Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ruud Gullit deelt complimenten uit na Ajax - PSV: ‘Geef hem even de tijd’

Laatste update:

Ruud Gullit is onder de indruk van het spel dat Tristan Gooijer op de mat legde in de kraker tussen Ajax en PSV (1-1). De rechtsback werd door John van 't Schip voor de leeuwen gegooid en had tegen de Eindhovenaren voor de derde keer dit Eredivisie-seizoen een basisplek. Dat deed Gooijer naar behoren, aldus Gullit.

"Ik heb nog wel wat positiefs gezien", begint de oud-prof zijn betoog bij het programma Rondo van Ziggo. "Ik was wel gecharmeerd van Gooijer op rechtsback."

De vleugelverdediger kreeg verrassend een plekje bij de eerste elf en moest Hirving Lozano verdedigen. "Ja, daar zat wel wat in", deelt Gullit complimenten uit aan Gooijer. "Geef hem nog even de tijd. We gaan hem niet meteen bombarderen."

De voormalig middenvelder tempert dus de verwachtingen, al linkt hij de Ajax-verdediger wel gekscherend aan het Nederlands elftal. "Als Louis (van Gaal, red.) nog bij Oranje zat, had Gooijer meteen bij het Nederlands elftal gezeten", zegt Gullit lachend. "Maar het is een goede speler."

De pas negentienjarige Gooijer speelde tegen PSV een verdienstelijke pot en had een bijdrage aan het punt dat Ajax aan het duel overhield. De verdediger zelf haalde het einde van de wedstrijd niet, daar hij zich tien minuten voor tijd geblesseerd moest laten vervangen door Anton Gaaei.

Het was voor Gooijer zijn zesde optreden in de hoofdmacht van Ajax. Halverwege december mocht de pupil voor het eerst opdraven van Van 't Schip. Zijn debuut maakte Gooijer in de Europa League.

Het talent mocht namelijk ruim een kwartier invallen tegen AEK Athene. Op het moment dat Gooijer binnen de lijnen kwam stond de eindstand al op het scorebord: 3-1.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Gooier loopt nog teveel met de bal. Erger hij dribbelt naar binnen toe. Hij deed het vorige week? tot 2 keer toe waardoor de tegenstander gevaarlijk werd. Maduro keek naar Schip en die hadden het ook gezien: wisselen.
Dat MOET eruit

5 februari 2024 om 22:06

Naar binnen dribbelen is juist goed als je dribbelt. Geef je jezelf meer opties. Maar hij moet inderdaad minder lopen met de bal.

5 februari 2024 om 22:07

wat een rare opmerking ? Naar binnen dribbelen is soms goed en soms heb je niet meer opties nodig en soms moet je ook ruimte schapen voor anderen.

5 februari 2024 om 22:13

Wat een rare vraag..

6 februari 2024 om 01:34

Het ligt eraan hoe je het doet. Mazraoui deed het bijvoorbeeld uitstekend richting de binnenkant.

6 februari 2024 om 09:18

Naar binnen dribbelen levert vaker wat op. Je loopt alleen veel meer risico in verdedigend opzicht. Zeker in deze fase van zijn carrière, kan hij die risico’s zich niet veroorloven.

6 februari 2024 om 12:56

nee, hij dribbelt en raakt de bal kwijt. Een back moet naar buiten dribbelen en niet de weg gaan belemmeren voor een middenvelder om zich aan te dienen. Ruimte maken

6 februari 2024 om 12:57

En zo is het maar net. Maar je moet wel gebald hebben om dit in te zien

Redelijke speler. Ik zie wel potentie in hem om een leuke vaste basis speler bij ajax te worden en wellicht misschien een klein stapje hoger. Hij heeft goede begeleiding en een ervaren speler nodig. Je hebt blind weg gedaan, dus waar ga je die vinden

5 februari 2024 om 22:44

Hij heeft Henderson nog dichterbij op het veld staan

6 februari 2024 om 00:00

En Berghuis voor zijn neus

Toch vreemd dat Gooijer pas nu als talent wordt herkend. Speelde tijdens de oefenwedstrijden vooraf het nieuwe seizoen al puike wedstrijden bij Ajax 1. En verdween opeens naar Jong Ajax. Heeft me altijd verbaasd.

5 februari 2024 om 23:40

Vorige week of die week ervoor zei je nog dat hij te licht was? Waarschijnlijk omdat hij 2x gevaarlijk balverlies had tegen Go Ahead.

Bij onder 18 al goed, bij Jong Ajax nog beter en stabieler geworden. Vind het meer een centrale verdediger, maar deze jongen is een blijvertje. Eindelijk weer iemand die de binnenkant kan opzoeken met een dribbel.

6 februari 2024 om 11:36

Hoe zit het met zijn snelheid? ik weet me nog te herinneren die wedstrijd met Akpom dat niet breed wou leggen dat Gooijer toch behoorlijk traag leek, vooral op de eerste meters.

6 februari 2024 om 18:02

Hij is ongeveer even snel als Timber en Rensch, denk ik. Absoluut niet traag, maar hij blinkt sowieso niet echt uit in de laatste 30 meter. Eerder de fase ervoor. Hij heeft wel gewoon Lozano uit de wedstrijd gespeeld he?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren