Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ron Jans baalde van opstelling Ajax in Utrecht: ‘Ik had liever Sutalo gehad!’

Laatste update:

Ron Jans is onder de indruk van wat Ahmetcan Kaplan de laatste paar wedstrijden laat zien bij Ajax. De trainer van FC Utrecht steekt dan ook niet onder stoelen of banken dat hij het jammer vond dat de Turk in het duel tussen de twee teams in de basisopstelling stond.

Ajax wist vorige week zondag eindelijk weer eens te winnen in competitieverband. In de eigen Johan Cruijff ArenA werd FC Utrecht dankzij goals van Brian Brobbey en Kenneth Taylor met 2-0 verslagen.

Ajax, dat voor het eerst in tijden de nul hield, trad met een andere defensie aan dan gebruikelijk was. In het nieuwe 5-4-1-systeem verving Kaplan de geblesseerde Josip Sutalo. Dat had wat Jans betreft niet gehoeven.

Bij Goedemorgen Eredivisie van ESPN blikt de oefenmeester terug op die wedstrijd en vergelijkt hij het Ajax van nu, spelend in de 5-4-1-formatie, met het spelbeeld van de Amsterdammers enkele weken geleden.

“Misschien zit het verschil wel heel ergens anders en minder in het systeem”, begint Jans zijn analyse van Ajax. “Kaplan. Mannsverk. Henderson doet het op het moment echt goed.” De oefenmeester is vooral onder de indruk van de Turkse mandekker.

“Die Kaplan had ik ook al gezien in Jong Ajax. Hij is aan de bal heel goed, maar zonder bal ook. Elk duel kleunt hij erin, moet je kijken! Het is een goede speler hoor, ik had liever Sutalo gehad", doelt Jans op het feit dat Kaplan tegen FC Utrecht de basisplek van de geblesseerde Kroaat overnam.

“Dat hij in een keer zo snel iets toevoegt, dat vind ik wel heel goed", vervolgt Jans. "Nu zie je weer bij Ajax de tactische discipline en met Henderson en Mannsverk de controle op het middenveld.”

“Tegen Aston Villa hebben ze heel weinig weggegeven en wij (FC Utrecht, red.) hebben ook heel weinig richting de goal van Ajax kunnen laten zien, dus het staat wel goed. Maar je mist wel iets van de brille van Steven Berghuis en Steven Bergwijn.”

Berghuis en Bergwijn


De nog altijd geblesseerde eerste- en tweede aanvoerders Berghuis en Bergwijn worden spoedig terugverwacht in de basiself. "Met Berghuis en Bergwijn geef je een extra dimensie aan Brobbey", stelt Marciano Vink.

De analist vraagt zich af wie bij Ajax straks moet wijken in de basisopstelling. Logischerwijs zouden dat Kenneth Taylor en Kristian Hlynsson moeten zijn. "Maar als je ziet hoe Taylor die positie nu invult… Hij levert zo’n arbeid. Bergwijn en Berghuis moeten dat dan ook doen", besluit Vink.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Moet eerlijk zeggen dat Taylor het niet slecht doet in deze opstelling. Maar zie nog steeds liever een 433 of nog liever 343. Maar daar heeft Ajax nu t materiaal niet voor en zijn ze veel te kwetsbaar.

10 maart 2024 om 12:15

Ramaj-Gooijer-Kaplan-Hato-Sosa:; Henderson Manssverk-Taylor:; Berghuis-Brobbey-Bergwijn. Zou dit uiteindelijk wel eens willen zien.

10 maart 2024 om 12:30

3-4-3 heeft Ajax in principe wel de spelers voor zodra Bergwijn en Berghuis weer fit zijn. Dan kan je het in praktijk meer als 3-4-1-2 uitvoeren denk ik, dan heb je aanvallend ook wat meer kracht en komt niet alles op Brobbey neer. Zou dan met deze basiself spelen als Bergwijn en Berghuis terug zijn (zie opstelling).

Ramaj
Rensch
Kaplan
Hato
Gooijer
Henderson
Mannsverk
Sosa
Berghuis
Brobbey
Bergwijn
10 maart 2024 om 12:46

Mee eens. Taylor heeft absoluut een waardeloze periode gehad, maar knokt zich redelijk terug. De gene die al weken totaal niet knokt is Hlynsson. Geen idee wat die jongen elke wedstrijd in de basis doet want er komt werkelijk niets uit.

10 maart 2024 om 13:06

Hij pakt zich redelijk op en verdiend credits daarvoor. Toch hoop ik wel dat we komend seizoen hoger gaan mikken dan op 'niet slecht'. Voor mij wegen 2 aardige potjes nog niet op tegen bijna 2 jaar matig tot slecht

Kijken wat Sutalo vandaag kan doen want die gaat wel basis staan doordat Rensch er niet bij is door een schorsing. Maar ja dat Kaplan in een korte periode wel indruk kan maken vergeleken met een aankoop van 20 miljoen is niet best. Als die tegen Fortuna vandaag ook niet indruk maakt in deze formatie wordt het wel erg triest voor Sutalo.

10 maart 2024 om 13:06

Schrijf deze woorden maar op, ook vandaag gaat ie weer geen indruk maken, en zal Kaplan veel van zijn rotzooi moeten gaan opruimen. Gelukkig is het 'maar' (gevaarlijke woorden dit voor het huidige Ajax) tegen Fortuna, maar het is gigantisch opvallend dat elke keer dat Sutalo afwezig is het veel stabieler staat. Was ook in de vorige periode al toen Rensch en Hato naast elkaar kwamen te staan, en nu weer. Dat een Jans als tegenstander had gehoopt dat Sutalo zou spelen , dat snap ik wel, dat eigen supporters hem keer op keer een kans willen zien krijgen, daar snap ik niks van.

10 maart 2024 om 14:40

Word je niet moe van jezelf overal Sutalo lopen af te zeiken.

Rensch al meer dan 100 potten in 1 en heeft nog steeds echt alle behalve niveau, enorm slappe zak en t word niet beter. Zie ik liever Sutalo om te zien of die met een kaplan naast zich wel ontwikkelt.

10 maart 2024 om 18:32

Hij zal er meer moe van worden om steeds naar Satulo te moeten kijken.
Een groot deel van de Ajax spelers, basis en bank zal nog niet eens op het veld staan bij de degradatie kandidaten.

Denk dat Jans het goed ziet wat betreft Mannsverk/hendo Kaplan, dat is het grote verschil niet de verandering van formatie. 3 spelers in de as van het veld met discipline en voetballend vermogen.

Na de blok in blessuretijd, juichen alsof hij een finale heeft beslist, laat zien dat het gewoon een winnaar is die Kaplan. En hoe je de tribunes hoorde losgaan na zijn gejuich. Dat heeft gewoon een bizar positieve effect op de rest waardoor ook die jongens een boost krijgen. Grinta maar dan op zijn Turks. Dat is wat Ajax sowieso nodig heeft, grinta. 2 x in de basis en 2 x de nul gehouden. Denk eerlijk gezegd ook dat ook Ramaj en Hato opgelucht zijn dat deze jongen een stuk zekerheid en lef met zich "insleept" in het elftal. Wat een speler kan doen met een elftal. Klasse. Mooi om te zien ook dat een doodnormale jongen uit Trabzon effe zo zijn visitekaartje af kan geven bij het instituut genaamd Ajax. Want Ajax blijft Ajax. De Harvard van de voetbalwereld. Een betere leerschool bestaat er gewoon niet.

10 maart 2024 om 13:20

Zooo hey, broekje wel droog gehouden?

10 maart 2024 om 13:32

Moet ik jou vragen wat ik ga plaatsen?

De titel klopt niet, het was niet IN maar Tegen Utrecht

Natuurlijk moet de 'leuke oom' die enig populisme niet vreemd is nog even Sutalo een extra schop in het diepe geven. Terwijl ene Rensch erin stond en Utrecht zowat 2 goals cadeaus gaf en ze met de rode kaart de kans gaf terug te komen. Zeer onnodig om zo op de man te spelen in de media

10 maart 2024 om 13:23

Ze vragen mij weleens wat Sutalo me aan heeft gedaan dat ik zo kritisch op hem ben maar wat heeft hij bij jou goed gedaan dat hij met fluwelen handschoenen aangepakt moet worden? Mooi dat iedere fatsoenlijke trainer ziet dat Sutalo niets bij Ajax te zoeken heeft. Maar als ik het zeg ben ik een troll.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren