Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Sancho speelt direct hoofdrol bij Dortmund-rentree; ook Maatsen laat zich zien

Laatste update:

Borussia Dortmund heeft de competitie zaterdag met een overwinning hervat. Met debutant Ian Maatsen aan de aftrap zetten die Schwarzgelben SV Darmstadt 98 met 0-3 opzij. Daarmee klimt Dortmund naar de vijfde plek op de ranglijst, drie punten onder de felbegeerde vierde plek. De teruggekeerde Jadon Sancho maakte in de 55ste minuut zijn opwachting en schreef direct een assist op zijn naam.

Dortmund was wel weer eens toe aan een overwinning. De manschappen van trainer Edin Terzic boekten eind november voor het laatst een driepunter in het Champions League-duel met AC Milan (1-3).

Door de matige resultaten was de ploeg afgegleden naar de zesde plek, twee plekken onder directe Champions League-kwalificatie. Daarom moesten er versterkingen komen deze winter.

Onder hen behoorden in ieder geval Maatsen en Sancho, van wie eerstgenoemde direct een basisplaats kreeg. De Chelsea-huurling begon als linksback achter landgenoot Donyell Malen, die als linksbuiten was geposteerd.

Maatsen stichtte ook het eerste gevaar namens Dortmund: na een rush van de linksback strandde een poging van Julian Brandt op de vuisten van de jarige Darmstadt-goalie Marcel Schuhen. Daarvoor waren de gastheren echter als sterkst uit de startblokken gekomen.

Het mocht niet baten, daar het Dortmund was dat halverwege het eerste bedrijf op voorsprong kwam. Jamie Bynoe-Gittens zette een actie in, bediende Brandt op maat en de technicus raakte de bal niet goed, maar zag deze alsnog binnenrollen: 0-1.

Het was echter niet sprankelend wat Dortmund liet zien en Terzic besloot al snel na rust in te grijpen. Sancho kwam voor Brandt: zijn eerste minuten sinds 26 augustus.

De Manchester United-huurling begon moeizaam, maar kreeg een kwartier tijd toch zijn momentje, met dank aan Malen. De Nederlander stuurde Sancho op het randje van buitenspel weg en de Engelsman zag collega-invaller Reus helemaal vrij voor het doel staan.

Sancho haalde de bal iets terug en kreeg de bal zo perfect in de voeten van zijn ploeggenoot. Reus hoefde alleen maar binnen te tikken: 0-2.

Darmstadt moest wel risico's gaan nemen, waardoor de ruimtes groter en groter werden voor Dortmund. Dat leverde vlak voor tijd nog bijna de 0-3 van Reus op. Die kwam uiteindelijk op iemand anders' naam: Youssoufa Moukoko – weer een invaller – schoot hard en hoog raak na een fraaie solo.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Moukoko met écht een wereldgoal, neemt hem schitterend aan uit de lucht, dribbelt, combineert en scoort. Maatsen beviel mij erg goed, blijft lekker rustig en is achterin wanneer dat nodig is (dat is al heel wat als Dortmund back). Niet alles ging goed bij Sancho maar je ziet wel z'n fijne aannames en inzicht, erg benieuwd naar. Laatste 15 minuten camoufleerde de eerdere 75 minuten matig voetbal.

Wel leuk dat Sancho onder Ten Hag niet op rechts wil spelen en het nu opeens geen probleem meer is😂

13 januari 2024 om 21:22

Sancho heeft natuurlijk ook zijn beste jaren daar gespeeld. Dus snap überhaupt niet waarom hij constant aan die linkerkant werd gezet.

13 januari 2024 om 22:07

Waar haal jij die informatie vandaan?

13 januari 2024 om 22:09

Sancho is het best op rechts. Heeft nooit gezegd daar niet te willen spelen.

13 januari 2024 om 23:19

Hij heeft vaker aangegeven dat hij het liefst op links speelt en rechts niet zijn positie was

14 januari 2024 om 01:48

Ik weet niet exact wat je punt is. Ik geloof dat het een verwijt richting Sancho is en een excuus voor ETH. Laat ik je er in dat geval even op wijzen dat een van de belangrijkste taken van een manager buy-in genereren bij je spelers is. Er voor zorgen dat ze willen spelen in je systeem en hun alles willen geven, zichzelf willen wegcijferen. Net zoals dat deel is van elke leidinggevende taak in zowat elke industrie. Als wat jij zegt klopt en Sancho nu met plezier op rechts speelt terwijl hij het eerder bij United vertikte dan zegt dat vooral wat over een lachwekkend gebrek aan leidinggevende vaardigheden bij Eth.

Mocht dat niet je punt zijn geweest dan kan je mijn comment vergeten. Ik twijfel sowieso sterk aan wat je zegt.

14 januari 2024 om 08:03

Ik vergeet sowieso je comment want het slaat nergens op wat je zegt, vind ik.
Er speelde bij united veel meer dan de positie van sancho, met name de werkethos/ mentaliteit wat hij liet zien. En je kunt een manager wel overal de schuld van geven als hij het niet het maximale uit een speler kan halen, maar dat doen we gelukkig bij ihataren ook niet. Soms is er gewoon een mismatch qua speler met club/ trainer en dat was bij sancho het geval

14 januari 2024 om 13:28

Het gebeurt anders wel vaak bij EtH. Hij is misschien tactisch sterk etc etc, maar hij komt gewoon tekort wat betreft de omgang met spelers. Zie een Ancelotti of Zidane voor het ultieme voorbeeld. Iedereen in het team gemotiveerd met de minuten die ze krijgen. EtH wil graag als een leraar van de basisschool optreden.

14 januari 2024 om 17:20

Ook dat is voor een groot deel de verantwoordelijkheid van de manager. Dat is het hele punt. De beste managers motiveren hun spelers nagenoeg altijd. Neen, het slaat wel degelijk ergens op.

Soms is er inderdaad een mismatch, dat overkomt elke manager. Ik spreek in generale termen.

Bij ETh heeft het er toch alle schijn van dat hij op dat vlak gewoon tekort schiet. Hoezeer de Nederlanders hier (en voornamelijk de Ajax-fans) dat nooit zullen willen erkennen.

Perfect toch. Sancho voelt gewoon een bepaald vertrouwen bij BVB. Ik zou lekker definitief de stap zetten daarheen na dit seizoen als ik hem was!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren