Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Samuel Umtiti explodeert van emoties na heldenontvangst in Brindisi

Laatste update:

Samuel Umtiti is donderdagavond getrakteerd op een heldenontvangst op de luchthaven van Brindisi. De van Barcelona overgekomen verdediger wordt komend seizoen voor een jaar gehuurd door de promovendus en kan nu al niet meer stuk bij de fanatieke aanhang. Het ontvangst zorgde voor een explosie van emoties bij de wereldkampioen. Umtiti barstte in tranen uit en bedankte de fans voor hun warme welkom.

Umtiti ging de afgelopen jaren door een emotioneel zware periode en werd voortdurend geteisterd door blessureleed. De verdediger werd gezien als een van de nieuwe steunpilaren bij Barcelona, maar heeft de hoge verwachtingen nooit waar kunnen maken. De Fransman miste zoveel wedstrijden dat zijn krediet als topspeler opraakte en hij steeds minder in de selectie werd opgenomen door de Catalaanse grootmacht. Wel ging hij bij zijn contractverlenging akkoord met een salarisverlaging.

Door het vertrek van Umtiti heeft Barcelona de mogelijkheid om Jules Koundé in te schrijven in LaLiga. Het salaris van Umtiti zal worden doorbetaald door Barça, waar zijn contract nog doorloopt tot medio 2026. Lecce heeft geen optie tot koop weten te bedingen. Umtiti arriveerde donderdagavond in Zuid-Italië op de luchthaven van Brindisi om zijn transfer naar Lecce af te ronden. Na een warm welkom te hebben gekregen van honderden fans, werd de verdediger overmand door emoties. Op beelden is te zien hoe de mandekker de tranen uit zijn ogen moet vegen.

Umtiti leek in een eerder stadium al onderweg naar Stade Rennes, maar zag de Franse club afhaken toen er geen akkoord kon worden bereikt over zijn salaris. Barcelona heeft met Lecce overeenstemming bereikt over een huurdeal met bonussen, die worden vastgesteld op basis van het aantal speelminuten dat de verdediger maakt. Pantaleo Corvino, die verantwoordelijk is voor de technische zaken bij Lecce, wist de deal in de afgelopen dagen af te ronden. Umtiti zag eerder om uiteenlopende redenen een transfer naar de Serie A stuklopen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Waarom kunnen ze Kounde nu inschrijven als Barca zijn salaris geheel doorbetaalt?

26 augustus 2022 om 10:24




enigste wat ik kan bedenken is omdat bonussen die die zou kunnen ontvangen bij barcelona nu zeker niet zal krijgen. en dat die bonussen bij het salarisplafond in de la liga worden meegerekend.
verder zou ik ook niet weten waarom het nu wel zou kunnen.

Edit: wat overigens vrij logisch klinkt als je het mij vraagt. anders ga je krijgen dat clubs extreem lage salarissen aanbied maar extreem hoge bonussen in contracten om zo de regels te omzeilen. waarbij een bonus ook extreem makkelijk te behalen is.



26 augustus 2022 om 11:36

Zou dat alleen om bonussen gaan? Misschien geldt ook wel dat hij niet meer in de Liga speelt en dus niet onder de salarishuishouding van de selectie valt. Heb echt totaal geen idee hoor..

26 augustus 2022 om 15:46

Enige bro, enigste bestaat niet verder ben ik het met je eens

26 augustus 2022 om 16:37

@kali

hij zit inderdaad niet meer bij de selectie. maar ze betalen nogsteeds zijn gehele salaris dus het lijkt me dat die nog gewoon onder de regels zou vallen. anders zou dit ook een manier kunnen zijn om onder de regels uit te komen

26 augustus 2022 om 10:24

Dat kunnen ze niet denk ik, maar aubameyang gaat naar chelsea toch? Dan hadden ze wel genoeg ruimte las ik.

26 augustus 2022 om 10:28

Staat duidelijk in de tekst van wel, dus ze kunnen het. Een zeer legitieme vraag waar denk ik geen legitiem antwoord op te verzinnen is

26 augustus 2022 om 10:32

Wel nogal een losse zin. Benieuwd of het echt zo is of dat VZ het er gewoon tussen gegooid heeft.

26 augustus 2022 om 10:24

Ja deze snap ik ook niet helemaal. Umtiti gaat alleen een jaartje uit logeren en ineens kan je een speler inschrijven. Er komt 0 euro binnen of vrij met deze deal.

26 augustus 2022 om 10:39

Volgens mij telt hij niet meer mee als ingeschreven speler van LaLiga. Dat deel valt dus weg en daarmee de weg vrij voor Kounde.
Het salaris van Umtiti zullen ze nu wel op een andere manier in de boekhouding verwerken.
Vraag me dan wel weer af of ze hem volgend jaar moeten inschrijven in LaLiga, of dat dan niet meer hoeft omdat hij weg is geweest.

26 augustus 2022 om 10:48

Verlenging van zijn contract met een salarisverlaging. Daardoor is het probleem dit seizoen opgelost, maar zit je wel nog langer aan hem vast..

26 augustus 2022 om 11:35

Dit klopt niet. Barcelona zal een grote deel betalen van zijn salaris. Lecce betaald ook wat van zijn salaris dus dat Barcelona alles betaald klopt niet.

26 augustus 2022 om 11:38

Spaanse kranten en kranten die 9 van de 10x dingen zeggen die allemaal uitkomen/kloppen.

FC Barcelona have officially announced Samuel Umtiti's loan move to Serie A side Lecce until June 2023.

After weeks of searching for a way out, the Catalan club have finally found a place for him at the Italian club, who will pay part of the player's wages.

26 augustus 2022 om 12:42

Vanwege de huursom en de bonussen.

Umtiti weet weer hoe liefde voelt. Mooiman! Sam gaat ff alle spitsen van de serie a over de boarding werken.

26 augustus 2022 om 11:43

Weet je wat ik zo raar en krom vind. Ik snap wel wat je bedoelt alleen … hij weet weer wat liefde is maar hij kiest ervoor om op een plek te zijn waar hij verdrietig is en geen liefde voelt? Dus hij als mens zijnde kiest voor het geld maar weet wel dat hij dan ongelukkig is. Je kan toch ook zeggen ik wil weg en uitkomen voor een club die mij liefde geeft. Hoeveel jaren is dit al bezig. Je huilt nu omdat je liefde voelt terwijl je dit al veel eerder had kunnen doen maar kiest er toch voor om te blijven wetende dat je ongelukkig zult zijn.

26 augustus 2022 om 15:49

Ja want jij weet alle fijne details..

Snap die emotie wel. Absoluut geen slechte speler, maar natuurlijk afgelopen jaren niet goed behandelt door Barca en de fans.

Zal blij zijn dat hij wordt gewaardeerd!

26 augustus 2022 om 10:30

Kan jij aangeven wanneer hij niet presteerde dan? Ik zie het namelijk totaal anders. Barca wilde van hem af omdat ze weer eens nieuwe spelers wilden kopen en daarom wilden ze van zijn miljoensalaris af. Maar goed, Barca is zelf dat contract met hem aangegaan, dus Umtiti had alle recht om aan dat contract vast te houden.

26 augustus 2022 om 10:31

Wow, er gaan echt wat mis bij je man. Kijk dat filmpje nou even en zie die prachtige emotie bij Umtiti. Alsof hij zn ouders weer ziet na 20 jaar. Hij heeft weer liefde gekregen wat hij jaren niet gehad heeft.

26 augustus 2022 om 10:36

@Bar Bar
Niemand heeft het over op handen dragen, Umtiti heeft meegedacht met de club en een salarisverlaging geaccepteert, gewoon heel netjes gezien het feit dat hij gewoon het volste recht heeft op een volledige vergoeding volgens contract. Typerend voor het Barca van nu dat je zo’n speler als oud vuil behandeld.

26 augustus 2022 om 10:41

Jouw reactie laat dus exact zien waarom Umtiti nu zo emotioneel reageert. De fans tonen geen enkel medeleven met hem naar zijn zware blessures. We hebben hier wel gewoon met een persoon te maken.

In Nederland is gelukkig ook gewoon geregeld dat iemand die ziek/geblesseerd raakt en zijn werk niet kan uitvoeren de eerste 2 jaar nog gewoon 70% van het salaris doorbetaald krijgt. Dus je vergelijk met ontslag is helemaal niet van toepassing.

26 augustus 2022 om 10:52

Hou toch op met die pertinente onzin van je. Als een normaal persoon na een ongeval niet meer de inzet kan leveren die hij vroeger kon, wordt die niet ontslagen. Sterker nog, als dat de reden voor het ontslag is, dan is een bedrijf kansloos wanneer het voor de rechter gesleept wordt.

En dan nog vijf van die kansloze duimpjes. Tis om moe van te worden.

26 augustus 2022 om 11:03

Hij moest op handen gedragen worden? Nee hoor, hij moest gewoon niet als een hond behandeld worden door club en fans bedoel je. Bij een normale persoon wordt gewoon het wettelijk contract dat die heeft gerespecteerd, begin daar eens mee. Bar-, barslechte post van je Bar Bar. Die man heeft meegedacht met de club door een salarisreductie te accepteren, net als Frank de Jong en andere spelers, zodat Ferran Torres voor 65 miljoen kon worden gehaald. En vervolgens is hij door al die geweldige mes-que-un-club fans zoals jij uitgekotst. Want Kounde en Christensen en Kessie konden niet ingeschreven worden. Je zou denken dat er nog fans van die club waren zonder oogkleppen op, maar dat blijkt niet zo te zijn.

26 augustus 2022 om 11:07

Ach jullie reactie is minstens even overdreven als hem. Wat zegt hij dan dat zo verkeerd is? Umtiti heeft een operatie niet gedaan waardoor hij nooit meer op zijn topniveau is gekomen & dat is wel degelijk zijn eigen schuld. Deze man werd gewoon doorbetaald ondanks dat hij natuurlijk 0 bijdrage meer had. Die man werd nog een paar keer de kans gegeven & werd gewoon overlopen door soldado & een aantal spitsen van een 3/4de klasser in de copa del rey. Sorry hoor, maar dan kom je gewoon terecht in de tribune terecht. Mensen vergeten echt dat Umtiti al jaren kapotte kniëen heeft. De club doet niets anders dan wat een andere club zou doen met zo'n speler. Ze hebben hem gevraagd om te vertrekken & dat wou hij niet ( hij wou vechten voor zijn plaats ) dan is hij blijkbaar intern in de club heel emotioneel gaan doen omdat hij nog graag wil spelen op topniveau & wil blijven. Die man woont in Barcelona , is een van de topverdieners van barcelona & zelfs van de hele voetbalwereld, traint elke dag mee, maar oh oh we moeten natuurlijk veel medelijden hebben & barca als zwart schaap zien. Eenbeetje in verhouding zetten jongens !

26 augustus 2022 om 11:15

@rubje jouw reactie is ook ver van het werkelijk gebeurtenis,wat betreft Umtiti.Voor het Wk hebben ze tegen hem gezegd dat hij onder de mes moest. Maar meneer wou voor ze land uitkomen,en dat was ze volste recht. En ja je raad het al ja, na die Wk nooit meer ze niveau gehaald.zelf toen hield Barcelona handen boven zijn hoofd.En ik lees vaak leden reageren met ja waarom zo n lange contract.Man dan hebben jullie die man nooit zien voetballen, hij was compleet hij kon alles ,snelheid,interceptie noem maar op,hij zou nu de nieuwe leider moeten zijn.Hij heeft gewoon pech gehad en de situatie niet goed ingeschat.

26 augustus 2022 om 11:15

0 bijdrage doet daar niets aan af Pieter, hij heeft een contract. Mag hij uitzingen zonder morren en moet gewoon doorbetaald worden. Heeft Bale ook gedaan, heeft Isco ook gedaan, doet een Mariano ook. Hij is door Barcelona naar Doha gestuurd voor een conservatieve behandeling. De opdracht van de club was toen om niet te opereren. Vervolgens heeft hij zijn stappen steeds met goedkeuring van de club genomen richting wk en daarna. Er was ook geen enkel conflict met de club over hoe hij met zijn blessure omging. En toen waren plots de rapen gaar. Hij leverde salaris in, om Torres te kunnen halen, toen mocht hij oprotten omdat de nieuwe jongens niet konden worden ingeschreven. Ik vind de reactie van Bar Bar heel slecht en hij moet misschien eens gaan kijken hoe het echt zit bij zijn club.

26 augustus 2022 om 11:18

Dit klopt dus van geen kant, Mil Brown. Barca heeft hem niet gezegd om te opereren. Hij heeft besloten dat niet te doen en de club is daarin meegegaan. Zijn herstel-regime is opgesteld in samenspraak met de medische staf, om spiermassa rond de knie op te bouwen en er doorheen te voetballen. Dat het niet gewerkt heeft is jammer voor de club en hemzelf, maar dat wil niet zeggen dat hij dan als een stuk vuil moet worden behandeld.

26 augustus 2022 om 11:31

@siceramo Hij verkoos om geblesseerd het WK te spelen, welke hij met Frankrijk won. Door die keuze is hij vervolgens alleen maar geblesseerd geweest, nooit 100% fit en nooit meer zijn niveau gehaald. Daarom zegt hij waarschijnlijk niet presteren maar wel miljoenen opstrijken. Ik vindt het volledig logisch dan ook dat Barca van hem af wilde, zou namelijk iedere club willen.

26 augustus 2022 om 11:37

@RM1335, had ik ergens gelezen,dan was t fake nieuws.Toch vind ik niet dst ze hem als vuil heb behandeld.Die man krijg een mega salaris.En zelf wanneer hij laatste 10 minuten mocht meedoen doen,was hij aan het klungelen.zijn motoriek is zo slecht achteruitgegaan.

26 augustus 2022 om 12:30

Bullshit Rm1335, hij heeft wel degelijk het advies gekregen om zich te laten opereren, maar dat zou betekenen dat hij het WK zou missen. Dat wilde hij niet. Hij wist wel risico hij liep door tóch te gaan spelen. Dat heeft z'n knie finaal naar de klote geholpen waardoor hij geen knip voor de neus meer waard was voor Barça.

De club probeert hem al jaren te verkopen, wat het goed recht is van de club. Hij wilde niet meewerken, wat ook zijn goed recht is. Maar hier is het toch echt alleen Umtiti die schuldig is aan zijn situatie.

26 augustus 2022 om 15:18

@RM1335, het was algemeen bekend dat Umtiti beter het wk had laten schieten en voor een operatie te gaan. En toch kom jij met een compleet ander verhaal. Apart.

26 augustus 2022 om 17:49

Umtiti kon niet meer leveren nadat hij een knie blessure kreeg. Opgelopen in de wedstrijd van Barcelona tegen Leganes. Zijn knie is stuk. Kapot.

Barcelona wist allang dat hij nimmer meer zijn niveau zal halen maar wilde het contract niet afkopen. Dus bleven ze zitten met Umtiti.

Je kan dan kletsen wat je wil over speeltuinen en andere onzin maar geen enkele werknemer gaat ontslag nemen als hij elders nimmer meer hetzelfde kan verdienen na een ongeluk op de werkvloer.

Treiteren om de werknemer dan weg te pesten heeft geen nut. Het is niet de slager om de hoek, Barcelona ligt onder een vergrootglas. Houden ze zich niet aan de lokale en EU arbo wetten, dan krijgen ze serieuze problemen.

26 augustus 2022 om 20:33

Hij heeft alles in samenspraak met de medische staf gedaan, zijn eigen besluit, maar de club ging erin mee, de club heeft hem niet gezegd dat hij moest opereren. In eerste instantie, toen ze hem naar Doha stuurden was het zelfs met hun advies van conservatief behandelen en niet opereren.

26 augustus 2022 om 12:57

Geef eens een goed voorbeeld waarin Barca hem niet goed heeft behandeld. Gewoon 1 voorbeeld, al wat ik vraag.

Een redelijk kleine club uit het mooie Lecce in Puglia.
Al meer passie alleen bij het vliegveld dan geheel barcelona 😁

26 augustus 2022 om 10:30

Had Torino maar z’n aanhang

26 augustus 2022 om 15:19

Had je gewild

Was echt een top verdediger in zijn eerste jaar, toen hij zelfs kopballen tegen ons tegen ronaldo etc. Daarna blessures en het wk, tja geen operatie doen wat barca graag wilde. Uiteindelijk toch een wk gewonnen, belangrijk geweest en zelfs gescoord. Gun deze man dan toch wel het beste en hij heeft jullie soortvan toch geholpen met het salaris. Dat hij er maar bovenop mag komen!

Mooi om te zien! Die man is in de afgelopen jaren natuurlijk vaak uitgejoeld door de Barca supporters en werd door Barca zelf steeds naar de uitgang geduwd. Begrijpelijk dat hij dan emotioneel wordt als hij weer waardering voelt. Hoop dat het een match wordt, voor Lecce natuurlijk een uitstekende aankoop.

26 augustus 2022 om 11:52

Het is ook begrijpelijk dat barca supporters van hem af willen.

Umtiti wordt toch anders ontvangen dan een Perr Schuurs bij Torino. Absolute legende deze gozer die gewoon een WK heeft gewonnen. Had hem ook graag bij Vitesse gezien om leiding te geven aan de defensie.

26 augustus 2022 om 10:30

Logisch toch... Umtiti is een wereldkampioen en komt van Barca. Schuurs kent iemand amper...

Hopelijk kan hij het komende jaar wat betekenen voor Brendisi, bij Barca was hij zo goed in zijn eerste jaren daarom ook jammer dat hij geen knie operatie is ondergaan, nu zit je met een kapotte knie en kom je bijna nergens meer aan de bak

Fijn dat Umtiti zich gewaardeerd voelt. Zonde dat hij zo zwaar geblesseerd raakte destijds. Had er een waanzinnig seizoen opzitten en ik was zeer onder de indruk van hem.
Moeten echter niet vergeten dat Umtiti de afgelopen jaren meerdere keren de kans heeft gekregen om weg te gaan maar hij telkens weigerde ivm zijn hoge salaris. Dan maak je jezelf ook niet populair.
Gun hem een succesvolle verhuurperiode waarbij hij zichzelf weer op de kaart zet. Kan hij volgend jaar voor een leuk bedrag verkocht worden.

26 augustus 2022 om 12:34

Het was net zo goed Barça dat hem in 2019, wetende hoe hij met zijn blessure omging en hoe slecht hij terugkwam, een contractverlenging aanbood tegen nog betere voorwaarden.

Wel mooi voor Samuel. Op het begin was hij echt enorm goed. Totdat hij die blessure kreeg en na het gewonnen WK was het echt helemaal niks meer, helaas...

Triest om te zien. En ook jammer dat hij zo uitgejoeld werd en dergelijke.

Mooie speler. Hopelijk kan hij weer veel minuten maken bij Lecce en uitblinken! Ik gun het hem van harte!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren