Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ronaldo scoort en pakt eerste prijs in dienst van Juventus

Laatste update:

Cristiano Ronaldo heeft zijn eerste prijs te pakken bij Juventus. De aanvaller maakte woensdagavond In het Saudi-Arabische Jeddah zelf het winnende doelpunt tegen AC Milan in de strijd om de Supercoppa: 1-0. Vorig seizoen won Juventus zowel de landstitel als de Coppa Italia; Milan was de verliezend finalist in het bekertoernooi en zodoende troffen beide ploegen elkaar woensdag opnieuw.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd veel gesproken over Gonzalo Higuaín, die door Milan wordt gehuurd van Juventus en aan de vooravond van een transfer naar Chelsea zou staan. Verwacht werd dat hij aan de basis zou verschijnen in Jeddah, maar Milan communiceerde dat de Argentijn griep had. Verder moest Milan het stellen zonder Suso, Lucas Biglia, Giacomo Bonaventura en Mattia Caldara, terwijl Mario Mandzukic, Andrea Barzagli en Medhi Benatia ontbraken bij Juventus.

Ronaldo had wel een basisplaats en zorgde drie minuten voor rust voor een van de hoogtepunten van de eerste helft. Met een acrobatische volley op aangeven van Alex Sandro trachtte hij de score te openen, maar zijn inzet vloog over de lat. Het was niet de grootste kans van het eerste bedrijf. Douglas Costa mikte in de derde minuut net naast en bereidde in de zeventiende minuut een goede kans voor Cancelo voor. Doelman Gianluigi Donnarumma was al geklopt, maar de Portugees schoot naast.

Na 33 minuten vierde Juventus een treffer, maar doelpuntmaker Blaise Matuidi werd in buitenspelpositie bediend door Costa en zodoende ging het feest niet door. De laatste kans van de eerste helft was voor Milan: vanaf circa 22 meter vuurde Hakan Calhanoglu een gevaarlijk schot af op doel. Wojciech Szczesny lette goed op en pareerde de poging. Meteen na rust was Milan dicht bij de 0-1: onbedoeld kwam de bal via Ronaldo terecht bij Cutrone, wiens venijnige schot de onderkant van de lat trof. Juist in een fase waarin Milan wat meer balbezit kreeg, brak de Oude Dame toch de ban.

Ronaldo ontsnapte aan de aandacht van zijn bewakers, werd gevonden door een uitstekende pass van Miralem Pjanic en knikte geheel vrijstaand de 1-0 binnen. Na het doelpunt leek Juventus de controle over het duel in handen te hebben. De ploeg van Massimiliano Allegri speelde de bal zorgeloos rond op de helft van de tegenstander en hoefde achterin weinig toe te staan. Via Paulo Dybala leek het 2-0 te worden, maar zijn treffer werd eveneens afgekeurd. Mede door een directe rode kaart voor Franck Kessié, na een roekeloze charge op Emre Can, kwam Milan niet meer terug in de wedstrijd. Wel vroeg Milan nog om een late penalty, na een tackle van Can op Andrea Conti, maar ondanks de aanwezigheid van de VAR keek de arbiter niet naar de beelden.

Is Juventus de terechte winnaar van de Supercoppa?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tegen Atletico kunnen we echt niet met deze tactiek en inzet aan komen zetten, anders worden we zakelijk van de mat gespeeld. Bedankt Ronaldo voor het doelpunt in deze zaadpot. Supercoppa in Turijn

16 januari 2019 om 20:31

Denk niet eens dat het aan de tactiek ligg, allegri haalt er in mijn ogen gewoon alles uit. Maar de kwaliteit is niet echt van absolute wereldtop. Middenveld is daar gewoon te slecht voor. Enige die meekunnen zijn pjanic en matuidi. Ook die alex sandro is gewoon zwak.

16 januari 2019 om 20:40

Heb de wedstrijd niet gezien maar Atletico is ook niet zo geweldig hoor. De laatste tijd sowieso niet zo heel sterk meer en er staat nou ook niet echt een wereldteam in vergelijking met andere Europese topploegen..

16 januari 2019 om 21:23

Atletico is miss niet geweldig maar Eem verdedigende hele sterke ploeg. Daarbuiten is zo’n ploeg altijd weer anders in een knock-out toernooi. Een ploeg als Atletico is in een toernooi competitie altijd bloedlink en wil e het liefst mijden.

16 januari 2019 om 21:33

Verdedigend is juventus ook van de sterkste. En ook juventus is anders in de knockout fase. Ik denk niet dat Atletico kans maakt op doorgaan.

16 januari 2019 om 21:56

Nee ik denk ook dat Juve doorgaat. Maar alsnog is Atletico een zeer lastige ploeg. Het zullen waarschijnlijk twee saaie potten worden waarin Juve minimaal wint. Als juve op voorsprong komt gaat het in ieder geval door denk ik want als juve iets kan is het een voorsprong verdedigen.

0 sfeer in Saudi Arabiã«, Ronaldo had wat minder egoã¯stisch mogen zijn, had Dybala 1-2 keer kunnen scoren, Can goed ingevallen. Milan alleen maar 10 minuten met passie gespeeld, voor de rest leek het nergens op.. Verder mooie pas van Pjanic en mooie run van Ronaldo bij de goal.

Zo zie je maar weer dat de VAR werkelijk waardeloos is, man man man milan moest gewoon een penalty krijgen en die rode kaart vond ik ook niet echt terecht, maar die kan ik nog begrijpen om te geven.
Daarnaast ben ik niet overtuigd van juventus. Alex sandro is werkelijk dramatisch, als die bedragen die worden genoemd voor hem kloppen zou ik hem gelijk verkopen.
Ronaldo egoistisch maar toch weer belangrijk

16 januari 2019 om 20:55

Leuke poging. Echter als je Milan daar een strafschop wilt geven (waar wel inderdaad licht contact was) dan kan je Juve een kwartier ervoor ook een strafschop geven. Zapata raakt namelijk de bal met de hand nadat Ronaldo die bal wou terugleggen op Douglas Costa (geloof toch dat hij het was). Scheidsrechter was over heel de wedstrijd matig, langs twee kanten. Rode kaart gewoon terecht nadat ik de beelden zag. In eerste instantie leek mij er niet veel aan de hand. Maar het was uiteindelijk een domme actie van Kessie.

En Cristiano moet inderdaad iets minder egoistisch spelen, had het misschien wel 0-2 gestaan voordat die fase er kwam voor Milan.

16 januari 2019 om 21:01

Scheids was zeker in het voordeel van juventus, arm van zapata was gewoon langs de lichaam, dus daar geeft 9 van de 10 scheidsrechters nooit een penal voor.
Daarnaast was er ook een andere moment van cutrone in de eerste helft waar hij gewoon 1 op 1 liep met de keeper maar werd teruggefloten voor buitenspel. Terwijl het helemaal geen buitenspel was.
Vind niet echt dat je objectief hebt gekeken naar deze wedstrijd als je vind dat de scheids in de voordeel was van juve

16 januari 2019 om 21:17

Ik vond de scheids langs twee kanten niet echt geweldig. En Zapata steek zijn arm lichtelijk uit hoor. Te licht voor een strafschop ja, maar ook die van Conti was te licht. En Crutone stond wel degelijk buitenspel, lichtelijk, cm werk, maar het was wel degelijk buitenspel. Haarfijn laten zien via de Italiaanse sportzenders. Niet 1x maar zeker tien keer.

16 januari 2019 om 21:31

In mijn ogen was die moment van cutrone geen buitenspel, maar heb alleen 1 herhaling bekeken, maar als het klopt wat je zegt dan neem ik het terug, alsnog is het wel raar dat zs dat moment niet lieten uitspelen en pas nadat hij heeft geschoten de VAR erbij halen, was namelijk een belangrijk moment

16 januari 2019 om 21:37

Daar ben ik het wel mee eens, dat bij een buitenspel gewoon doorgespeeld moet worden en daarna gekeken moet worden of het buitenspel is, behalve als het natuurlijk overduidelijk is. Ik heb de wedstrijd niet gezien, kon hem niet vinden, dus ik weet niet hoe het was met die aanval van cutrone.

16 januari 2019 om 23:31

die van Conti was licht ? serieus ??
kijk nog eens goed naar de beelden, en kijk waar het been van Emre Can beland en waar de bal beland ( ergens achter zn rug ). Hij had totaal geen bal, alleen maar het been van Conti. Maarja niks gezien door de scheidsrecter

Heb alleen de tweede helft gezien, maar het werd al snel duidelijk dat Juve op het middenveld het sterkste was en hierdoor veel meer aanvallender opties kon creëren. Milan moest het vooral hebben van snelle aanvallen bij fouten in de opbouw van Juve en counters, maar ze maakten toch veel verkeerde beslissingen voorin. Als je dan ook nog een rode kaart krijgt en geen penalty bij de overtreding van Can is de wedstrijd wel gespeeld

Echt een big gamer als het erom gaat staat hij er altijd...

16 januari 2019 om 21:03

Atletico Madrid is ook te pakken als je hun ziet spelen, tijd voor Juventus om zich eens volledig te gaan focussen op de CL. Aangezien die Seria A echt geen klote voorstelt ten opzichten van Engeland en Spanje, Toch wel jammer,

16 januari 2019 om 21:17

Ben je Barça vergeten? Die kennen ook 2 cl titels inleveren vanwege arbitrale dwalingen. Chelsea werd toendertijd het hardst genaaid. Arsenal ook en andere ook. Enkele jaren geleden thuis tegen psg hadden ze de scheids ook 200% mee.

Nieuwe club....nieuwe volgende prijs die hij hoogst persoonlijk aanbrengt.
The story continues...

verschikkelijk.

is toch weer elke keer hetzelfde liedje met Juventus en de scheidsrechters. Bij Kessie zn tackle word de var gebruikt ( mss wel terecht rood ), maar dan had Sandro in de eerste helft ook zeer zeker rood moeten krijgen, werd de var natuurlijk niet gebruikt. Bij die goal van Ronaldo een twijfelgeval word de var ook niet gebruikt.
de laatste 5 minuten die tackle van Emre Can op Conti was een 100% terechte strafschop en word de var ook niet gebruikt natuurlijk.
Cutrone werd onterecht afgefloten voor buitenspel in de eerste helft, terwijl het geen buitenspel was

afschuwelijke club dat Juventus, hoe kun je nu fan zijn van zoiets ?

16 januari 2019 om 20:55

InderdDaard was dat moment helemaal vergeten in de eerste helft, waarom liet de scheids niet gewoon doorspelen en daarna kijken of hst buitenspel was, want cutrone liep gewoon 1 op 1, ronduit belachelijk

16 januari 2019 om 20:57

Bij de goal van Ronaldo zag je de scheids duidelijk zijn hand bij zijn oortje houden en stilstaan om het commentaar van de VAR af te wachten. Die hadden het doelpunt goedgekeurd (oftewel geen buitenspel). Rood voor Kessie was terecht. Penalty moment ligt eraan hoe je het geval benaderd, maar ik wil je wel gelijk geven dat ze op z'n minst even de scheids zelf moesten laten oordelen met beelden erbij.

16 januari 2019 om 21:28

En van Milan dan? Met die maffiabaas jarenlang aan het roer, doek je acc op man, jij bent meer Juve hater dan Milan fan.

Heerlijke overwinning. Hopelijk de eerste van de 4 prijzen dit seizoen. Juventus zette Milan de eerste helft helemaal vast. Juve maakte nagenoeg geen fouten. Matuidi met een buitenspel goal. Na de rust startte Milan sterk met een goede kans. Daarna nam Juve het weer over. De pass van Pjanic was geniaal en op randje buitenspel (voetje Rodriquez) maakte Ronaldo schitterend de 0-1. Er waren bijna geen zwakke plekken. Sandro speelt nog niet geweldig. Costa Dybala en Chiellini waren geweldig. Ook Emre Can bevalt me steeds beter. Viel goed in. De rode kaart van Kessie was zeer terecht. Ik weet niet waarom Milan zo protesteerde na de wedstrijd. Lekker dat de wedstrijd live te volgen was op een open kanaal op het internet. Na twee verloren Super coppa finales voelt dit zeer goed.

16 januari 2019 om 20:37

grappig dat je die rode kaart van Kessie zeer terecht vind, en niet eens spreekt over die tackle van Matuidi waar nergens op sloeg en die van Sandro in de eerste helft die Castilejo er zowat afschop.

mrja zo staan die fans bekend

16 januari 2019 om 20:45

Als je de herhalingen goed bekijkt en de nabeschouwingen goed volgt zie je gewoon dat je heel erg met een Milan bril kijkt. De goal was geldig gelet op de voet van Rodriquez. Het duel Conti Emre Can was zeer moeilijk te beordelen. Je noemt Juve een vreselijke club, maar de scheids en de VAR moet je beschuldigen. Als ik met mijn auto iemand aanrij dan moet je mij beschuldigen en niet de fabrikant. De handsbal van Zapata noem je ook niet, etc. Milan was gewoon een maatje te klein en Juve speelde tactisch sterk en op 70%.

16 januari 2019 om 20:51

is wel altijd heel toevallig dat als een ploeg tegen Juventus speelt, ze bijna altijd de var mee hebben in die situaties. En dit is niet de eerste keer.
Die goal van Ronaldo was een twijfelgeval, heel nipt, maar die word zomaar goedgekeurd zonder even te checken bij de var. Cutrone die helemaal geen buitenspel stond word wel afgefloten..

En moeilijk te beoordelen ? meen je dat serieus ?? Hij gooit zich gewoon vol in het duel tegen Conti, geen enkele intentie om de bal te raken.
Zapata had zn armen naast zn lichaam, is nooit een strafschop. Kan hij moeilijk in zn zak stoppen toch ?.

Milan een maatje te klein haha. Milan speelt nog altijd zonder 5-6 basisspelers, en Juve was op zn sterkst, ze hadden maar 2 schoten in het kader ofzo. Veel deed Juventus echt niet jonge

16 januari 2019 om 20:57

en als jij de herhalingen eens goed terug bekijkt, adviseer ik je om eens extra goed op te letten op die tackle van Matuidi. Die van Sandro was al rood. wat was die van Matuidi dan wel niet ?

http://oi68.tinypic.com/n6onn.jpg

16 januari 2019 om 21:13

Ahzo je zegt nu dus dat je alle wedstrijden van Juve kijkt want we krijgen de VAR altijd mee zeg je. Reality check: we krijgen de VAR verre van altijd mee, maar als het eens gebeurt wordt het uitvergroot in de media omdat het alle kleintjes tegen de grote is. Jij gaat hierin mee terwijl je gewoon de kwaliteit van beide ploegen naast elkaar moet zetten en vaststellen dan een 1-0 nederlaag best een goede prestatie is.

16 januari 2019 om 21:16

daar gaat het niet om. Juventus was sowieso de favoriet. maar ik heb het over de feiten. Waarom gebruikte ze de Var niet bij die 2 overtredingen van Juventus en die goal van Ronaldo, maar wel bij Milan ?
in de serie A is dat ook al een aantal keren gebeurd.

En veel ploegen die bovenaan staan hebben de scheidsrechter vaker mee dan tegen, is gewoon een feit

een typ maar eens het woord Ladri in op google, en kijk wie je daar het meest tegenkomt

Cris houdt ervan om finale's te beslissen. Vandaag ook weer met zijn nieuwe club. Kopt ff Juventus dood normaal naar de Supercoppa, en zijn eerste prijs is al meteen binnen. Je zag gelijk hoe blij die was na het eindsignaal, en terecht ook. Had wel inderdaad minder ego moeten zijn, vooral op het eind had die Dybala 1 op 1 op de keeper kunnen zetten.

Maar goed. Aan de andere kant was AC Milan ook niet kansloos bezig. Sterker nog, Cutrone schoot nog op de lat toen het nog 0-0 stond en AC Milan had hier en daar paar goede fase's. Maar je ziet toch wel dat AC Milan dan wel weer wat kwaliteiten missen om van dit Juventus te winnen.

Vond de VAR wel opvallend. Rood voor Kessie was terecht, smerige overtreding. Maar die van Alex Sandro was net zo smerig, en daar wordt niet naar gekeken.al met al, Juventus de terechte winnaar.

Ik vind dat we momenteel toch wel creativiteit op het middenveld missen. De enige die dit nog een beetje heeft is pjanic maar die speelt te ver naar achter om hier vaak beslissend mee te zijn. Een creatief 10 is in mij ogen toch wel een noodzaak, beste (enigszins betaalbare) optie die ik zo even kan bedenken is James. Ook vind ik het jammer dat Alex Sandro bij verre na niet zijn vorm van het eerste jaar haalt. Als dit zo blijft mag hij wat mij betreft bij een goed bod van de hand gedaan worden. Dan voor een paar jaar Marcelo halen en langzaam opzoek naar een nieuwe linksback.

Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro! Wat een fenomeen, wat een speler, laat het overal zien en je merkt nog steeds niet dat deze man over 3 weken alweer 34 wordt.

En elke tegenstander is weer anders, tegen Atletico zal Juve er staan al was het vandaag niet goed maar er is gewonnen en daar gaat het om.

Juve Per Sempre!

Nog geen topmatch maar toch weer gewonnen. De big games komen eraan jongens. Niveautje mag omhoog en zal ook wel zoals elk jaar gebeuren.

Ik vind het leuk dat ze deze wedstrijd tot een goed einde hebben gebracht en dat ze hun eerste prijs hebben gewonnen. Echter was dat het enige positieve. Juventus speelt al wekelijks matig tot zwak en er mist duidelijk iets. Ofwel moet hij zijn systeem omgooien ofwel moet hij een creatieve aanvallende voetballer aantrekken, liefst deze winter nog wil je meespelen in de CL.

16 januari 2019 om 21:16

Het lijkt niet zo goed maar qua punten was het nooit beter. Best verwarrend. In de CL tegen atletico zal het echte Juve moeten opstaan. Ik verwacht daar ook een paar tempos sneller voetbal.

17 januari 2019 om 14:50

Ons team is dit jaar minder sterk dan vorig jaar, spelers kunnen elkaar opeens niet meer vinden, middenveld ook niet best. Maar vorig jaar was juve gewoon ijzersterk en dit jaar nog steeds ( misschien ietsjes minder) en zie nog geen club die in staat is om ze dit jaar uit de cl te gooien behalve real madrid .

Waar was deze wedstrijd eigenlijk te bekijken? want kon niks vinden op Ziggo of Fox, en normaal kijk ik Juventus toch altijd.

16 januari 2019 om 21:11

Live op het Youtube kanaal van Serie A

Juve moet Ozil of ziyech halen. Dat missen ze

16 januari 2019 om 21:29

Ozil ja Ziyech nee. Groot klasseverschil.

16 januari 2019 om 21:50

Niet mee eens. Ziyech is momenteel misschien wel beter dan Ozil. Ziyech en Ronaldo zou een geweldige combinatie zijn.

Helaas, geen Supercoppa voor Milan deze keer. Je voelt het gewoon weer aankomen; Cutrone schiet op de lat en Milan zit in een sterke fase, maar dan zie je toch weer de kwaliteit van Juventus, perfecte timing van CR7 en daarna nam Juve de controle weer over. Over al die rare beslissingen van de scheids kun je blijven discussieren, was een beetje aan beide kanten. Rood voor Kessie had ook rood voor Alex Sandro (of was het Douglas Costa?) kunnen zijn.

Ik ben nu al fan van Paqueta. Je ziet de kwaliteit bij hem, af en toe die slimmigheid zoals dat heerlijke hakje waarmee hij zich ontdoet van de tegenstander en Calhanoglu wegstuurt om te counteren. Daarnaast ook echt een balveroveraar; werkt ontzettend hard. Ik heb er wel vertrouwen in dat hij een succes gaat worden.

Hakan speelde overigens ook prima, vind 'm de laatste wedstrijden steeds dreigender worden. Bakayoko heeft zich nu wel meerdere malen bewezen, die moet Milan gewoon overnemen van Chelsea. Kessie mist de verfijnde techniek en komt soms wat houtig over, een counter uitspelen gaat bij hem wel vaker mis. Was een ontzettend grote kans vlak na de bal op de lat van Cutrone.

Kortom, genoeg aandachtspunten weer maar ook zeker perspectief voor de tweede seizoenshelft. Met wat spelers die terugkeren van een blessure moeten we toch wel kunnen concurreren om die vierde plek.

16 januari 2019 om 21:28

Hoe speelt Donnaruma eigenlijk? Heb het idee dat hij een beetje overrated is

16 januari 2019 om 22:03

Beetje wisselvallig. Heeft ons dit seizoen een aantal keren gered maar ook punten gekost, derby tegen Inter bijvoorbeeld. Daarnaast is hij voetballend niet goed op zijn zachts gezegd. Ik hou me hart elke keer vast als de bal wordt teruggespeeld en er druk wordt gezet. Maar we moeten niet vergeten dat hij slechts 19 is en bij een niet geweldig Milan zich al vaak genoeg heeft bewezen. Geweldige reflexen af en toe. Gewoon wat meer stabiliteit nodig en hij kan jaren mee op topniveau, zowel bij Milan (hopelijk sluiten we ons weer aan bij de top), als bij de Azzurri.

16 januari 2019 om 22:53

Het maakt me niet uit hoe klungelig hij vaak met de bal aan zijn voeten is. Ik heb een ongeëvenaard zwak voor die jongen puur door zijn leeftijd en nu al enorme klasse. Kan overigens ook wel hetzelfde over Cutrone zeggen.

Heb nog nooit iemand gezien die zo goed positie kiest in het strafschopgebied. En hij lijkt al zijn loopacties op gevoel te doen. Echt geweldig!

Aangezien deze wedstrijd buiten Italië was vraag ik mij af hoe de entourage daar eigenlijk was, iemand die hier duidelijk over kan geven?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren