Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Romero: 'Van Gaal brak zijn eigen regels voor mij, een warm gebaar'

Laatste update:

Sergio Romero is Louis van Gaal ontzettend dankbaar. De doelman leerde de oefenmeester in hun gezamenlijke periode bij AZ, de eerste Europese club van de 28-jarige Argentijn, kennen. Van Gaal koos er deze zomer voor om de samenwerking met Romero in ere te herstellen, ondanks een moeizaam van de doelman bij Sampdoria, en nu mag de Argentijn zich (voorlopig) eerste keeper van Manchester United noemen.

/

"Ik werk weer samen met mijn voormalige trainer en ik ben zo ontzettend gelukkig", zo verzekert Romero, die in aanloop naar zijn overgang naar AZ de nodige verhalen over Van Gaal had gehoord. "Dat hij door buitenlandse spelers alleen in het Nederlands wilde worden aangesproken. En dat hij geen uitzonderingen maakte. Nederland was voor mij een compleet andere wereld. Ik had tot dat moment alleen voor Racing Club gespeeld."

"Maar toen ontdekte ik dat Van Gaal niet zo streng en hard was als iedereen had gezegd", vervolgt Romero zijn relaas in de Britse media. "Hij hielp mij door elke dag met mij in het Spaans te praten. Heel zachtjes zodat de andere spelers hem niet konden horen en wisten dat hij zijn eigen regels brak. Van Gaal brak dus zijn eigen regels voor mij, dat was een zeer warm gebaar. Hij was belangrijk voor mij op de momenten dat ik het moeilijk had."

/

Romero keepte in 2013/14 slechts negen wedstrijden in dienst van AS Monaco, en vorig seizoen maar elf duels voor Sampdoria, maar was op het WK in Brazilië wel de eerste doelman van Argentinië. Los Albicelestes waren in de halve finales te sterk voor het Nederlands elftal van Van Gaal en verloren uiteindelijk de finale van Duitsland. "Het was Van Gaal die mij tot Argentijns international liet uitgroeien. Ik wil Van Gaal nu opnieuw trots maken. Ik vind het ongelooflijk dat ik nu voor deze club speel, na het jaar wat ik heb gehad. Ik was nergens welkom, maar nu begint het sterkste en beste deel van mijn voetballeven."

Denk jij dat Sergio Romero eerste doelman blijft als David de Gea niet vertrekt?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Waar een wil is, is een weg. Van Gaal haalt het beste uit deze jongen. De Gea doen vergeten lukt niet, maar wie weet waar dit toe leidt.

Al met al toch een top keeper, maar zou het heel erg zonde vinden als de Gea zou vertrekken.

Ik heb Romero nooit echt een geweldige keeper gevonden, echt een grabbelaar, maar tot dusver heeft hij me positief verrast sinds het afgelopen WK.

Dus hey ligt er bij bijvoorbeeld falcao of di maria niet aan dat ze zuid Amerikaans zijn

16 augustus 2015 om 10:55

Nee dat zijn alpha mannetjes die denken dat ze het al helemaal gemaakt hebben. Op het moment dat een falcao of di Maria op de bank geplaatst word of een verkeerde positie dan lopen ze al te piepen.

Ik geloof nooit dat van Gaal iets aan Cillessen heeft als hij Valdes en Romero achter de hand heeft. Dat dunne ventje in die grote goal op Old Trafford en ook nog eens voor de hoofdprijs... Ik zie hem eerder voor Lloris gaan of gewoon nog een jaar de Gea en dan een jaar de tijd nemen om een nieuwe goalie te zoeken.

16 augustus 2015 om 09:27

Dat dunne ventje? Volgens mij heeft de Gea nou ook niet echt het postuur van Jeroen Verhoeven hoor.

16 augustus 2015 om 09:34

Njah LvG is wel een man die van liefdadigheid houdt. Kijk maar eens wat het heeft gedaan, Blind naar united halen, Romero ook, Valdes, en nu misschien Cilessen erbij.

16 augustus 2015 om 10:13

Blind doet het gewoon naar behoren op middenveld bij Manchester. Nuttige speler. Romero, het zegt al genoeg wat de fans gisteren deden.. Snap de kritiek niet zo goed.

On: ligt dus niet aan dat voetballers Zuid Amerikaans zijn!

16 augustus 2015 om 11:17

Het is een nuttige speler, meer niet. Veel te traag maar dat maakt hij goed door wat slimmer dan de rest te spelen, maar dit is niet het niveau wat United beter maakt.

16 augustus 2015 om 11:18

En nu twee wedstrijden ;later heeft Man U nog steeds geen tegengoals met Romero in de goal en Blind in de LCV positie.

Net zoals Ajax met Cillessen na twee wedstrijden nog steeds gene tegengoal heeft. Sinds Cillessen bij Ajax keept, heeft Ajax jaarlijks de minste tegengoals.

16 augustus 2015 om 12:52

Ligt er zeker wel aan dat het Zuid-Amerikanen zijn. Alleen kwam Romero naar Nederland, niet Engeland, toen hij voor het eerst bij van Gaal kwam. Bovendien was Romero toen een stuk jonger en had hij nog begeleiding nodig, dat is wel iets wat van Gaal kan bieden aan jonge spelers. Maar bij een speler die al wat meer een vedette is en temperamentvol, zoals veel Latijns-Amerikanen, dan is het een ander verhaal. Daarom denk ik ook dat Otamendi niet met van Gaal om zal kunnen gaan.

16 augustus 2015 om 13:40

Waarom Rojo wel en Otamendi niet, als ik vragen mag?

16 augustus 2015 om 15:58

Hij heet overigens ook al een dikke boete gekregen, maar Rojo is jong en niet een vedette. Hij mag al blij zijn dat hij bij United is, hij heeft niet echt krediet.

Wel wrang dat uitgerekend Romero Nederland en Van Gaal dan uit de WK-finale hield als je dit zo leest.

Maar Valdes is inmiddels afgedankt

16 augustus 2015 om 10:34

Met een reden, Van Gaal volgt gewoon zijn principes, Valdes weigert te spelen voor het 2e elftal, zoals elke 2e keeper moet doen onder Van Gaal, dus dan ben je niet meer welkom.

Vindt van Gaal een belachelijke coach als het gaat om transfers strooit veel met miljoenen past misschien niet bij dit artikel maar moet het even kwijt

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren