Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Salah tussen illustere namen: ‘Zelfs Thierry Henry maakte er maar 39’

Laatste update:

Als Mohamed Salah zaterdag scoort tegen Bournemouth, wordt hij de eerste speler van Liverpool met veertig officiële treffers in een seizoen sinds Ian Rush in 1986/87. De Egyptenaar beleeft een droomjaar in dienst van the Reds en heeft nog een aantal wedstrijden om zijn doelpuntentotaal op te vijzelen. Volgens Jamie Carragher is er maar één conclusie mogelijk: Salah moet Speler van het Jaar worden.

Deze maand wordt een Premier League-voetballer verkozen tot de beste van het afgelopen seizoen. Kevin De Bruyne werd door velen getipt als winnaar, maar na de opmars van Salah lijkt de aanvaller de favoriet. "Het hele seizoen verwachtte ik dat De Bruyne de prijs zou pakken. Een maand geleden zei ik dat Salah hem op de hielen zat en inmiddels vind ik dat hij hem voorbij is. Hij maakte er vier tegen Watford, zorgde voor het late winnende doelpunt tegen Crystal Palace en scoorde zowel thuis als uit tegen Manchester City in de Champions League", somt Carragher op in gesprek met de Liverpool Echo.

"Wat hij laat zien, is zelden vertoond", vervolgt de oud-verdediger van Liverpool. "Cristiano Ronaldo is de enige buitenspeler die zoveel doelpunten maakt. Zelf Thierry Henry, misschien wel de beste speler ooit in de Premier League, kwam in zijn meest productieve seizoen maar 39 keer tot scoren. Dat toont aan in welk gezelschap Salah zich bevindt." Henry had daar in het seizoen 2003/04 in totaal 51 wedstrijden voor nodig; Salah kwam dit seizoen 44 keer in actie. Met 29 treffers is hij bovendien competitietopscorer in Engeland.

"Hij heeft nog vijf Premier League-wedstrijden te gaan en maximaal drie in de Champions League. Hij moet nu wel de Speler van het Jaar worden. Het is heel moeilijk om anders te beweren", concludeert Carragher. Op Boxing Day 2017 speelde Salah voor het laatst een wedstrijd als basisspeler zonder te scoren. Dinsdag plaatste hij zich met Liverpool voor de halve finale van de Champions League, waarin AS Roma, Real Madrid of Bayern München de tegenstander is.

Mohamed Salah moet tot Speler van het Jaar worden uitgeroepen in Engeland

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het zal spannend worden tussen Salah en De Bruyne. De Bruyne lijkt de afgelopen weken iets minder dan aan het start van het seizoen, maar als dat weer beter wordt zal het zeer spannend worden. Ik denk dat De Bruyne het wordt, aangezien hij ook kampioen wordt met City. Tenzij Salah Liverpool naar de CL winst schiet...

12 april 2018 om 22:32

Het zal helemaal niet spannend worden. Salah verdiend het overduidelijk! De Bruyne was zeer goed maar je kan niet om Salah heen.

12 april 2018 om 22:41

Ik denk dat Salah de verkeizing makkelijk wint. Al gaat het over het hele jaar, mensen kijken toch vooral naar de laatste tijd en bij City gaat het nu erg moeizaam, ook met de Bruyne terwijl Salah en liverpool on fire zijn.

13 april 2018 om 03:19

De statistieken spreken voor zich. Met zulke cijfers werden CR7, Henry, Suarez, RvP, Shearer ook speler van t jaar. Done deal mensen. Salah beeeeest.

Moeilijk om iets tegenin te brengen. De Bruyne heeft ook een fantastisch seizoen, maar de CL prestaties van Liverpool gaan dit toch overvleugelen en Salah wellicht het voordeel geven. Zeker ook omdat ze Man C rechtstreeks hebben uitgeschakeld.

Wel een prachtige opmars van deze Salah. Vond het persoonlijk altijd al een mooie speler en had het idee dat hij meer moest kunnen bij Chelsea en Roma met zijn snelheid, maar had niet gedacht dat hij zich zo zou ontwikkelen.

12 april 2018 om 22:58

Naar mijn mening wordt je de beste speler van Engeland als je se beste bent in Engeland, dus premier league.. dan zou je de champions league hierin buiten beschouwing moeten laten..

13 april 2018 om 07:28

Nou dan spreekt het feit dat ie dik topscorer is in zijn voordeel.. (Mohamed Salah dan)

13 april 2018 om 09:04

Ach, bij Chelsea was hij natuurlijk ook nog erg jong. Persoonlijk denk ik dat de leeftijd tussen 21 en 25 de cruciale fase is voor een voetballer. In die periode ben je 'volgroeid' en moet je het meeste leren, over jezelf, de wedstrijd en je lichaam. Als je in deze fase niet genoeg speelt, zul je de top niet halen (uitzonderingen daar gelaten).

Je ziet ook bij elke topspeler dat ze in deze fase echt grote stappen beginnen te maken, om vervolgens rond je 27e helemaal stuk te maken.

Messi is hier uitzondering op. Die heeft op zijn 24e al de hoogste piek beleefd. Hij was gewoon vier jaar eerder dan de rest, qua ontwikkeling. Ik zie hem ook zeker niet zo belangrijk en productief zijn als Ronaldo op z'n 33e wanneer Messi 33 is.

Wat een fenomeen is hij dit seizoen. Dat je zoveel kan scoren in je eerste seizoen bij je nieuwe club is echt bizar. Het is ook mooi om te zien dat zich de afgelopen jaren goed heeft ontwikkeld. Bij Chelsea en Fiorentina mistte hij veel kansen, maar ik merkt dat hij veel getraind heeft op het kort wegdraaien en snel en gericht schieten. En hij zit nu in zo'n vorm dat bijna elke bal op goal ook erin gaat!

waar zijn de mensen die vonden dat KDB dat moest worden???

12 april 2018 om 22:36

Hier ben ik! Ik vind dat nog steeds, daar verandert de mening van deze Liverpool-man niets aan hoor. Maar ik zou een verkiezing voor Salah niet onterecht willen noemen. Het ligt er ook aan of de CL-prestaties meetellen in deze verkiezing. Daar heeft Salah namelijk wel meer laten zien dan De Bruyne in de afgelopen twee wedstrijden en dat zijn toch de wedstrijden die blijven hangen.

Maar ondanks de resultaten en het spel van de afgelopen weken vergeet ik niet hoe De Bruyne met name de eerste seizoenshelft domineerde. En alles tegen elkaar afstrepend gaat mijn voorkeur voor Premier League Speler van het Jaar toch naar De Bruyne met Salah als close second.

12 april 2018 om 23:40

Hierzo. Ik blijf erbij. Salah en kdb waren beiden briljant en hadden vorige jaren Kante Mahrez Hazard... allemaal afgetroefd dus de verliezer heeft pech dat de ander ook net in 17-18 een superseizoen kende. Maar de Bruyne heeft City toch naar de titel gedirigeerd en ik vond hem gewoon de beste over het hele seizoen, zeker ook in de toppers. Salah is de afgelopen tijd natuurlijk wat beter in vorm en dan krijg je dergelijke opportunistische reacties.

"deze maand wordt een Premier League-voetballer verkozen tot de beste van het afgelopen seizoen"

Is het dat niet zo dat we de prestaties in de Champions League moeten negeren voor deze verkiezing? Of telt dat ook mee?

12 april 2018 om 23:20

Die horen niet mee te tellen, maar zullen dat gevoelsmatig toch wel doen bij de meeste stemmers.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren