Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Roma riskeert Europa League-ticket na late tegentreffer Chievo

Laatste update:

AS Roma heeft zich lelijk in de vingers gesneden in de strijd om de plaatsen vier en vijf, die recht geven op plaatsbewijzen voor de Europa League. De Romeinen verloren dinsdag door een goal in de slotminuut met 0-1 van Chievo en blijven op de vijfde plaats staan, met drie punten minder dan Fiorentina. Alles lager dan de vijfde plaats betekent geen Europees voetbal voor Roma. De bezoekers uit Veneto zijn door de zegepraal zeker van lijfsbehoud in de Serie A.

/

AS Roma verspeelde dus dure punten in het eigen Stadio Olimpico, want de ploeg van Aurelio Andreazzoli kon de gele muur van Chievo gewoonweg niet slechten. I Giallorossi schoten voor rust ook maar twee keer op het doel van i Mussi Volanti, maar dat waren wel uitstekende mogelijkheden. Pablo Osvaldo schoot van dichtbij op Cristian Puggioni en een pegel van Francesco Totti uit een vrije trap trof de vuisten van de doelman. Alle goede bedoelingen ten spijt; de op de counter loerende bezoekers maakten het Bogdan Lobont, de vervanger van de geblesseerde Maarten Stekelenburg, geen enkele keer moeilijk.

De thuisploeg trachtte de score in de tweede helft snel te openen, maar Puggioni wierp zich op als de redder in nood van het al veilige Chievo; hij redde katachtig op een kopbal van Mattia Destro en had geluk dat een van richting veranderd schot van Totti de lat trof. De hoofdstedelingen speelden in het hele tweede bedrijf op de vijandelijke helft, maar een treffer zat er niet in voor Roma. Sterker, de gastheer ging door een treffer van Cyril Théreau in de slotminuut zelfs onderuit: 1-0. De Romeinen leden hierdoor de tweede nederlaag in de laatste elf duels en kijken nog altijd tegen een achterstand van drie punten ten opzichte van Fiorentina aan.

Haalt AS Roma nog Europees voetbal?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

4de plek in Italië is enkel Europa League, voetbalzone.

7 mei 2013 om 23:07

Vijfde en zesde plek (ligt eraan wie de beker wint) ook. Dus het is niet waar wat je zegt.

On. Aparte nederlaag van Roma zeg, totaal niet verwacht. De ploeg is mentaal heel zwak en laat het hier afweten. Dit zijn juist de belangrijke wedstrijden om die stap richting Europa terug te vinden, maar helaas lijkt het wederom te gaan mislukken voor de Romeinen. Wellicht met het hoofd bij de bekerfinale?

7 mei 2013 om 23:19

Als ze de bekerfinale winnen zijn ze direct geplaatst voor EL. Dan mogen ze zelfs 8ste eindigen

7 mei 2013 om 23:24

Maar daar moet je het niet op aan laten komen, lijkt me...

Ik heb hier werkelijk geen woorden voor.

Laat ik beginnen met het volgende: wat een laffe, schandelige, schaamteloze, onsportieve t*ringploeg is Chievo zeg! Gadverdamme, ik kan wel janken hier. Die trainer moet verbannen worden van de velden en uit de maatschappij.

Schieten in de 84ste minuut voor het eerst op goal, jagen 20.000 ballen de tribune in, verdienen helemaal niets en wat krijgen ze? 3 punten.
Fiorentina fans, alsjeblieft, we winnen onverdiend van jullie en vervolgens slaat het karma schandalig hard terug met deze pot, een nog onterechtere nederlaag dan jullie zaterdag leden.

Chievo, ik hoop dat jullie degraderen, failliet gaan, opgedoekt worden, ik wil dat spuuglelijke tenue nooit meer zien de rest van mijn leven.

7 mei 2013 om 23:01

Ik kan niets anders zeggen dan: Je verwoord de woorden van iedere Roma fan. En het is wel heel pittig dat wanneer wij er onverdiend langsgaan met 3 punten we zo hard worden teruggepakt.

7 mei 2013 om 23:02

Ja ach ja. Het is kut, maar dit is vrijwel een exacte kopie als sommige reacties van Fiorentina-supporters van afgelopen weekend, dus ja, het is karma. Deze twee wedstrijden vatten het seizoen in ieder geval uitstekend samen.

Als we ook zo gruwelijk onterecht de Coppa winnen heb ik er vrede mee

7 mei 2013 om 23:07

Je zou eens een andere sport moeten gaan volgen. Degene met de meeste goals wint, zo is voetbal. Wat verwacht je, dat Chievo Roma in het Olimpico even tegen de muur gaan drukken? Dat je hoopt dat ze degraderen en failliet gaan is gewoon kinderachtig.

7 mei 2013 om 23:19

Natuurlijk is dat niet kinderachtig. Ik verwacht ook niet dat ze op de aanval gaan spelen.

Maar heb je de wedstrijd gezien? Er is een verschil tussen niet op de aanval spelen en met een 5-4-1 opstelling, met 10 man voor de goal gaan hangen en 1 op de middenlijn, elke bal de tribune in jagen, pas eens een keer op goal schieten in 84ste minuut en dan nog winnen ook in de 90ste.

Het ergste is dat ze dit elke wedstrijd doen. Of ze nou tegen ons spelen of Pescara, ze houden dit aan. Thuis is het al helemaal schandalig. Dan maken ze ook nog eens expres hun eigen veld kapot om voetballen onmogelijk te maken. Ze hebben de minste fans van alle ploegen van de Serie A, mss op Pescara na. Ze zijn niet eens de grootste club van Verona (dat is Hellas) en er zit bij elke topwedstrijd nog geen 10.000 man op de tribune. Laat staan de mindere wedstrijden.

Chievo is in alles, maar dan ook alles, een lelijke, lelijke, spuuglelijke rotclub. Ze verdienen het niet om te bestaan.

7 mei 2013 om 23:30

Dit is natuurlijk onzin, dat weet je zelf ook. Je bent gefrustreerd (ik ook) en dat snap ik helemaal, maar Chievo heeft gewoon perfect naar zijn mogelijkheden gespeeld vanavond. Wij laten ons, net zoals in Verona, op dezelfde manier piepelen. Dat zijn we gewoon 100% zelf schuld met een instelling van: dat gaan we wel even fiksen! En dan krijg je de deksel Keihard op je neus...

7 mei 2013 om 23:35

behalve die laatste zin misschien ben ik het voor de rest helemaal met giallorosso eens, het is echt waar chievo speelt op een belabberd veld en als ze tegen pescara spelen is pescara serieus de voetballende ploeg en chievo countert alleen maar, zo'n ploeg moet je toch niet in de serie a willen, ze halen het hele imago van de competitie gigantisch naar beneden

7 mei 2013 om 23:42

Dat kan wel allemaal zo zijn, maar als ze zo slecht zijn waarom handhaven ze zich dan weer vrij simpel in de Serie A? Ze doen alles volgens de spelregels hoor. Ik vind het altijd zo kinderachtig om de schuld bij een terughoudende tegenstander te leggen, terwijl je zelf gewoon niet wil winnen. Een spits van het kaliber Osvaldo moet die voorzet van Piris gewoon dóór het net heen rammen in plaats van de keeper de bal in zijn handen te tikken!

7 mei 2013 om 23:53

waar zeg ik dat chievo slecht is?
ze hebben wel degelijk kwaliteit in de ploeg, alleen erger ik me mateloos aan de speelwijze die ze hanteren, dus vandaar dat ik hoop dat ze degraderen, alleen zal dat de komende jaren wel niet gebeuren

8 mei 2013 om 00:05

Dan schrap je mijn eerste regel en reageer maar op de rest. We presteren vanavond gewoon niet naar behoren en dan moet je niet met vingertjes naar anderen gaan wijzen. Als je met 1 vinger naar iemand anders wijst dan wijzen er nog altijd 3 naar jezelf, toch? Ik ben ook gefrustreerd, maar ga dat niet uitkuren op een tegenstander die gewoon 1 keer meer scoort dan wij vanavond. Afgelopen zaterdag mazzelen wij nog stukken meer dan Chievo vanavond. Mag ik je herinneren aan de handsbal van De Rossi en de goal van Osvaldo die volledig uit de lucht komt vallen. Alles van je af laten glijden en vooruit kijken!

8 mei 2013 om 01:34

Niet alleen kinderachtig, maar ook onsportief. Natuurlijk belachelijk om een club failliet te wensen omdat ze naar jou mening te verdedigend speelden. Dit is gewoon frustraties en heeft niets met Chievo te maken. Als het anders was gelopen had je dit denk ik niet zo snel geroepen.

8 mei 2013 om 10:36

ik had exact dezelfde reactie gegeven als we hadden verloren, het gaat namelijk niet alleen om deze wedstrijd, hoewel dit wel een bijzonder goed voorbeeld is, maar gewoon de speelwijze die chievo al jaren hanteert, daar walg ik gewoon een beetje van , het is gewoon een laffe ploeg die tegen alle tegenstanders extreem defensief speelt

7 mei 2013 om 23:18

Ik begrijp je frustratie, maar wensen dat Chievo failliet gaat vind ik echt niet kunnen hoor. Ondanks het feit dat Chievo verdedigend voetbal speelt, vind ik het wel een leuke club overigens. Daarnaast is het voetbal, ondanks dat het niet om aan te zien is, wel zeer effectief. Chievo eindigt met dit voetbal namelijk toch wel elk jaar rond plek 10-15, zonder hele grote degradatiezorgen.

7 mei 2013 om 23:22

Ik vind het geen mooie club. Ik vind het een lelijke club, niet alleen hun speelstijl, maar ook alles eromheen. Lelijk stadion, knollenveld, geen leuke spelers, niet eens de belangrijkste club van de stad. Chievo heeft echt niks voor mij. Alleen de derby tegen Hellas is mooi. Maar dat komt door de Hellas supporters. Maar Chievo?

Opdoeken die zooi.

7 mei 2013 om 23:27

Ik snap wel dat je het geen mooie club vind, maar om ze meteen failliet te wensen vind ik persoonlijk te ver gaan. Er zijn namelijk ook gewoon echte fans van Chievo, die er verschrikkelijk kapot van zouden zijn wanneer Chievo failliet gaat. Ik vind trouwens dat Chievo met Thereau, Andreolli, Cofie en Pellissier toch wel enkele leuke voetballers heeft trouwens, maar dat is mijn mening.

7 mei 2013 om 23:47

Chievo's tactiek werkte dus gewoon! Hulde voor de trainer van Chievo!

Je reactie over dat een club maar moet opdoeken en failliet gaan slaat natuurlijk nergens op! Maar ik kan het begrijpen dat je nu gefrustreerd bent, morgen zal je er anders over denken.

Chievo staat toch degelijk 12e in de Serie A.

p.s.
Ik vind het tenue wel mooi

7 mei 2013 om 23:56

Ik had het niet beter kunnen verwoorden, je hebt helemaal gelijk. Chievo speelt misschien geen aantrekkelijk voetbal, maar het is wel volgens de spelregels en verdomde effectief. Daar kunnen wij iets van leren vanavond: 1 keer in de 16 en meteen een goal. Een lesje in dodelijke effectiviteit dus!

Chievo is een schande voor het (italiaans) voetbal. Wat een walgelijke club is dat toch. Na 84 minuten hadden ze pas een schot op doel. Met 10 man voor het doel hangen en één goede counter in de 90e minuut. Dit doet echt veel pijn. Karma heeft ons duidelijk teruggepakt voor die onterechte overwinning tegen Fiorentina.

7 mei 2013 om 22:55

tja maar toch. jullie speelden niet zo laf als chievo. tegen jullie had fiorentina ook gwn veel pech

7 mei 2013 om 23:13

Alle Italiaanse ploegen spelen toch met 10 man achter de bal? Catenaccio noem je dat toch? Ik d8 dat dat heel populair was in Italië??

7 mei 2013 om 23:26

Een subjectieve fan uit 2007?
Kijk maar eens een keertje Juve - Inter ofzo. Dan zie je een prachtige wedstrijd.

kei en keihard de deksel op de neus gekregen. roma verdiende dit echt niet. maar dat zal chievo worst wezen. nu zijn ze officieel gehandhaafd. ik hoop dat hellas promoveert. komt er 1 stadsderby bij

Champions League? Denk dat dit vervangen moet worden door Europa League.

Over de wedstrijd dan, als je überhaupt over een wedstrijd kunt spreken. Er was maar één kant die wilde voetballen: Roma. Maar dat lukte niet omdat Chievo met hun saaie, verdedigende, behoudende, walgelijke catenaccio de hele wedstrijd kapot maakten. Wat speelden ze eigenlijke? 5-3-1-1? En om het nog eens erger te maken, scoren ze ook nog eens in de 89e minuut. Het is niet de eerste keer dat ze zo'n geniepige overwinning boeken, al had Roma dat deels aan hun zelf aan te merken, want ze hebben behoorlijk wat kansen gemist.

Ja dat klopt want er is geen suggestie

Vooropgesteld dat Chievo anti-voetbal speelt moet ik er ook wel een beetje om lachen. Zondag zelf nog de overwinning wegkapen en nu in de slotseconden de deksel op de neus. Mooi want plaats 4 betekent geen ellendige voorrondes EL maar direct EL.

7 mei 2013 om 23:06

Dat kan ik me heel goed voorstellen, zoals Chievo vandaag voetbalde zo voetbalden wij zaterdag. Ik vraag me af of onze spelers wel Europees willen gaan komend seizoen. Wat een wanvertoning! Als je op 2 fronten Europees voetbal kunt afdwingen, dan laat je het toch niet aankomen op een Coppa-finale tegen onze aartsrivaal? Met alle risico's van dien...

7 mei 2013 om 23:18

ik had echt veel liever gehad dat we van jullie verloren en van chievo wonnen, voor fiorentina heb ik veel respect, ze spelen mooi voetbal en vind het niet heel erg als we van een betere ploeg verliezen, maar dit is bijna erger dan de derby van lazio verliezen

Off: Is Chievo een beetje het Stoke City van Italie?

Jammer dat Roma die late tegentreffer krijgt, hoop dat ze komend jaar weer een keertje in Europa te zien zijn.

7 mei 2013 om 23:05

nog veel erger, stoke city speelt nog ultra offensief vergeleken met dit laffe team

7 mei 2013 om 23:12

Laat ik het zo zeggen: Stoke trapt de ballen nog naar voren. Chievo trapt ze gewoon meteen de tribune in of het stadion uit.

7 mei 2013 om 23:18

@gialorosso89

Dan ga ik de komende wedstrijd eens bekijken! Stoke is al gewoon niet om aan te zien, Hoe speelde Roma deze avond? Heb de wedstrijd niet bekijken maar vindt het wel een prachtige club!

7 mei 2013 om 23:26

Roma speelde niet echt goed. Maar het is ook niet te doen tegen zo'n gele muur voetballen. Zat te weinig beweging in in de 1e helft. 2e helft was beter, toen hadden we moeten scoren, maar tegen het einde vloeiden de hoop en de krachten weg. En toen kwam de ene kans van Chievo.

Haha wat een vertoning, absurd eigenlijk.. In Firenze verdiende Roma helemaal niets en krijgt het de drie punten en vandaag het tegenovergestelde.. Chievo heel de match met tien voor de baklijn en misschien twee a drie doelpogingen ondernomen en dan scoren ze in minuut 90, net zoals Roma in Firenze.. Maar Roma gaat volgend seizoen gewoon Europees voetbal halen hoor, daar ben ik van overtuigd.. Spelen gewoon doorgaans goed voetbal, vandaag gewoon de deksel op de neus gekregen.. Kan ook goed uitpakken, zijn ze de komende duels dubbel gemotiveerd en geconcentreerd.. Naar mijn mening had de coach moeten starten met Lamela..

Ik had al een hekel aan chievo, maar dit slaat echt alles, serieus wat een verschrikkelijk laffe ploeg is het, de meest defensieve ploeg die er bestaat snap uberhaupt niet dat die ploeg fans heeft, hoop datze dan ook zo snel mogelijk degraderen want dit is echt een schande voor de serie a, als lazio tegen chievo speelt ben ik voor lazio, dat zegt genoeg over de haat die ik heb tegenover deze ploeg.
Ik kan nog wel even doorgaan over chievo, maar zelf speelden we ook dramatisch, totti en de rossi bakten er allebei helemaal niks van, over dodo en bradley ga ik het niet eens hebben.
Ik had veel liever dat we vorige week van fiorentina met 5-0 verloren en nu gewoon winnen dan dit scenario, zelfs europees voetbal gaat nu lastig worden met deze nederlaag

7 mei 2013 om 23:23

Ik vond De Rossi juist de beste Roma-speler, hij was de enige die in de buurt kwam van zijn normale niveau. Het was een collectieve wanprestatie vandaag met als absolute dieptepunten Pjanic en Dodò. Castan speelde ook redelijk, maar blundert bij de goal. En Marquinhos begon slecht, naar herpakte zich redelijk...

Onverwachte overwinning van Chievo, maar dit heeft Roma toch wel veel aan zichzelf te danken hoor. Ondanks het feit dat Chievo verdedigend speelt, moet je als Roma zijnde toch kunnen winnen. Daarnaast liep Castan ook gewoon waardeloos te verdedigen bij de 0-1, hij gaf Thereau veel te veel ruimte.
Ook vind ik sommige Roma fans zich wel op een zielige manier uiten hoor, meteen wensen dat Chievo failliet moet gaan vind ik persoonlijk erg ver gaan. Daarnaast is Chievo naar mijn mening gewoon een leuke club, alleen het voetbal wat ze spelen is om te janken.

7 mei 2013 om 23:30

failliet wensen is misschien een beetje kinderachtig, maar het gaat niet alleen om deze wedstrijd, de hele speelstijl die chievo al jaren hanteert, met dit soort voetbal halen ze het hele italiaanse voetbal naar beneden en dat ze er mee winnen is nog het ergste, dat betekent dat ze het gaan blijven doen, zelfs in de thuiswedstrijden in hun spuuglelijke stadion spelen ze zeer defensief, daarom hoop ik dat ze degraderen, dit soort teams moet je niet in de serie a willen.

Ik denk niet dat AS Roma zich plaatst voor de EL , want ze zijn de laatste tijd echt minder

we hebben het puur aan onszelf te wijten dat we honderden kansen niet maken. Dodo ga alsjeblieft terug naar Brazilië. weer lekker een jaar zonder europees voetbal. kutzooi. echt typisch roma dit je kan er bijna op wedden dat als ze een beetje terugkomen ze het weer gigantisch verneuken tegen bijna altijd kutploegen.

Chievo is misschien het Stoke City van de PL. Een team die laf speelt en het meest saaie voetbal speelt.
Zure nederlaag Roma, in de slotfase terwijl ze veel en veel beter waren.

7 mei 2013 om 23:36

Tsja, maar je moet gewoon 1 goal meer dan je tegenstander maken. En daar ontbrak het vanavond bij ons simpelweg aan...

wat een schandalige club is dat Chievo, echt een schande voor het voetbal
Van zo'n nederlaag als deze kan ik echt pissig worden, heb ook het gevoel dat het mentaal niet goed zit
Maar goed, europees voetbal begint als Lazio en Udinese morgen winnen wel in gevaar te komen, zo wordt de finale nog belangrijker
Die moeten we echt gaan winnen maar daar heb ik op dit moment weinig vertrouwen in

Doodzonde en onverdiend, ik gun Roma Europees voetbal enorm, Roma is ten minste een ploeg die altijd wil voetballen en altijd leuke spelers heeft. Hopelijk haalt Roma het alsnog!

Chievo is echt zo'n typische betonvoetbalploeg, wij verloren er ook onverdiend van.

Tegen Fiorentina hadden we geluk en gisteren pech. Ik moet zeggen dat ik de trainer ook niet echt begrijp. Waaorm begin je met Piris in de basis die al heeft aangetoond het niveau niet aan te kunnen. Torosidis vind ik een goede aankoop en die jongen is ook gewend dit soort wedstrijden te spelen. Verder moet je een keuze maken tussen Destro en Osvaldo. Samen spelen kunnen die 2 niet. Het seizoen dreigt als een nachtkaars uit te gaan. In deze vorm en met zo'n verdediging wordt de bekerfinale en Milan/napoli winnen nog lastig. Sempre Forza Roma!

Ik heb nog nooit een club zo veel zien verdedigen als Chievo. Ze spelen echt ultradefensief. Tja Roma.. Jullie hadden onverdiend verloren maar ze moesten de kansen maar afmaken . Elke club heeft pech, kijk naar vb Inter die genoodzaakt is met een B-ploeg te spelen vanwege blessure leed.

Wat een teleurstelling ! Forza Roma !!!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren