Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Sander van der Eijk botst met Erik ten Hag: ‘Anders moet ik tegen jou optreden!’

Laatste update:

In de eerste helft van de bekerwedstrijd tussen AZ en Ajax hebben Erik ten Hag en vierde official Sander van der Eijk het met elkaar aan de stok gekregen. Ten Hag vond dat Zakaria Aboukhlal een gele kaart verdiende, maar Serdar Gözübüyük floot enkel voor een overtreding en hield de kaarten op zak. De daaropvolgende ruzie tussen Ten Hag en Van der Eijk aan de zijlijn was een van de vele opstootjes op en rondom het veld.

Na dertig minuten ontstond een botsing tussen Onana en Aboukhlal. De aanvaller reageerde op een lange bal van achteruit van rechtsback Aslak Fonn Witry, maar Onana kwam zijn doel uit en plukte de bal uit de lucht. De doelman kwam op ongelukkige wijze ten val en had pijn. De zeventienjarige reservedoelman Charlie Setford liep zich warm, maar uiteindelijk kon Onana verder. Dat was een grote opluchting voor Ajax, daar reservekeepers Remko Pasveer, Jay Gorter en Maarten Stekelenburg geblesseerd zijn.

Ten Hag gebaarde boos en werd vermanend toegesproken door vierde official Van der Eijk. Volgens Ten Hag moest de arbitrage ‘optreden’. “Nee, jij moet ophouden, anders moet ik tegen jou optreden, daar heb ik ook geen zin in!", aldus Van der Eijk. "Hij fluit toch? Hij geeft toch een vrije trap?” Ten Hag reageerde: “Het is geen rugby hier.” Commentator Michiel Teeling van ESPN kan zich vinden in het oordeel van de arbitrage. “Blijkbaar wil Ten Hag meer zien dan alleen een vrije trap voor Ajax, maar ik denk dat geel voor Aboukhlal hier overdreven zou zijn geweest." Ajax leidde bij rust met 0-1 door een treffer van Steven Berghuis.



Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik vind dit een onschuldige botsing. Onana gaat voor de bal en Aboukhlal kan niet ineens wegvliegen. Verder beide teams irritant bezig op het veld, misschien moet hij daar eens wat van zeggen...

3 maart 2022 om 21:08

Aboukhlal had daar niets te zoeken met de bal 2,5 meter in de lucht. Terecht een overtreding een keeper kan de bal niet loslaten en zichzelf opvangen vandaar gevaarlijk. Maar inderdaad geen geel. Teams zijn zo irritant omdat de scheidsrechter teveel toelaat en maar bij theater wel ineens geel gaat geven aan Haller en die Griek achterin bij Az

3 maart 2022 om 21:14

Valt over te discussiëren of het een overtreding is, maar zeker geen geel. Zaten geen kwade bedoelingen achter.

3 maart 2022 om 21:51

Ging met name om het niet weg kunnen vliegen. Er was geen reden om daar nog op snelheid te zijn en de botsing onvermijdelijk te maken. In mijn ogen 100% overtreding. Geen geel in mijn ogen

4 maart 2022 om 12:05

Wat mensen wel heel makkelijk vergeten is hoe Onana die bal uit de lucht pakt terwijl hij ziet dat er nog een aanvaller aankomt.

Als keeper is 1 van de eerste dingen die je leeft, je knie omhoog houden ter berscherming van aanvallers als je een bal uit de lucht plukt, doe je dat niet, dan maak je rare vallen zoals die van gisteren

Mooie was dat daar eigk ook niets aan de hand was. Ja tis een overtreding, wat wil Ten Hag nog meer? Gele kaart? Dat was deze actie ook echt niet waard.

3 maart 2022 om 21:03

Ach joh, in het heetst can de strijd zeg je soms rare dingen. Gebeuren toch vaker dit soort incidentjes tijdens een wedstrijd?

3 maart 2022 om 21:26

Snap eerlijk gezegd ook niet zo goed dat dit een nieuwsbericht waard is. Zie je idd elke wedstrijd wel een keer dit.

Vond het ook absoluut geen geel, neemt niet weg dat Gozubuyuk van beide kanten veel te veel toelaat, ook echt een zielige schwalbe van martinez net voor rust, wordt echt moe van deze wedstrijd. Ten Hag moet gewoon zijn mond houden en zijn team scherp houden. Net als dat de 4e official niet hoeft te zeggen dat er tegen Ten Hag opgetreden moet worden.

3 maart 2022 om 22:17

Als een VAR daarnaar kijkt, zoals gebeurde. Dan vind ik dat een VAR ook mag zeggen dat dit ernstig spelbederf is en daar gewoon een kaart voor mag trekken. Als we dit soort toneelspel willen indimmen, dan direct rood trekken. De enige manier om dit smerige theater te stoppen.
Verder natuurlijk wel een overtreding, maar geen gele kaart voor Aboukhlal.

3 maart 2022 om 22:23

Wat de 4e official doet is toch goed? Laatste waarschuwing voor Erik. Als hij het nog een keer doet moet er ook opgetreden worden tegen dit soort gedrag.

Voetbal is oorlog tot het laatste fluitsignaal!

Wat irritatie bij de Ajax trainer. Alleen was het voorval geen geel waard. Gewoon een ongelukkige botsing en landing voor Onana. Meer in bepaaldr gevallen had er eerder een kaart getrokken mogen worden

3 maart 2022 om 21:01

De irritatie komt van uit het feit dat buiten Onana alle keepers geblesseerd zijn.

3 maart 2022 om 21:11

Tja das niet het probleem van de arbitrage. Dus onzin om hier boos op te worden. Straks ben je gered met Ruiter🤣 en Anthony had zelf allang geel moeten hebben

Volgens mij zei hij gewoon 'anders moet ik tegen jou optreden en daar heb ik geen zin in' maar goed, het is beetje alsof we Porto-Benfica of dat soort zuid Europese wedstrijd zitten te kijken. Voetballend was Ajax prima bezig eerste half uur, daarna amper nog voetbal gezien van beide kanten.

Was gewoon een overtreding, maar door al die Keeperblessures schoot Ten Hag even wat in de paniek.

de gene die uit eindelijk zn hoofd koel houd wint deze wedstrijd.
ten hag moet zich niet zo opwinden hier over. snap de frustratie de arbitrage lijkt het soms kwijt,maar houd je rustig als trainer.anders kan je dat ook iet van je spelers vragen.

Past bij de rest van de wedstrijd. 22 kleuters op het veld en nog wat langs de zijlijn. Is er überhaupt gevoetbald de eerste helft? Wat een ellende.

Doorlopen op de keeper is gewoon geel. In plaats van zo'n grote mond te hebben tegen Ten Hag kan hij beter optreden als arbiter en die fluitist in het veld corrigeren! Typisch zo'n vierde man die nergens van weet maar vooral zichzelf even wil laten gelden, bah!

3 maart 2022 om 22:41

Ten hag, typisch zo'n trainer die denkt zelf alles beter te weten. Gewoon je kop houden en accepteren wat de scheids beslist. Was niets geks aan de hand bij dat moment. Ten hag moet vooral naar zichzelf kijken.

Staat dit zelfs op vz van ajax. Trainer mag wel een naar z'n eigenspelers roepen als ze weer op de grond liggen. Triets

Onnodig van ten Hag, de scheids kan dat prima zelf beoordelen. Snap ten Hag wel, de emotie zit hoog dan zeg je soms dit soort dingen, moeten we ook niet teveel aan tillen.

van alle overtredingen in de 1e helft was dit nog de onschuldigste. snap niet dat ten hag zich hier zo over opwond en je hem minder zag toen hatzidiakos, BMI, anthony en haller constant in de clinch lagen.

Zwak gedrag van Erik. De speler van AZ deed niet echt iets verkeerd. Onana komt gewoon niet lekker neer. Ten Hag doet dit meer en meer, moet hij niet doen.

Absoluut een gele kaart zonder enige discussie. Guzubuyuk was weer eens ouderwets slecht dat was de reden.

4 maart 2022 om 04:59

ach hou toch op met je gele kaart. aboukhlal loopt in de richting en houdt in en onana klapt erbovenop zoals elke keeper zou moeten doen en komt ongelukkig neer. Guzubuyuk was slecht ja maar om hier geel voor te geven slaat echt helemaal nergens op.

Ik denk dat Ten Hag niet op één situatie reageerde. Al zal hij wel geschrokken zijn van die actie bij Onana. Een derde geblesseerde keeper zit je nooit op te wachten. Maar het leek alsof de scheidsrechter het niet echt in de hand had. Dat de spelers bepaalden wat er gebeurde. Daar zal een deel van zijn zorg vandaan komen denk ik.

Dit soort gesprekken zijn er tig keer per wedstrijd tussen trainer en 4e man. Artikelen plaatsen om reacties uit te lokken lijkt me geen doelstelling voor VZ

Nu klink ik vast als een ouwe kerel (nog maar 33 lentes jong iig) maar we lezen, horen en zien nu werkelijk zoveel in de sport dan eerder. Alle emoties van trainers/spelers direct op het moment van gebeuren of kort nadien. Geloof dat ze er zelf ook anders over nadenken zodra de emotie wat gezakt is.

Zie het bij de F1 ook gebeuren, snelle onboards waar veel over gezegd wordt en zoals gezegd, in het heetst van de strijd zeg je dingen die je nadien toch wel zou willen nuanceren of misschien anders inziet .

Keeper gaat er zelf raar in.
Paar minuten later loopt Meneer de "kievit" weer rond alsof er niets gebeurd is.
Pure aanstellerij en kaartennaaierij als je het mij vraagt.

Aboukhlal deed eigenlijk niets verkeerd. Onana komt heel ongelukkig terecht en daardoor schoot Ten Hag vol in de stress. Was sowieso een lelijke en opgefokte wedstrijd.

Wie de hell is die hele Sander van der Eijk? Sloeg volledig de verkeerde toon aan...

Die 4e official. Die snotpin moet gewoon niks zeggen. Autoritair kutventje

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren