Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Rondo geniet van Ajax: ‘Maar zou je hem halen? Hij is slechts 1 meter 80’

Laatste update:

Ruud Gullit geniet van de doorbraak van Jurriën Timber bij Ajax. De negentienjarige verdediger had een basisplaats in de laatste vier officiële wedstrijden van zijn ploeg: driemaal als centrale verdediger en zondagavond tegen Sparta Rotterdam als rechtsback. In de uitzending van Rondo wordt het optreden van Timber in de Europa League tegen Lille OSC (1-2 zege) beoordeeld en wordt wat uitgebreider gesproken over de benodigde kwaliteiten voor een verdediger van Ajax.

"Timber ken ik omdat mijn zoontje altijd tegen hem speelde", vertelt Gullit bij het praatprogramma. Zijn zoon Maxim doorliep de jeugdopleiding van AZ en speelt nu voor de beloftenploeg van die club. "Timber was toen rechtsback. Hij is zó goed aan de bal, het gaat zó makkelijk. Maar: zou je hem als centrale verdediger kopen, de rol waarin hij nu speelt, als je een buitenlandse club bent? Hij is natuurlijk vrij klein, 1 meter 80. Maar aan de bal is hij geweldig." Gullit genoot ook van 'de twee latino's': Lisandro Martínez en Edson Álvarez. "Die vind ik echt geweldig. Die gingen erop. Dat gif heb je gewoon nodig." Nicolás Tagliafico krijgt eveneens complimenten: "Een gifkikker. En Daley Blind was geweldig. Hij is als middenvelder veel beter." Blind speelde dit seizoen weinig op het middenveld, maar verving de geschorste Ryan Gravenberch in Frankrijk.

Gullit denkt dat er in Amsterdam andere eisen worden gesteld aan verdedigers dan bij de meeste andere clubs en dat het vertrek van Mitchel Bakker (naar Paris Saint-Germain) en Sven Botman (naar Lille OSC) daar mede aan te wijten is. Timber lijkt Perr Schuurs gepasseerd in de pikorde, al stonden de twee verdedigers tegen Sparta samen op het veld. “Ze zoeken bij Ajax een ander type verdediger. Ze willen iemand die heel creatief kan zijn aan de bal. Een échte verdediger denkt daardoor op een gegeven moment: maak ik hier wel kans? Dat is een keuze van Ajax en ik vind het een terechte keuze, want ze spelen echt goed."

Tafelgenoot Marco van Basten kan zich daarin vinden. "Je moet bij Ajax met ruimte in je rug kunnen verdedigen, je moet aan de bal initiatief tonen en technisch vaardig zijn, en je moet goed kunnen verdedigen van man tot man. Er wordt veel meer van je gevraagd dan bij andere clubs", stelt de oud-aanvaller, die niet te hard van stapel wil lopen als het aankomt op de ontwikkeling van Timber. "Laat hem nou eerst vier jaar in Nederland spelen. Als iemand goed heeft gespeeld, hebben we het al over Duitsland, Spanje en Italië." Wel is Van Basten goed te spreken over het spel van Ajax. "Ik vind dat de hand van Erik ten Hag ook wel te zien is. Ik vind dat hij ervoor zorgt dat er echt heel goed gevoetbald wordt. Hij heeft een ander elftal dan vorig jaar, maar heeft het toch zover gekregen dat je zulke wedstrijden op de mat kunt leggen."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

je zag het al aankomen bij jong ajax , rench en timber zijn gewoon 2 toppertjes waar ik vooral van rench zeer hoge verwachtingen heb . hij zal uitgroeien tot een top speler mischien zelfs centraal en heeft dan fantastiche acties na voren !

Ik vind dit zo'n gepapegaai. Dat gedoe over die lengte. Tuurlijk wel fijn als de club die m haalt een relatief lange CB ernaast heeft. Maar bijvoorbeeld Sergio Ramos: 1.84. Enough said lijkt me. Ook niet de langste, wel de beste

21 februari 2021 om 21:33

ik vind sergio ramos nou niet echt de beste , oke heeft een goede palmeiras club en land , en zonder hem doet real t altijd slecht, maar mij blijft toch dat hoogmoed moment tegen ajax bij waarna hij carma kreeg, en de beste zoals jij t zegt heeft echt niet zoveel kaarten nodig, ik vind hem de laatste tijd matig uit positie lopend en zijn beste tijd gehad hoop dan ook dat real afstand neemt en door selecteerd , maar dit is maar mijn mening , klopt wel dat timbers lengte niks uit hoeft te maken idd .

21 februari 2021 om 22:02

De laatste tijd matig? Zijn laatste wedstrijd was bijna twee maanden geleden. Daarnaast was Ramos vorig seizoen de beste speler samen met Benzema. Zonder hem had Real nooit La Liga gewonnen. Misschien is hij niet meer zo snel als paar jaar terug, maar dat betekent niet dat hij zijn beste tijd heeft gehad.

21 februari 2021 om 22:41

ik heb hem bij de verlies partijen van madrid dit jaar echt een paar keer zorgelijk uit positie zien lopen , ik vind hem
niet de beste dat is mijn mening , ik vind de ligt beter, zonder kaarten .

21 februari 2021 om 22:44

is mijn mening en ik heb er mijn redenen voor, kijk anders even een filmpje van maldini , die pakte bijna nooit een kaart , dat noem je nou de beste , ik vond ramos is zijn prime ook top 5 van de wereld daar niet van , nouja erg kinderachtige reactie van jou

21 februari 2021 om 22:47

Mpappe stelt indirect dat Ramos zijn club wel vaak laat barsten. Ergens heeft hij ook gelijk. Hoe goed Ramos ook is, over 10 jaar herinner je hem echt als de beste verdediger van zijn generatie. Er zal altijd iemand zijn die stelt dat hij door zijn kaarten ook vaak genoeg zijn team heeft laten vallen.

21 februari 2021 om 22:50

Dat je Ramos niet meer de beste vind, kan ik ergens nog wel begrijpen. Maar De Ligt beter dan Ramos?

21 februari 2021 om 22:57

ik begrijp u verontwaarding op zich wel ramos heeft natuurlijk een veel grotere staat van dienst , maar eerlijk gezegd ja ik zou liever de ligt in mijn team willen hebben als sergio ramos , zeker op de leeftijden die ze nu hebben beide heren , ik vind ramos echt wel een goede verdediger hoor maar het is gwn niet meer zo als op zijn top het echte opvreten van de spits is er niet meer bij en dan de dekingsfoute mee gerekend , ik baseer dit op de laatste wedstrijden van ramos voor zijn blesure .

21 februari 2021 om 23:00

Ik accepteer en respecteer je mening. Maar ik vind dat je Ramos dan streng beoordeelt, maar vergeer dat Juve ook punten heeft laten liggen door De Ligt.

21 februari 2021 om 23:16

klopt heeft ze zeker punten gekost , soms wat ongelukkig , ik heb mis ook nog iets teveel de deligt van ajax in me hoofd in de cl campagne was hij zo goed en zo jong toch, maar ook als ik vandaag lukaku zie tegen de captain van milan, en dan bedenk hoe de ligt hem in bedwang hield is dat gewoon heel knap , ik moet je eerlijk zeggen dat ik ramos in de ronaldo periode van madrid altijd geadoreerd heb , na de uitschakeling tegen ajax en nog een paar negatieve acties van ramos is hij bij mij erg in krediet gezakt ook voetballend , het kan natuurlijk dat hij mij het tegendeel bewijst en nog een paar prijzen wint met bijvoorbeeld psg of waar die ook gaat , maar ik gaf alleen mijn mening , vind ze best veel de zelfde kwaliteiten hebben ramos en de ligt vandaar de vergelijking .

21 februari 2021 om 21:50

Carles Puyol, 1.78m. Maar die kon springen als Tarzan. Ondanks die lengte scoorde hij die cruciale kopgoal tegen Duitsland.

21 februari 2021 om 22:05

Idd wat een kast was dat.

21 februari 2021 om 22:17

Fabio Cannavaro, 1.76m

21 februari 2021 om 22:18

Dat zijn uiteraard wel voornamelijk uitzonderingen en het zijn stuk voor stuk legendarische verdedigers. Algemeen gezien is ‘klein’ zijn nu niet echt een pro voor een centrale verdediger.

21 februari 2021 om 22:35

@lierse1997, dat is sterk afhankelijk van tegen wat voor type spits je speelt. Tegen spitsen als Ibra, Lukaku, Kane etc. heb je denk ik inderdaad liever een wat langere verdediger staan. Maar er lopen ook een hoop wendbare snelle spitsen rond waarbij een kortere verdediger best in het voordeel kan zijn, doordat zij over het algemeen beter kunnen draaien en sneller zijn.

21 februari 2021 om 22:38

Ja inderdaad. Maar in de wereldtop zie je toch meestal spelers die best lang zijn en daarnaast ook nog eens snel. Lengte is niet noodzakelijk maar het is wel gewoon handig.

22 februari 2021 om 00:47

@Memphis. Maar draai het is voor de grap om. Wanneer een spits als Ibra/Lukaku/Kane tegen een kleinere wendbare verdediger speelt die constant bij duels voor zijn man probeert te komen? Voordat de spits uberhaupt zijn lichaam kan gebruiken? Ik denk dat die spitsen zelf, liever ook tegen grotere verdedigers spelen daar kunnen ze hun lichaam optimaal gebruiken. Dan wanneer ze constant over hun schouder moeten kijken wanneer de verdediger komt, dan haal je toch een (kleine) angel uit hun spel. Ramos, Puyol en Cannavaro doen en deden dit zo goed, daarom worden ze als relatief kleine verdedigers geroemd. Het is in mijn ogen enkel een kwestie van je sterke punten perfectioneren en je moet genoeg voetbal intelligentie hebben om situaties correct in te schatten. Lengte is niet relevant meer in het moderne voetbal in mijn optiek.

21 februari 2021 om 22:22

Een uitzondering is geen argument. Je hebt ook hele goede relatief klein forwards bij basketbal, toch is het handiger om lang te zijn.

21 februari 2021 om 22:45

Nja, je zegt het zelf al. Het is handiger, niet uitsluitend bepalend.

21 februari 2021 om 22:54

Maar even standaard als de opmerking “hij is toch wat klein” is het antwoord “maar Puyol en cannavaro”. Feit is dat dat eerder uitzonderingen zijn en dat het dus wel een relevante opmerking is het over iemands te lengte te hebben. Het moet uiteraard casus per casus bekeken worden maar als je de standaard antwoorden erop bekijkt dan lijkt het wel of elke speler een uitzondering is.

21 februari 2021 om 22:42

naast Ramos staat Varane die over de 1.90 meter is. niet dat Ramos geen geweldige kopper is maar Varane zal er in staan om de langere kopsterke spelers af te troeven in de luchtduels

22 februari 2021 om 00:35

Als je het mij had gevraagd zou ik ook gewoon zeggen dat Ramos langer is dan Varane. Ik heb het net opgezocht, 1.84 klopt. Kan het echt niet geloven.

22 februari 2021 om 00:34

4 cm is anders een groot verschil. Size matters.

Zijn zoveel extreem goede verdedigers zonder veel lengte, snap niet dat hier altijd nog zoveel over doorgezaagd wordt. Ook zie je vaak dat niet perse de langste personen de beste koppers zijn, komt gewoon veel techniek bij kijken. Gewoon goede voetballers neerzetten, de tijd van verdedigers die er alleen staan om mensen door midden te zagen lijkt me wel een beetje voorbij.

22 februari 2021 om 02:37

die zijn er zeker maar kijk naar de Europese topclubs. die hebben praktisch allemaal minimaal 1 verdediger van rond de 1.90 meter in het centrum staan. als daar dan een wat kleinere verdediger naast staat is het geen probleem maar met twee kleine verdedigers tegen een lange kopsterke speler heb je natuurlijk wel een groot probleem met twee kleine verdedigers in je centrum

Zulke voetballende verdedigers zijn heel leuk voor de NL’se competitie en de EL maar voor de echte top zie je dat verdedigen voorop staat en dan pas het leuk mee kunnen voetballen.

Dat gezeur over lengte ook altijd. Martinez en Nico zijn ook klein maar fantastische koppers. Je kan het of je kan het niet. Lengte maakt niks uit

21 februari 2021 om 22:33

Weet ik niet. We hoeven niet te overdrijven, maar het is voor mij ook niet juist om te zeggen dat de lengte totaal niet belangrijk is.

22 februari 2021 om 02:33

en wat als je bv tegen een type Van Dijk staat die ook geweldig kan koppen en twee koppen langer is? op dat moment maakt de lengte wel degelijk iets uit. het is natuurlijk niet voor niks dat praktisch elke Europese topclub minimaal 1 verdediger van rond de 1.90 meter heeft staan in het centrum

22 februari 2021 om 13:41

Kijk dan de eerste minuut van Ajax gisteren even terug waarin Martinez een kopduel aan moest gaan op een lange bal. Daarin kwam hij gewoon kracht en lengte tekort waardoor er een aardige kans ontstond voor Sparta.
Natuurlijk kun je met timing en sprong kracht een hoop compenseren, maar op het moment dat je tegen spelers staat die ook goed kunnen koppen en dik in de 190 zijn heb je toch een probleem.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren