Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Schorsing van ‘bilprikker’ wordt teruggebracht tot twee duels

Laatste update:

De schorsing van Gonzalo Jara is teruggebracht van drie naar twee wedstrijden en de verdediger hoeft ook een lagere boete te betalen. Dat heeft de Zuid-Amerikaanse voetbalbond CONMEBOL maandagavond bekendgemaakt.

De 29-jarige rechtsback van FSV Mainz en de nationale ploeg van Chili mist de rest van de Copa América, maar kan in de kwalificatiereeks voor het WK van 2018 in Rusland dus wel direct in actie komen. Jara stak in de wedstrijd tegen Uruguay een vinger tussen de billen van Edinson Cavani. De actie werd niet waargenomen door de arbitrage onder leiding van scheidsrechter Sandro Ricci, maar op basis van de videobeelden werd Jara alsnog geschorst.

Overigens is het niet de eerste keer dat Jara zijn vinger op plekken stopt waar de zon niet schijnt. Tijdens de WK-kwalificatiereeks in 2012 greep de verdediger naar wat duw- en trekwerk naar de billenpartij van Gonzalo Higuaín. Chili speelt in de nacht van maandag op dinsdag in de halve finale tegen Peru.


Een goede beslissing van de CONMEBOL?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat een lachwekkende vertoning. Neymar krijgt vier wedstrijden en deze idiote actie wordt bestraft met slechts twee duels. Drie was al belachelijk en nu zelfs één minder. Niet serieus te nemen.

29 juni 2015 om 22:26

2 wedstrijden is een prima schorsing. Het is nog altijd beter dan iemand een doodschop verkopen.

29 juni 2015 om 22:28

Alleen voor het theater dat hij speelde nadat Cavani z'n gezicht toucheerde mag wel een wedstrijdje of 3 aan deze 2 vastgeplakt worden.

29 juni 2015 om 22:29

Ga tog weg man er kijken duizenden misschien wel miljoenen mensen dan ga jij niet effe je vinger in iemands kont proberen te stoppen. Stel je hebt een zoon hij ziet dat hoe ga je dat hem duidelijk maken???

29 juni 2015 om 22:32

Het is minder erg dan een doodschop, maar wel weer erger dan bijten vind ik. Een schorsing van op zn minst 5 wedstrijden zou ik wel terecht vinden.

29 juni 2015 om 23:37

Er kijken heel veel mensen, maar dat geldt ook voor als er een doodschop gegeven wordt en dat is erger dan dit. Daarmee kan je iemand, in tegenstelling tot wanner je een vinger in iemands kont doet, zwaar blesseren. Dat is nog een slechter voorbeeld dan dit, en hoeveel wedstrijden wordt normaal gesproken daarvoor gegeven? 4? 3? 2 wedstrijden? Hier is 2 wedstrijden afdoende. Dit doet hij nu niet nog eens.

30 juni 2015 om 12:25

Hij heeft ut al 2x gedaan. Met zo'n belachelijk lage straf zal die het nog wel eens doen.

29 juni 2015 om 22:33

Neymar kreeg twee wedstrijden voor twee overtredingen, iets dat dus samen resulteert in vier wedstrijden. Op het eerste gezicht vind ik twee wedstrijden ook weinig, maar anderzijds kan een dergelijke actie niet veel fysieke schade berokkenen en ik vind - ondanks het perverse karakter ervan - dat je dat ook niet zwaarder moet straffen dan een kopstoot. Het is een nare en gore actie, maar ik vind dat veel mensen er wel heel zwaar aan tillen: heb in reacties termen als 'aanranding' voorbij horen komen. Twee wedstrijden is wat licht, maar ik vind het vergrijp ook niet heel zwaar.

Voor die actie van de stervende zwaan mogen wat mij betreft wel wat meer consequenties getrokken worden, dat vind ik wel zo onsportief. Net als Neymar als een kleine baby naar de grond ging, is Jara ook alleen maar bezig Cavani een kaart aan te naaien. Uiteindelijk had de schorsing dan wel op 4 mogen uitkomen, maar dat er voor een kopstoot en dit vergrijp dezelfde straf staat vind ik niet belachelijk

29 juni 2015 om 23:28

Als dit niet valt onder aanranding dan kun je je vinger prikken in elke voorbij lopende persoon. Dit is de belichaming van aanranding! Ongewenst aangeraakt worden op een plek die voornamelijk dient uitgang.

30 juni 2015 om 11:29

Ik krijg liever een kopstoot of zweepslag dan dat. Gatver....

Echt een schande dit

Het incident vond ik op zich nog wel meevallen, dat Cavani geel kreeg en daardoor rood moet veel harder worden aangepakt in mijn ogen. Elkaar kaarten aannaaien vind ik al niet kunnen, maar dat doen zonder dat degene wat doet, sterker nog, hij is het slachtoffer in dit hele gebeuren, dat moet gewoon strenger tegen worden opgetreden.

Uiteindelijk een bizar lage schorsing uiteindelijk voor een hele smerige actie.

Twee duels en een stinkvinger is genoeg straf voor deze jongen.

29 juni 2015 om 22:39

Vond het beter als hij juist meer wedstrijden schorsing kreeg, slap van de COMNEBOL dat ze dit doen....

Toernooi wordt in Chili gespeeld heh.. en corruptie viert nou eenmaal hoogtij in Zuid Amerika..

29 juni 2015 om 23:30

Wie is de organisator van dit toernooi? Wie is de baas van de organisator? Precies! Corruptie is overal en niet alleen in Zuid Amerika! Je bent alleen blind voor je eigen geur.

Moet ie eens bij een vrouw op straat doen. Krijg je wel meer dan twee wedstrijden. Hoezo staat dit niet gelijk aan pakweg de beet van Suárez?

29 juni 2015 om 23:39

Sport en spel situaties zijn anders. Geef anders de eerste en beste vrouw op straat een doodschop? Krijg je een hogere boete

30 juni 2015 om 05:31

Wat een onzin zeg een doodschop geven is inderdaad op het veld heel anders als er buiten. Maar iemand een vinger in zijn reet douwen en dan even los er van dat het gewoon ranzig is. Maar dat hoort gewoon net zo bestraft te worden als dat je het bij iemand op straat doet

Een softe beslissing weer. De enige die een pluim verdient is Mainz. Enige club die fatsoensnormen wel in acht neemt. Zouden ze bij de conmebol ook eens moeten doen

Pfff wat een bullshit zeg. Voor 2 wedstrijden lekker een rondr verder. En Neymar krijgt er 4?! Heel t voetbal is naar de klote zeg

Heeft iemand de Conmebol ooit serieus genomen? Ik kijk hier echt niet van op hoor.

Mag in ieder geval gelukkig niet meer in actie komen dit toernooi en mag na dit toernooi ook gelijk een nieuwe club gaan zoeken. Goed gehandeld van Mainz, dramatisch van de conmebol.

Hij is niet gestraft voor de vinger in zijn kont, hij hield hem vervolgens bij Cavani onder zijn neus en kroelde door zijn haar !
Inglorious Basterd

Echt een onzin dat hij ook geen lange schorsing krijgt. Suarez 4 maanden en hij komt ermee weg met 2 wedstrijden. Vind dit even erg als bijten. Ook kinderen kijken naar deze wedstrijden en stel je voor dat dit op school gebeurd. Slecht voorbeeld voor de jeugd wat op een minimale manier wordt gestraft

Feitelijk is er team benadeeld door deze dwaze actie, dus een paar wedstrijden meer was op z'n plaats geweest. Zeker gezien 't dat de man een recidivist is...

Gewoon levenslang schorsen weg ermee. Je bent toch niet helemaal lekker als je met je vinger bij iemand in zijn reet gaat zitten. Iemand die dat is gewoon geestelijk niet in orde en is tot (bijna) alles in staat.

Toch grappig dat de reacties nou een stuk milder over zijn als bij Suarez toen. Terwijl toen het argument was dat bijten iets zo gestoord was dat het nou eenmaal zwaarder bestraft moet worden. Als je bijten al gestoord van hoe moet je dit dan noemen?

Minimaal net zo erg schorsen als suarez

Ze moeten alle vormen van achterlijk gedrag eens een keer keihard gaan bestraffen. Of de gevolgen nou wel of niet ernstig zijn; Bijten, bewuste doodschoppen, je vinger in iemands reet steken, je wil het allemaal niet zien op een voetbalveld. Schors die kerel een paar maanden en dan ben ik heel benieuwd of ie het nog een keer doet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren