluppie, hoor ik sommigen zeggen dat de trainer moet gaan. Maar waneer heeft dat nou zoveel verschil gemaakt?

2 mei 2015 om 12:53

Ik vind dat je als prof zulke dingen naast je neer moet kunnen leggen.de Boer heeft zich afgelopen seizoenen bij Ajax wel bewezen in tegenstelling tot Schreuder.ik weet nog dat er een hoop gerommel was in t bestuur van Ajax en met Cruiyf. Toen ging de Boer onverstoorbaar door en werdt kampioen.het kan dus wel

30 april 2015 om 17:04

Dat denkt ook geen van de fans.
We zijn boos dat hij met dit elftal al 2 jaar lang zo waardeloos voetbal laat zien. Spelers zijn zelden gemotiveerd voor een wedstrijd en het wissel beleid is om te huilen. Dat is wat we zat zijn en waarom hij weg mag. Vorig jaar winterstop was het rumoerig, afgelopen zomer ook en afgelopen winter kwamen de spreekkoren en witte zakdoekje naar voren tot dat het wonder boven wonder 2-2 werd.

1 mei 2015 om 17:39

Laurens

Daar heb je wel gelijk in, ik eis ook attractiever en beter voetbal volgend jaar. Maar mijn punt is, dat men vergeet dat het gedoe bij Twente ook zijn tol heeft op de spelers. En net als bij mijn cluppie, hoor ik sommigen zeggen dat de trainer moet gaan. Maar waneer heeft dat nou zoveel verschil gemaakt?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren