Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ronaldo noemt favoriete trainer: ‘Hij is als een vader voor me geweest’

Laatste update:

Vorige week hintte Ronaldo naar een terugkeer op de velden. Hij is mede-eigenaar van de Fort Lauderdale Strikers, die in de North American Soccer League (het tweede niveau) actief zijn. Mocht de 38-jarige Braziliaan daadwerkelijk terugkeren, dan trekt hij voor het eerst sinds 2010 weer echt de schoenen aan in een profcompetitie. In gesprek met Sports Illustrated blikt Ronaldo, die sowieso actief werk verricht bij de Strikers, terug op een paar mooie herinneringen aan de sport.

/

Ronaldo kwam tussen 1994 en 2010 uit voor verschillende clubs, waaronder PSV, Barcelona, Internazionale, Real Madrid en AC Milan. Hij stopte vijf jaar geleden als speler van Corinthians en zal altijd herinnerd worden als een van de allerbeste spitsen ooit. Ronaldo zegt in een interview met het Amerikaanse sportblad dat hij gezien werd als een vrouwenverslinder, maar in werkelijkheid viel dat reuze mee.

“Mijn beste vriend was mijn teamgenoot Roberto Carlos. Ik heb vaker met hem op één kamer geslapen, tijdens trainingskampen, dan ik met vrouwen ben geweest in mijn leven, hoor. Ik heb in mijn hele leven bijna twintig jaar doorgebracht met Roberto Carlos. Bij de nationale ploeg, bij Real Madrid, bij Corinthians”, somt Ronaldo op. Ook spreekt hij over zijn favoriete trainers, medespelers en tegenstanders. De oud-prof maakte veel trainers mee, maar Mário Zagallo steekt er wat hem betreft bovenuit.

De nu 83-jarige Braziliaan was in verschillende perioden bondscoach en Ronaldo maakte hem mee van 1994 tot 1998. “Hij is als een vader voor me geweest, zo aardig, zo geduldig. Het is een geweldige man om van te leren en hij heeft me goed geholpen. Zo is hij eigenlijk met iedereen geweest”, verzekert O Fenômeno, die een andere Braziliaanse legende noemt als zijn grootste idool: Zico.

Hoop jij dat Ronaldo nog een comeback maakt bij Fort Lauderdale Strikers?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zo jammer vind ik het dat ik niet zo lang heb kunnen genieten van deze geweldenaar. Alles wat hij aanraakte veranderde vrijwel zeker in goud. Alleen betwijfel ik nu of die ook zo succesvol zou zijn in deze generatie met Messi en Ronaldo voor zich?

21 januari 2015 om 16:48

Leuke misleidende titel haha.. Ik wist dat et over el fenomeno ging

21 januari 2015 om 16:55

Hoezo misleidend? in mijn ogen is er maar 1 Ronaldo.. die andere noem ik altijd Cristiano Ronaldo

21 januari 2015 om 17:41

Er staat toch een Amerikaans vlaggetje voor het artikel. Dus dan kon je al weten dat het niet over CR zou gaan.

21 januari 2015 om 16:49

Absoluut. Beste voetballer ooit. Heeft enkel nooit lang op z'n topniveau kunnen blijven door z'n blessures. Zo zonde

21 januari 2015 om 16:53

Ik vind niet dat je dit kan zeggen omdat het taktisch nu veel verbeterd is, betere velden verhogen het tempo, Fysiek word alles goed in de gaten gehouden door club artsen en fysio's . De mens ontwikkeld zich, Kijk maar naar vroeger, de snelste man van de jaren 80-90 houd nu Usain Bolt toch ook niet bij?

21 januari 2015 om 16:58

Beste voetballer ooit kun je hem niet noemen. Iedereen heeft een persoonlijke voorkeur en de beste ooit zijn hang van zoveel zaken af. Ik vind bijvoorbeeld Zidane de beste speler ooit.

21 januari 2015 om 17:15

Zidane is mijn ogen ook de beste ooit. Ronaldo is een goede tweede, daarna ergens Messi, Maradonna, Cruijf (kan niet kiezen) en dan Ronaldinho en C.ronaldo. Maarja het is een voorkeur en voor ieders anders.

21 januari 2015 om 17:28

Nee dat vind ik niet, Zidane heeft ook op mij nog meer indruk gemaakt. Ronaldo en Maradona vullen de top 3 aan. Pele , Carincha, Beckenbauer zijn ook allemaal grootheden maar heb ik niet in het echt zien spelen, dus kan je daar ook niet echt een goed oordeel over geven vind ik . Cruijff heb ik alleen gezien toen ik jong was dus is dat ook al moeilijk.

21 januari 2015 om 17:36

Ik vind Taffarel de beste keeper die er ooit heeft bestaan!

Ik keek vroeger heel vaak braziliaanse wedstrijden! en zag hem dan keepen ik vond hem geweldig keepen!

21 januari 2015 om 19:07

fcd1: Deze discussie is veel leuker wanneer het niet enkel om Christiano of Messi gaat. Ik ken Carincha, Pele, Cruijf en Beckenbauer ook alleen maar van de tapes en tijdens de laatste dagen van Maradonna was ik 6, maar toch komen zij allemaal zeker in mijn top 15 voor. Zico en Platini ook niet te vergeten. Maldini en Lillian Thuram staan er bij mij ook op, komen maar zelden voor in lijstjes -want verdedigers-. Maar ben blij om te zien dat er nog anderen zijn die Zidane als beste ooit beschouwen!

@camiel,taffarel was een geweldige keeper! De Selecao van 1994 tot 2002 was buitencategorie. Drie finales, twee keer winst!

21 januari 2015 om 19:28

Ik heb dat dus met Cruijff ik was 7 toen hij nog bij Feyenoord ging spelen , zijn echte gloriejaren waren eigenlijk toen al voorbij. Ik denk dat wereldwijd Zidane toch wel als een van de / of de beste ooit word beschouwd , gezien de reactie nog op internet en youtube. Het sterke van Zidane vond ik de rust in zijn spel alles leek zo simpel te gaan , niemand kreeg hem eigenlijk ook van de bal. Iedere generatie heeft ook zijn toppers en van verdedigers als Maldini en Baresi kon ik ook enorm genieten.

21 januari 2015 om 19:33

@bommmel:

Cruijff is alleen populair in Nederland en wordt altijd de hemel in geprezen door de landgenoten. Maar geloof me, buiten NL vindt niemand hem in het legendarische rijtje passen! Maar goed, zo denken Duisters ook over Beckenbauer, Fransen over Zidane, Argentijnen over Maradona etc…

21 januari 2015 om 21:13

@probrazil

als er 1 Nl'er structureel genoemd wordt als 1 vd grootsten aller tijden is het Cruyff wel, en daarna sommen velen ook nog Van Basten en Gullit op. Cruyff is populair in vele landen. Maar goed.

21 januari 2015 om 16:50

Hij is een Type Aguëro mits die in topvorm is

21 januari 2015 om 17:02

@baasblack Jij kan beter niet gaan vergelijken, Aguëro lijkt werkelijk totaal niet! op Ronaldo de techniek die hij had daar komt Aguëro niet eens bij in de buurt. Aguëro doet heel veel op snelheid terwijl Ronaldo vanuit stilstand iemand helemaal scheel kon tikken.

21 januari 2015 om 16:50

Dan lijkt ie wel een beetje op koeman

21 januari 2015 om 16:52

Ik denk dat het van dezelfde kaliber zou zijn als Ibrahimovic. Zijn statistieken zijn niet zo fenomenaal als Messi of Cristiano maar je kan zeker weten van hem genieten.

Ik denk zelfs dat hij een groot concurrent zou worden voor die omdat hij meer constant is dan Ibrahimovic en ook nog erg sterk in grote wedstrijden. Daarnaast ook Internationaal.

21 januari 2015 om 17:16

Lol, Ronaldo is het voorbeeld en idool van Zlatan. Grappig dat je ze op gelijke hoogte zet.

21 januari 2015 om 19:17

Ibra is zo overschat.. R9 is veel beter.

21 januari 2015 om 16:54

Want?
Ronaldo presteerde in een tijdperk met de beste verdedigers in zijn Inter Milan tijd. Nesta, Maldini, Stam, Cannavaro. Verdedigers van nu zijn echt niet van dat niveau.
Hij beschikte over alles. Snelheid, kracht, techniek. Kon zowel in de kleine ruimte, als spelen met ruimte. Eigenlijk een Cr7 en Messi samengevoegd.

Zonder al die blessures en zijn stofwisseling, die zorgde voor het overwicht, kon hij langer op topniveau spelen en was hij misschien wel de beste ooit geworden.

21 januari 2015 om 17:48

Verbetering, dan was hij 100% zeker de beste ooit. Iedereen die hem heeft zien voetballen in zijn periode bij barca en het begin van zijn periode bij inter, weet waar wij over praten. Deze man kon alles, akka's tijdens een volle sprint, noem het maar op. En dat inderdaad tegen de beste verdedigers die er ooit hebben rondgelopen. De verdedigers van nu zijn omgeturnde wingers joh.

21 januari 2015 om 21:25

Dat mensen nog twijfelen of Ronaldo in het tijdperk Messi-Cr7 zou presteren. Als je de gemiddelde leeftijd neemt van de mensen die twijfelen, dan begrijp ik dat ze zijn glorieperiode gemist hebben. Ik mag van geluk spreken dat ik Ronaldo nog heb mogen meemaken in zijn tijd van 2001-2005. Toen speelde hij nog top, met als hoogtepunt het Wk2002. Kwam net terug van een ernstige blessure, maar leek alsof hij nooit was weg geweest .

In zijn topvorm zou hij zeker wel mee kunnen liften met Messi en Cr7. Misschien zou hij ze zelfs iets overstijgen.

21 januari 2015 om 17:07

Ronaldo zal nu ook vaak succesvol zijn, Messi en zeker C.ronaldo halen het echt niet bij hem. De top was in die tijd ook veel meer verdeeld, nu zijn de verschillen tussen de grote topclubs en rest alleen maar groter geworden. Het technisch vermogen van Ronaldo was werkelijk fenomenaal, daar komt in deze dagen echt niet iemand bij in de buurt.

21 januari 2015 om 19:26

Hear Hear! Ben het volkomen met je eens.

Haha, zou wel leuk zijn opzich. Weet iemand hoe het met zijn fysiek is, overgewicht nog steeds of niet?

21 januari 2015 om 17:07

Ik ben geen betrouwbare bron, maar van wat ik op het internet heb gelezen is hij zeker afgevallen. Hij heeft/had een realityshow waarin hij de strijd tegen overwicht aanging.

Lekker misleidende titel ik dacht dat het om dé Ronaldo (CR7) ging..

21 januari 2015 om 16:56

Niks misleidend aan, is gewoon zijn naam, en is ook gewoon één van de beste spelers aller tijden. Snap de verwarring, maar is niet de fout van vz.

21 januari 2015 om 22:08

Haphap

Ik dacht door de titel eigenlijk aan Cristiano Ronaldo

Bij welke club was die coach die ronaldo noemde?

21 januari 2015 om 17:46

Het was de bondscoach van Brazilie in verschillende periodes. Staat volgens mij duidelijk in de tekst.

El fenomeno wat een juweel van een spits was deze man. Met alle respect voor cr7 en messi, maar aan el fenomeno tippen ze echt niet, seriues niet. Ik heb geen zin om argumenten te gebruiken, maar als je fenomeno heb zien voetballen (live wedstrijden) geef je mij gelijk.

Mijn persoonlijke top 5 ooit:

Maradona, cruijff, pele, fenomeno, zidane

21 januari 2015 om 17:36

Heb je Pele ooit zien spelen? Of bedoel je Pelle?
Ronaldo is idd 1 van de beste aller tijde.
Ronaldo, Bergkamp, Litmanen, Maradona en Henry

21 januari 2015 om 21:03

Litmanen? Bij Ajax inderdaad wereldklasse maar bij Barcelona en Liverpool was hij toch echt het lachertje mede door vele blessures.

21 januari 2015 om 21:08

Door blessures idd. Maar bij beiden clubs had iedereen een heel groot respect voor hem

Ik word so simpel van mensen die deze man totaal niet hebben zien voetballen in zijn prime (wat nog niet eens zijn prime was, die heeft hij nooit gehad!) en zeggen dat hij in dit tijdperk niet zo'n grote invloed zou hebben.....

Als hij niet zo vaak geblesseerd zou zijn geweest, had hij er meer gescoord dan messi en CR nu. En dat in een tijdperk waar de verdedigers van een veel beter kaliber waren! je kan me wijsmaken wat je wilt, maar tegenwoordig zijn er maar bar weinig top verdedigers. De focus nu ligt veel te veel op het aanvallen. Backs zijn omgeturnde wingers, noem het maar op. Het enige waar ik mensen gelijk in kan geven is dat het tempo vele malen hoger ligt. Maar in de jaren 90/00 konden ze echt wel een tikkie beter verdedigen hoor.

21 januari 2015 om 18:23

Het totaal aantal doelpunten zegt niks, het is veel belangrijker wanneer je een doelpunt maakt. Beslissend zijn met 2 doelpunten in een WK finale is belangrijkere dan welke competitie goal dan ook. Messi en C.ronaldo scoren bij hun clubs er op los in La Liga en ook Europa, maar op een WK hebben ze nog nooit 1 doelpunt gemaakt in de knock-out fase.

Christiano ronaldo linksbuiten, Ronaldo spits, Messi rechts buiten in 1 team, zou de braziliaan de grote ster in het team zijn geen twijfel mogelijk

Fifa legend voor 500 munten dat lijkt me vet

Dit zijn altijd heerlijke discussies hier, ik heb de Braziliaans Ronaldo zien spelen, de meest getalenteerde ooit. Een vd beste ooit, anders reageren zoveel mensen hier niet zo positief en enthousiast over hem. Zoek aub filmpjes van deze man op YouTube, dat is het bewijs!

Ik wil graag een Fort Lauderdale Strikers wedstrijdshirt (kaal). Maar ik kan er werkelijk nergens één vinden. Kan iemand mij hier aan helpen? Linkje ofzo

Och och, het is weer nostalgietijd mensen. De oude voetballers waren allemaal beter dan die van nu.

Onzin, dat is mijn mening. Ronaldo was een topper, maar heeft in mijn ogen minder gepresteerd dan C. Ronaldo en Messi. Over 15 jaar is er weer een nieuwe topper en noemt men Ronaldo en Messi de beste ooit.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren