Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Roland Baas krijgt nare boodschap: ‘Ik heb er een traantje om gelaten’

Laatste update:

De boodschap dat hij moest vertrekken bij Heracles Almelo, viel bij Roland Baas rauw op het dak. De 22-jarige verdediger had de afgelopen acht competitiewedstrijden een basisplek, maar toch wordt de optie om zijn contract te verlengen niet gelicht. De nieuwe trainer Frank Wormuth verwacht volgens TC/Tubantia 'iets anders' van een linksback. Hij besloot daarom om niet met Baas samen te werken.

Afgelopen zomer kwam Baas op proef bij Heracles, waarna hij een contract afdwong. De voormalig jeugdinternational profiteerde van diverse blessures bij concurrenten en speelde zichzelf in de basis. Hij zag het gesprek over zijn contract dan ook met vertrouwen tegemoet. "Ik ging zonder zorgen het gesprek in, want ik dacht dat er iets moois op mijn pad lag. Dat viel smerig tegen", vertelt Baas."Ik liep na het gesprek de kantine in. Het hele team zat aan het ontbijt, ze dachten dat ik een grapje maakte."

Na het slechte nieuws belde Baas met zijn vriendin. Die was 'heel teleurgesteld'. "Maar ze zei ook dat ik er alles aan heb gedaan. Ik heb geluk gehad dat ik dit seizoen al in de basis kwam, maar ik heb het zelf afgedwongen. Ik kan goed voetballen en heb laten zien dat ik mijn plek niet zomaar opgeef als ik er sta", stelt de ex-speler van FC Groningen. "Ik ben na de training naar huis gereden en heb niets meer gedaan. Behalve er een traantje om gelaten."

De linksback werd zondag in de pauze van de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen (1-2 nederlaag) al gewisseld. Hij had het lastig met Denzel Dumfries en werd vervangen door de herstelde Lerin Duarte. "Misschien speelde de afgelopen week mee, ik weet het niet. Ik wilde zo graag het beste van mezelf laten zien en alles geven, dat er juist meer dingen fout gingen." Baas speelde dit seizoen twaalf competitieduels; tussen 2014 en 2017 kwam hij tweemaal in actie voor Groningen.

Neemt Heracles Almelo het juiste besluit?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Goed van Heracles om hem ook gewoon duidelijkheid te geven, niemand heeft er wat aan als je uiteindelijk geen kans krijgt, hoe rot ook voor die jongen! Zou prima speler zijn voor onderkant eredvisie, bovenkant Jupiler!

3 april 2018 om 09:41

Ik vind het wel jammer, hij speelde goed de laatste tijd imo.

3 april 2018 om 09:47

@harecles: je hebt voetballers die hard werken en wat bijdragen aan je team en je hebt voetballers die niets bijdragen maar wel hard werken. Baas is een typisch gevalletje van de laatste categorie. Doordat hij zo fanatiek werkt, houdt hij zich niet aan zijn taken. Wormuth zal wel meer een gedisciplineerde speler zoeken, die ook nog eens een aanval op zet.

3 april 2018 om 09:44

Ja, ag ja. Hier hoeven wij geen traan om te laten. Typische werker, maar totaal geen hoogvlieger. Weet nog dat hij Rosheuvel niet in bedwang hield. M.i. de slechtste buitenspeler die wij ooit in de Eredivisie hebben gehad. Wanneer het op pure snelheid aankomt weet hij zich daar geen raad mee. Dat is toch een gebrek aan positionering, want zo langzaam is Baas nu ook weer niet.

3 april 2018 om 09:48

Rosheuvel de slechtste buitenspeler die we gehad hebben? Wat een onzin zeg.. Je hele verhaal overigens.

3 april 2018 om 09:57

@bte1903: lezen bitte, ik zeg de slechtste buitenspeler die wij ooit in de Eredivisie gehad hebben. Heb het dus niet over onze hele geschiedenis. Wel over de tijd die wij nu onafgebroken in de Eredivisie spelen. Rosheuvel blinkt uit in voorzetten verknallen. Op snelheid komt hij er langs, maar dan arriveert die bal niet bij een medespeler. We hebben het wel over de tijd dat 'topper' Uth bij ons zat he. Dat was geen misselijke spits. Ik vind Navratil een stuk beter en die vind ik al niet goed genoeg.

4 april 2018 om 03:16

Eens mexicanoooo.
Een blinde draver zonder rendement . Bewijst t tegenwoordig ook dat scoren voor open doel lastig is..

Lekker naar Drenthe komen ook. Je ziet hier veel spelers weer opbloeien bij de Fc. Kijk bijv naar Veendorp en Bakker

Hoop dat de Graafschap goed oplet, kan een prima extra linksback zijn volgend seizoen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren