Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Sarri noemt wisselmoment Kepa ‘een misverstand’: ‘Ik dacht dat hij kramp had’

Laatste update:

Chelsea-manager Maurizio Sarri noemt het wisselmoment met Kepa Arrizabalaga in de finale van de EFL Cup 'een misverstand'. De coach van the Blues heeft direct na afloop van de bekerfinale bevestigd dat de Spaanse keeper geen disciplinaire straf zal krijgen van de club. “Ik heb het probleem verkeerd begrepen en kreeg pas door hoe de vork in de steel stak toen de dokter zich weer meldde op de bank”, aldus Sarri na afloop tegenover de BBC.

De finale tussen Chelsea en Manchester City draaide uit op strafschoppen en na 120 minuten spelen wilde Sarri zijn tweede keeper Willy Caballero laten invallen. De Italiaanse trainer gaf na afloop van het duel aan dat hij Kepa niet wilde wisselen omdat Caballero beter is in het keren van penalty’s, maar omdat hij dacht dat Kepa niet meer verder kon. Even daarvoor werd Kepa namelijk behandeld voor een blessure. “Het was een misverstand. Ik begreep dat de keeper kramp had en de strafschoppenserie niet meer kon keepen. Maar hij bleek geen kramp te hebben en kon daarom blijven staan.”

De uitleg van Sarri lijkt in strijd met zijn reactie op het veld. De manager en diens assistent Gianfranco Zola reageerden woedend toen Kepa weigerde zich te laten wisselen. Sarri liep zelf even de spelerstunnel in. “Ik moest even afkoelen”, aldus de Italiaan. “Kepa begreep dat ik hem wilde wisselen vanwege een fysieke klacht, maar hij gaf aan nergens last van te hebben. Hij had gelijk. Ik kreeg het pas door toen de dokter zich weer aan de zijlijn meldde. Ik heb met Kepa gesproken om duidelijkheid te krijgen en weet nu hoe het zit.”

Sarri stond in aanloop naar het duel met the Citizens al onder druk na tegenvallende prestaties. Volgens diverse Engelse media kon hij zijn baan als manager van Chelsea alleen nog redden als hij zou winnen van Manchester City. Sarri zei na afloop van de verloren finale dat de spelers nog steeds achter hem staan en zijn situatie ‘hetzelfde’ is als voor de wedstrijd van zondag. “Ik ben gelukkig hier en de laatste drie wedstrijden hebben we vooruitgang geboekt. Vandaag heeft iedereen laten zien dat we een zeer solide team kunnen zijn. Ik ben blij met mijn spelers.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Een storm in een glas water dus. Nu komt er natuurlijk een vloedgolf aan mensen die zullen zeggen dat dit een excuus achteraf is, maar gezien de situatie, die er viel waar te nemen op het veld, valt er voor deze uitleg best nog wat te zeggen.

24 februari 2019 om 21:46

Klopt, maar het komt zeer ongeloofwaardig over.

24 februari 2019 om 21:49

Gewoon een lulverhaal om zichzelf te redden. Hij wilt Kepa gewoon wisselen....

24 februari 2019 om 22:06

Idd Aqua, als het daadwerkelijk een misverstand was dan was ie niet zo woedend geweest. Maar de situatie was al killing voor zijn aanzien en dit excuus werkt dan niet bepaald bevorderend.

24 februari 2019 om 23:54

Inderdaad en nu moet die het goed lullen omdat die anders 80 miljoen disciplinair moet straffen.

24 februari 2019 om 21:56

Tja, de discrepantie tussen wat iedereen ziet en Sarri hier nu verteld is toch bijzonder groot. Het feit dat Rudiger hem na afloop van de verlenging in bedwang moest houden (toen had hij het toch al een paar minuten eerder gehoord van de doktor) komt niet echt overeen met een reactie op een misverstand van een paar minuten eerder.

24 februari 2019 om 22:13

Ik heb gewoon te doen met die beste man, hij had zijn vingers nooit aan Chelsea moeten branden. En kijk nu, zelfs zijn geloofwaardigheid moet eraan. Zou hij al direct terug gefloten zijn door de directie of heeft hij al het gevoel dat hij deze strijd niet kan winnen. De keeper laten banken kost een vermogen, zelf boekt hij niet de resultaten die ze in Engeland willen hebben, dus dan maar weer die Italiaanse nederigheid. Triest om te zien.

24 februari 2019 om 22:27

Klopt, en de paashaas bestaat ook. En de kerstman, Sinterklaas enz. enz.

Een keeper die kramp heeft, right....

24 februari 2019 om 21:50

Hahaha ja de keeper nog wel die heeft zich rot gerend

24 februari 2019 om 22:02

De wedstrijd niet gekeken dus? Hij had echt kramp😂😂.

24 februari 2019 om 22:26

Kramp is niet inherent aan inspanning. Je kan ook kramp krijgen zonder uberhaupt te sporten maar wel net even een verkeerde beweging te maken...

24 februari 2019 om 22:47

Als je niet genoeg gedronken hebt kun je van zo'n beetje elke beweging verkrampen.

24 februari 2019 om 23:27

Hij had ook gewoon echt 2x last van kramp.

Wedstrijd wel gekeken?

Het was een misverstandje dus iedereen kan stoppen over het gedrag van Kepa en hoe hij Sarri "belachelijk" maakte.

24 februari 2019 om 22:03

Haha en daarom flipt Sarri ook zo uit. Wat is iedereen toch naïef weer, triest dat spelers de dienst uitmaken bij Chelsea.

24 februari 2019 om 22:44

Ik heb de wedstrijd niet gezien en ook het moment op zichzelf niet dus ik ga geen mening geven, maar forzazitterd je zou ook kunnen zeggen dat jij naïef bent want je gelooft gewoon wat je wil zien. Ik zeg niet dat het zo is maar toch zijn er nog flink veel mensen van overtuugd dat het een misverstand was dus het zou kunnen.

24 februari 2019 om 23:12

Zoek het filmpje hierover maar even op. Het is heel simpel: ongeacht de reden wil de trainer een speler wisselen. De speler weigert gewoon te gaan. Hij loopt niet naar de trainer toe om het netjes te bespreken, maar blijft met veel misbaar staan. Dat is 100 % respectloos.

24 februari 2019 om 22:42

En jij gelooft dit? Moss komt eerst verhaal halen bij de speler, communiceert dit met de trainer waarna de trainer compleet over de rooie gaat. Vervolgens moet Rudiger de trainer in bedwang houden na het laatste fluitsignaal (terwijl de dokter toen zogenaamd al zou hebben uitgelegd hoe de vork in de steel zat), maar jij gelooft dat Sarri echt niet wist dat Kepa duidelijk wilde maken dat hij wel verder kon?

Jaja Sarri. Je flipt zo uit omdat je speler geen kramp bleek te hebben. Nee hij respecteerde jou niet en als je hem nu zijn zin geeft door een excuus te verzinnen kun je net zo goed opstappen. Dan ben je het respect verloren van je spelers, fans en de rest van de wereld. Toon eens wat ballen en zeg gewoon waar het op staat.

Een afkoopsom meekrijgen is blijkbaar belangrijker dan zijn waardigheid. Wat een treurige vertoning...

Misverstand is wanneer je me limonade in plaats van Ijsthee brengt. Maar ik geloof niet dat er een misverstand is

Haha Sarri is dus geen baas in eigen huis... De spelers van Chelsea hebben al jaren veel en veelte veel macht, vanavond was daar het absolute pijnlijke dieptepunt van! Abramovich dient zich morgen op Cobham te melden, alhoewel dat door zijn problemen met het visum via Skype of Marina Granovskaia zal moeten, en orde op zaken te stellen! Dit kan niet!

Leuk dat jullie filmpjes erbij zetten, nu moeten ze het ook nog een keer doen 3de filmpje wat ik open die niet werkt. Trouwens die wissel was sowieso een raar moment waar veel over te zeggen valt. Volgens mij had Kepa kramp om zogenaamd tijd te rekken. Het lijkt me sterk dat Sarri bewust de 2de keeper de penals wil laten nemen. Al deed Van Gaal het natuurlijk ook een keer.

24 februari 2019 om 22:00

Ik had het helemaal niet raar gevonden. Caballero is oud City speler en kent ongetwijfeld nog spelers. Heeft daarmee getraind en vast ook op strafschoppen. Kortom, hij kent de trucjes en ik vond het helemaal geen onlogische keuze.

Tuurlijk Sarri, breek je geloofwaardigheid nog maar verder af. Je gaat (terecht overigens) volledig uit je plaat omdat je keeper niet luistert bij een wissel. En jij hebt het dan verkeerd begrepen? Jij denkt een keeper te verlossen uit zijn lijden en als blijkt dat er geen lijden ga jij uit je plaat? Er was dus geen sprake van een doorgesproken tactiek om de keeper te wisselen. Je bent niet in staat om je selectie te managen, of zelfs ook maar met je medische staf te overleggen of je keeper door kan. Ik weet niet wat ik minder pijnlijk vind: dat geen speler in de selectie je respecteert, dat je niet in staat bent om met je medische staf te overleggen of dat je na afloop je speler in bescherming neemt met een leugen terwijl hij ervoor heeft gezorgd dat je nu voor lul staat voor de hele wereld.

24 februari 2019 om 22:09

Aan de ene kant ben ik het met je eens en aan de andere kant snap ik Sarri ook wel. Je kan moeilijk in de media roepen ''ik wil wisselen en hij neemt mij niet serieus genoeg of van het veld af te gaan''. Alles wat hij nu nog zegt valt verkeerd.

24 februari 2019 om 22:30

Waarom kan hij dat moeilijk roepen? Dat is toch gewoon de waarheid? Nu neemt écht niemand je meer serieus

24 februari 2019 om 22:33

En je speelt woensdag tegen Spurs in een wedstrijd die je moet winnen, problemen in de selectie kun je nu echt niet gebruiken en Caballero tegenover Kane is ook geen pretje

Hier verliest de man alle geloofwaardigheid. Hij was zo kwaad dat hij eigenlijk weg wilde lopen. En nu zou het een misverstand betreffen? En een keeper kramp? Kom op man!

Dit maakt het alleen maar vreemder. De reactie van Sarri aan de zijlijn is nu wel heel raar. Hoezo wordt je zo enorm boos als een ogenschijnlijk geblesseerde speler aangeeft toch door te kunnen. Zou Sarri toch alleen maar blij mee moeten zijn toch? Onzin allemaal, Willy moest er in voor de penalty's, dat ziet toch iedereen. Kepa zou kramp hebben, weinig van gezien. Heb meer het gevoel dat Sarri nu in overlevingsstand is gegaan en dit incident probeert te bagetaliseren en maar hopen dat het over waaid. Vrees voor hem dat de Engelse pers hier nog even van gaat smullen.

24 februari 2019 om 22:01

Heb jij de beelden niet gezien, tot 2 keer toe in verschillende situaties, dat de dokter van Chelsea de benen van Kepa aan het rekken was? Volop in beeld gebracht, dus de verklaring van Sarri is zo gek nog niet. Hij was boos omdat hij het als een vernedering ervoer

Betwijfel echt of het huwelijk tussen sarri en chelsea de zomer gaat halen. Denk eerlijk gezegd niet, sarri wil het spelletje spelen met diepgaande mensen en ballen die vanuit het middenveld achter de verdediging gelegd worden, zoals in zijn napoli tijden maar een hazard en CHO zijn toch gevaarlijker en hebben meer plezier met een bal aan de voet en zelf dreigen.

Ondanks dat hij doet alsof er niets aan de hand is, verwacht ik dat Kepa niet veel meer speeltijd zal krijgen als Sarri aanblijft. Sarri komt ook nu ook echt zeer zwak over vind ik. Hij zegt letterlijk 'kepa heeft gelijk' terwijl hij zo boos was toen het gebeurde. Kepa verdiende het om goed op zijn plaats gezet te worden na zijn rebels toneelstukje.

Wat een zooitje zeg bij chelsea man man man waar moet ik beginnen.
Ten eerste moet het gehele chelsea bestuur opkrassen want die mensen zijn gewoon incapabel. Aankoopbeleid om van te janken , geen lange termijn visie , coaches jaarlijks ontslaan is een trend bij deze k*t ploeg. De spelers doen hun zin met als kers op de taart een wisselweigering van je duurste aankoop allertijden.
Sarri out —-> ivan leko in
Leko is een coach met gezag en zijn palmares spreekt voor zich. Leko maakte naam bij brugge maar gold als absolute sterkhouder op het middenrif van lokeren want met koen persoons vormde hij een ijzersterke tandem waar menig voetballers schrik van hadden. Spelers als elyaniv barda , reynaldo , schouterden konden de avond voor de match geen oog dicht doen. Leko is nu de regisseur van het verhaal club brugge en lijkt mij de meest geschikte trainer om chelsea weer op de rails te krijgen. Brugge gaat niet zo happig zijn op een vertrek van hun coach maar bij een bod van 50€ maak je kans op een triple deal : Leko + wesley moraes + brandon mechele.
De chelsea spelers zijn mentaal zeer zwak waardoor ze peter maes als mental coach moeten aanwerven. Maes zat onterecht in de gevangenis in het befaamde omkoopschandaal. Hij kan als geen ander de spelers mentale kracht bijbrengen.

Gelul. Sarri wilde sowieso Caballero brengen. Alleen probeert hij op deze manier nog iets van zijn status te redden.

Is Sarri serieus? Hahahaha wat zwak dit zeg. Dit heeft totaal niks met een misverstand te maken, je werd als manager gewoon keihard overruled door je eigen speler. Autoriteit volledig kwijt.

Iedereen weet dat Sarri dit alleen zegt omdat anders zijn autoriteit zou worden aangetast. Als Sarri al wist dat het ene misverstand was nadat de “dokter” naar hem toe is gelopen. Waarom zou het dan zo zijn dat Sarri in bedwang gehouden moest worden door Rudiger?

Lijkt me een situatie die door de scheids opgelost had moeten worden. Wissel aangegeven? Dan ga je er hoe dan ook uit....al duurt het 10 minuten en moet je er door Rudiger en Luiz uot worden gesleept. Rare vorm van acceptatie door alle betrokken partijen.

DIe snotneus van een Kepa verdient een paar schoppen onder zijn kont. Echt diep triest, egoistisch en oncollegiaal hoe hij zijn wissel weigerde. Bah! Chelsea moet dringend een revolutie ondergaan, want dat de spelers baas zijn is al een tijdje het geval. Niemand met liefde voor de club daar, zoals in het verleden net wel het geval was met gasten als Drogba, Lampard, Terry, etc...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren