Schlemiel in Amsterdam ArenA: ‘Kan mezelf wel voor mijn kop slaan’

FC Groningen verloor vrijdagavond met 2-0 van Ajax, maar het duel had wellicht heel anders kunnen aflopen als Jarchinio Antonia minimaal één van zijn drie grote kansen had benut. De aanvaller kreeg het leer echter niet achter Jasper Cillessen en baalde na afloop.

“Ik kan mezelf wel voor mijn kop slaan”, erkende Antonia in gesprek met FOX Sports. “Ik heb het gevoel dat ik hier minimaal een punt veilig kon stellen voor het team. Ik kreeg een aantal kansen die erin moeten. Die laatste kans was de grootste. Ik had veel meer tijd en had veel meer rust moeten nemen. Maar ik denk ook dat we verder moeten kijken. We hebben Ajax gewoon zoek gespeeld, zij hebben tot de tachtigste minuut geen kans gehad.”

Erwin van de Looi voelde zich eveneens tekortgedaan. “De 1-0 viel na een verdedigingsfout, maar daarna hebben we gedomineerd met veel druk op de helft van Ajax”, reageerde de oefenmeester van de noorderlingen. “Natuurlijk knaagt het dat Antonia geen goal maakt, maar voetbal is simpel: om te winnen moet je scoren.”

FC Groningen verdiende een punt

1
2

Ajax speelde Groningen de eerste helft gewoon weg lol.

16 januari 2015 om 23:15

En de tweede helft was Groningen de bovenliggende partij in de Arena lol

16 januari 2015 om 23:24

Nou nee? Toen ging het gelijk op.

16 januari 2015 om 23:28

Nee. Tweede helft was Groningen beter, ajax kon geen druk meer zetten, en vooral de bal niet meer in de ploeg houden.

16 januari 2015 om 23:34

Ja, en ? Als Ajax aan bal is en niet scoort, is het saai en doelloos. Nu heeft Grunn meer balbezit, dan verdienen ze opeens een gelijkspel?? Wat een dikke hoop onzin joh! Op die kans van Antonnia na, heeft Grunn niet echt gevaar gesticht. Gewoon een verdiende overwinning.

16 januari 2015 om 23:44

Groningen verdient geen punt maar antonia

17 januari 2015 om 12:10

Hoe kan je als Ajaxied nou nog zeggen dat je verdiend hebt gewonnen. Geef nou zoals, sommige Ajax fans wel doen, toe dat je geluk hebt gehad dat het niet gewoon 1-1 is geworden. Ajax was beter in de 1e helft en Groningen zette Ajax met de rug tegen de muur. Wees eens eerlijk en geef eens toe dat je geluk hebt gehad.

17 januari 2015 om 15:44

Ja maar lfcl. Normaal gesproken heeft ajax 80% balbezit en is het saai. Tweede helft zakt ajax iets in om in de counter wat te kunnen forceren, en dan is het direct onterecht. Buiten de kans van antonia heeft Groningen de 2e helft helemaal niks gecreëerd.

Het is wel mooi dat week in week uit de tegensta der van ajax zegt we verdienen minimaal een punt maar week in week uit verliezen ze hhahahaqh

16 januari 2015 om 23:26

heb liever dat ze smeken om genade maar ieder zn ding he

16 januari 2015 om 23:35

fubar, overdrijven is ook een kunst op zich. Ajax speelde in de eerste helft twintig minuten redelijk tot goed voetbal maar ik had zeker niet het idee dat Groningen van de mat werd gespeeld door Ajax. Gelukkig had Antonia zijn avond niet. De Boer heeft geen grip meer op zijn selectie en het spel was weer net zo dramatisch als voor de winterstop!

17 januari 2015 om 12:31

Ja idd, na de goal was Ajax de bovenliggende partij. Tweede helft was dit duidelijk anders maar raar dat hij juist noemt dat na de goal Groningen de bovenliggende partij was.

Groningen verdiende inderdaad meer dan Ajax... man man wat een wanvertoning weer

16 januari 2015 om 23:25

Huh? De eerste helft was ajax zo ziek dominant. Het had wel 3-0 mogen staan. De tweede helft was het gelijkopgaand.

16 januari 2015 om 23:27

ik vond het echt beroerd. Rond de 1-0 was het wel goed voetbal, maar er werd maar nuet doorgedrukt en nadrukkelijk gezocht naar die 2-0.. Maak je 2-0 dan kunnen ze naar de slachtbank. Nu mag je weer van geluk spreken dat je wint.

16 januari 2015 om 23:36

Geluk?? Ja, Grunn kreeg kansen, maar dat gebeurt natuurlijk met zo veel ruimte in de rug. Ajax speelde gewoon de wedstrijd uit. Tegen Feye zal het zeker anders zijn. Geloof mij maar.

17 januari 2015 om 03:10

De tweede helft kan je toch niet uitspelen noemen. Groningen domineerde vrijwel de gehele tweede helft en Ajax heeft geluk dat Antonia niet scoort. De tegenstander kansen laten missen staat niet gelijk aan uitspelen naar mijn idee.

17 januari 2015 om 09:14

Inderdaad, dan ben je (even) goed bezig, en scoor je, dan hoop je toch dat ze doorzetten? Het kaartenhuis zakte volledig in en Ajax ging waardeloos spelen (zoals we het inmiddels kennen).

Dan mag Ajax dus idd van geluk spreken dat ze niet weer die gelijkmaker om de oren krijgen.

Weet je wat ik nog het ergste vind?, zit net de samenvatting te kijken en heb natuurlijk de hele wedstrijd gezien en nog weet de NOS de tweede helft bijna alleen de kansen van Ajax te laten zien!!! wat een aanfluiting en daar betalen wij ons belastinggeld voor, van mij mag die "publieke"omroep meteen van de buis af.. aanfluiting eerste klas, en zo gaat het al jaren.. iedereen weet dat Grunn, Ajax de tweede helft compleet van de mat speelde..

On topic.

Ja Antonia.. je hebt ons punten gekost.. Clown!

Dat valt me wel vaker op! Zovaak dat ik hele wedstrijden kijk en ze een samenvatting zo monteren dat we een heel ander wedstrijdbeeld krijgen. Drama.

in de tweede helft vielen de kansen vn vooral antonia toch? Eerste helft alleen op het begin 1keer en daarna was ajax tot rust de 'baas'. 2e helft wil ik het niet over hebben....

16 januari 2015 om 23:31

Wat een onzin. Groningen heeft 1 goede kans gehad de gehele 2e helft. Dan hebben ze ajax zogenaamd zoekgespeeld

Ajax heeft meer kansen gehad dan groningen ondanks het dramatische spel

Ja niet zo raar he, Groningen had meer balbezit 2e helft maar welgeteld 1 kans en Ajax kreeg er op de counter veel meer. Dus geen idee welke kansen van Groningen je wil zien dan

Antonia is nooit echt een goede afmaker geweest, snelheid maken dat kan hij wel maar zijn effectiviteit is van belabberd niveau.

17 januari 2015 om 01:37

Dat roep ik al weken. Antonia is snel maar daar blijft het bij. Een man uitspelen kan hij niet, een moeilijke bal aannemen kan hij niet, afmaken kan hij niet. Het enige dat hij kan is een sprintduel winnen om vervolgens de bal te verspelen. Erg jammer.

Nou nou van de mat, er waren fases dat groningen beter was, zoals ajax die ook had. Een punt was verdiend geweest.

Ben ik de enige die vind dat FC Groningen niet echt dominant heeft gespeeld? 1e helft overklaste Ajax FC Groningen. De 2e helft speelde Ajax slordig, en FC Groningen kreeg toen paar goede kansen (o.a. Antonia) maar Ajax zoek spelen?? Het ging meer gelijkwaardig op vond ik. Groningen was alleen iets feller in duels.. Het wordt gewoon een beetje opgeblazen.

Dus dit. De eerste helft sloopte ajax groningen en had her 3-0 mogen staan. De tweede helft werd het slordig en was het gelijk opgaand.

17 januari 2015 om 01:21

Uit welke kansen had het nu 3-0 moeten zijn bij rust? Er is naast de goal geen serieus schot op de goal van Padt. Hooguit die van Milik na rust, maar die was van zover dat hij er nooit in kon. Ajax domineerde voor rust net als Groningen na rust. Niet veel kansen, wel heel veel de bal.

Antonia is ook helemaal geen spits, eigenlijk gewoon een simpel renpaard die soms zijn doelpuntjes mee pikt, verklaart ook waarom hij zoveel kansen nodig heeft voor een doelpunt.
Van beide kanten een matige wedstrijd, Ajax kon niet en het leek bij vlagen dat Groningen niet wilde of niet wist hoe het Ajax echt pijn moest doen.

Wel typisch Ajax dat ze dan alsnog dit soort wedstrijden wel over de streep trekken hoe belabberd het ook is, ben benieuwd volgende week tegen Feyenoord als het voetballende nog steeds zo matig is dan zijn ze rijp voor de slacht.
Al brengt die wedstrijd altijd het beste naar boven bij Ajax maar als Feyenoord een keer kans maakt om in de Arena te winnen is het wel dit seizoen.

FC Groningen verdiende 3 punten, niet 1. Maar dit is het verschil tussen een kampioenskandidaat en een middenmoter. Ook de mindere wedstrijden gewoon winnen.

Weggespeeld? Nee
Dreigender (2e helft)? Ja

Groningen heeft te weinig echte kansen gehad om te scoren, 2x Antonia en dat was het wel naar mijn mening. Niet dat Ajax hele grote kansen creëerde, dit moet echt beter de 2e seizoenshelft want PSV is kwalitatief een stuk sterker. Vandaar dat ik verwacht dat speelronde 25 nog wel eens een sleutelwedstrijd kan worden, dan is het namelijk PSV - Ajax.

Hij had hem moeten maken. Goed rongetikt door Groningen.

Van de samenvatting die ik zag was Ajax in de eerste helft heer en meester. Tweede helft was niet zo best. En uiteindelijk bij Groningen ook niet, hoe Antonia het voor elkaar kreeg om die kansen te missen... of er in ieder geval niet eentje erin te schieten. Dat was ook niet best. Maar tweede helft leek wel aardig gelijk op te gaan. Ik weet niet of Groningen wel een punt had verdiend. Op basis van de samenvatting die ik zag. Misschien was de wedstrijd wel heel anders.

17 januari 2015 om 03:14

Ajax was eerste stuk van wedstrijd wel echt stukken beter, na de 1-0 lieten ze het wat varen. Dat trokken ze in 2e helft door waardoor groningen kans bleef houden op punt en daar waren ze heel dichtbij.
Al met al een middenveldwedstrijd, waarbij een dominante ajax weinig creert en zelfde voor groningen.
Ajax was wel iets gevaarlijker op counter 2e helft.

Ik vind het jammer. Had ajax graag weer punten zien verspelen. Maarja, als heerenveen supporter gun ik groningen ook niet ;-)

Nou nou zoek gespeeld, beide ploegen waren ontzettend zwak. Een zaad pot van beide kanten, balverlies over en weer. Prachtige goal van Kishna na een machtige assist van schone. En wat ben ik fan van Andersen, ben benieuwd hoe hij zal presteren op hoger niveau.

“De 1-0 viel na een verdedigingsfout, maar daarna hebben we gedomineerd met veel druk op de helft van Ajax”

Mooie uitspraak dit, maar goed dan kan je elke goal wel een verdedigingsfout noemen. Daarnaast is het echt niet zo dat Groningen na de 1-0 heeft gedomineerd. Dat hebben ze wel gedaan, maar pas vanaf de 2e helft. De 1e helft was Ajax absoluut de bovenliggende partij en liet het na de marge te vergroten, na rust was Groningen duidelijk beter en kwam Ajax een aantal keren goed weg. Dat Groningen Ajax volledig heeft zoek gespeeld zoals Antionia aangeeft gaat mij veel te ver, Groningen was de 2e helft wel veel beter, maar van het zoekspelen van de tegenstander was naar mijn mening geen sprake. Al met al geen geweldige wedstrijd van Ajax, maar de belangrijke drie punten blijven in Amsterdam!

De zoveelste wedstrijd dit seizoen die Ajax winnend afsluit zonder de bovenliggende partij te zijn. Ze zijn echt dramatisch. En toch zie ik ze nog kampioen worden.

Pff eerste helft aardig van ajax maar 2e helft zo drama..
Dat is ook de reden dat ik geen sk meer koop..

Dit klinkt misschien heel erg raar als ajax supporter maar heb liever dat ze wekelijks leuk en attractief voetbal spelen en een keer in de 2/3 jaar kampioen worden dan dit slaapverwekkende voetbal ..

Als dit al van de mat spelen is in de beleving van Antonia... Groningen had in de eerste helft weinig in te brengen en in de tweede helft kon men ondanks het vele balbezit amper echt een goede aanval opzetten. De kansen van Antonia waren dan ook het enige wapenfeit van Groningen, want verder konden ze niks creëren. Ajax was dramatisch, maar Groningen kon daar weinig tegen in brengen. Ik kan me dan ook totaal niet vinden in de gedachte van Antonia dat ze Ajax helemaal van de mat gespeeld hebben. Bij lange na niet namelijk.

Antonia is gewoon niet goed genoeg, dan heb je met Mahi zo'n goede speler en zet je hem op de bank belachelijk!

Hoewel de eerste grote kans in de wedstrijd meteen voor Groningen was, controleerde Ajax de eerste helft en hadden ze wel meer dan een keer mogen scoren.

De tweede helft speelde Groningen Ajax enorm in de kaart door enorm veel risico te nemen en massaal naar voren te stormen. In plaats van een doelpuntenfestijn voor Ajax, werd het echter een wedstrijd waarin het wachten was op de goal van Groningen. Ajax deed werkelijk niets met de enorme ruimte die het kreeg en het leek het heel sterk op dat de ploeg niet uitgerust was.

De 2-0 kwam uiteindelijk tot stand als het logische gevolg van het feit dat Groningen met man en macht probeerde de gelijkmaker te forceren en de verdediging totaal liet voor wat het was.

Meer vernuft bij Groningen had ze een gelijkspel (op z'n minst) opgeleverd, maar dat vernuft hebben ze niet. Een scherp Ajax had in de tweede helft gehakt gemaakt van Groningen, maar Ajax was daar niet toe in staat.