Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Sarina Wiegman kan Leeuwinnen verlaten voor monstersalaris’

Laatste update:

Sarina Wiegman is prominent in beeld bij de Engelse voetbalbond, zo weten The Times, De Telegraaf en de BBC te melden. Het laatstgenoemde medium meldt zelfs dat Wiegman momenteel onderhandelt met de FA over een dienstverband. De bond denkt eraan de huidige bondscoach van de Oranje Leeuwinnen aan te stellen als trainer van het nationale damesteam van Engeland. Phil Neville is nu nog bondscoach, maar na de Olympische Spelen in Tokyo medio 2021 vertrekt de oud-international sowieso bij de Engelse ploeg. Mogelijk scheiden de wegen van trainer en bond al eerder dan afgesproken, waardoor de KNVB wellicht een belletje kan verwachten. In Engeland, waar men onder de indruk is van het cv van Wiegman, wacht naar verluidt een monstersalaris

Naar verluidt kan Wiegman 450.000 euro per jaar opstrijken in Engeland, een bedrag dat door De Telegraaf wordt bestempeld als monstersalaris. Chef voetbal Valentijn Driessen zegt in de podcast van de krant dat de FA Wiegman erg graag wil hebben. "Daar liggen bedragen te wachten waar Wiegman echt wel 'ja' tegen gaat zeggen. Het zou ook een geweldige stap voor haar zijn." Wiegman zou momenteel de voorkeur hebben boven Jill Ellis. De bondscoach van het vrouwenteam van de Verenigde Staten, die met Team USA twee keer het WK won, zou als te duur worden beschouwd. Het is overigens ook mogelijk dat Neville al voor de Olympische Spelen breekt met de FA, maar dan nog is het afwachten of Wiegman de overstap gaat maken.

Eerder vertelde de bondscoach van Oranje tegenover De Telegraaf dat ze haar volgend jaar aflopende contract in principe wil verlengen tot en met verplaatste EK, dat in de zomer van 2022 gaat plaatsvinden. "Het is nog steeds mijn ambitie om beide toernooien te doen", aldus de 104-voudig international, ook doelend op de Olympische Spelen in Japan. De bondscoach heeft inmiddels een eerste gesprek met de KNVB over een mogelijke contractverlenging achter de rug. De voetbalbond heeft uitgesproken graag verder te gaan met de trainer. "Voor de zomervakantie hebben beide partijen met elkaar gesproken over de toekomst na de Olympische Spelen van 2021. Daarbij is de intentie uitgesproken om in principe met elkaar door te gaan", aldus een woordvoerder van de KNVB. Na de vakantieperiode volgt volgens De Telegraaf een tweede gesprek.

Wiegman backs USA women's equal pay fight

Verenigde Staten
De kans is groot dat Wiegman 'gewoon' voor de groep van Oranje staat als men deelneemt aan de Olympische Spelen volgend jaar. Een vertrek ná het toernooi in Tokyo is echter niet uitgesloten, want de FA is volgens de berichtgeving 'volhardend' om Wiegman naar Engeland te halen. Nadat Neville in april zijn naderende vertrek aankondigde bij the Three Lionesses werden naast Wiegman en de in Portsmouth geboren Ellis verschillende namen gelinkt aan de functie, zoals Emma Hayes (Chelsea), Casey Stoney (Manchester United) en Laura Harvey (VS Onder-20, ex-Arsenal). Toch zag The Guardian al snel in dat de vijftigjarige Wiegman de gedroomde kandidaat zou zijn vanwege haar 'duizelingwekkende' cv.

De Engelse krant stipt, naast de prestaties van Wiegman bij Oranje, de rijke ervaringen van de coach in binnen- en buitenland aan, zoals in de VS. In 1989 speelde ze in North Carolina onder de vleugels van Anson Dorrance, die Team USA in 1991 naar WK-titel leidde. "Ik dacht altijd dat ik anders was dan andere meiden", zei Wiegman nadat ze was neergestreken in Noord-Amerika. "Mensen zeiden dat ik te fanatiek was over voetbal. Toen ik naar Carolina ging was ik opeens normaal. Het was een paradijs." Wiegman keerde even later terug naar Nederland met de missie om het vrouwenvoetbal in het land op te krikken naar Amerikaans niveau. Via Ter Leede en ADO Den Haag kwam ze bij Sparta Rotterdam (tijdelijk assistent bij de mannen van Jong Sparta) en de KNVB terecht. Na een periode als assistent van zowel Roger Reijners als Arjan van der Laan nam Wiegman begin 2017 het roer definitief over. Het bleek het begin van een succesverhaal.

Opmars Oranje
Een halfjaar later vierde voetbalminnend Nederland een groot feest. Oranje won onder leiding van Wiegman in eigen land het EK. Miljoenen mensen zagen voor de televisie hoe Nederland Noorwegen (1-0), Denemarken (1-0), België (1-2), Zweden (2-0), Engeland (3-0) en nogmaals Denemarken (4-2) versloeg en voor het eerst in de geschiedenis een prijs pakte. Een jaar later werd Oranje samen met Zweden tot winnaar uitgeroepen van de Algarve Cup, nadat de finale werd afgelast vanwege de weersomstandigheden. In 2019 volgde een nieuw hoogtepunt met een finaleplek op het WK in Frankrijk. Wiegman en consorten konden in de eindstrijd echter niet voldoende opboksen tegen favoriet Verenigde Staten: 2-0.

Door de indrukwekkende opmars van Oranje de laatste jaren is de naam van Wiegman definitief gevestigd. The Guardian had al snel in de smiezen dat de bondscoach van de Oranje Leeuwinnen een meerwaarde kon zijn voor de Engelse ploeg. Wiegman zou met haar 'tactische flexibiliteit' en 'pragmatische stijl' goed passen. "Ze spreekt niet alleen vloeiend Engels, maar ze heeft ook geen enkele emotionele connectie met de Engelse ploeg die in de laatste drie grote toernooi struikelde in de halve finale. Neville wilde geen concessies doen in zijn visie van veel balbezit en opbouw van achteruit. De subtiele ingrepen van Wiegman bij Oranje zorgde daarentegen juist voor meer counters en sneller spel van de verdediging naar de aanval en laten dus zien dat zij zich beter weet aan te passen. Engeland heeft nu geen coach nodig die koppig de principes van Neville aanhoudt. Neville faalde immers om het maximale uit the Three Lionesses te halen."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik heb verder geen enkel idee hoeveel deze mevrouw Wiegman momenteel verdiend, en hoeveel ze al over de jaren heeft verdiend. Maar financieel gezien lijkt het me ook een aanbod wat je bijna niet kan afslaan, en denk dat je er wellicht sportief ook nog op vooruit gaat. Iemand die toevallig weet of bondscoaches bij de vrouwen meer verdienen? Zoals ik het begrijp verdiend die van de VS dus nog meer, maar hoe zit het op clubniveau?

12 augustus 2020 om 13:12

Ik weet niet of ze er sportief op vooruit gaat. Gezien het feit dat de Nederlandse dames het laatste EK hebben gewonnen en bij het WK de finale hebben verloren. En vorig jaar heeft de Knvb toch de vergoedingen voor de dames gelijkgesteld aan die van de mannen? Lijkt me dat dat in de staf ook gebeurd is en dan zou ze evenveel als Ronald Koeman verdienen.

12 augustus 2020 om 15:02

Ik kan mij niet voorstellen dat dit bij de staf ook gebeurd is, juist omdat zo'n technische staf veel meer krijgt dan de spelers. Een Koeman verdiend bij de Knvb echt niet minder dan die 450.000 die Wiegman nu bij de Engelse bond zou kunnen ontvangen en dat is voor het vrouwenvoetbal dus een fantastisch aanbod. De Engelse voetbalbond doet echt geen slechter voorstel om een bondscoach binnen te halen, dus Sarina Wiegman moet veel minder dan het eerder genoemde bedrag krijgen. Terwijl we Koeman allemaal kennen en weten dat hij echt niet voor dat bedrag zijn bed uitkomt.

12 augustus 2020 om 15:22

Lieke Martens verdient een topsalaris voor vrouwelijke voetballers bij Barca; € 200.000,- per jaar. Voetbalsters bij Ajax verdienen €2.000,- per maand. Jackie Groenen zal bij Manchester zo’n 10.000,- p/m verdienen.

Tja, dan is €450.000,- echt veel geld. Zeker voor een bondscoach. Alleen in América zal je meer verdienen, al denk ik dat het meer komt door de commercie van sommige speelsters daar. Alex Morgan de meest populaire speelster ter wereld verdient € 5 miljoen per jaar, waarvan € 450.000,- salaris voor het voetballen.

12 augustus 2020 om 16:51

Het gaat niet om het salaris van spelers bij clubs, maar een vergoeding die spelers krijgen voor het spelen in het Nederlands elftal, wedstrijd premie's e.d. Dus je vergelijking doet er niet toe.

12 augustus 2020 om 19:08

Het gaat er wel degelijk om. Wedstrijdpremies is niet hetzelfde als salaris. Salaris van Wiegman is niet hetzelfde als die van Koeman en zal ook niet gelijkgetrokken worden! Wiegman is bij de laatste contractonderhandelingen wel beduidend beter gaan verdienen, maar het verschil met Koeman is nog steeds enorm. Wiegman kan nu (bijna) het drievoudige gaan verdienen in Engeland.

12 augustus 2020 om 19:15

Jij hebt het over salarissen van speelster bij een club. Die zijn lager dan van de mannen. Daar had ik het helemaal niet over, dus je vergelijking doet er niet toe. En hoe weet jij wat Wiegman verdient? Heb jij inside information of zuig je zo maar iets uit je duim?

Nou Knvb, hup, salaris verhogen! Vrouwenvoetbal is voor de sport in het algemeen en de Knvb in het bijzonder nog steeds één van de snelst groeiende takken van sport. De oranje leeuwinnen spelen als vlaggenschip een belangrijk PR onderdeel. Daarnaast functioneert Wiegman meer dan uitstekend. Persoonlijk vind ik dat de bondscoach van mannen en vrouwen gelijk gewaardeerd zou moeten worden. Het verschil tussen een paar ton? en ongeveer twee miljoen zal nog niet direct overbrugd worden ben ik bang maar dan lijkt me het aanbod van de Engelsen een mooie start.

12 augustus 2020 om 12:02

Bij de spelers zou een gelijke verloning gewoon moeten kunnen inderdaad (en dan doel ik op wedstrijd en toernooipremies). Maar bij een bondscoach komen er toch andere dingen kijken. Een Ronald Koeman zal meer verdienen dan Rob Jans mocht die bondscoach worden. Wat ik daarmee bedoel is dat er dus naar prestaties gekeken wordt voor dat salaris. En dan is het nogal moeilijk om net toevallig twee mensen met een gelijkaardig palmares te vinden.

12 augustus 2020 om 12:26

De bondscoach krijgt een standaard vergoeding, ongeacht zijn statuur. Die ligt net onder de twee miljoen. Ik vind het niet bij de grootste sportbond van Nederland die gelijkheid propageert dat de vrouwelijke bondscoach ongeveer 10% van haar mannelijke collega verdiend.

12 augustus 2020 om 12:37

Dus als morgen Joël Veltman bondscoach wordt krijgt die hetzelfde salaris als Koeman nu?

12 augustus 2020 om 12:38

Je moet kijken naar de vraag, dat is voor mannenvoetbal veel groter dan voor vrouwenvoetbal (en andere sporten). Mannenvoetbal is nu eenmaal van een hoger niveau (feit) en daarom leuker om naar te kijken (feit). Daarom zijn de premies en salarissen daar zo hoog (feit). Moet deze discussie echt elke keer gevoerd worden? Ook de opmerking van nuanceman dat man en vrouw bondscoach evenveel zouden moeten verdienen. Zo werkt het niet. Als de stadions nu eens vol zouden zitten met supporters (alle vrouwen die vinden dat vrouwen zoveel moeten verdienen, doe dan ajb even wat moeite) dan zou er inderdaad meer budget zijn om de premies omhoog te doen. Dan zouden er meer sponsors op afkomen en geld in pompen, maar dat doen mensen niet.de Wnba bestaat enkel en alleen omdat de NBA geld afroomt van de mannen en dat in de Wnba pompt. Er is gewoon amper tot geen vraag naar. Dat mensen dit nu eens niet willen snappen is onvoorstelbaar. Ik kijk heel graag tennis, man en vrouw, want ik vind dat niveau goed en leuk om naar te zien. Basketbal is niet om aan te gluren, voetbal ook (positiespel, snelheid, kracht, vrouwen hebben het moeilijker met de grootte van het veld en hoogte/breedte van het doel (als keeper zijnde dan), ...

12 augustus 2020 om 12:53

Dat vergelijk tussen mannen en vrouwenniveau wordt echt alleen bij het voetbal gedaan. Ik vind dat zo'n onzin. Je vergelijkt toch ook geen mannen en vrouwenatletiek, of schaatsen of hockey. Je maakt er een commercieel verhaal van. Dat gaat bij een bondscoach niet op. De bond is een vereniging met leden en heeft een sportieve taak, geen commerciã«le. En mocht je dat al willen doen. Ze trekken in Nederland allebei volle stadions. Kijkcijfers WK, vrouwen 5 miljoen, mannen 9. Beide extreem hoog.

12 augustus 2020 om 13:10

Kijkcijfers zijn dus alsnog bijna het dubbele van de vrouwen en bovendien hebben de mannen veel meer sponsoren denk ik dan de vrouwen. Verder wordt er inderdaad bij voetbal veel vergeleken, maar dat komt denk ik omdat het niveauverschil ook gewoon echt immens is. Heb zelf het gevoel (zeg niet dat het zo is maar dit denk ik) dat het bij voetbal dus juist gebeurd, omdat bij andere sporten het niveau van vrouwen over het algemeen hoger ligt. Als ik een potje tennis kijk van de vrouwen vind ik dat echt wel van gewoon goed niveau. Kijk ik echter het Nederlands vrouwenelftal voetballen krijg je bij wijze van spreken pijn aan je ogen als je het mannenvoetbal gewend bent.

12 augustus 2020 om 13:16

klopt echt niet, de nummer 200 van de mannentennis wint nog van de nummer 1 vrouwen, idem bij judo, wielrennen, zwemmen, schaatsen etc.

12 augustus 2020 om 13:35

Dat klopt, maar het ziet er niet zo houterig uit vind ik. Technisch zijn vrouwen gewoon goed in die sporten vind ik alleen fysiek is meestal het verschil met de mannen. Bij voetbal mis ik alleen ook heel erg het technische aspect bij vrouwen. Echter vragen de vrouwen wel gelijkheid qua lonen en dat is dan toch ook raar. Omdat ze dit vragen terwijl het niveau gewoon zo laag is, gaan mensen vergelijken tussen mannen en vrouwen. Als jij een werknemer zou aannemen is het toch ook logisch dat mensen die meer waarde voor jou opleveren hoger betaald krijgen of dat nou een man of een vrouw is. Bij voetbal hoort dat ook zo te werken naar mijn mening. Het mannenvoetbal genereert nou eenmaal meer inkomsten.

12 augustus 2020 om 14:12

Zullen we gewoon volledig communistisch worden anders? Allemaal hetzelfde krijgen en geven. Ik word zo moe van al dat gepretendeerde gelijkheidsstreven. Niemand is gelijk. Alleen bij de wet. Laat ze de komende 30 jaar maar focussen de groei van de sport. Dan komen de centen vanzelf.

12 augustus 2020 om 14:34

@Lierse hahahaha..... geweldige vergelijking. Goed punt maak je hier. Ik ben ook wel benieuwd hoe dat zit.

12 augustus 2020 om 14:57

Ze focussen ook op de groei van de sport onder andere door de salarissen te verhogen. Als de salarissen hoog genoeg zijn dan hoeven minder vrouwen een baan naast het voetbal te hebben en kunnen ze zich volledig richten op het spelletje. Een stukje professionalisering dus.

12 augustus 2020 om 16:58

Misschien moeten we gewoon naar sporten die unisex zijn, zodat gewoon de besten spelen. Ik dacht altijd dat vrouwen gewoon bij mannen mochten voetballen, schijnbaar alleen in de b-categorie in Nederland, maar daar is nu dus dispensatie voor te krijgen. Andersom zal dit wel onmogelijk zijn, anders ga ik ook op hoog niveau bij de vrouwen voetballen, krijg ik meer betaald dan in de 4e klasse mannen.

13 augustus 2020 om 09:56

Als er naar prestaties gekeken wordt moet Wiegmans een van de best betaalde bondscoaches ooit worden met EK winst, WK finale en deelname OS.

12 augustus 2020 om 12:26

Maar is Wiegman zo moeilijk te vervangen? Is het zo'n goede trainer of is zij ook vrij gelukkig om trainer te zijn in een tijdperk met de beste generatie die we ooit hebben gehad?

12 augustus 2020 om 12:29

tja, maar dat geldt voor iedere coach, je bent in grote mate zo goed als de kwaliteit van de selectie. is een heel andere discussie. Sterker, dan zou een trainer van Slotermeer B3 meer moeten verdienen als de bondscoach van het Nederlands elftal.

12 augustus 2020 om 14:03

Niet helemaal, want als je individueel veel minder bent en toch prestaties behaalt komt dat meer door de coach. Maar dit oranje heeft met Martens, Miedema en Vd Zanden een extreem goede aanval en zeer uitgebalanceerd middenveld en één van de weinige keepers die daadwerkelijk punten voor je pakt.

12 augustus 2020 om 19:45

De voorganger van Wiegman (arjen van der Laan) deed het niet zo best en die mocht met hetzelfde prima materiaal werken. In de voetballerij wordt altijd snel naar de trainer gewezen als het slecht gaat en die vliegt er dan als eerste uit. Dan vind ik dat als er topprestaties worden geleverd met een EK winst en 2e plaats op het WK, dat je de trainer daar dan ook de credits voor moet geven. Kwalitatief verschilt het niveau tussen de toplanden in Europa niet zoveel. Wat dat betreft is het zeer knap dat een Wiegman in zo'n veld stabiel en top weet te presteren.

12 augustus 2020 om 14:40

Het is natuurlijk een commercieel verhaal. Als het vrouwen voetbal net zo veel op zou leveren als het mannenvoetbal dan moeten ze dat direct gelijk trekken. Maar voorlopig loopt het vrouwenvoetbal daarin enorm achter. Om het toch in verhouding te zetten, de totale opbrengsten van het afgelopen WK voor vrouwen was 100 miljoen, bij de mannen was dit 6 miljard. Tot die bedragen bij elkaar in de buurt komen lijkt het mij heel normaal dat je sporters en coaches anders betaald. Het lijkt mij terecht dat sporters en coaches betaald worden op basis van wat er binnen komt. Neemt niet weg dat de inkomsten in het vrouwen voetbal hard groeien en dat ze daarmee recht hebben op ook hard groeiende salarissen.

12 augustus 2020 om 14:53

Maar daar was nou ook niet bijzonder veel voor nodig, aangezien het daarvoor nauwelijks bestond. Dan is het niet vreemd dat het de snelst groeiende tak van sport is.

@captain Charis jou vraag was al lezende ook mijn vraag. In feite interesseert het mij niets wat Wiegman verdient, maar het wordt wel interessant als een concurrent met een bod komt. In dit geval dus Engeland met (gesuggereerd) 450.000 euro. Is de Knvb bereid daarover met Wiegman te praten om haar langer binnen boord te houden ?

Nederland heeft qua selectie een top-2 team en speelt als team onder Wiegman beneden dat niveau. Enkele briljante individuele momenten hebben de meubelen gered op 't WK, maar 't spel is behoorlijk inspiratieloos. Zie Engeland niet verbeteren met haar als coach.

12 augustus 2020 om 12:33

Kun je onderbouwen waarom we een top 2 selectie hebben, waarom we onder niveau spelen, welke momenten ons gered hebben (wat ook gezien de ontwikkeling van het vrouwenvoetbal logisch is) en waarom ze Engeland niet gaat verbeteren? Geen enkele onderbouwing alleen maar aannames.

12 augustus 2020 om 14:45

Top-2? Oprecht in Europa alleen al niet. Begrijp me niet verkeerd, de dames hoeven zich absoluut niet te schamen. Maar top-2 is chauvinisme ten top. Het EK en WK doen misschien anders vermoeden.

Mooie kans voor Wiegman. Kan Nederland gewoon Arjen Veurink doorschuiven!

Voor haarzelf een mooie bevestiging van de gedane arbeid. Als het een droom van haar is, dan hoop ik dat deze uitkomt en tevens een succes is. Anderzijds ben ik echt toe aan een vrouwelijke hoofdcoach in de eredivisie. Zij leek me de vrouw met in ieder geval de meeste ervaring om zo'n stap te wagen. Ik kan me ook voorstellen dat zo'n vrouw liever voor de helft van het salaris mannen traint in de eredivisie, dan de beste vrouwen van Engeland, puur om iets te bewijzen.

Mooi aanbod maar bericht komt van Times en Telegraaf. Dus ik twijfel over juistheid van het bericht

Eeen monstersalaris 450,000 euro per jaar??🤣🤣🤣....Voetbal spelers die per week al zo'n 250.000 euro verdienen das pas idiote monsterbedragen...Geef onze Sarina Wiegman dan ook minstens 1 miljoen per jaar!!!!

12 augustus 2020 om 15:06

Maar waarom zou je dat doen? Ze heeft goede resultaten geboekt en het klinkt misschien hard, maar ze is vervangbaar. Dat voorbeeld over voetballers gaat ook niet echt op, want die zitten in een markt die vele malen groter is dan de markt waarin Wiegman opereert.

12 augustus 2020 om 16:53

Voetballer zijn eveneens ook vervangbaar😉

12 augustus 2020 om 19:50

Klopt, maar wat heeft dat te maken met mijn betoog? Ook vervangbare voetballers spelen in de markt die vele malen groter is. Een wisselspeler bij een middenmoter verdient dus waarschijnlijk meer dan Wiegman.

Doen! Zo'n kans komt maar 1x in je leven.

@sirius Sarri blijkt ook vervangbaar. Net zo goed als Pochettino en van Gaal. Die verdienden even goed vele miljoenen. Uiteindelijk is gewoon iedereen vervangbaar toch ?

Ik geef haar groot gelijk als het een grote sprong in salaris is. Dit doet me aan de andere kant wel laten denken over nationaliteit. Het is toch raar dat coaches niet gebonden zijn aan hun land in de voetbal wereld?

Waarom moet het altijd om het geld gaan, je voetbalt of bent trainer met je hart of zie ik dat verkeerd, wordt nodig tijd dat de sport niet meer om geld gaat draaien.

13 augustus 2020 om 10:34

Dat is voetbal, als je wat gepresteerd heb komen ze met knikkers over de balk en moet je een keuze maken. Al vindt ik het ook jammer dat alles alleen maar om geld gaat. Als ik haar was wist ik het wel. Nog 2 jaar trainen in Engeland en dan lekker de beentjes omhoog.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren