Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Rutger Castricum oordeelt hard en omschrijft ‘provocerende’ Promes in 1 woord

Laatste update:

De tafelgasten van Vandaag Inside kijken met de nodige verbazing naar Quincy Promes. De aanvaller van Spartak Moskou moet in Nederland nog in totaal 7,5 jaar gevangenisstraf uitzitten, maar was desondanks onlangs feestend te zien in Dubai.

Onlangs werd bekend dat de buitenspeler van Spartak Moskou veroordeeld werd tot zes jaar gevangenisstraf voor zijn betrokkenheid bij de invoer van ruim 1.350 kilo cocaïne via de haven van Antwerpen. Promes kreeg in juni 2023 bovendien al 1,5 jaar celstraf voor het neersteken van een neef tijdens een familiefeest in Abcoude.

Donderdag postte zijn vriendin Tabata Robertson, beter bekend als rapper DreamDoll, een video waarin zij beiden in een nachtclub in Dubai aan het feesten zijn.

Bij Vandaag Inside komen de laatste ontwikkelingen rondom Promes ook ter tafel. Presentator Wilfred Genee is van mening dat de voetballer ‘iedereen de gek aansteekt’ door onlangs zijn veroordelingen gewoon te feesten in Dubai.

“Het is gewoon provoceren. Hij laat ons merken dat hij schijt aan heel de wereld heeft”, reageerde René van der Gijp.

Rutger Castricum, die donderdagavond de vanwege griepverschijnselen afwezige Johan Derksen verving, had geen goed woord over voor Promes en oordeelde hard: “Het is een patiënt. Hij heeft toch ook een rap geschreven waarin hij zegt waarom hij uit handen van de politie is gebleven en hoe het gegaan is”, merkte Castricum op.

De tafelgast doelt op het door woensdag door Promes uitgebrachte nummer ‘100 Stones’. Uit de teksten van de voetballer wordt duidelijk dat het nummer na zijn veroordeling in Nederland is opgenomen.

“Hij speelt er een beetje mee”, aldus Castricum. “Ik vind het een heel naar figuur. Het enige wat die gozer wil is een beetje zuipen en wijven om zich heen hebben.”

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Voetbalzone (Feyenoord/Ajax/PSV/Transfer) nieuws? Volg dan nu ons WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat Castricum in zijn laatste zin zegt, willen we dat niet allemaal?

8 maart 2024 om 12:33

Als je jong bent wel ja, maar deze patient is de 30 gepasseerd en al geruime tijd vader. Dan is er iets mis als dat het enige is dat je ambieert.

8 maart 2024 om 12:34

Dat is nog het ergste he. Prima dat je een totaal kansloze onverlaat bent, maar doe de wereld dan een plezier en plant je niet voort. Dit stuk verdriet zal je pa maar zijn.

8 maart 2024 om 12:45

Ik ben ook vader van 2 kinderen en gelukkig getrouwd voor zo ver dat laatste mogelijk is ;-)

Maar 2x per jaar weekendje zuipen met vrienden tijdens een stedentripje waar ik mijn ogen de kost geef zeg ik geen nee tegen hoor.

8 maart 2024 om 13:10

@amsterdam: Ik ben ook de 30 gepasseerd, papa van 2 toppertjes en drink nog graag een pilsje, maar "alleen" maar wijven en drank om mij heen? Dat wil je toch niet? Af en toe met vrienden (o.a. weekendjes weg inderdaad) en na het sporten in de kantine en verder wil ik gewoon plezier hebben. Leuke dingen doen met mijn vrouw en kinderen. Zoals het hele leven sowieso al is: Leuk! Een leven met continu drank en vrouwen is leeg, vre-se-lijk leeg.

8 maart 2024 om 13:13

Oh ik zuip me ook nog regelmatige (oke niet regelmatig) klem. Dat is ook niet de reden dat ik de voorplanting van Quincy Promes betreur.

8 maart 2024 om 15:11

Voel toch wel een vz theme song opkomen. Zuipen, neuken, lang leven het leven. Avondjes zijn pas compleet als we onze neven neersteken.

8 maart 2024 om 15:18

Feat. Depay en Ziyech

8 maart 2024 om 15:33

Samcro, laat je zoon eens kijken naar mijn comment. Zegt die je weer dat het sarcasme is!

8 maart 2024 om 12:43

Nee hoor, genoeg mensen met een ander moreel kompas, op geloof of atheïsme/agnosme gebaseerd. Waarbij men van de alcohol afblijft en genoeg heeft aan een vrouw die hij trouw blijft.

8 maart 2024 om 13:11

Zeker, alleen bepaalt je morele kompas je handelen, niet per se je onderliggende verlangens of oerinstincten.

8 maart 2024 om 13:16

Hahaha op 'atheisme gebaseerd'. Doe je net alsof atheisme een religie met haar eigen waarden is.

8 maart 2024 om 14:15

En stiekem wil 90% van die mannen dat ook hoor

8 maart 2024 om 13:06

Als dat alles is wat je wilt dan ben je snel tevreden en je kan het makkelijk krijgen.

8 maart 2024 om 13:17

Ach ja, je hebt er meer aan dan 12 dure auto's en 28 dure horloges

8 maart 2024 om 14:10

Ja ja Nederland79, dat zeg je alleen maar omdat jouw vader dat niet heeft!

8 maart 2024 om 13:16

Logische laatste zin.
Hij weet ook wel dat het straks 8 jaar wasknijpers maken word met alleen maar kerels om zich heen.

8 maart 2024 om 13:28

Nee jerry, maar daar kom je in de loop der jaren wss nog wel achter

8 maart 2024 om 13:56

Tuurlijk je zou mij niet horen hahaha !
Wel leuk dat er zo veel 30 plussers op de site zijn.

8 maart 2024 om 14:23

Wij zaten hier al te bakkeleien toen jij nog in de luiers zat man

8 maart 2024 om 14:32

Ik heb ook zeker net zo gedacht als Koningjerry tot niet zo gek lang geleden, dus ik snap hem ook zeker. Maar na enkele jaren flink op stap gaan, gaat die lol er op een gegeven moment wel af. Nog steeds heb ik veel plezier in de kroeg, maar niet zo regelmatig als ik ging. Je gaat hele andere dingen waarderen

Ach ja, die jongen leeft gewoon in een andere realiteit. Die over-romantiseert dat hele gangsterleventje en kent het vooralsnog vanaf een afstandje door films en computerspelletjes. Dat verandert wel, want die jongen lijkt er geen trek in te hebben z'n maniertjes te veranderen. Het wordt eigenlijk alleen maar erger. Die komt er wel achter dat de realiteit heel anders is. De mensen in dat wereldje kunnen je al door je hersenpan schieten als ze alleen al maar denken dat je niet helemaal te vertrouwen bent.

Die jongen is nooit ouder geworden dan 16, emotioneel en karakteristiek gezien. Gewoon een zeer onvolwassen 'knaap' van 32 jaar en tevens niets meer dan een ordinaire crimineel, het uitschot van de samenleving. Dat is best knap als je miljoenen bij elkaar voetbalt. Dan ben je ook gewoon in-en-in een verrot persoon. Dan strooit 'ie ook nog met termen als 'jaloezie'. Nou, ik denk dat ieder weldenkend mens voor geen goud met die gek zou willen ruilen. Je krijgt echt medelijden met die kinderen van hem. Ik hoop dat ze inmiddels een beter vaderfiguur hebben.

8 maart 2024 om 13:12

@ sirius helemaal met je eens. Gelukkig is promes een voorbeeld figuur hoe je het moet waarmaken. Carma komt vanzelf een keer bij deze knaap langs en dan zullen er een hoop smullen. Vind het zielig voor zijn kinderen dat ze zon vader hebben. Hoop dat de moeder en kinders wel een normaal en gelukkig leven kunnen leiden zonder deze rare snuiter.

8 maart 2024 om 14:15

Hij zal eindigen zoals alle criminelen die niet op de achtergrond blijven. Bajes of 6 planken.

8 maart 2024 om 15:31

Ik hoor je dit vaker zeggen over Promes en dat er geen "gang" life bestaat in NL maar dat heb je echt mis. NL is in de top va Europa als het gaat om moorden, explosies en zeker drugs import. Je kan makkelijk in die "trap" vallen vooral als er geld verdiend moet worden en de pakkans in NL als je niet bekend bent is best laag ga maar naar Dubai half Rotterdam zit daar.

8 maart 2024 om 16:12

Ik stel nooit dat het niet bestaat, maar dat je in Nederland geen enkele reden hebt om je in zo'n circuit te begeven. Armoede is hier in Nederland zeer relatief vergeleken met andere landen in de wereld. Zolang je geen rare dingen doet, betekent 'arm' hier veelal dat je in een flatje woont en je centen opgaan aan levensonderhoud. We hebben een sociaal systeem die meer dan uitstekend werkt voor de minder gelukkigen met genoeg mogelijkheden om iets van je leven te maken. Daarbij gaat jouw tweede argument in deze niet op. Promes verdient al ver boven modaal sinds z'n 18de of 19de. In Nederland zijn dat soort dingen hoe dan ook keuzes, geen overlevingsmode.

8 maart 2024 om 16:18

/zolang je geen rare dingen doet, betekent 'arm' hier veelal dat je in een flatje woont en je centen opgaan aan levensonderhoud. We hebben een sociaal systeem die meer dan uitstekend werkt voor de minder gelukkigen met genoeg mogelijkheden om iets van je leven te maken.
/
Ben jij werkzaam in het sociale domein of hier bekend mee o.i.d.? Want zo uitstekend werkt het sociaal systeem in Nederland naar mijn mening niet.

Edit: Daarbij probeer ik de strapatsen van Quincy Promes overigens niet goed te praten. Ik merk wel dat een heleboel mensen niet snappen waarom hij of anderen zichzelf inlaten met dit soort zaken (hoewel Promes in dezen een hele vreemde eend in de bijt is). En de oorzaak daarvan is wel voor een deel te herleiden naar ons systeem hier in Nederland.

9 maart 2024 om 08:21

Wow Sirius, ik denk dat jouw beeld van 'arm' zijn niet helemaal strookt met de werkelijkheid. Arm zijn, zowel qua kansen als in financieel opzicht is echt geen kwestie van op een flatje zitten en net niet genoeg geld hebben om nog leuke dingen te doen. Er is een hele onderlaag die daadwerkelijk een dagelijkse struggle ervaart om de eindjes aan elkaar te knopen en die elke maand structureel geld tekort komen. Die daadwerkelijk kansarm zijn en niet aan een baan kunnen komen en/of een baan kunnen behouden. Die armoede, want dat is het, kan ongeveer 10.000 verschillende oorzaken hebben, maar feit is dat er armoede heerst. Het hoeft verder ook geen betoog dat in deze laag veel kansarme jongeren zitten die een makkelijke prooi zijn voor het criminele circuit. En dan zit je tegenwoordig in Nederland gewoon bij een bende die het opneemt tegen andere bendes. Ik voorspel alvast dat dit allemaal nog gradaties erger gaat worden, wat dat betreft is de VS ons voorland.

Alles geel Pikachu, Promes heeft wel paar goede liedjes. Voor een voetballer best netjes. Eerlijk is eerlijk ik zit er niet mee dat hij zich verstopt in Rusland. Voor hem nog paar jaar lekker voetballen en wat gaat die daarna doen is de vraag.

8 maart 2024 om 13:03

Als ie in Nederland in de bak zou zitten, zou hij ons meer geld kosten. Als ie zich heel zijn leven wil verstoppen moet ie dat vooral doen. Het is makkelijk om iemand te veroordelen, de wet is ook maar door andere mensen bedacht en is ook niet zaligmakend.

8 maart 2024 om 13:23

Criminelen hun straf laten ontlopen omdat het goedkoper is, is toch van de zotte? Persoonlijk zou ik ook wel een paar euro over hebben om hem zijn straf uit te laten zitten.

8 maart 2024 om 13:53

De wet zorgt voor structuur en orde. Dan kun je het wellicht niet eens zijn met bepaalde wetten, maar ze dienen toch echt ergens voor. Stel je voor dat je dit soort figuren hun gang zou laten gaan en drugs beschikbaar zou maken voor iedereen als overheid. Mensen strooien vaak maar wat makkelijk met vergelijkingen zoals die van alcohol, meer dan eens om hun eigen gebruik goed te praten met een misplaatste nuance. Echter; stel je eens voor: Je gebruikt hard drugs in de mate waarin een gemiddeld mens alcohol nuttigt... Nou, dan leef je niet lang en als je dan leeft, zal dat geen geweldig leven zijn. Of als je iemand zomaar neer zou kunnen steken omdat ze je iets geflikt hebben. Dan strip je het mensenleven tot een minimale waarde.

Een gevangene kost een kleine 92.000 euro per jaar. In het geval van Promes betaal jij dus zo'n halve cent per jaar dat hij gevangen zou zitten in Nederland. Dat lijkt het mij toch wel waard om iemand z'n straf uit te doen zitten.

Nog een sommetje: In Nederland hebben we zo'n 30.000 gedetineerden, waarvan 1.500 Tbs'ers. Die zijn met 508 euro per dag duurder. Alle gedetineerden kosten dus ruwweg 160 euro per jaar per burger. Dat wordt van onze belasting betaald.

8 maart 2024 om 15:10

Heb het al keer gezegd onder ander topic, maar ik zie hem het liefst in Rusland blijven. NL-paspoort afnemen, inreis verbod op Nederlands terrein, alle bezittingen NL en EU afnemen. Zou er zelfs met Rusland afspraak mee maken dat zolang hij buiten de EU is geen uitlevering op te eisen wanneer hij per direct Russisch nationaliteit kan krijgen en daarmee zijn NL kan vervallen & dan met EU algeheel inreisverbod instellen. Gevangenis is niet alleen om samenleving te beschermen maar ook om de dader een tweede kans te geven en het licht te gaan zien. Aardig % echter waarbij dat nooit gaat gebeuren; promes is daar 1 van. NL samenleving heeft er helemaal niks aan deze gozer weer binnen de landsgrenzen te hebben.

8 maart 2024 om 15:12

Ach ja, dat is een verschil van inzicht. Ik vind het persoonlijk inderdaad hypocriet om te zegen dat drugsdealers achter slot en grendel horen en je zelf ook wel eens lijntje neemt. Als je dat niet wil, hou het dan bij alcohol. Dat is namelijk geen grijs gebied, je breekt namelijk willens en wetens de wet.

Buiten de wet bestaat er ook nog zoiets als moraliteit. Bovendien blijkt dat zelfs wanneer mensen elkaar zouden mogen neersteken dit niet altijd gebeurt. Je had namelijk duizenden jaren geleden ook al samenlevingen zonder enige vorm van rechtssysteem. Ik vind overigens wel dat Promes in de bak zou moeten zitten, maar het boeit me ook niet dat dat niet geval is. Een psychopaat als Taghi is veel gevaarlijker voor de samenleving.

8 maart 2024 om 18:21

@JordyB wat een haat weer, zou je dat een frenkie de jong ook wensen als hij in de schoenen stond van promes?

Hoe spreek je dat rap eigenlijk uit? Honderd Stones?

8 maart 2024 om 15:33

Hunnid

Vroeg of laat wordt deze slimme jongen gepakt. Tot die tijd mag hij doen alsof het hem allemaal niet interesseert. Hij weet wel beter. Ik denk dat niemand hier met Quincy wil ruilen.

Haha, je zou maar zo geobsedeerd zijn met Quincy Promes als de mensen op deze site.

8 maart 2024 om 15:06

Je zou maar geobsedeerd reageren op mensen die reageren op een artikel over quincy promes.

Oproepen voor Oranje en kijken of hij dom genoeg is om op te komen dagen.

Beetje en zuipen en wijven om je heen…… maar dat wil iedere man toch?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren