Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Schandalig’ optreden PSV: ‘Dat heb ik nog niet eerder gezien’

Laatste update:

PSV verloor zaterdagavond met maar liefst 5-0 van Willem II, de grootste nederlaag van de Eindhovenaren sinds 1964. Luuk de Jong hoopt dat de koploper van de Eredivisie, die nog altijd zeven punten voorstaat op naaste belager Ajax, lessen trekt uit de vernedering in Tilburg: "Dat we met 5-0 verliezen is misschien maar goed."

"Dan voelen we het tenminste. Dit doet erg veel pijn", zegt de spits in gesprek met het Eindhovens Dagblad. "Het is moeilijk te verklaren. Het is niet zo dat we niet willen, maar het sluipt er op de een of andere manier in. En dat mag niet." Volgens De Jong is er geen sprake van titelstress, omdat veel spelers in de selectie weten wat er gevraagd wordt. Komend weekend wacht de eerste mogelijkheid tot eerherstel, tegen VVV-Venlo.

"Het kampioenschap wordt je niet zomaar gegeven. We moeten blijven doorgaan en blijven strijden. En zo snel mogelijk een reactie geven, want dit is, nogmaals, schandalig." René van de Kerkhof kan het nog altijd nauwelijks geloven dat PSV zo zwaar heeft verloren. "In de competitie is zoiets ons nooit overkomen. In de Europa Cup hebben we ook een keer een enorme draai om de oren gehad. Totaal niet bij de les en dan krijg je dat soort dingen."

"Ik vond PSV tegen Willem II ongelooflijk slap spelen, dat heb ik van deze ploeg nog niet eerder gezien", vervolgt de voormalig aanvaller tegenover het Eindhovens Dagblad. "Je kan maar beter één keer met 5-0 op je donder krijgen dan een paar kleine nederlagen op rij lijden. Na zo'n uitslag ben je de volgende wedstrijd als het goed is zo geladen, dat er zomaar een grote overwinning kan volgen."

Verwacht jij dat PSV dit seizoen kampioen wordt?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Van mij hadden ze best 3x met 1 a 2 doelpunten verschil mogen verliezen, ik duim nog steeds voor Ajax.
Desalniettemin moet ik zeggen dat dit mij gigantisch verbaasde, ik durf het zelfs wel enigszins geluk te noemen dat PSV al zijn gelukjes in 1 wedstrijd gecorrigeerd ziet door zoveel pech dat het zelfs 5-0 wordt.

PSV zal wel kampioen worden, maar als Ajax de komende 4 wedstrijden wint wordt het in ieder geval nog een beetje spannend

12 maart 2018 om 09:15

Klopt helemaal. Je mocht je als niet-fan in veel gevallen hier op voetbalzone niet baseren op statistieken en cijfermatige onderbouwingen wanneer je aan wilde geven dat psv op een heel dun koordje balanceerde. De resultaten vertelden tenslotte iets anders.
Ze geven (voor een aanstaande kampioen?) heel veel kansen weg en zijn over een wedstrijd gemeten lang niet altijd (statistisch gezien) de betere. Daar moest een correctie op komen. De vraag is dan inderdaad altijd of die correctie uitgesmeerd wordt over 1 of 4 wedstrijden. Ik hoop voor de psv-fans dat het er bij 1 blijft, maar het valt niet uit te sluiten dat deze mokerslag nog even doorwerkt in het zelfvertrouwen.

12 maart 2018 om 09:20

Welke statistieken? Uit de statistieken is duidelijk te zien dat PSV samen met Ajax de meeste kansen creëert, op doel schiet en weinig weggeeft van alle eredivisie clubs.
En als je dan de nummer 15 van de eredivisie tegenkomt is er geen enkele mathematische model die een 5-0 overwinning van willem 2 voorspelt. De kans dat willem 2 met 5-0 van PSV wint is bijna net zo groot als PSV van Barcelona wint 5-0 wint.

12 maart 2018 om 09:27

Ik ben ook wel benieuwd naar de bronnen en cijfers achter jullie betoog. Zouden jullie dat hier verder kunnen toelichten?

12 maart 2018 om 10:50

Kijk maar eens op 'tussendelinies'
Daarin kun je teruglezen dat psv statistisch gezien gemiddeld genomen 49,7 punten bij elkaar heeft gevoetbald (alles op basis van de kwaliteit van doelpogingen in een wedstrijd en de kans daarmee een wedstrijd te winnen of niet). Kortom: als PSV bijvoorbeeld gemiddeld 2,7 keer had kunnen scoren en de tegenstander 2,0... dan zou psv gemiddeld genomen 50% kans hebben gehad te winnen, de tegenstander 25% en 25% kans op een gelijkspel (op basis van historische gegevens). Zo kom je op 49,7 punten.
Ajax op 58,6, az en feyenoord op 46 punten.

Kijk je naar het aantal kansen dat gemiddeld genomen een goal op had moeten leveren staat ajax op 64, psv op 57, az 53 en feyenoord 45.
Het aantal goals dat een team tegen had kunnen krijgen (gemiddeld genomen):
ajax 26, feyenoord 29, psv 34 en az 35. PSV creeert veel maar geeft ook veel weg.

Psv heeft naar mijn mening zichzelf in slaap gesust. Riante voorsprong, W2.. kan wel op 80. Daarin tegen was W2 tot op t bot gemotiveerd om wat te laten zien.
Nou en dan kán je zo'n wedstrijd krijgen. Mag niet gebeuren. Is wel gebeurd. Klaar.

Gewoon weer verder. 7 punt voorsprong is nog steeds groot.

12 maart 2018 om 09:24

Klopt helemaal. Als Ajacied denk ik dat dit juist in het voordeel van PSV kan werken, zeker zo'n forse nederlaag.

Waar vorige week nog berichten kwamen over de huldiging (niet van PSV zelf uit) zal dat nu weer even wegblijven, waardoor de focus weer volledige op de sportieve prestaties zou moeten liggen. Een kleine nederlaag had PSV en hun achterban minder hard weer met beide voeten op de grond gezet, maar nu beseft iedereen in 1x weer dat ze er nog niet zijn. De scherpte lijkt mij nu weer helemaal terug en met de voorsprong die ze alsnog hadden, zou dat ervoor moeten zorgen dat die titel wel binnengesleept wordt.

En mocht dat niet gebeuren en PSV de titel alsnog verliezen (want zo is het dan wel echt), dan ligt dat helemaal aan hunzelf. Een waardig kampioen trekt zo'n voorsprong nu over de streep. Ik weet het programma niet van Psv, maar stel dat wij van PSV winnen en het gat 4 punten wordt.. Dan nog moet PSV dat kunnen verdedigen.

12 maart 2018 om 09:29

Ja zo is dat.
Alleen denk ik dat wij volledig naar onszelf moeten kijken. Alle wedstrijden proberen te winnen. Pas dan zullen we zien wat t oplevert. AZ zit ons ook op de hielen en die krijgen we ook nog. We zitten helaas niet in de situatie dat je die al rijk rekent. Gewoon alles proberen te winnen. En zien we wel..

12 maart 2018 om 09:39

Ons seizoen beschouw ik op dit moment als 'verloren'. We presteren inderdaad te wisselvallig om ergens op de kunnen rekenen of zelfs hopen. Wat mij betreft is PSV kampioen en moet Ajax ervoor zorgen dat die tweede plaats behouden blijft. Wat dat betreft kunnen we bloemen sturen naar Rotterdam voor hun prestatie van afgelopen weekend. AZ komt op mij stabieler over dan Ajax, maar gelukkig zit er in die constante prestaties van AZ ook ingebakken dat ze het tegen de klassieke top 3 vaak niet waar kunnen maken.

Met bovenstaande reactie wilde ik trouwens ook niet de indruk wekken dat Ajax ze als een malle opjaagt en alles gaat winnen, waardoor PSV ook (bijna) alles zou moeten winnen.. Ik probeerde juist aan te geven dat het gat dusdanig groot is dat zij, als ze blijven presteren zoals ze nu doen, nergens bang voor hoeven te zijn. Zelfs een nederlaag in het onderlinge duel zou PSV dit seizoen ''kunnen hebben'' om alsnog kampioen te worden. Wat mij betreft is PSV er al.

Ajax heeft het zelf verkloot met het laten vertrekken van Bosz (zo'n succestrainer vind je als Ajax zijnde tegenwoordig nooit meer en leverde duidelijk miljoenen op voor de club), het aanstellen van Keizer (in mijn ogen compleet incapabel, maar eruit gegooid op een raar moment) en ja.. Toen was het jaar al voorbij en werd er met Ten Hag, in mijn ogen, een redelijk logische kandidaat aangesteld (had bij meerdere clubs bewezen er een duidelijke speelstijl in te kunnen slijpen en haalde daarmee overal het maximale rendement uit zijn selecties, plus gaf jeugd de kans). Helaas lijkt Ten Hag ook nog zoekende te zijn en ja, ook dat koste weer punten..

12 maart 2018 om 15:31

Ach PSV - Ajax wordt een matchpoint voor PSV win je of speel je gelijk dan is het voorbij. Als Ajax die wint krijg je nog een paar moeilijke uitwedstrijden. Gezien eerder dit seizoen zou dit geen probleem moeten zijn. Maar de laatste match kwam hard aan.

@kush dat klopt helemaal wat jij zegt , alleen heeft psv zichzelf niet in slaap gesust , wij zijn door julie in slaap gesust omdat ajax zoveel onnodige punten laat liggen is die voorsprong zo groot , maar wel complimenten voor willem 2 die speelden gewoon echt goed ik vraag me zelfs af of psv wel gewonnen had als alle spelers hun niveau hadden gehaald , ik was gisteren bij mijn oma en die woont net zoals de rest van de familie van mijn moeders kant in tilburg en die hebben mij helaas heel de morgen voor de gek gehouden k.t familie

12 maart 2018 om 09:35

Heel de morgen? Voor de gek? Hadden ze gelijk ook! Ze vertelden je de waarheid😉
Voor de rest wel eens met je hoor. Voor jullie te hopen dat dit niet doorsluimert op een of andere manier.

12 maart 2018 om 09:50

nou de waarheid dat willem 2 beter was had ik gelukkig zelf ook nog wel gezien , bij een 1-0 kun je nog proberen te zeggen dat het geluk was maar bij een 5-0 word dat moeilijk

Je zou bijna denken dat dit te maken geeft met omkoping.
Laten we eerlijk wezen , 5-0 van willem 2 verliezen die zelf geen wereld seizoen speelt , terwijl PSV fier bovenaan staat is misschien nog wel onwaarschijnlijker dan 10-0 tegen Feyenoord.
Wat waren de odds ? 360:1 ? Bizar gewoon. je zou kaar voor de gein op 5:0 voor willem 2 hebben gegokt .

12 maart 2018 om 09:22

De hoogste odd voor 5-0 correct score was 117.
http://www.oddsportal.com/soccer/netherlands/eredi...

12 maart 2018 om 09:48

Vind ik best weinig eigenlijk haha

12 maart 2018 om 13:16

Idd , dan dat is net zoets als 8x op rood spelen mer roulette.
Ik vind de kans dat dat gebeurd nog groter dan dat PSV met 5-0 verliest .
Dus wil ik 100 keer mijn inzet winnen dan zeker volgende keer niet op een 5-0 overwinning van VVV op PSV gokken haha

12 maart 2018 om 09:58

Psv was heel slecht en hebben terecht verloren. Alleen kwam het door Kuipers die weer twee dubieuze penalty's tegen PSV geeft waardoor de uitslag zo hoog uitviel. Inmiddels heeft PSV gewoon al 11 penalty's tegen gekregen en daar zat niet één verkeerde tackle bij of iets dergelijks. Allemaal voor licht vasthouden bij corners of voorzetten en twee handsballen waarbij je denkt is dit nou hands. Dan kan ik het nog begrijpen als ze iedere week zo gegeven worden maar dat zien we zelden.

12 maart 2018 om 12:58

PSV kon een nederlaag hebben en Willem II had de punten nodig. Brabants onderonsje.

Misschien is het maar 'goed' dat het 5-0 is geworden, een enorme vernedering.
1-0 zou jammer zijn geweest, maar nu is iedereen hopelijk genoeg wakker geschud (of moet ik zeggen: hebben ze een enorme dreun gekregen), waardoor het nu wel erg duidelijke is; we kunnen niet op onze sloffen naar het kampioenschap, maar moeten alert blijven, anders loop je zomaar wéér tegen een zeperd aan. Één keer is nog te overzien, maar een tweede keer dan gaan ze bij ajaks er weer in geloven en krijgen we het nog onnodig moeilijk.

Als aanstaande kampioen mag je wel eens een wedstrijd verliezen, ook van een lager geklasseerde club als Willem 2, maar nooit met 5-0.

Het geeft alleen maar weer aan hoe drastisch we zijn weggezakt in Nederland, en dan met name dit seizoen, waarin letterlijk alle clubs met enige regelmaat door de ondergrens zakken. Dit is voor mij bij uitstek het slechtste seizoen van deze eeuw.

Ajax die vorig jaar nog in de EL finale stond, en zich dit jaar niet eens weet te kwalificeren. Feyenoord, de regerend landskampioen die nu maar liefst 23! punten achter de koploper staat met nog 7 wedstrijden te spelen. Nee, als je het mij vraagt ziet de toekomst er niet bepaald rooskleurig uit voor het Nederlandse voetbal.

12 maart 2018 om 10:44

Helemaal mee eens. Ik zag dit ook niet aankomen. Vond de selecties van vooral Ajax en Feyenoord sterk en breed. Ook leuk de kwaliteit in de breedte van de Eredivisie goed te zijn. Veel clubs hadden spelers als Emanuelson, Buttner, Vlaar, Labyad, Maduro, Serero, Vejinovic etc met ervaring. Talenten lopen er genoeg rond en ook in de groep ertussen zitten best veel leuke spelers als Rienstra, Linssen, Saymak.. En dan toch zo'n slecht jaar.

12 maart 2018 om 10:53

ik zou me als ajax supporter ook niet zo druk maken eerlijk gezegt , dit jaar is kut maar er lopen talenten genoeg rond in amsrterdam en met 2 goede aankopen kun je dadelijk zomaar 3 jaar achter elkaar kampioen worden , bij psv moet ik het allemaal nog zien , van ginkel en arias vallen waarschijnlijk weg na dit seizoen en dan verlies je toch 2 belangrijke ervaren krachten , ik vond ajax gisteren ook niet zo goed behalve het kwartier na rust toen waren ze echt geweldig daarom geloof ik niet dat ajax alles nog gaat winnen

12 maart 2018 om 13:07

Maar dat wordt al jaren gezegd over de selectie van Ajax.. Ook bij ons vertrekken er weer spelers..

Deze inmaakpartij van Willem II zat er natuurlijk al heel erg lang aan te komen. Dat PSV een keer een stevige oorwassing zou gana krijgen, dat zat er al het gehele seizoen in. Laten we wel wezen. Hoe vaak hebben we hier niet met zijn allen (nou ja, diegenen dan die bereid waren om niet alleen naar statistieken te kijken maar ook gewoon naar concrete wedstrijden) niet iedere keer onze verbazing uitgesproken hoe het nou toch mogelijk was dat PSV het wéér geflikt had? Ontelbare keren. Het was logisch en normaal dat het een keer ging gebeuren dat het niet zo was dat alle balletjes voor PSV vielen en dat de scheids mee werkte en dergelijken maar dat het omgekeerd was. Zaterdagavond was dat zover in Tilburg!

Want dit keer vielen ongeveer alle balletjes wel lekker voor Willem II. Ook de scheids werkte wel mee. Ik vind dat PSV wat dat betreft ook niet moet zeuren, dit is gewoon het gevolg van het feit dat PSV een gebrekkig team heeft met gebrekkige spelers. Dat weten we allemaal al sinds de zomer, destijds al wist iedereen dat PSV dit seizoen lag zou gaan eindigen.

De enige vraag die nu rijst is of dit in een incident blijft (zoals PSV in 1988 ook in maart een keer met 3-0 verloor van PEC Zwolle) of dat deze dreun door gaat werken en dat die ineenstorting die ik al maanden voorzie eindelijk hier is. De komende twee wedstrijden thuis tegen VVV en NAC zullen cruciaal zijn. En stel nou eens dat Maurice Steijn en zijn mannen straks in de 35e minuut in Eindhoven op een 0-1 vorsprong komen, oeioeioeioei wat gaat er dán allemaal gebeuren in de hoofdjes en de beentjes van die spelers?

12 maart 2018 om 10:11

@ constant kante en omdat psv laag gaat eindigen staan ze al heel het seizoen bovenaan , jij roept wel vaker hier iets over psv en daar klopt meestal helemaal niks van , na het gelijkspel tegen heerenveen wist jij ook al precies te voorspellen wat er ging gebeuren met psv maar je zat er toen ook compleet langs , een paar jaar geleden verloor psv met 1-5 thuis van ajax en we werden gewoon kampioen dat jaar maar als je lang genoeg blijft voorspellen dat psv wedstrijden gaat verliezen dan zal je best wel ooit eens een keer gelijk krijgen , maar het feit dat jij al maanden iets voorspelt wat eigenlijk nog steeds niet is gebeurt betekent dat je er niet veel verstand van hebt ook het feit over dat de scheids een keer niet mee heeft gewerkt klopt geen fuck van psv heeft namelijk de meeste penalties tegen van alle clubs in de eredivisie dus zo vaak hebben ze de scheids niet mee , ik ga nu ook niet beweren dat psv de scheids vaak tegen heeft want dat is ook niet zo psv heeft verloren omdat willem 2 gewoon beter was en dat lag zeker niet aan de scheids

12 maart 2018 om 10:31

"jij roept wel vaker hier iets over psv en daar klopt meestal helemaal niks van"

Het klopt dat ik wel vaker hier iets over PSV roep. Maar wat ik roep, dat klopt (in jouw ogen) dan misschien niet, ik heb wel gelijk.

12 maart 2018 om 11:48

Nou ja, je hebt die ineenstorting inderdaad meerdere malen echt voorspeld, en die is er (in elk geval nog) niet gekomen. Dus daar heb je gewoon geen gelijk mee gekregen.

Wat betreft het spel en je opmerking dat het er al een tijd aan zat te komen, daar heb je wat mij betreft wel gelijk in. Als je als ploeg maar vaak genoeg met de hakken over de sloot een wedstrijd wint, dan komt er vanzelf een moment dat je een keer midden in de sloot landt. En dat was dit weekend.

Maar dat wil nog niet zeggen dat die instorting er nu is. Dat moeten we gewoon nog afwachten.

12 maart 2018 om 13:01

Edo

Precies! Is het een incident, of is het inderdaad het begin van het einde. De komende twee thuisduels zullen een en ander wel duidelijk maken. Tussendoor is ook nog een interland weekeinde, volgens mij. Dus 31 maart as ongeveer weten we méér.

hahahahaha ja jij riep na het gelijkspel tegen heerenveen dat psv in zou zakken en gewoon van feyenoord ging verliezen en dat ajax in ging lopen op psv , ja je had gelijk ....... ook roep je dat psv laag gaat eindigen nou als psv alles verliest worden ze nog 3e das niet echt laag maar je hebt gelijk ..... ook zou ajax wel ff alles gaan winnen en boven psv eindigen riep je na psv-heerenveen de eerste 2 wedstrijden daarna speelde ajax tegen ado en vitesse maar inderdaad je hebt gelijk.....ook zou ajax in april 5 punten voorsprong hebben op psv , psv staat nog steeds 7 punten los en ivm met de interlands zijn het tot april nog 2 wedstrijden maar je hebt wederom gelijk....

12 maart 2018 om 13:10

Nou, dan heb jij toch gewoon een leuke middag?! Wat is nou je punt precies?

Kijk, linksom of rechtsom heb ik met mijn harde kritiek op het povere spel van PSV gewoon helemaal gelijk! Dat is gewoon waardeloos. Alle statistieken ten spijt. En dat mijn voorspellingen deel suitkomen en deels niet, so what? Jij kent mij niet, maar diegenen die mij wel kennen weten dat mijn voorspellingen zelden uitkomen. Dus who cares.

Dus lach je lekker rot, zou ik zeggen.

12 maart 2018 om 13:34

pover spel hoor je mij ook niet over constant kante want jij hebt mij nog nooit horen zeggen dat psv goed speelt alleen uit tegen feyenoord speelden ze goed , ik ken je inderdaad niet en ik weet nou al dat jou voorspellingen zelden uitkomen maar keiharde kritiek is iets heel anders dan gewoon onzin

12 maart 2018 om 16:48

Dat is correct. Keiharde kritiek en onzin zijn totaal verschillende dingen. Maar mijn keiharde kritiek op het bijzonder povere PSV spel (van dit seizoen!) is gewoon volledige terecht. Daar zit echt geen woord Chinees bij.

Ik vind het eerlijk gezegd jammer dat er zoveel aandacht uit gaat naar PSV als verliezende partij. Want het verhaal van de winnaar (willem 2) is veel interessanter.

Je speelt een draak van een seizoen, allerlei dingen lopen niet. En dan dump je je trainer, en speel je opeens - zonder dat er een nieuwe trainer is - een wereldpot tegen de lijstaanvoerder. Dat roept allerlei vragen op over het nut van een trainer, de invloed van motivatie, etc etc. Daar zou ik persoonlijk liever over willen lezen dan over Psv. PSV had een off-day, dat werd ook tijd, want vaak genoeg geluk gehad, maar de voorsprong op het onstabiele Ajax is nog zo groot dat die titel echt niet meer in gevaar gaat komen.

Buiten de kwaliteit die achteruit holt in de Eredivisie, lijkt het er steeds meer op dat de heren voetballers steeds meer moeite hebben om zich mentaal op te laden voor de wedstrijden. De echte wil om te winnen en de tegenstander het gevoel geven dat er niets te halen valt (in thuiswedstrijden, maar ook uit).

Met inzet kun je een gebrek aan kwaliteit tot op zekere hoogte compenseren, maar als ook de inzet ondermaats is, blijft er niet veel over.

PSV was slecht maar de slechtste man op het veld was natuurlijk scheidsrechter Kuipers. Tjonge, wat was die ontstellend slecht.... Alle voetbal-analisten (kenneth Perez, Arnold Bruggink en Pierre van Hooidonk) waren het daarover eens. Bij normaal fluiten was de (terechte) nederlaag niet zo groot uitgevallen en had Luckassen geen rode kaart gekregen, bedankt Kuipers...

12 maart 2018 om 12:56

De wanprestatie van PSV leidt inderdaad goed af dat Kuipers erg aan het thuisfluiten was. De competitie is weer iets spannender geworden. Misschien was dat ook wel de bedoeling.

''rené van de Kerkhof kan het nog altijd nauwelijks geloven dat PSV zo zwaar heeft verloren. "in de competitie is zoiets ons nooit overkomen.''

Wellicht is Rene de 2-6 tegen Vitesse van een paar jaar terug dan al vergeten. Op doelsaldo was er nu dan wel 1 extra goal maar Willem II kreeg 2 penalty's en speelden thuis. Herinner me nog goed dat PSV spelers getroost moesten worden door het eigen publiek. Dat lijkt me toch nog wat erger.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren