Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Toptransfer naar Engeland lonkt voor Frimpong na uitlekken afkoopsom

Laatste update:

Jeremie Frimpong staat in de belangstelling van Arsenal, zo schrijft Fabrizio Romano namens CaughtOffside. Eerder deze week werd al duidelijk dat Frimpong een afkoopsom in zijn contract heeft staan en dat zijn huidige werkgever, Bayer Leverkusen, rekent op een vertrek van de rechtsback in de zomer van 2024.

De eerste gegadigde voor Frimpong dient zich dus al aan. Arsenal heeft met Jurriën Timber, Ben White en Takehiro Tomiyasu al de nodige opties voor de rechtsachter-positie, maar met Frimpong krijgt Mikel Arteta er mogelijk een meer aanvallend ingestelde rechtervleugelverdediger bij.

"Bayer Leverkusen onder Xabi Alonso is geweldig om naar te kijken ", zegt Romano. "En Frimpong is een van de belangrijkste spelers in het team met zijn geweldige prestaties als rechtsback."

Frimpong ligt goed in de markt en kan dus binnenkort een stap gaan maken. De wingback van Leverkusen en het Nederlands elftal heeft namelijk een afkoopclausule in zijn contract laten opnemen, zo meldde Florian Plettenberg eerder namens de Duitse tak van Sky Sport.

Dat betekent dat clubs Frimpong komende zomer voor een bedrag van veertig miljoen euro kunnen oppikken. Gezien de uitstekende prestaties van de verdediger in de Bundesliga lijkt de afkoopsom aan de lage kant te zijn. Transfermarkt schat zijn waarde op 45 miljoen euro.

In een eerder stadium zouden ook Bayern München en FC Barcelona interesse getoond hebben in Frimpong, aldus Romano. De belangstelling van de Spaanse grootmacht is echter redelijk bekoeld na het aantrekken (op huurbasis) van João Cancelo.

Namens Leverkusen staat de wedstrijdteller bij Frimpong inmiddels op 112. Daarin was hij goed voor 17 doelpunten en een indrukwekkende 27 assists. In het huidige Bundesliga-seizoen is de rechtspoot al helemaal op schot. In 12 wedstrijden was hij al bij 9 doelpunten direct betrokken.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Eigenlijk is Frimpong helemaal geen rechtsback meer, zeker niet in een 4-3-3.
Ben benieuwd welke topclub hem haalt en voor welke positie dat dan is.

1 december 2023 om 10:30

Bij Arsenal zou ik eerder verwachten dat hij wordt gehaald als back up voor Saka dan als rechtsback. Zeker als je de andere types ziet die Arsenal daar heeft zoals Tomi, White en Timber..

1 december 2023 om 10:58

Hij brengt dan juist wel wat anders. Als je dan met Timber of Tomiyasu op linksback zou spelen, kan je met Frimpong hoger op het veld spelen.

Dan kom je eigenlijk uit op een Saliba - Gabriel - Tomiyasu/timber defensie met Frimpong meer als rechtshalf. Dan komt er ook meer overlap op die kant met een Odegaard en Saka die veelal naar binnen gaan.

Aangezien we op dit moment niet echt geweldige rechtsbuitens hebben in oranje is het misschien interessant om Frimpong daar neer te zetten.
Benieuwd welke stap hij gaat maken. Worden al een tijdje mooie clubs genoemd.

Wilt Arsenal hem dan als back up rechtsbuiten gebruiken? Past totaal niet in het systeem van Arsenal als back.

Een club als Inter past eigenlijk als enige bij hem. Misschien Real als ze Alonso hebben volgend seizoen.

1 december 2023 om 10:45

Ik vind hem ook niet passen bij Arsenal. White en Tomiyasu zijn aanvallend niet zo sterk als Frimpong maar verdedigend en opbouwend zijn ze veel beter. Ik zie Frimpong niet achterin opbouwen met Saliba en Gabriel om vervolgens Saka te helpen aan de rechterkant.

1 december 2023 om 10:51

Klopt, als hij gehaald wordt zal dat als back up voor Saka zijn lijkt mij

1 december 2023 om 11:01

Lijkt mij niet. En ik denk dat hij uitstekend past. Zeker met Tomi of Timber op Lb.

Dan kom je een beetje zo te spelen. Ligt er aan wie speelt van Partey en/of Rice.

Timber of Tomi moet dan met de 2 Cv's de opbouw verzorgen (en de middenvelders). Frimpong kan hoger op het veld spelen.

Raya
Saliba
Gabriel
Tomi/Timber
Frimpong
Odegaard
Partey/Rice
Rice/Havertz
Saka
Jesus
Martinelli
1 december 2023 om 11:07

Je hele team omgooien voor Frimpong? Want daar komt het op neer hè? Dat lijkt mij niet heel logisch. Vooral gezien de focus wat Arteta wil. Dat is controle en defensief sterk staan. Frimpong als rechtsback maakt dat onmogelijk.

1 december 2023 om 11:28

Nee, daar komt het helemaal niet op neer.
Momenteel speelt Arsenal toch met een inverted LB die het middenveld inschuift.

Je merkt dat Saka juist aanvallende power mist in de overlap. Hij moet te veel in zijn eentje doen. Zeker als je ziet wat voor een vorm Odegaard de laatste potten was.

Daarnaast spiegel je in principe het spel, alleen ga je iets anders spelen.

Je hebt dan gewoon 3 Cv's achterin staan, die kunnen ballen en verdedigen. En op rechts heb je dan Frimpong met overlap, rendement, diepgang etc. Hij is in principe de ''zinchenko'' in ons systeem. Alleen komt hij niet in het middenveld (centraal) terecht, maar juist op de flank, waar meer ondersteuning nodig is.

Als je met Partey - Rice - Odegaard speelt, zou dat gewoon top zijn hoor.

Timber of Tomiyasu op LCV. Rice op links met Martinelli. Partey voor de controle. Odegaard met Frimpong en Saka in een mooie driehoek.

In principe gooi je alleen de ''inverted'' back overhoop met Frimpong. Ik zeg ook niet dat hij dan alles gaat spelen, maar hij brengt wel een nieuwe en andere dimensie in het spel van Arsenal.

Je kan dan inverted spelen op links met Timber, Zinny of Tomi. Maar je kan ook met het huidige materiaal, inclusief Frimpong, op een andere manier spelen waarin je Frimpong in zijn kracht brengt. Zo wordt je nog onvoorspelbaarder in mijn ogen. Iets wat Arteta graag ziet.

1 december 2023 om 11:30

Overigens denk ik ook dat het zwaar overdreven is hoe slecht Frimpong defensief is. Hij is minder in de 4-mans defensie, maar hij kan het echt wel hoor. Hij is geen Tomiyasu, Timber of White defensief gezien, maar met zijn snelheid kan hij veel compenseren ook hoor.

En daarnaast: hij kan bij ons defensief alleen maar beter worden met kolossen als Gabriel en Saliba als teamgenoten.

1 december 2023 om 11:56

Zoals je zelf al zegt, je gooit de inverted back overhoop. Iets wat juist de kracht is van het hele systeem.

Indien je speelt met Rice, Partey en Odegaard moet het gewoon top zijn zeg je. Tja die combinatie gaan we nooit zien. Partey is alleen maar geblesseerd en zal in de winter vervangen worden.

Verder ben ik het met je eens dat Frimpong eenzelfde type is als Tierney zoals je hieronder zegt. Juist dat type back past niet in het systeem. We hebben geen back die constant zorgt voor overlap.

1 december 2023 om 12:13

Partey zal niet in de winter vervangen worden. Er is niet voldoende geld om een kwaliteitsspeler als Partey in de winter te kopen.

Partey zie ik ook niet snel vertrekken in de winter. Heeft de Afrika Cup en ik denk dat geen enkele ploeg, buiten Saudie Arabie, Partey wilt kopen met de wetenschap dat ze hem 2 maanden kwijt zijn aan de Afcon.

En ja, je hebt dan geen inverted back meer. Maar de inverted back werkt ook niet in iedere wedstrijd. Er zijn wedstrijden waar wij ons dood tikken. In die potten kan juist een Frimpong op rechts met een goede voortzetting eens zorgen voor wat anders.

Ik ben 100% voor zijn komst. Snel, technisch, multi inzetbaar en brengt iets nieuws.

1 december 2023 om 13:00

Ik zit tussen jullie in, maar Frimpong en Tierney zijn niet geheel gelijk natuurlijk. Tierney "pastte" (verschillen de meningen over) niet in ons systeem, maar dat komt met name omdat hij niet technisch is en in de korte passing niet goed. Frimpong is dat juist wel. Dus ondanks dat hij een ander type is, kan hij wel mee in de korte combinaties en het onder druk uit voetballen.

Dat vind ik nog wel een essentieel verschil. Bovendien snap ik Glennn wel. Het geeft dan een extra dimensie aan ons team.

1 december 2023 om 13:56

Ben het met jou eens. Tierney zag ook vaak niet uit als hij ala Zinchenko op het middenveld ging opendraaien en passes versturen. Die is ook te stijf linksbenig om op die plek goed uit de voeten te kunnen.

Al had ik Tierney ook graag behouden hoor. Je hebt gewoon meer opties nodig, dan alleen maar inverted (full)backs in mijn ogen.

Als het met Zinny niet werkt, brengt men tegenwoordig gewoon Tomiyasu. Die vult dat iets anders in, maar komt op hetzelfde neer. En op rechts kunnen wij uberhaupt niks anders brengen.

Frimpong kan dat juist wel. Ideaal. En hij kan nog back-uppen voor de RW positie

1 december 2023 om 17:34

...Wat zei ik je? Hehe nja het moet nog maar gebeuren maar Arsenal zie ik hem wel halen. 🤷‍♂️

1 december 2023 om 20:12

Dat verandert nog steeds niks aan het feit dat hij niet bij Arsenal past. Misschien alleen als back up rechtsbuiten.

Gun deze jongen de stap omhoog, hopelijk na het winnen van de Bundesliga. Maakt echt grote stappen dit seizoen. Echt een moderne wingback, wat ook terug te zien is in zijn stats dit seizoen: 6 goals en 7 assists. Vind het jammer dat Frimpong nog zo weinig bij oranje wordt gebruikt.

1 december 2023 om 10:45

In oranje heeft hij de pech dat hij achter Dumfries staat. Ook een wingback van een club hoger in aanzien dan Leverkusen. Daarnaast levert dumfries in oranje. Jammer dat een van beide niet een fatsoenlijke linkerpoot heeft en op links kan spelen.

1 december 2023 om 10:56

Frimpong speelde bij City in de jeugd vgm wel eens als linkshalf/buiten, dus misschien kan hij er wel spelen op links?

Dumfries levert inderdaad. En heeft het voordeel dat hij door de lucht en qua fysiek wel beter is dan Frimpong.
(voetbal)technisch gezien is Jeremie dan weer stukken beter. En hij is sneller.

1 december 2023 om 17:18

Is helemaal geen moderne wingback, tenminste zo speelt hij dit seizoen niet. Is deze jaargang gewoon een rechtsbuiten. Staat gemiddeld met Wirtz en hoffman op 1 lijn. Grimaldo speelt als wingback.

Velen vinden dat hij niet past in een 4-3-3 inderdaad, maar dat is vooral omdat hij momenteel bizar goed presteert in de 3-5-2 formatie (of hoe je de formatie ook wilt noemen).

Ik denk dat Frimpong wel een goede zet zou zijn voor Arsenal. Ook in een 4-mans defensie.

Hij is razendsnel. Kan echt wel verdedigen (geen idee waar dit vandaan komt), maar hij is defensief inderdaad geen Tomiyasu, Timber of White. Maar daar komt ook bij dat Frimpong van origine meer een aanvaller is en die andere meer een CV zijn van origine.

Frimpong brengt iets heel anders als RB dan de huidige spelers. Hij is veel sneller, aanvallend veel beter en kan een nieuwe dimensie toevoegen aan het spel van Arsenal.

Sowieso heeft Arsenal amper snelle backs. Tomi, Zinny, White en Timber zijn allen relatief snel, maar niet zo snel als een Frimpong is bijvoorbeeld. Daarnaast kan Frimpong ook als buitenspeler fungeren. Ideaal om Saka soms wat rust te geven.

Voor 40 miljoen zou ik hem wel graag zien komen hoor. Ben groot fan van hem en denk dat hij echt wel prima past bij Arsenal hoor.

Timber speelt ook vaker als LB, idem dito voor Tomiyasu.
En als Frimpong komt, weet ik ook 100% zeker dat Tierney verkocht gaat worden. Is eigenlijk de minder snelle versie van Frimpong op links. Althans, hij is ook meer een traditionele back die eroverheen dendert. Al had ik hem het liefst ook graag behouden.

Arteta is slim, dus ik denk dat hij hem wilt gebruiken als backup voor Saka en in sommige gevallen als extreem aanvallende Rb/lb (arteta is niet bang om mensen op de andere flank te posteren wanneer nodig). Lijkt me een sterke aankoop, voor een prima bedrag, typische Arsenal-aankoop dus.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren