Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Roma en Milan grijpen hard in tegen Corriere; Lukaku komt met felle tweet

Laatste update:

AS Roma en AC Milan hebben hard ingegrepen naar aanleiding van de voorpagina van de Corriere dello Sport van donderdag. Beide clubs uit de Serie A hebben ervoor gekozen om de krant te boycotten: journalisten van de krant zijn de rest van het kalenderjaar niet meer welkom op de faciliteiten van de club en spelers zullen tot aan januari niet meewerken aan activiteiten of interviews van de krant.

Roma en Milan maken hun besluit bekend in een gezamenlijk statement. "We vinden dat spelers, clubs, supporters en de media verenigd moeten zijn in de strijd tegen racisme", zo schrijven de clubs. "We hebben allemaal de verantwoordelijkheid om heel zorgvuldig te zijn in onze woordkeuze en de boodschappen die we uitdragen. Beide clubs zijn zich ervan bewust dat het artikel onder de kop Black Friday een anti-racistische boodschap uitdroeg, en daarom verbannen we de Corriere dello Sport slechts tot januari."

Op de cover van donderdag staan Chris Smalling en Romelu Lukaku, met als onderschrift 'Black Friday', als verwijzing naar het duel tussen AS Roma en Internazionale van vrijdagavond. De krant schreef dat Smalling en Lukaku zich allebei krachtig hebben uitgesproken tegen racisme en het symbool zijn van de wederopstanding van hun teams. Desondanks waren veel clubs niet te spreken over de kop boven het artikel. Smalling en Lukaku reageren donderdagavond zelf ook in een statement op hun persoonlijke socialmedia-accounts.

"Hoewel ik me vandaag graag had gefocust op de grote wedstrijd van morgen, is het belangrijk om te erkennen dat hetgeen vanochtend is gebeurd, verkeerd en enorm ongevoelig was", schrijft Smalling op Twitter. "Ik hoop dat de redacteurs die betrokken waren bij het schrijven van deze kop hun verantwoordelijkheid nemen, begrijpen wat voor invloed ze hebben met hun woorden, en snappen wat voor impact die woorden kunnen hebben."

Lukaku is nog een stuk feller in zijn kritiek op de krant. "In plaats van de focus te leggen op een wedstrijd tussen twee teams, komt de Corriere dello Sport met de domste kop die ik in mijn hele carrière heb gezien. Jullie blijven maar negativiteit en racisme stoken, in plaats van het te hebben over de mooie wedstrijd die op San Siro wordt afgewerkt tussen twee grote clubs. Bewustwording is het belangrijkste en daar moeten jullie bij de Corriere dello Sport beter in worden. Dank aan alle fans en de journalisten voor de steun."

Ben je het eens met het besluit van AS roma en AC Milan?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik zal wel weer een bak stront over me heenkrijgen, maargoed. De pagina van Corriere is bedoeld om aandacht te krijgen volgens slechte publiciteit is ook publiciteit, en is bewust provocerend en lokt reacties doordat gerefereerd wordt aan de huidskleur van de spelers (immers, ook zogenoemde "positief racisme" is racisme". Dit is volgens mij dus duidelijk racistisch. Ik heb alleen kort het artikel over de tweet van Ajax gelezen, maar dat lijkt mij vooral een vertaalfout en het enige wat je Ajax daar kwalijk kan nemen is dat het misschien onhandig is dat woord te gebruiken.

5 december 2019 om 20:13

Mijn inziens hoef Ajax zéker niks kwalijk genomen te worden. Komop zeg, moeten we ons tegenwoordig ook druk gaan maken of Nederlandse woorden misschien iets weghebben van scheldwoorden in het buitenland? Ik blijf ook van mening dat de kop ‘Black Friday’ misschien niet handig is, maar zeker niks met racisme te maken heeft. Sterker nog, wie het gehele artikel heeft gelezen, die weet dat het juist is bedoeld als een steun in de rug voor de gekleurde spelers in Italië. Erg vermoeiend dat tegenwoordig elk woord zorgvuldig moet worden afgewogen om er maar zeker van te zijn dat écht niemand beledigd raakt.

Ik weet niet wat erger is: dat ze in Italië er steeds meer openbaar voor uitkomen of dat niemand die gekkies eens hard aanpakt.. Overigens wel tof dat de donkere spelers zoveel over zich heen krijgen en zich nog knap staande weten te houden, maar ik vraag mij oprecht af hoelang ze dit volhouden.

5 december 2019 om 22:20

Dat niemand die gekkies hard aanpakt? Dit artikel gaat er juist over dat twee Italiaanse clubs ze boycot

5 december 2019 om 23:19

De gekkies die zich hedendaags nog steeds racistisch durven op te stellen zonder daar de sancties ervan te ervaren, bijvoorbeeld de harde kernen van een aantal clubs.

6 december 2019 om 10:42

Hellas Verona heeft laatst de leider van de ultras tot 2030 een stadionverbod opgelegd. Ik weet dat dit minder groots gebracht wordt, want het past niet in het narratief. Maar in Italië zijn er nu ook echt wel aardig wat ogen opengegaan.

Dit is gewoon express gedaan. Mensen bij de krant doen dit echt met opzet zodat er weer chaos komt en zo hebben ze weer straks verhalen met excuses zodat er nog meer kranten verkocht worden. Ik snap het gewoon niet waarom men hierover begint terwijl er de laatste weken veel over gesproken is en Italië is 1 van de grootste landen als het over dit onderwerp gaat. Ik Snap dan niet hoe je zoiets grootst op de voorpagina drukt echt schandalig. Mensen voelen zich gekwetst dan moet je ermee kappen en Corriere dello sport moet juist met het tegenovergestelde komen op de voorpagina laten zien dat je men steunt. Racisme zal nooit stoppen alleen de tijd waar we nu in leven kan het gewoon echt niet meer.

Duidelijke statement van AS Roma en AC Milan. Hoop dat meerdere clubs deze actie volgen. Achterlijke titel door een net zo achterlijke krant.

5 december 2019 om 22:22

Fiorentina heeft zich ook hierbij aangesloten. Wel bijzonder (of toch ook weer niet) dat Inter dat voor zover ik weet niet gedaan heeft ondanks dat het over hun speler gaat

Ook al lijken ze niet veel te bedoelen met de titel Black Friday, het is gewoon heel goed dat Roma en Milan ingrijpen. Als je ziet wat voor incidenten er vorig jaar zijn geweest (en ook dit jaar al) en je ziet wat de Italiaanse voetbalbond (figc) er aan doet (niks dus), dan is dat echt triest. Vooral in Italië is het gewoon zaak meteen hard in te grijpen. Denk dat dit een goede eerste stap is om de journalisten, al dan niet tijdelijk, te weren. Als de topclubs in Italië dit blijven doen dan zal de Figc uiteindelijk (hopelijk) ook wakker schudden en durven ze dan misschien een keer in te grijpen bij één van de vele incidenten.

''ze bedoelen er niets geks mee joh. De titel Black Friday is op zich niet racistisch joh. Laat gaan joh!'' Nee, dan heb je het gewoon niet begrepen. Het gaat niet om Black Friday op zich. Inderdaad, niets racistisch daaraan. Wel als je de context erom heen begrijpt: je refereert ermee naar twee zwarte spelers. Black Friday zelf heeft niets te maken met zwarte mensen. Daarnaast is het in de laatste weken/maanden heel erg gesteld met racisme in Italië waar zelfs supporters groepen hun eigen spelers met de grond gelijk maken. Dan is het ook niet echt handig om er een schepje boven op te doen door zonder enige reden naar de huiskleur te refereren van twee spelers.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren