Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ronaldo, Messi en Griezmann overleven schifting van ‘The Best’

Laatste update:

Cristiano Ronaldo, Lionel Messi en Antoine Griezmann zijn de enige voetballers die nog kans maken op de ‘The Best FIFA Men’s Player 2016’-award. De wereldvoetbalbond heeft bekendgemaakt dat de aanvallers van respectievelijk Real Madrid, Barcelona en Atlético Madrid de schifting hebben overleefd.

/

De aanvoerders en trainers van de bij de FIFA aangesloten landen, supporters en vertegenwoordigers van de internationale media hebben hun stem mogen uitbrengen en op 9 januari wordt de winnaar op een gala in Zürich bekendgemaakt. De FIFA reikt nu afzonderlijk van France Football een prijs uit aan de beste speler van het jaar.

Het magazine uit Frankrijk is doorgegaan met de ‘Ballon d’Or’ en de prijs van de FIFA gaat vanaf nu dus door het leven als ‘The Best’.

Nadat de genomineerden voor de Ballon d'Or bekend werden gemaakt kon de FIFA natuurlijk niet lang achterblijven. In onze special zie je 23 genomineerden voor 'The Best'! 👍

Geplaatst door voetbalzone op vrijdag 4 november 2016

Wie wint de award, denk je?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zoals verwacht. Denk dat Ronaldo uiteindelijk met de prijs ervandoor zal gaan. Al vind ik persoonlijk dat Messi een betere voetballer is.

2 december 2016 om 15:46

Suarez zou niet meer op een voetbalveld mogen staan als je ziet hoe hij zich heeft gedragen op het voetbalveld (bijtincidenten).

2 december 2016 om 15:57

Rare vergelijking KennyTete2, Suarez beet iemand in het veld, Benzema heeft die tape niet tijdens een wedstrijd gemaakt, Benzema deed het buiten het voetbal dus als hij ze straf krijgt heeft het niets met het voetballen zelf te maken.

2 december 2016 om 15:43

Terechte genomimeerde maar wel met een kanttekening. Ze scoorden enorm veel maar wel in een competitie waar het vrijwel elk jaar draait om 2/3 ploegen. Ben benieuwd of dat Messi en Griezmann ook zoveel kunnen scoren in Engeland. Daar ligt de kwaliteit wat dichter bij elkaar

2 december 2016 om 15:57

Engeland? De meest overschatte league op de planeet? Messi sloopt in zijn eentje half city met een panna erbij. Altijd dat gemauw erover maar denk je nu echt dat een Messi er geen 2-3 inlegt tegen een Watford bijvoorbeeld, terwijl die het tegen Arsenal al deed.

2 december 2016 om 17:35

Ja Engeland ja waar ze bijna het hele jaar door voetballen, ja ook december op een regenachtige dag tegen stoke city

2 december 2016 om 19:12

Dat doen ze al jaren mag geen excuses zijn, in de jaren toen ze succesvol waren in Europa hun schema was niet anders

3 december 2016 om 10:25

Toch frappant dat de meeste spelers die overstappen van de Spaanse League naar de Premier League het beter doen dan spelers die overstappen van de Premier League naar de Spaanse League.

2 december 2016 om 15:52

Vind het schandalig dat Suarez niet is meegenomen hierin. Dat meen ik oprecht!
Die man heeft Barca zowat gedragen in de tijd dat Messi er niet was en speelt imo het meest constante. Als je het qua doelpunten wint van Ronaldo in een seizoen, dan behoor je minimaal tweede te worden. Maja, Griezmann heeft de finale van de CL en EK gespeeld en vooral dat laatste zal wel van grote invloed zijn.

2 december 2016 om 16:14

Suarez heeft maar in een competitie geschitterd. In alle andere competities was die erg matig.

2 december 2016 om 16:39

Er kunnen maar 3 overblijven, Ronaldo en Messi zijn standaard geselecteerd of ze nou goed of slecht seizoen draaien. Dus dan blijft er 1 plek over voor Suarez of Griezmann. Suarez heeft verleden tegen dus Griezmann is nr 3. Die vond ik persoonlijk ook de beste afgelopen jaar. En begin nou niet over goals en prijzen, want dat vind ik niet de reden om een prijs te winnen!

2 december 2016 om 17:07

Ja want zowel in de Eredivisie als de Premier League heeft Suarez hopeloos gefaald...

2 december 2016 om 17:35

Als je erover nadenkt kan je dan netzogoed higuain nomineren. Is ook alleenmaar topscorer geworden netals suarez

2 december 2016 om 18:52

Ik denk dat ThiagoMessi bedoeld dat hij alleen in La Liga schitterde en in de CL en Copa del Rey niet. En hij deed niet mee aan de Copa America.

4 december 2016 om 15:29

Hij heeft het over de champions league en beker Fave.. niet over andere competities.

2 december 2016 om 21:28

Messi heeft voor mijn gevoel het niet fantastisch gedaan in belangrijke wedstrijden. In de copa moesten ze.niet tegen hele sterke tegenstanders: de beste waren valencia onder Neville, em sevilla. In la liga liet hij het wel zien, behalve toen barca in een dip kwam. Over de zuid Amerikaanse copa oordeel ik niet, die hem ik niet gezien. Maar bij het kiezen zal het zeker meespelen dat messi met interlandpensioen ging (voor ff) na een nederlaag. Dat komt over als verliezersmentaliteit.
Kortom messi verdient hem dit seizoen niet. Hij was niet eens de beste speler van barca. Dat waren in mijn ogen suarez en iniesta.

Geen idee welke prijs ik nou serieuzer moet nemen. De selectie van alledrie de spelers is overigens verdiend.

2 december 2016 om 17:26

Dat er nog steeds mensen zijn die met oprecht vinden dat Messi de prijs verdient verbaast me.

2 december 2016 om 17:42

Is toch de beste voetballer die er is! Voor zijn doen minder seizoen maar nog steeds top!

2 december 2016 om 18:18

Dat hij de betere voetballer is betekent niet dat Ronaldo een beter jaar heeft gehad. Ronaldo verdient de prijs, heeft een beter seizoen gehad.

2 december 2016 om 19:14

Snijeder heeft in 2010 met afstand vele beter seizoen gehad dan Messi en was vele maler belangrijker dan Messi voor Inter en NL en wie won de prijs?

Als het puur gaat om de beste voetballer (zoals de titel van de prijs aanduidt) dan moet het Messi worden natuurlijk. Dit jaar weer geniale dingen laten zien die niemand anders kan.

Als het gaat om goalstatistieken ( Als die uberhaupt in zijn voordeel is??) en wie de meeste prijzen heeft gewonnen wordt het Ronaldo. En ik denk dat hij daarom gaat winnen. Het is hem ook gegund als je ziet hoeveel arbeid hij levert. Maar dan zou eigenlijk pepe hem moeten winnen, want die was op het EK en tijdens de CL Finale echt heel sterk.

Griezmann is een goede derde maar is gewoon niet beter dan de bovenste twee. Suarez had hier overigens ook kunnen staan.

Die nieuwe naam is echt afgrijselijk, helemaal als je het voluit probeert uit te spreken. Lijkt echt nergens op.

2 december 2016 om 15:49

Ja maar als men naar de prijzen zou kijken, waarom staat Griezman dat er tussen, heeft niks gewonnen.
Langs de andere kant, Ronaldo is favoriet puur vanwege zijn gewonnen prijzen.
Snap dus niet wat de criteria zijn van zo'n verkiezing

2 december 2016 om 15:53

Nee dat is ook precies mijn punt. Ik heb geen idee wat voor waarde ik moet hechten aan deze prijs omdat niemand ooit verteld heeft wat de criteria zijn.

2 december 2016 om 16:10

Messi heeft 55 goals en 31 assists over 2016 en Ronaldo 51 goals en 17 assists dus het lijkt mij wel duidelijk op basis van voetballende kwaliteiten en statistieken.

2 december 2016 om 16:58

Het aantal doelpunten en assist zegt natuurlijk vrij weinig.

Veel belangrijker is wanneer en tegen wie zijn de doelpunten gemaakt.
Een hattrick tegen Panama (met 10 man) in een wedstrijd die al gespeeld is , is leuk voor de statistieken maar uiteindelijk is wel of niet het verschil maken in de finale veel belangrijker.

Alle doelpunten en assist die Ronaldo maakte op het EK waren tegen tegenstanders die allemaal!! hoger staan op de Fifa ranking dan waar bv Messi tegen scoorde of een assist gaf tijdens de Copa America.
Ook ligt het percentage van Ronaldo hoger , Portugal scoorde 9 doelpunten op het EK en Ronaldo was dus direct betrokken bij 75 procent van alle Portugese treffers.
Argentiniã£â£ã¢â£ã£â¢ã¢â« maakte 18 doelpunten op de Copa America en Messi was dus voor 50 procent direct betrokken bij de Argentijnse treffers

En ook in La Liga zijn de verschillen groot, zo scoorde Messi in 2016 slechts 5x tegen de top 8 teams (hij gaf 4 assist) terwijl Ronaldo 12x scoorde tegen die top 8 teams (en hij gaf 2 assist)

Messi heeft dus een hoger doelpunten/assist aantal wat hij dus haalde tegen de mindere tegenstanders.

2 december 2016 om 19:40

mwah zijn niet allemaal goede vergelijkingen.

In Zuid-Amerika ligt de weerstand wel een stuk hoger. De velden daar zijn veel slechter, scheidsrechters zijn milder dus veel toegestaan, tegenstanders zijn veel feller in het verdedigen en druk zetten. Daarnaast heeft Messi volgens mij ook niet alle wedstrijden meegedaan. Dan heb ik het nog niet eens over de puinhoop binnen het Argentijnse elftal, waar Portugal er wel heel stabiel uitziet.

De fifa-ranking is 1 grote grap, want als je twee keer verliest zak je 10 plekken. Belgie heeft voor het eerst twee jaar een goed elftal en staat gelijk eerste. Kan nooit een goede afspiegeling zijn. Het zegt echt niks dat Ronaldo tegen dat soort landen scoorde, want buiten Frankrijk is Portugal geen 1 wereldmacht tegengekomen. Aangezien Ronaldo toen eigenlijk niet gespeeld heeft kunnen we daar geen oordeel over vellen.

Buiten al die goals/assisten statistieken brengt Messi echt veel meer dan Ronaldo binnen het veld. Vergeet niet dat hij nu meer als spelmaker fungeert en dan nog steeds met ronaldo kan concurreren qua goals/assists. Dat vindt ik nog veel knapper dan dat de een meer scoort tegen bepaalde tegenstanders dan een ander.

Maar goed om een lang verhaal kort te maken. Al die statistieken zijn leuk, maar het blijven maar statistieken. De beste speler ter wereld moet meer brengen dan alleen voorin beslissend zijn. Anders kan je zeggen dat middenvelders en verdedigers nooit de beste speler ter wereld kunnen zijn.

Ze verdienen eigenlijk allebei al 10 jaar de gouden bal maar er kan er helaas maar 1 de winnaar zijn./

2 december 2016 om 22:55

In Zuid-Amerika ligt de weerstand wel een stuk hoger.

Nee dat ligt het niet , Europese landen spelen veel meer vanuit een gesloten formatie, veel mensen achter de bal en de linies kort op elkaar.
De Zuid Amerikaanse landen spelen met meer emotie en passie waardoor ze ook veel meer ruimte weg geven.
Je ziet dit ook wel uit de onderlinge uitslagen die bv in de Copa America veel groter waren.
Voor een aanvaller is het dus veel moeilijker om tegen een team met een gesloten formatie te spelen omdat de ruimtes veel kleiner zijn.

Messi speelde 1 wedstrijd niet mee en dat was de openingswedstrijd tegen Chili die toen wel werd gewonnen.

Dat Portugal alleen maar zwakke tegenstanders tegen kwam is natuurlijk onzin want die schakelde wel die wereldmachten uit.
Landen als Panama Venezuela en Bolivia hebben natuurlijk niet het niveau om zich te meten met de Europese middenmoot.
Het enigste land wat mee zou kunnen komen is de VS maar in de huidige vorm stelt het ook niet zo veel voor.

Wat een ongekende kotsnaam.... the best.... Hoe weinig moet je met voetbal hebben om zo'n naam te kunnen bedenken. Triest.

2 december 2016 om 16:15

Dit is echt een typische Blatter naam.

Als men kijkt naar de prijzen dan hoort De Griezman er niet bij, niks gewonnen.
Als men naar de beste voetballer kijkt, dan is het gewoon Messi.

Als men kijkt naar de prijzen dan hoort De Griezman er niet bij, niks gewonnen.
Als men naar de beste voetballer kijkt, dan is het gewoon Messi.

Ronaldo zal wel winnen maar was op bepalende momenten toch niet aanwezig bij Real, de finale was die echt heel slecht en op het EK herpakte die zich wel. Ik denk dat het EK hem deze prijs gaat opleveren.

2 december 2016 om 16:13

Ronaldo is de enige reden dat Portugal en Real uperhaupt wat hebben gewonnen, anders waren ze kansloos uitgeschakeld.

Ronduit bizar dat Pepe niet is geselecteerd. Hij is de reden dat Portugal het EK won.

Wat een schijtnaam. Noem het gewoon weer FIFA world player of the year.

Ronaldo heeft teamprijzen gewonnen, maar heeft hij wedstrijden gespeeld waar hij voetballend briljant was? Zoals recentelijk Messi tegen Valencia, Sevilla, City, Colombia, dus voetballend dominant aanwezig, met dribbels, passes, scoren en kansen creeren uit het niets.. Individueel een wedstrijd domineren. Nee, tegen Wolfsburg was hij voetballend niet aanwezig, hij was belangrijk met zn goals, maar voetballend niet gezien. Iedereen weet dat Ronaldo de gouden bal gaat winnen, maar dit is dankzij teamprestaties, niet dankzij individuele prestaties.

2 december 2016 om 16:59

Ronaldo heeft meerdere keren dit seizoen real gered van uitschakelingen en verliespartijen. Vervolgens heeft jij ook prijzen gewonnen met real.

Ronaldo heeft meerdere keren Portugal geholpen en behoed voor een uitschakeling. Zij het in kwalificaties naar een WK of op het EK zelf. Zonder zijn doelpunten assist was Portugal helemaal niet tot aan de finale gekomen. De finale is dan weer een team prestatie.

Overal heeft hij dit jaar echt de prijs verdient door veel te score maar ook te score op momenten dat het echt belangrijk was. Afgelopen week ook weer, stond hij op en zorgt hij er voor dat real de punten pakt (en het gat slaat met Barcelona)

2 december 2016 om 17:23

Waar was Messi dan in de echt grote wedstrijden ? In de Champions League tegen Atletico Madrid? in de Copa America finale tegen Chili? In El Classico? onlangs tegen Braziliã«?

Ronaldo speelde zeker niet altijd goed maar zijn doelpunten waren heel vaak beslissend en hij scoorde vaker in de topwedstrijden dan Messi.

2 december 2016 om 17:53

Dus omdat hij meer scoort moet hij hem winnen, daar bestaat de gouden schoen al voor! Ronaldo is doelpuntenmachine, maar absoluut niet de beste voetballer!

2 december 2016 om 18:27

Dat schrijf ik toch niet! Messi scoorde dit seizoen meer als Ronaldo.

Ronaldo was echter met zijn doelpunten veel vaker beslissend waardoor hij een groot aandeel had in het winnen van de 2 grootste prijzen.

2 december 2016 om 20:24

Dan heb jij niet opgelet in de competitie of in de copa america want Messi heeft veel meer beslist dan Ronaldo.

2 december 2016 om 22:36

Nou dat heb ik toevallig wel en wat ik in mijn comment hierboven al heb vermeld was Ronaldo op het EK voor 75 procent direct betrokken bij de Portugese treffers terwijl bij Messi dit percentage op 50 procent ligt. Portugal speelde zijn wedstrijden gelijk of won hun wedstrijd met 1 doelpunt verschil dus eigenlijk was ieder doelpunt wel beslissend, bij Argentinië was dit niet het geval hun uitslagen waren veel groter. En de cijfers van La Liga zie je dit ook terug.
Dus ja voor de gene die hier niet heeft zitten op te letten hoor je in even in de spiegel te kijken.

Laten we dan maar hopen dat de naam op een of andere manier een eerbetoon is aan George Best, want verder slaat de naam nergens op.

2 december 2016 om 17:58

Als hij daarnaar vernoemt is maak ik ook kans, tik heel wat biertjes weg na een wedstrijd, was mijn beste seizoen haha

Ironisch eigenlijk hoe belangrijk het winnen van het EK een rol zal spelen bij de uitslag van de winnaar dit jaar. Terwijl Ronaldo de finale niet eens speelde en toch er hoop krediet voor krijgt en puur omdat Messi in Copa Amerika finale niet beslissend kon zijn, wat overigens deels te danken was aan zijn domme teamgenoten waarvan een eerst overbodig rood pakt en een ander die de gouden voorzetten van Messi niet wist te benutten =). Wist Argentiniã« Copa Amerika te winnen dan had men nu veel makkelijker voor Messi gekozen verwacht ik haha.

Conclusie: Je krijgt meer of minder krediet afhankelijk van de prestaties van je teamgenoten lol. Hiermee win je wel of geen Ballon D'or uiteindelijk :D.

Het liefst heb ik dat ze zelfs alle 5 Ballon D'ors van Messi wegpakken en de 3 van Ronaldo samen met de hele corrupte award dat al een tijdje niet meer deugd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren