Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

SC Cambuur zegeviert in duel der topscorers en sluit 2020 af als koploper

Laatste update:

SC Cambuur heeft zondagmiddag voor de veertiende keer in zeventien competitieduels gewonnen. In Rotterdam was de formatie van trainer Henk de Jong met 0-1 te sterk voor middenmoter Excelsior en door de minieme zege gaat Cambuur sowieso als koploper het nieuwe kalenderjaar in. Robert Mühren tekende voor de enige treffer in Kralingen, waardoor zijn seizoenstotaal op vijftien doelpunten komt te staan. Excelsior-spits Elías Már Ómarsson voert nog immer de topscorerslijst aan met zeventien treffers.

Cambuur was uit op revanche na de bekernederlaag tegen Go Ahead Eagles (1-2) van afgelopen donderdag. Excelsior begon aan het duel met de Friezen met de verrassende 2-0 zege op PEC Zwolle in de TOTO KNVB Beker. Al na vijftien minuten echter keek de thuisploeg tegen een achterstand aan. Een voorzet vanaf de flank kwam bij de tweede paal bij de alerte Mühren terecht, die de bal vervolgens knap in de verre hoek achter doelman Alessandro Damen kopte. Luttele minuten later was Issa Kallon dicht bij de 0-2 namens Cambuur, maar de Excelsior-keeper was er op tijd bij om grotere schade voor de Rotterdammers te voorkomen.

In het restant van de eerste helft golfde het spel redelijk op en neer, zonder dat daarbij werd gescoord door beide ploegen. In de 53ste minuut was Mees Hoedemakers ongelukkig met een schot op de paal namens Cambuur, na goed voorbereidend werk van Jamie Jacobs. Even daarna werd een schot van Mühren net op tijd tot hoekschop verwerkt door de defensie van Excelsior, terwijl de Cambuur-spits na een slalom werd gedwarsboomd door zijn bewaker Sander Fischer. Excelsior-trainer Marinus Dijkhuizen greep halverwege de tweede helft in en stuurde Ahmad Mendes Moreira het veld in voor Abdallah Aberkane.

Sonny Stevens had niet overdreven veel te doen naar rust, maar de Cambuur-doelman stond er toen hij in actie moest komen in de slotfase. Een knal van Ómarsson was een prooi voor de alerte sluitpost. Acht minuten voor het einde werd de gretige Ómarsson ondanks een harde kopbal bij de tweede paal wederom gestuit door Stevens, terwijl een knal van verdediger Siebe Horemans in de korte hoek ook niet in het doel verdween. Cambuur hield stand in de slotfase en tijdens de blessuretijd van zes minuten en staat nu zes punten voor op nummer twee Almere City FC: 43 om 37 punten. De achtervolger uit Almere sluit de eerste seizoenshelft maandagavond af met een uitwedstrijd tegen Jong PSV.

Zie jij SC Cambuur dit seizoen kampioen worden?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mooi hopelijk staan ze aan het eind van het seizoen ook boven aan.

Mijn god. Op basis vd tweede helft verdiende Excelsior gewoon een punt. Het is laatste wedstrijden kommer en kwel. Het geluk vd kampioen zullen we maar zeggen. 1-0 en achter over leunen. Agja je wint ermee maar leuk ernaar kijken is het niet.

20 december 2020 om 14:19

Cambuur verzuimde gewoon de 0-2 te maken en Excelsior ging opportunistisch spelen waardoor het wat kansen kreeg. Echt sprake van achterover leunen was er niet. Dat is sowieso niet des Cambuurs: 53 goals in 17 competitiewedstrijden.

20 december 2020 om 14:42

Dat je 53 goals maakt wilt niet zeggen dat je niet achterover leunt man. Bedoel er mee te zeggen achter over leunen en omschakelen.

20 december 2020 om 14:58

Het leek er op dat je bedoelde dat dat het spel is dat Cambuur graag speelt. Maar als dat zo zou zijn, dan zouden ze echt geen 53 goals hebben gemaakt. Dus in die zin zegt het zeker wel wat. Wat betreft vandaag denk ik niet dat Cambuur bewust achterover ging leunen, maar dat Excelsior dat afdwong door opportunistischer te gaan spelen. Cambuur werd ook slordiger in de passing daardoor. En vanzelfsprekend toen Excelsior ging drukken kwamen er counter mogelijkheden.

20 december 2020 om 15:21

Weet niet welke wedstrijd jij bekeken hebt David1988. Maar op basis van 20 minuten alles of niks, waar Cambuur idd slordig aan de bal is, is voor mij niet voldoende om iets te verdienen. Cambuur had het eerder moeten afmaken.

20 december 2020 om 15:25

Als Excelsior fan zal je wel teleurgesteld zijn. Cambuur heeft afgelopen donderdag ook nog gespeeld. Dus Excelsior had ook 2 dagen meer rust dacht ik. Logisch dat de pijp een beetje leeg is bij Cambuur. Dat kon je de laatste wedstrijden ook wel een beetje zien. En Excelsior kon niet beter toch.

Zou mooi zijn als Cambuur gewoon kampioen wordt. Ze verdienen het gewoon rechtstreeks te promoveren. Zo hard genaaid afgelopen seizoen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren