Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Sarina Wiegman grijpt weer net naast wereldtitel en schrijft negatieve historie

Laatste update:

Het Engelse nationale vrouwenelftal heeft het WK verloren. De ploeg van Sarina Wiegman werd met 1-0 verslagen door Spanje. Olga Carmona was de gevierde vrouw door voor het enige doelpunt van de wedstrijd aan te tekenen. Wiegman schrijft met de verloren finale geschiedenis. Nog nooit eerder op het WK Vrouwen wist een bondscoach twee finales te verliezen. Wel was ze de eerste trainer ooit die met twee verschillenden landen een WK-finale bereikte.

Wiegman posteerde dezelfde elf namen als in de met 1-3 gewonnen halve finale tegen Australië. Dat betekende dat Lauren James, die tot dan toe goed was voor drie goals en drie assists dit WK, op de bank begon. Ze was de afgelopen twee wedstrijden geschorst na een rode kaart tegen Nigeria, maar mocht vandaag weer meedoen. Aan Spaanse zijde moest licht geblesseerde Ballon d’Or winnares Alexia Putellas op de bank plaatsnemen ten faveure van de negentienjarige Salma Paralluelo, die nog trefzeker was in de met 2-1 gewonnen halve finale tegen Zweden.

Na een gespannen eerste kwartier was daar de eerste grote kans voor Engeland. Rachel Daly legde de bal klaar voor Lauren Hemp, die de bal in één keer op doel schoot. De bal trof echter de lat, achter de kansloos gelaten doelman Cata Coll. Twee minuten later had Spanje de voorsprong moeten nemen. Jenni Hermoso zette perfect voor, waarna Paralluelo de bal schampte en Alba Redondo van zo’n vier meter tegen keepster Mary Earps aanschoot.

Tien minuten later kwam de ploeg van Jorge Vilda dan toch op voorsprong. Mariona Caldentey bediende de opgestoomde Olga Carmona, die de bal diagonaal in de verre hoek schoof: 1-0. Op slag van rust verdubbelde Spanje bijna de marge, daar Paralluelo de paal trof. Na ruim een uur spelen kregen de Spaanse vrouwen de ultieme kans op de tweede treffer.

Na ingrijpen van de VAR, met assistent Pol van Boekel, legde de Amerikaanse scheidsrechter Tori Penso na lang beraad de bal op de stip. Hermoso mocht vanaf elf meter aanleggen, maar schoot de bal in de handen van Earps, die de bal op knappe wijze klemde. Na de gemiste penalty golfde het spel op en neer, maar Engeland kwam uiteindelijk, ook in de dertien minuten extra tijd, niet tot de gelijkmaker. Daarmee verliest Wiegman als eerste bondscoach ooit op het WK Vrouwen twee finales, ook nog met twee verschillende landen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

En zo komt er een einde aan het toernooi. Was in het begin niet zo sceptisch over dit toernooi, maar ben uiteindelijk toch gaan kijken omdat er niks anders was op tv. Moet toch wel zeggen dat ik aardig impressed was. Ja, het kan nog altijd beter maar ze hebben aardig progressie geboekt. Waar voorheen dezelfde landen zijn die domineren, zijn er dit haar verrasingen. Canada, Duitsland en Brazil die in de groepfase zijn uitgeschakeld. USA al in de achtste finale uitgeschakeld. Landen als Colombia, Nigeria, Marokko en Jamaica die verrassen. Dat zijn toch tekens dat meerdere landen vrouwenvoetbal serieus nemen. En dan Wiegman. Mensen verklaren mij misschien wel voor gek, maar ik vind dat ze wel een tenminste een kans verdient in om een mannenteam te trainen. Vrouwenvoetbal of niet, als je vier keer achter elkaar de finale haalt, dan verdient ze wel een kans. Je moet niet vergeten dat er in het vrouwenvoetbal ook mannelijke coach zijn en die troeft zij ook af. Gefeliciteerd Spanje, zeer verdient (vooral na al die controverse van de trainer) en ben benieuwd naar de volgende ronde.

Ten slotte ben ik niet persoonlijk zo fan die momenten dat de scheidsrechter de VAR-beslissingen door de speakers van de stadion gaat. Zie de toegevoegde waarde hiervan niet in. Hoop niet dat dit doorgetrokken wordt naar het mannenvoetbal.

20 augustus 2023 om 16:00

De mannelijke coaches daar zijn dan ook niet de topcoaches en middenmoot natuurlijk. Maar ze mag het best eens proberen. Lijkt me wel lastig want ze zal niet bij de makkelijkste clubs kunnen starten en de vraag is hoeveel respect ze zal krijgen van mannelijke spelers. Dat zal nog een tijd duren voor zoiets kan werken lijkt me.

20 augustus 2023 om 20:55

Nou ja, Renard en Jonker zijn managers die zich bewezen hebben, maar verder snap ik je.

Het zal natuurlijk niet slim zijn om haar meteen voor de leeuwen te gooien, dus bondscoach of een Champions League team zal niet slim zijn. Mijn voorstel is dat ze het gaat proberen bij de meest zinloze competitie ter wereld aka de KKD. En dan voornamelijk zo'n nutteloze club als Helmond Sport dat toch nergens voor speelt. Wordt lastig want ze wordt meer betaald bij Engeland maar alsnog. Als het wat wordt mooi, zo niet, maak niet uit. Was mooi geprobeert.

Ik heb 2 x mijn verjaardag gevierd, en 1 x Kerst tijdens het maken van de beslissing over de penalty. Voor voetballers (voetbalsters) zijn er regels opgesteld om zich aan de houden, logisch. Maar dat mag wat mij betreft ook voor de VAR / arbitrage. Er zitten daar enkele chimpansees minutenlang in een kamertje naar een aantal schermen te kijken om vervolgens de verantwoording te leggen bij de scheidsrechter. Die staart vervolgens 23 x naar hetzelfde fragment om vervolgens weer te overleggen en dan naar de stip te wijzen.Als er regels zijn om het spel niet te vervuilen en geen tijd te rekken dan mag de arbitrage dit ook niet meer doen. Prima een VAR erbij maar spreek af dat je er samen met de scheids binnen max. 2 minuten uitkomt. Dan beslis je meer op intuïtie ook. Om vrolijk af te sluiten, ik vond dit verder een leuke finale. Tactisch twee sterke teams (vooral Spanje) die open speelden en niet zoals de meeste mannelijke finales zakelijk en voorzichtig zijn.

20 augustus 2023 om 14:10

Ik snap dat je graag door wilt maar dit was geen zwart-wit moment. Ik heb liever dat ze extra de tijd nemen en overleggen met elkaar dan dat iemand kort ziet met 1 a 2 beelden en dan een verkeerde beslissing neemt. Zeker als het gaat om wereldbeker.

20 augustus 2023 om 14:17

Mijn, inmiddels, 2 jaar oudere ik zegt: Je hebt gelijk, het gaat om de WK Finale.

Echter, als je mn comment goed leest, staat er dat ze max 2 minuten hebben om te beslissen, dan kun je heel wat herhalingen kijken en je onderbuikgevoel weet allang het antwoord.

20 augustus 2023 om 14:22

Als het geen zwart-wit moment is, kan je dan wel spreken over een duidelijke fout van de scheidsrechter die door de VAR moet worden verbeterd?

20 augustus 2023 om 14:15

Daarbij, kwam de keepster van Engeland niet te vroeg van haar lijn?

20 augustus 2023 om 14:23

Die bleef volgens mij gewoon netjes met één voet op de lijn hoor?

20 augustus 2023 om 14:16

Maak de VAR gewoon leidend zoals in alle sporten. Scheids kan niet alles zien, dus is geen schande dat hij of zij of het later wordt ingelicht. Graag wel bewijs en beslissing delen via de schermen. En binnen nu en een paar jaar zal een AI binnen fracties van een seconde dit allemaal snel kunnen regelen, rood zwaailicht aan, spel stoppen en beslissing tonen op schermen. Natuurlijk eerst in grote toernooien en de Saudi-League, later in alle competities. Iets later zetten we ipv eens cheids wat autobots in het veld, is dat ook weer geregeld, wordt er zeker niet meer geprotesteerd hehe.

Spanje technisch gezien gewoon een stuk beter. Engeland vaak lange ballen. Terechte winnaar.

20 augustus 2023 om 20:15

Helemaal mee eens. Zeker als je beseft dat de penalty over had gemoeten. De keepster was la met beide voeten van de lijn op het moment dat Hermoso de bal schoot.

Negatieve historie? Dit is toch een geweldig resultaat! Finale wel verloren maar er staat wel wat, en daar kan ze trots op zijn

20 augustus 2023 om 14:08

Ze haalt eerst unieke prestatie door 2x een finale te halen. Dat is dit toch logisch. Om dit dan specifiek zo negatief te benoemen, vind ik wel triest.

20 augustus 2023 om 14:15

Ja toch? Is gewoon mooi resultaat

20 augustus 2023 om 14:30

Een Quote van Ronaldinho een 2e plek is voor ons hetzelfde als de laatste

20 augustus 2023 om 14:39

Ik ken wel een quote van van Abraham Lincoln, don't believe everything you read on the internet

Ach, bij de mannen hebben we ook het record van het land met de meest verloren WK finales zonder ooit zelf een WK te hebben gewonnen.

Nederland(ers) en WK finales is gewoon een gedoemde combo lijkt het , op welk niveau dan ook. 😅

20 augustus 2023 om 14:11

Volgens mij hebben we gewoon de huidige wereldkampioenen Formule 1 en wielrennen om maar wat te noemen, dus niet echt toch?

20 augustus 2023 om 14:15

Bedoel uiteraard in het voetbal.

20 augustus 2023 om 14:17

Zijn er finales in die takken van sport?

20 augustus 2023 om 14:17

En in de atletiek tegenwoordig ook

20 augustus 2023 om 14:27

Ajax is anders wel 2 keer wereldkampioen voetbal geworden, dus dat klopt niet.

20 augustus 2023 om 14:28

Waterpolo?

20 augustus 2023 om 14:33

Ah we zijn 3x WK geworden op clubniveau, een prijs waar letterlijk niemand op zit te wachten.

Crisis averted.

20 augustus 2023 om 16:27

Nouja dat heeft meer "Nederlands voetbal" te maken dan een Nederlandse coach bij het Engelse vrouwenelftal.

20 augustus 2023 om 16:59

Korfbal, oh wacht dat wordt alleen in NL gedaan.🤣

Nederlanders en finales WK-voetbal, noem maar een slechtere combinatie.
Hopelijk maakt Wiegman ooit nog de stap naar het mannenvoetbal, als je vier finales op rij haalt op eindtoernooien, dan doe je echt wel iets goeds. En ook om een taboe te doorbreken, want tactisch kan ze heus wel een mannenteam beter maken.

20 augustus 2023 om 14:22

Wieffer en Zerrouki.

Wat heb ik gewonnen?

20 augustus 2023 om 16:16

een reis naar rome te voet en op eigen kosten.

Voor de tweede keer een WK finale verliezen is negatieve historie schrijven. Je kan er immers beter gewoon elke keer in de groepsfase uitvliegen.

20 augustus 2023 om 14:08

Naja 2x tweede worden klinkt stukken beter

Terechte kampioen! Krijg je 13 minuten blessuretijd en kom je maar 1 keer bij de goal

Logische overwinning van Spanje. Spanje veel technischer, sneller, goede loopacties en counters. Ook zeer effectief (op de penalty na dan). Engeland laat achterin snel gaten vallen als ze loopacties naar voren inzetten.

Negatieve trend voor Wiegman. Engeland was gewoon niet goed genoeg vandaag, Spanje heeft ze overklast.

Wiegman out! Als je 2 WK finales verliest ben je geen top coach. Ik vindt dat Sjaak Polak de nieuwe Engelse bondscoach moet worden, die krijgt wel het meeste uit de speelsters.

20 augustus 2023 om 14:19

Waarom gaat wiegman eigenlijk naar engeland? Heel erg ondankbaar naar Nederland toe. Oranje verlaten voor een ander land terwijl zij hier is opgegroeid, hier haar opleiding heeft gedaan en noem maar op. Vind dat wel heel erg ondankbaar.

Wiegman presteert hetzelfde wat Michels Happel en van Marwijk presteerde en dat X2

20 augustus 2023 om 15:01

En 20 niveaus lager.

De slotconclusie van dit toernooi; het vrouwenvoetbal heeft stappen gemaakt.

VZ jullie hadden deze best op de voorpagina mogen plaatsen hor. Wat een wedstrijd wat een toernooi!

Wat een titel, nu lijkt het alsof ze eigenlijk een hele matige trainster is.

20 augustus 2023 om 14:40

Deze titel moet bedacht zijn door iemand die weinig op heeft met vrouwenvoetbal. Had VZ anders moeten doen

20 augustus 2023 om 15:05

Ik denk dat ze de beste titelmaker erop hebben gezet die ze hebben.

Spanje veruit de betere.
Als Spanje de kansen afmaakt was het 7-0 geworden.
Engeland was helemaal nergens te bekennen.
Walgelijk statement van Leonne Stentler net voor de reclame, ik ben benieuwd of de NOS nu ook gaat ingrijpen.
Even zeggen dat de winst van Spanje een verlies is voor de vrouwen die onderdrukt worden door mannen.

20 augustus 2023 om 14:12

Walgelijk, die man wordt even voor vrouwen misbruiker gemaakt.

20 augustus 2023 om 14:22

Echt he. En waar gaat het nou eigenlijk over? De Spaanse vrouwen vonden die man zijn trainingen te hard en te zwaar en daar hebben ze over geklaagd. Als een zware training al onderdrukking en misbruik is tegenwoordig... man man man.

Wat hoor ik allemaal? Allemaal op de NPO3 allemaal Spanje misgunnen omdat die coach zogenaamd een man is die misbruikt maakt van vrouwen. Volgens mij zijn de speelsters zelf naar de pers gegaan met interne nieuws dat ze die man tactisch zwak vinden en zijn trainingen zijn te hard maar om die man 90 minuten lang en dan later nog even een vrouwenmisbruiker te noemen gaat mij te ver hoor. Blijkbaar is niks te ver voor deze femenisten op de NPO3

Zeer terechte winnaar, buiten de eerste 15min was Spanje gewoon baas. Speelden echt heel goed voetbal met altijd een vrij speler op het middenveld. Zeker Carmona en Bonmati waren heel erg goed.

Ben wel onder indruk geraakt van de evolutie van het vrouwenvoetbal. Ik weet nog dat ik in 2015 naar het WK keek en de slordigheden niet om aan te zien waren, in 2019 en 2021 was dat al wat beter, maar nu 8 jaar later zijn er veel verschillende matchen op een heel hoog niveau gespeeld met een aantal jonge speelsters die geweldige acties in huis hebben zoals James en Caiceido.

Ze deden alsof wiegman al had gewonnen. Ze moest Southgate opvolgen. Nou spanje denkt er even anders over mooie prestatie.

Maar ik moet eerlijk zeggen als ik mijn mening mag geven. Het voetbal is wel echt matig, laag niveau. En dat push gebeuren wordt wat vermoeiend. Leuk allemaal maar laten we niet doen alsof dit mannen voetbal is. Anders zouden zaalvoetballers ook maar moeten aankloppen op aandacht. Beetje unfair.

Spanje voetbalt wel op een hoog niveau zeg. Veel hoger dan een Engeland zelfs en dat is ook een topland. Mooi dat de captain van Spanje die nota bene bij Real speelt de winnende dan ook maakt. Na de mannen dus ook een ster voor de vrouwen!

20 augustus 2023 om 23:31

@ModricMagic

Vond ik ook! Zag deze ochtend bij het ontbijten de finale en vond Spanje gewoon veel frisser voetballen. Heb wel te doen met Olga Carmona. Ze is vandaag van de hemel naar de hel gegaan….

Ze scoorde vandaag de winnende in de finale om na de finale te horen dat haar vader helaas is overleden. Moge hij in vrede rusten.

Die bonmati is echt een goede voetbalster. Spanje gewoon terecht gewonnen ook al gunde ik het wiegman meer…

Spanje is de dikverdiende winnaar van deze wedstrijd. Hoe ze zich op elke positie van het veld door goede driehoekjes vrij kunnen spelen is echt enorm indrukwekkend. Erg leuke wedstrijd.

Verder zou de NOS Stentler ook wel even op non-actief mogen zetten hoor. Hoe ze de Spaanse meiden als slachtoffers van seksisme weg zet omdat de bond niet mee gaat in de eis om die bondscoach te ontslaan is achterlijk en op niks anders dan haar onderbuik gefundeerd. Nu heb ik sowieso weinig op met de a-journalistieke houding van de ambtenaren bij de NOS, maar dit is wat mij betreft geen haar beter dan wat Van Hooijdonk over Steijn zei. Alleen is het lekker veilig om het over een buitenlander te zeggen dit keer...

Nou ben ik niet helemaal op de hoogte van de situatie met se boycot en het gedoe rond de trainer, maar des te knapper dat het Spaanse elftal toch het wk heeft weten te winnen! Helaas maar terecht wel.

Twee keer op rij een WK finale verliezen is hooguit voor de statistieken een negatief record en daarmee negatieve historie, feit blijft dat Sarina het uitstekend heeft gedaan bij zowel Oranje als bij Engeland.
Overigens is naar mijn mening Spanje de terechte winnaar. Spanje heeft veel meer voetballen vermogen, met name in de korte combinatie en voorts heeft Spanje ook de betere techniek.

Wel triest dat Spanje wereldkampioen is geworden en ik dat niet eens uit de headline kan halen.

Het is het Hollandse DNA om finales te verliezen, jammer dat die ban niet gebroken is.

Als Wiegman had gewonnen was ze gedoodverfde nummer 1 om een top drie eredivisie club te mogen trainen of het Engelse mannen team opvolger van Southgate. Maar nu ze verloren heeft rest haar alleen clubs uit de Jupiler league of vrouwen Eredivisie.
Wat een overwinning je carriere kan bepalen zeg...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren