Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Schalke steunt Boateng: ‘Iedereen weet dat je er snel van moet plassen’

Laatste update:

De supporters van Schalke 04 hebben duidelijkheid gekregen over een aparte foto van Kevin-Prince Boateng. Op internet circuleerde maandag een afbeelding van de miljoenenaankoop met een sigaret in zijn hand en een flesje bier naast zich. De foto was in een kleedkamer gemaakt en meteen werden er vraagtekens bij de professionaliteit van Boateng geplaatst.

/

Horst Heldt, directeur van Schalke, heeft een logische verklaring. “Die foto is na onze 1-2 zege bij Bayer Leverkusen genomen. Tijdens de dopingcontrole”, verzekert de sportbestuurder. “Prince rookt ontspannen een winnaarssigaret. En iedereen weet: van bier moet je snel plassen. Dat drinken vrijwel alle sporters na hun inspanningen, zodat de dopingcontrole niet lang hoeft te duren.”

Schalke 04 boekt de laatste weken uitstekende resultaten. Zes van de acht laatste officiële wedstrijden werd in winst omgezet; in de overige twee duels moest men met een remise genoegen nemen. In de Bundesliga staat het team van Jens Keller op een vierde plaats, met slechts twee punten minder dan nummer twee Bayer Leverkusen. In de achtste finales van de Champions League staan die Königsblauen tegenover Real Madrid uit Spanje.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
25 februari 2014 om 11:23

Precies! Als hij zijn werk op het veld gewoon goed doet, waarom zou hij dan geen pilsje mogen drinken of een sigaretje mogen roken? We zijn allemaal mensen en mensen zijn nou eenmaal niet 100% perfect, voetballers dus ook niet. Ook zij hebben behoefte aan ontspanning! Kan me er altijd pissig om maken dat andere mensen moet uitmaken of een voetballer iets niet mag doen!

Prince rookt ontspannen een winnaarssigaret.

serieus??

denk dat iniesta, messi, zlatan, ronaldo, bale, xavi en dergelijke spelers dan gewoon zware kettingrokers zijn?? een winnaarssigaret? wuahah dat slaat nergens op.. zeg dan gewoon dat hij er af en toe eentje pakt. maar als je rookt omdat je hebt gewonnen dan vind ik dat onzin.. dit is ook niet goed te praten het is een professional zorg er op zn minst voor dat je niet gepakt wordt op camera

25 februari 2014 om 01:14

Waar zit je je nou allemaal over op te winden ventje? In het artikel noemt men het een winnaarssigaret, laat ze het lekker noemen zoals ze willen.

Hoezo is het onzin om een sigaret te roken nadat je hebt gewonnen? De meeste rokers vinden het ook heerlijk om een sigaret te roken na de seks. Dit is denk ik hetzelfde principe.

''dit is ook niet goed te praten het is een professional zorg er op zn minst voor dat je niet gepakt wordt op camera''. Kom op man, denk je nou echt dat Boateng het zich ene reet kan schelen of hij wel of niet als een prof overkomt? Die jongen doet gewoon lekker waar hij goed in is. En ik vind het helemaal niet onprofessioneel dat hij een sigaret rookt. Ik vind het onprofessioneel als zijn conditie achteruit gaat omdat hij rookt. Maar dat is duidelijk niet het geval.

25 februari 2014 om 03:01

. Kom op man, denk je nou echt dat Boateng het zich ene reet kan schelen of hij wel of niet als een prof overkomt?

het gaat er niet om of het boateng een reet kan schelen menneke, het gaat erom dat het niet goed publiciteit is voor hem en zijn club, plus als prof voetballer mag je denk ik aangezien het salaris wel wat meer moeite doen qua levensstijl, vooral als je een speler als boateng bent.. wat de spelertjes in de jupiler league doen zou me een zorg zijn maar dit had ik niet verwacht..

Ik vind het onprofessioneel als zijn conditie achteruit gaat omdat hij rookt. Maar dat is duidelijk niet het geval.

ok dus jij bent zijn conditietrainer? en houdt elke dag zijn conditie en dergelijke bij? knap van je, want al zou hij zelfs meer kilometers afleggen en meer gaan roken, dat breekt een lichaam toch op een gegeven moment op.. het is slecht voor je conditie staat volgens mij ook op pakjes sigaretten..

Hoezo is het onzin om een sigaret te roken nadat je hebt gewonnen? De meeste rokers vinden het ook heerlijk om een sigaret te roken na de seks. Dit is denk ik hetzelfde principe.

dus jij vindt een paar miljoen per jaar opstrijken en het uiterste van je lichaam vragen elke dag maar weer overeen komen als een normaal persoon die een peukje pakt na de seks? hmmm scheef vind je niet ?

25 februari 2014 om 05:36

@musti1990 (dit was de edit)

Gast je overdrijft wel heel erg. so what als die rookt? zolang die man het hele veld over rent is het toch prima?

Boateng staat hedendaags als defensive middenvelder op het veld en staat bij elke aanval nog steeds naast huntelaar en is bij elke counter weer net zo snel terug in zijn eigen 16. dus aan conditie ontbreekt het bij hem echt niet.

daarbij vind ik het extreem overdreven om over onprofessioneel gedrag te gaan hebben na 1 sigaret en 1 biertje (misschien was dat biertje niet eens van hem) op de foto zie ik namenlijk nog iemand staan (zie de spiegel maar eens)

overigens, is een sigaret opsteken na een training veiliger dan een sigaret opsteken na de seks. roken na de seks vergroot de kans op een hartaanval namenlijk twee keer. (bij non-top sporters aangezien het hart niet getrained is voor dat soort inspanningen, aangezien seks geen uren duurt vaak zelfs nog geen 1, is de kans op het hebben van die hart aanval 3 op de 10.000) bij top sport train je je hart elke dag voor meerdere uren, je hart en longen kunnen dus meer weerstand bieden, zijn sterker en hebben een grotere lucht inhoud (aantal liters) met haalt ook gecontroleerd adem.

wat uiteindelijk wilt zeggen dat als Boateng een sigaret rookt, na de training of na een potje seks dat voor zijn lichaam zelfs minder gevaarlijk is dan voor jou en mij. (allemaal te maken met bloed toevoer en het opnemen van die schadelijke stoffen en het inademen van die sigaretten rook)

25 februari 2014 om 08:23

Ik kan je garanderen dat de Ghanese voetbalbond dit echt niet goedkeurt. Het zou me niet verbazen als hij wisselspeler is tijdens het WK.

25 februari 2014 om 08:42

Misschien gaat er nu een bepaalde droom kapot, maar ongeveer de helft van de voetballers rookt. Misschien niet full-time. maar ze roken allemaal. Nederlands elftal keertje meegemaakt met stappen, rookt zeker de helft.

25 februari 2014 om 09:30

@shorty: Recent, of jaren geleden? Kan me namelijk niet voorstellen dat de helft van de huidige selectie rookt. Ik zie 't ook niet voor me; vdvaart met een peukie in z'n bek. Dat ziet er toch niet uit?

25 februari 2014 om 01:17

Want omdat hij profvoetballer is mag hij niet roken?

Wilshere is kettingroker als ik het me goed herinner. Zolang hun fysieke gesteldheid er niet door beïnvloed wordt moeten ze het toch lekker zelf weten?

25 februari 2014 om 07:39

Wilshere rookt soms.

25 februari 2014 om 10:40

Kettingroken is gewoon not done, want het beïnvloedt je gesteldheid gigantisch. Er af en toe 1 pakken is niet erg, maar meer ook niet.

25 februari 2014 om 11:28

Gigantisch ja? Er waren genoeg wereldtoppers die met grote regelmaat een sigaret opstaken en altijd top hebben gepresteerd. Om Cruijff en Zidane maar even als voorbeeld te noemen. Zidane werd zeer regelmatig gespot met een sigaret tussen de tanden.

25 februari 2014 om 10:25

Newsflash: met roken kun je nog steeds een topconditie hebben. Neem aan dat het ook geen kettingroker is.

Ik snap het probleem ook niet zo, net alsof Meesi/ronaldo/ribery nooit een biertje drinken.
Mensen vergeten volgens mij dat het behalve profvoetballers ook mensen zijn.

25 februari 2014 om 00:51

Ribery drinkt geen alcohol vanwege z'n geloof...

25 februari 2014 om 01:12

Slecht voorbeeld, maar je snapt wat ik bedoel, de echte topspelers van deze wereld drinken echt wel.

25 februari 2014 om 01:16

Zijn geloof komt hij dan niet helemaal na. Afgelopen Bayersche bierfest heb ik hem aan het bier gezien. Maar goed, alcohol en geloof kan ik de combinatie ook niet altijd goed rijmen.

25 februari 2014 om 01:33

nou dan heb jij niet goed gekeken, want ribery was heel erg boos geworden nadat sommige spelers bier over hem heen wilde gooien!

25 februari 2014 om 01:41

welke is zijn geloof ?

25 februari 2014 om 01:54

Bier over hem heen gooiden is wat anders dan zelf een biertje drinken. Stond nog geen 30 m van hem af en hij had wel degelijk een liter pol voor zijn neus en dronk er rustig van.

@terry hij is Moslim geworden

25 februari 2014 om 02:26

Ribery heeft ooit inderdaad alcoholvrij bier gedronken. In Duitsland willen de bierbedrijven nou eenmaal een groot bedrag betalen voor dergelijke acties.

25 februari 2014 om 02:27

Zo serieus hoef je dat geloof van hem ook niet te nemen; hij heeft er ook geen moeite mee om als getrouwde man minderjarige hoertjes uit elkaar te scheuren.

25 februari 2014 om 14:27

dat was voor hij bekeerd was ...

25 februari 2014 om 00:53

Maar het zijn ook rolmodellen en moeten de goede voorbeeld laten zien aan de kleine supporters van de club. Ik denk dat de kinderen die fan zijn van KPB een slechte voorbeeld dan hebben. Want ze gaan dan de dingen doen wat hun favoriete speler ook doen. Dus deze foto laat sowieso slechte invloeden aan de kinderen zien.

25 februari 2014 om 00:58

Ik ga toch ook geen vrouwen/vriendinnen neuken omdat Terry mijn held is. Zijn weinig kinderen die zulke dingen overnemen, eerder het juichen en veldacties enz.

25 februari 2014 om 01:01

Precies, als ik Terry op het veld is zie ik een goed verdediger, dan ga ik ook niet denken van wat hij allemaal doet. Het zal me een rotzorg zijn.

25 februari 2014 om 01:06

Wat is een slecht voorbeeld? Bayerse bier festen op TV vind ik 10x slechter dan dat het topsporter even een sigaretje rookt en een biertje drinkt. Of een door het dolle geslagen Pelle, Pietersen. Ik bedoel daarmee te zeggen, dat die kinderen dat vaak genoeg word gezegd dat roken en drinken slecht is. Als ze het willen doen ze het toch.

25 februari 2014 om 01:06

Vrouwen neuken heb jij daar tegenwoordig een excuus voor nodig.
In dat geval ik heb een doktersbriefje.
Ik doe dat omdat dat goed is voor mijn hart.

25 februari 2014 om 01:06

@fcgrun
Klopt, als iedere voetballer nu stopt met alcohol drinken dan zal de jeugd nooit meer drinken.
Ben je zelf zo naief?
Voetballers beïnvloeden kinderen op het voetbalveld, niet in het dagelijks leven.
Of heb jij ooit iemand met arm gebaren tegen de directeur lopen zeuren, of iemand na een klap overdreven zien vallen (als een voetballer)?
Kindertjes laten zich beïnvloeden om dezelfde schoenen/shirts te kopen of hetzelfde te juichen, of het hetzelfde trucje te doen.
Als kinderen gaan roken en drinken als ze dat nog niet mogen ligt het meestal aan de groepsdruk of slechte opvoeding, in ieder geval, het ligt aan de leefomgeving.

25 februari 2014 om 01:34

Ga jij nooit geen vrouwen neuken??

25 februari 2014 om 02:47

@ reservebankje Wat jou betreft dan ook maar gelijk de Jupiler league afschaffen en de Grolschveste omdopen tot Appelsap Arena? De bierfeesten in München horen gewoon bij de cultuur en mensen beslissen nog altijd zelf of ze drinken ofniet.

25 februari 2014 om 09:47

Dat Boateng rookt en drinkt is niet het probleem. Dat een directeur het een winnaarssigaret durft te noemen, vind ik wel verwerpelijk. Dan geef je namelijk de indruk dat je na een gewonnen wedstrijd rustig een sigaretje op kunt steken zonder (op den duur) verslaafd te raken. Helaas geldt dat voor maar heel weinig mensen.

25 februari 2014 om 00:54

Ronaldo drinkt alleen een wijn wanneer hij een vakantie heeft of op speciale gelegenheden. Dat lijkt me sterk dat hij na een winst een wijntje drinkt.

25 februari 2014 om 01:12

Die drinkt ook wel gewoon een wijntje. Ooit een docu gezien van Ferguson en dat ging over een slechte wedstrijd. Dat Ferguson zei dat hij niet aan moest gaan denken en gewoon gezellig een wijntje moest drinken. Dat hoort gewoon bij topsport. Als je het met mate doet is het geen probleem.

25 februari 2014 om 01:28

Af en toe moet dat kunnen, vooral voor de ontspanning.

25 februari 2014 om 07:12

Volgens mij drinkt ronaldo helemaal niet. Dit omdat zijn vader alcoholist was en al op zeer vroege leeftijd stierf. Ronaldo was toen 20 volgens mij. Net zoals dat ronaldo geen tattoos heeft okdat hij 4 maal per jaar bloed doneert

25 februari 2014 om 16:26

Af en toe een wijntje doet hij wel hoor. Hij drinkt zelden dan, maar als hij dat doet is het ene glas maar.

25 februari 2014 om 03:02

haha yamiown, ik bedoelde alleen te zeggen, stel je voor dat iedereen na elk overwinning een peukje opsteekt, dan heb je veel kettingrokers aan de top, was meer als een grap bedoeld.. maar het zijn ook mensen maar wel met de spotlights op zich gericht.. dus dan moeten ze wel vaker oppassen voordat ze iets doen wat niet gepast is in de topsport

Wat is het probleem? Cruyff rookte als een ketter en Gullit kon het ook. En veel sporters drinken niet (zeggen ze), maar na een wedstrijd is dat toch heerlijk een derde helft!!!

Tip drink Heineken, ben ik ook niet gewend en moet je ontzettend van plassen.

25 februari 2014 om 01:11

Tip drink fatsoenlijk bier.
Als je wilt plassen kan je idd. beste heiniken drinken, mijn lichaam weet ook dat die troep het beste zo snel mogelijk mijn lichaam uit moet.

Jupiler, echte mannen weten waarom _O_

25 februari 2014 om 01:14

Dat is idd ook wel een lekker biertje, maar ik hou het op Grolsch en daar hoef ik niet elk half uur na de wc

25 februari 2014 om 01:18

Alle 2 goede opties, maar een goede koude bav(aria) gaat er ook als limonade in. Top sport of niet iedereen moet kunnen genieten na een wedstrijd.

25 februari 2014 om 06:05

Nou, ik weet het nog steeds niet waarom Vind dat zulk goor bier!
Geef mij dan maar Grolsch, HJ of zelfs schultenbrau(aldi).

on:

Vele voetballers roken en drinken, so whats the problem? Hij doet het goed bij Schalke, zij hebben er geen problemen mee dat hij het doet, dus waarom 'wij' wel.... Vele grote voetballers rookten, dus acht.

25 februari 2014 om 11:06

Grolsch, dat is pas slootwater.
Hertog Jan is onovertroffen.

25 februari 2014 om 12:35

Dan drink i kverdomd graag slootwater :D

Ach kom op Boateng.. Roken is zóóó schwalbe....

25 februari 2014 om 08:37

Haha. Goeie!

Rooney drinkt ook regelmatig, je ziet dat het effect heeft,want Rooney lang niet meer zo goed als vroeger.

25 februari 2014 om 00:57

Tja dat is menig speler in Engeland ook wel gewend. Gasgoine, Best en etc....

25 februari 2014 om 01:00

Mits je conditie goed onderhoud hoeft dat geen probleem te zijn.

25 februari 2014 om 01:00

Andy Carroll niet te vergeten, ze trainen elke dag dus wat kunnen 2 pilsjes nou fout doen? Roken vind ik wat erger maar dat is ook iemand zijn eigen keus.

25 februari 2014 om 01:03

Theo Janssen rookt ook als een ketter en Hofs ook. Hadden best een conditie. Moeten ze dus helemaal zelf weten. Laten ze in Duitsland maar eerst zorgen gaan maken over de medaille oogst in Rusland.

25 februari 2014 om 01:03

Roken en topsport dat is een onmogelijke combinatie.

25 februari 2014 om 01:03

Ik drink ook regelmatig, moet niks van roken hebben. Roken tast je longen waardoor je je nooit zoveel puf hebt. Wat je zegt het kan geen kwaad, zolang het drinken niet buitensporig gebeurt.

25 februari 2014 om 01:04

Janssen, kon je het aan af zien, die liep nooit veel en zat er vaak doorheen in een wedstrijd. Het scheelt toch wel of je wel of niet rookt.

25 februari 2014 om 01:07

Ben ik deels mee eens, want bij Twente had hij 1 van de beste condities. Maar ach een mens mag toch zelf bepalen wat die doet?

25 februari 2014 om 01:08

He kalp denk je dat isco echt naar arsenal vertrekt?

25 februari 2014 om 01:10

Roken en topsport dat is een onmogelijke combinatie.

Dat is gewoon onzin. Kan je wel topsporters opnoemen die roken en een ijzeren conditie hebben, waaronder Davids de schaatser

25 februari 2014 om 01:16

Ja maar dat wil zeggen dat ze een ijzeren conditie hebben ondanks het roken.
Op termijn is dat niet houdbaar.
Ik heb zelf gerookt en gevoetbalt en bij was dat een onmogelijke combinatie.
Dus ik weet zeker dat het wel kwaad kan en begrijp niet wrm jij doet alsof roken onschadelijk is.
Of is philip Morris toevallig je pa mss?

25 februari 2014 om 01:17

Zeg niet dat het geen schade kan aanbrengen, maar dat er meer sporters roken, waarvan je het niet verwacht.

25 februari 2014 om 01:19

Idd, zie wilshere. Maakt op veel meters per wedstrijd zonder achter de feiten aan te lopen.

25 februari 2014 om 01:20

Voor iedereen die met deze walgelijke verslaving wilt stoppen raad ik de Allen Carr methode aan.
Ben daarmee op 1 nacht gestopt en nooit meer hervallen.
Al 6 jaar.

25 februari 2014 om 01:21

Nee hij gaat niet weg. Isco heeft te maken met een vorm dip, dat gaat echt goed komen. Het is tenslotte de publieks lieveling. Je kunt zien dat hij ontzettend goed kan voetballen.

crmariaisco

25 februari 2014 om 01:26

Ja je hebt helemaal gelijk.
Hij is volgens mij samen met jese en jose rodriquez de toekomst van real.
Maar plots lees ik dat arsenal er achter zit en hem voor 36 milj. Zou kopen in de zomer.

25 februari 2014 om 01:42

Ik kan je zeggen dat Real en zeker Perez hem niet laat gaan. Al helemaal niet voor 36 miljoen euro.

25 februari 2014 om 03:05

hahahaha eredivisie, is wel wat anders dan een bpl bundesliga en de serie a he, tempo ligt toch een stuk hoger,

25 februari 2014 om 01:19

Ja Rooney dat is ook zo'n mooie vent. Ik kan me nog herinneren dat Man Utd een paar jaar geleden tegen (ik dacht) Man City speelde om 13:00 en Rooney was geschorst. Zat hij daar in een skybox de ene na de andere halve liter weg te werken.

Maar dat zit inderdaad in de Engelse cultuur, en doe je ook vrij weinig aan. Verder vind ik 2/3/4 biertjes op z'n tijd niet zo'n probleem of af en toe een sigaretje. Zolang je conditie en je prestaties er niet onder leiden.

25 februari 2014 om 01:24

Echt de type erna is Rooney. Met typische een Engelse kop van een drinker
Je kan het van zijn hoofd aflezen.

25 februari 2014 om 01:31

Wat dat betreft is de nationale ploeg van rusland echt wel nog veel erger.
Een feestje aan het zwembad na elke wedstrijd op een eindtornooi.
Die moeten een overwinning vieren of een teleurstellend resultaat verwerken met drank en sigaretten.

25 februari 2014 om 01:39

De Russen kunnen er ook wat van, maar dan met pure Vodka,s

25 februari 2014 om 08:51

Want Rooney speelt echt slecht tegenwoordig? is bijna de best betaalde speler ter wereld en speelt dit seizoen eigenlijk als enige bij united, altijd goed..

Verder nog paar namen van voetballer en oud voetballers die rookte of roken.
van Basten, Bartez, Berbatov, Rijkaard, Henk ten Cate,willem van Hanegem, Maradona, Pothuizen,theo Janssen. Cruijff, Lokhoff,lex Schoenmaker, Martin Jol, Zidane, John Terry, Cole, Contrao, Balotelli, vd Vaart, Sneijder....

Verder heeft Theo Jansen in een interview eens aangegeven, er zijn heel veel spelers die roken, maar ik ben de enige die er openlijk voor uit komt. Juist omdat je scheve gezichten krijgt van de buitenwereld.

Ik denk dat als Benedikt Howedes of Kyriakos Papadopoulos zo op de foto waren gezet er lang niet zon drama van werd gemaakt..

Laat Boateng lekker doen wat die doen wil na de match, of dat nou 1 biertje of 10 biertjes zijn, als ie maar presteert op het veld

Mooie, bijna ouderwetse, foto, zo'n voetballer met een biertje en een peuk na de wedstrijd. Gezien de goede reeks van Schalke heeft Boateng geen concrete nadelige gevolgen van zijn gedrag gemerkt. Als de trainer het hem toestaat moet dit geen probleem zijn.

Ik vind het klinken als een excuus. Een 'winnaarssigaret' en een biertje voor de dopingcontrole. Zeg dan gewoon we hielden een feest na onze overwinning.

25 februari 2014 om 03:07

was veel mooier geweest baksteen1 inderdaad haha maar dan vind ik,, als je toch zo een salaris verdiend, en je lichaam elke dag weer uitput zoals zij dat doen, dan is het gewoon verstandig om zulke dingen niet te doen.. en al doe je het ga dan niet lopen poseren met een peuk..

Roken is voor losers, dus die verklaring van Heldt slaat helemaal nergens op. Het bestaat gewoon niet dat dit goed is voor je conditie. Daarbij is hij topsporter. Behalve bier zijn er trouwens wel andere drankjes waarvan je snel moet plassen. Gewoon water of appelsap drinken dus.

Laat die man lekker roken en een biertje drinken, wat is nou in vredesnaam het probleem.
Als je het terug gaat zien in zijn prestaties, dan kan je er iets van zeggen. Maar dan nog is het zijn eigen keuze. Wordt er nu verwacht dat je heilig bent als profvoetballer..

Kan die woensdag wel gezellig met Coentrao een sigaretje roken na de wedstrijd..

Eindelijk een x een normale reactie op een speler die rookt.
Vroeger rookte iedereen bijna. Vroeger rookten ouders in de auto met de kinderen achterin en de ramen dicht. En toen kreeg je er eens k*** van.
Maar laat mensen lekker roken als ze dat willen. Mits volwassen uiteraard.
Cruijff van hanegem de boer Rijkaard Jansen en zo kan ik nog wel ff doorgaan roken allemaal en doen het of hebben het aardig
Gedaan.

Mensen weten echt weinig over de gezondheid. Wat je als ontbijt en lunch en avondeten naar binnen werkt is slechter dan roken.Bovendien is bier(alcohol) nog slechter en gevaarlijker dan nicotine. Maarja dat word ons niet verteld.

On: We zitten tegenwoordig iedereen en overal in de gaten te houden. Dat word ik beu, dus ik zeg laat em lekker zn gang gaan

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren