Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ronaldinho stond overgang Cristiano Ronaldo naar Barcelona in de weg

Laatste update:

Het had niet veel gescheeld, of Lionel Messi en Cristiano Ronaldo waren ploeggenoten geweest bij Barcelona. Dat vertelt Joan Laporta in gesprek met het Twitter-account Iniestazo. De voormalig president van Barcelona geeft in het gesprek aan in het verleden dicht bij een akkoord te zijn geweest van de Portugese superster, maar dat dit werd voorkomen door de net daarvoor aangetrokken Ronaldinho.

Onder het bewind van Laporta als voorzitter kende Barcelona een uiterst succesvolle periode. De bestuurder haalde meerdere wereldsterren naar Camp Nou, onder wie Samuel Eto’o, Thierry Henry, Zlatan Ibrahimovic en Ronaldinho. Laatstgenoemde werd in 2003 voor zo’n 28 miljoen euro overgenomen van Paris Saint-Germain en wist in Barcelona al snel uit te groeien tot een bepalende speler. Ronaldinho kon het in zijn tijd bij Barcleona bijzonder goed vinden met Messi, die onder zijn vleugels meeliftte en Barcelona meerdere successen schonk.

Nu blijkt dat Laporta in 2003 ook de mogelijkheid had om Ronaldo naar Barcelona te halen. “We stonden op het punt om Rafael Márquez en Ronaldinho te contracteren”, aldus Laporta. “Een van de zaakwaarnemers van Márquez stelde ons vervolgens voor om Cristiano Ronaldo te halen, die op dat moment bij Sporting Portugal speelde. Hij vertelde dat ze een speler hadden die ze voor negentien miljoen euro aan Manchester United hadden verkocht, maar ze zouden hem voor zeventien miljoen euro aan ons kunnen verkopen.”

Het bleek te gaan om Ronaldo, die uiteindelijk niet naar Barcelona, maar naar Engeland ging. Uiteindelijk zou de Portugese wereldster zes seizoenen het shirt van de Mancunians dragen, alvorens hij naar Real Madrid zou vertrekken. “Wij hadden al geïnvesteerd in Ronaldinho. Ronaldo speelde meer vanaf de zijkant dan in het centrum en daarin waren wij voorzien. We hebben het aanbod daarom afgeslagen en ik heb er geen moment spijt van”, besluit Laporte.

Heeft Barcelona er goed aan gedaan om Ronaldo niet te contracteren?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik denk niet dat de dynamiek van het trio evenveel zo floreren met CR ipv R10. Ronaldinho bracht zoveel meer spelvreugde in de ploeg. Ronaldo zou uiteraard ook gepresteerd hebben maar de chemie lijkt mij niet waarschijnlijk. Ik heb tien keer liever Gaucho dan CR7 in die periode. Hoewel CR7 ook los ging in het koude Manchester. Ik zou zeggen CR en Messi samen naar Inter Miami om het goed te maken met de fans

Gelukkig maar! Wat heb ik genoten van Ronaldo bij United zeg!! Is voor hem ook een goede leerschool geweest in de PL denk ik, dat heeft hem naar zijn huidige niveau geholpen onder de vleugels van SAF.
Viva Ronaldoooo, Viva Ronaldooo Running down the wing Hear United sing Viva Ronaldoooo!!!!

13 januari 2021 om 15:03

Wel mooi dat beide spelers (Messi & Ronaldo) op deze manier jaren lang een torenhoog niveau aantikken. Misschien was het destijds heel anders gelopen. We zullen het nooit weten. Prachtspelers beide. We gaan dit niet snel weer meemaken. Het is bizar hoe lang zij op dit niveau acteren.

Ik denk dat beide partijen hier niet rouwig om hoeven te zijn. Het is alom bekend dat Cristiano Ronaldo zich bij Man U heeft ontwikkeld tot de voorbeeldprof die hij is geworden, mede aan de hand van de ervaren garde destijds. Barcelona kreeg de beschikking over Ronaldinho, die op dat moment uitgroeide tot wellicht beste speler van de wereld. Zowel Ronaldo als Barcelona hebben in die periode grote successen gekend (2003-2006) en we zullen nooit weten hoe het was verlopen als hij bij Barcelona had getekend.

13 januari 2021 om 14:21

Hij groeide in die tijd gewoon uit tot de beste speler ter wereld. Daar is geen discussie over lijkt me, zoveel puur talent, spelvreugde en kwaliteit. De dingen die hij met een bal kon heb ik daarna nooit meer gezien.

13 januari 2021 om 14:44

Inderdaad. Als Ronaldinho aan de bal kwam, ging je toch even op het puntje van je stoel zitten. Je wist gewoon dat er wat moois zou gebeuren. Speelde echt als een samba voetballer die je op de stranden van Brazilië ziet, maar dan in volle stadions tijdens grote wedstrijden. Het gemak ook waarmee hij het deed. Zo jammer dat hij kort heeft gepiekt. Als hij dat niveau een paar jaar had vastgehouden, deed hij misschien echt mee in de strijd om beste voetballer aller tijden.

13 januari 2021 om 16:18

Prime Ronaldinho is poëzie op het veld.. En cr7 van Manchester united was dan wel iets minder effectief maar belachelijk vermakelijk 😮 een beetje zoals ik nu van Neymar kan genieten. Lekker uitdagend als een straatschoffie op het pleintje.

13 januari 2021 om 20:22

maar stel je voor. Ronaldinho op links, Ronaldo spits en Messi rechts. wat een wereldaanval was dat geweest

13 januari 2021 om 20:32

Ronaldo vind het niet fijn om in de spits te spelen, en dan heb ik het over nu. Destijds bij united al helemaal niet.

Hoewel het gek klinkt, snap ik wel dat hij er geen moment spijt van heeft gehad; want hoewel Ronaldo en Messi in één team gruwelijk klinkt, waren zij beiden nog erg jong toentertijd. Zoals al beschreven hierboven in het artikel, heeft Messi veel gehad aan de oudere Ronaldinho. Het was waarschijnlijk heel anders gelopen als Messi (en Cristiano Ronaldo dus ook) geen oudere/ervarene speler hadden gehad om zich aan te spiegelen.

Daarnaast heeft La Liga, en ook Barcelona, ongelooflijk kunnen profiteren van het feit dat zowel Real als Barcelona een supervedette hadden voor jaren. Hadden ze beiden voor het zelfde team gespeeld, was de competitie een stuk minder sterk en spannend geweest, waardoor er misschien wel een stuk minder kijkers waren geweest.

Toch bijzonder dat Quaresma, die in in die periode het grootste talent was, nooit zijn volledige potentie benut heeft. Vraag mij af of een leerschool als Man Utd met SAF hem ook zo ver zou hebben geschopt

13 januari 2021 om 14:27

Misschien dachten we alleen dat hij het grootste talent was vanwege zijn buitenkantjes? Als ik beelden terug kijk van quaresma messi en cristiano in die tijd dan is de enige logische conclusie dat messi destijds de meest getalenteerde was. Quaresma had er wel meer uit kunnen halen, hij had wel een ongezonde obsessie met buitenkant spelen.

13 januari 2021 om 14:55

Weet niet of het een ongezonde obsessie was, misschien was zijn linkerbeen nou eenmaal van hetzelfde belabberde niveau als het rechterbeen van Robben

13 januari 2021 om 15:16

Is geen obsessie, maar gewoon manier van voetballen. Ik voetbal zelf ook meer met buitenkant dan me binnenkant. Als je het van jongs af aan al doet is je buitenkant op een gegeven moment beter dan de binnenkant van dezelfde voet. Het effect en de curve is bij een buitenkantvoet vaak extremer en ook kun je meer kracht zetten tijdens een pass en schot. Ik denk dat Quaresma hetzelfde heeft. Gewoon van jongs af aangeleerd en hierdoor het veel gebruikt. Overigens ziet een buitenkantvoet pass er mooier uit, maar dat is mijn mening.

13 januari 2021 om 15:26

Met binnenkant spelen ben je vaak sneller. Het werd hem afgeraden maar hij kon het niet afleren. Met alle respect overigen hoor, maar je ziet nooit een speler zoveel met buitenkant spelen. Als het beter was geweest deden ze het wel.

Om de zoveel tijd krijg je weer dit soort nieuwsberichten te zien. Als je al deze berichten moet geloven hadden Cristiano en Messi bij zo beetje bij alle top clubs bijna hun handtekening gezet..

Voor Laporte natuurlijk een inkoppertje om goedkoop te scoren bij de achterban van Barcelona door te zeggen dat hij geen moment spijt van heeft gehad. Beetje jammer weer maar aan de andere kant heeft hij idd bewezen Cristiano niet nodig te hebben gehad bij Barcelona.

Ronaldinho, wat een held was dat zeg. daar spatte zoveel plezier vanaf dat je dacht dat profvoetballer zijn een makkie was.
wat kon ik van hem genieten zeg, mooiste was nog in Bernabeau dat de supporters van real voor hem applaudisseerde. dan kun je echt wat.

Off: zijn er meer die via hun telefoon niet meer kunnen inloggen? ik krijg als antwoord steeds dat ze er mee bezig zijn maar er veranderd niks. Via de computer/laptop lukt het wel. is bij mij al zeker een maand zo.

Zelfde geldt andersom. Ronaldinho was zo goed als zeker een speler van Manchester United tot dat hij zich de laatste minuut bedacht en Barcelona er met hem vandoor ging. Dus ja ligt er maar net aan welke speler je uiteindelijk liever hebt.

Denkt dat voor beide geldt dat ze uiteindelijk de juiste stappen hebben genomen. Ronaldinho kon bij dat allemachtige Barcelona selectie floreren tot fenomeen, en Ronaldo ontwikkelde zich bij United aan de hand van de routiniers van supertalent tot wereldspeler.

Tja, leuke anekdotes maar beide heren hebben een geweldige carriere gehad. Ronaldinho is destijds het beste wat Barcelona kon overkomen en bij hem begon de club pas echt stappen te zetten naar de status van elite club, die ook daadwerkelijk Europees hoge ogen konden gaan gooien. Cristiano heeft natuurlijk veel meer bereikt en gepresteerd, maar ik zou ten alle tijden een Ronaldinho in topvorm verkiezen op linksbuiten boven welke voetballer dan ook. En ja, natuurlijk ben ik bevooroordeeld .

Die periode had Barca verregaande interesse in Beckham, en de deal was al in een verder stadium. Ronaldinho stond in de belangstelling van Manchester United. Beckham wees Barca af want die wilde doodgraag naar Real, en Ronaldinho wees United af want die wilde naar Barca. En United pikte Cristiano op. Wat waren die transferperiodes fantastisch om te volgen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren