Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Rooney onthult: ‘Hij wilde dat ik voor de Schotse ploeg ging spelen’

Laatste update:

Wayne Rooney speelde zaterdag zijn honderdste interland voor Engeland. Daar kan over twee dagen een cap bijkomen, want dan nemen The Three Lions het in een vriendschappelijke wedstrijd op tegen Schotlnad. Rooney verklapt in een interview met de Daily Mirror dat er in het verleden is geprobeerd om hem te overtuigen om niet voor Engeland, maar voor de Schotse nationale ploeg te kiezen.

/

“Berti Vogts vertelde dat hij mij voor Schotland wilde zien spelen, maar ik moest hem mededelen dat ik geen Schotse familie had. Ik weet niet wat er toen precies allemaal gebeurd is, maar weet wel dat hij heeft uitgezocht of ik echt geen Schotse wortels heb”, aldus Rooney. De 67-jarige Vogts was tussen 2002 en 2004 de bondscoach van Schotland en hij bevestigde vorig jaar oktober al dat hij van Rooney een Schot wilde maken.

“De Schotse voetbalbond had zijn grootmoeder, een Schotse, gevonden en ik pakte de telefoon. Ik vloog van Glasgow naar Liverpool”, sprak Vogts. Met veel gevoel voor theater beeldde de Duitser vervolgens de reactie van Rooney uit. "Rooney riep: Ik ben Engels, ik ben Engels!. Ik zei: oké, sorry!” In februari 2003 debuteerde Rooney op zeventienjarige leeftijd voor het Engelse team.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik zou ook altijd voor me vaderland spele

16 november 2014 om 13:15

Dat doet ook iedereen.

16 november 2014 om 13:26

Behalve ozil, hakan yakin, podolski enz enz

16 november 2014 om 13:28

BMI? Douglas'? De guzman?

16 november 2014 om 13:37

Bruno Martins Indi en de Guzman zijn hier volgens mij opgegroeid dan kan het zijn dat ze daardoor meer binding hebben dan met hun land waar ze slechts vandaan komen. Douglas is een heel ander verhaal, een beetje een wanhoopsdaad om international te worden. Volgens mij spreekt hij niet eens de taal goed.

16 november 2014 om 13:47

En de grootste flapdrol natuurlijk: costa

16 november 2014 om 14:05

Denk dat Douglas meer binding heeft met Nederland dan de Guzman, Douglas heeft een Nederlandse vrouw en kind, de Guzman heeft hier alleen een aantal jaren gewoond. Ik dacht 8 of 9 dus 3 of 4 jaar langer als Douglas
Douglas heeft altijd aangegeven dat hij ook na zijn voetbal carrière in Nederland gaat wonen, de Guzman zie je hier denk ik niet meer terug.

16 november 2014 om 14:48

Jerome boateng, afellay, benzema?

16 november 2014 om 15:08

Er worden hier allemaal namen genoemd van mensen die gewoon voor hun vaderland spelen.. Ozil is gewoon geboren in gelsenkirchen hoor..

16 november 2014 om 15:20

Belarabbi, fellaini, Chadli, Rami, Kaboul , El haddadi, Bahoui , Afellay, Maher, El younoussi, el abdellaoui en nog een paar

16 november 2014 om 15:21

En Konko van Lazio kon ook nog voor Marokko kiezen.

16 november 2014 om 15:52

De guzman heeft 11 jaar in Nederland gewoond.

16 november 2014 om 16:09

@serbiafootball

Fellaini en chadli spelen voor hun vaderland.

17 november 2014 om 00:14

Hahahhaha geloof je dat nu zelf

17 november 2014 om 13:27

@lewangolski

defenitie van vanderland is geboorteland. zij zijn beide in België geboren wat dus indiceert dat zij voor hun vaderland spelen.

of je het nu leuk of niet vindt deal with it.

16 november 2014 om 13:20

Alleen willen zij dat niet.. :-p

16 november 2014 om 13:32

Als je sportief niet veel kan behalen begrijp ik het nog wel. In dit geval heeft engeland meer aanzien en zou het raar zijn als hij voor schotland zou kiezen.

Dit gebeurt helaas vaker. Nederland wou bakkali,engeland wou januzaj en spanje wou messi.

16 november 2014 om 13:39

KNVB heeft nooit met Bakkali gepraat dus dat is onzin. Er waren alleen een paar gewoon Nederlandse burgers die riepen dat hij eventueel voor Nederland kon kiezen.

16 november 2014 om 13:58

Hmm jammer rooney zou van schotland een sterk land maken, hij zou veel scoren met zn mooie schot.

16 november 2014 om 14:03

@nec

"eerder op de maandag werd bekend dat Zakaria Bakkali zijn knoop had doorgehakt en er definitief voor kiest om uit te komen voor het nationale elftal van België. De jonge vleugelaanvaller van PSV twijfelde geruime tijd tussen België en zijn vaderland Marokko, maar kiest dus uiteindelijk voor de Rode Duivels. De 17-jarige flankenflitser claimt nu dat Nederland hem ook wou overhalen om voor Oranje te kiezen.

Bakkali bereidt zich momenteel met België voor op de WK-kwalificiatieduels met Kroatië en Wales en maakte zijn besluit kenbaar op een persconferentie. Hier maakte hij ook bekend dat de Knvb hem graag in een oranje shirt had gezien: "mensen van de Nederlandse bond hebben me benaderd, maar dat was nooit een optie”, aldus Bakkali volgens Telesport.

De 17-jarige Psv'er voetbalt al vijf jaar in dienst van de Eindhovenaren, werd geboren in Luik en heeft Marokkaanse ouders. Het lange verblijf van Bakkali in Nederland, zou tot een Nederlands paspoort kunnen leiden. Vandaar dat de Knvb een poging ondernam."

bron: http:// www.fcupdate.nl/ voetbalnieuws/243459/

16 november 2014 om 14:45

"de 17-jarige flankenflitser claimt..."
We weten toch allemaal dat je dat jochie niet moet geloven?

16 november 2014 om 15:43

Dus je moet hem niet geloven omdat hij zijn contract wil verlengen? Iedereen doet alsof hij een moordenaar ofzo is...

16 november 2014 om 15:43

@lentgwr

PSV heeft dat in die tijd bevestigd dat er gepolst is geweest voor een eventuele naturalisatie.

16 november 2014 om 15:47

@belgunner

Die "supporters" moet je niet serieus nemen. Omdat hij niet wil bijtekenen zou hij bv. opeens geen groot talent meer zijn. Het feit dat PSV zelf alles in de media gooit en bakkali zelden praat in de media zegt al genoeg over de druk die ze op dat ventje uitoefenen.

Ik zou in zijn plaats ook niet bijtekenen. Lekker gratis vertrekken als je zo wordt behandeld. hij kan de ploegen uitkiezen. Ze staan allemaal in de rij.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren