Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Roger Schmidt ziet Ángel Di María schitteren voor ongekend populair Benfica

Laatste update:

Benfica kende zondag een dag om niet snel te vergeten. In Zwitserland werd er met 1-3 gewonnen van FC Basel, maar de echte headline was het aantal Benfica-supporters dat de weg naar het St. Jakob-Park vond. Naar verluidt waren er 15.000 tot 20.000 fans van de Portugese topclub aanwezig in het stadion van Basel. Trainer Roger Schmidt zag zijn ploeg bovendien winnen dankzij treffers van Ángel Di María, Gonçalo Ramos en David Jurasek. Met name Di María was niet te stoppen in de helft die hij meedeed.

Dat de er zo veel supporters af zouden komen, werd wel al enigszins verwacht. Zo was het eerste oefenduel van Benfica tegen Southampton (2-0), dat gespeeld werd op het trainingscomplex van de Engelse voetbalbond, besloten voor publiek. De wedstrijd in Zwitserland was echter wel toegankelijk voor publiek en dat was te merken ook. Mede dankzij de Portugese emigranten die in in en nabij Zwitserland wonen kon het St. Jakob-Park zich al snel opmaken voor een waar Portugees volksfestijn. Dat bleek ook uit de beelden die Benfica deelde op zijn sociale mediakanalen.

Het aanwezige publiek had ook een goed effect op de spelers van Benfica, die al voor het einde van de eerste helft zorgden voor een 0-3 voorsprong. Allereerst opende Di María de score voor de ploeg van Schmidt, door een scherpe voorzet vanaf rechts behendig binnen te tikken. De tweede treffer kwam op naam van Ramos, die profiteerde van een vlotlopende aanval via Di María en Rafa Silva over rechts. Op aangeven van Silva wist Ramos op een vergelijkbare plek als Di María bij de 0-1 af te ronden.

De derde Portugese treffer viel vijf minuten voor rust. Net als bij de tweede treffer had Di María ook een belangrijk aandeel bij goal nummer drie. De Argentijn had een subtiel passje in huis op de vrijstaande Jurasek, die scoorde via een schitterende volley in de korte hoek. Basel wist nog wel de eer te redden via de pas zeventienjarige Adriano Onyegbule, die vanaf een meter of veertien de verre hoek vond. Orkun Kökçü speelde in de eerste helft mee met het basisteam. David Neres en Fredrik Aursnes vielen aan het begin van de tweede helft in.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat een ploeg heeft dit benfica, om jaloers op te worden. Roger bewijst ook gewoon een uitstekende trainer te zijn, werd in nederland toch uitgekotst door de media

16 juli 2023 om 18:34

Heeft met PSV ook goed gepresteerd, maar omdat Ajax zo extreem dominant was, geen titel gewonnen.
Verder voor het eerst sinds lange tijd Europees overwinterd onder hem, hij heeft een hoop spelers echt aantoonbaar beter gemaakt en wist ook 2 prijsjes te pakken.
Snapte vorig jaar niet waarom hij zo werd uitgekotst en nu nog steeds niet.

16 juli 2023 om 18:57

Had hem als psver zijnde ook gewoon graag bijgehouden, ik vind dat er in het voetbal toch te vaak emotionele keuzes worden gemaakt op dat soort vlakken ipv er objectief naar kijken

zo ik heb ook even wat transfers gemist hoor, jurasek bij benfica... dat is echt meer dan een prima linksback.
kom dan ook maar gelijk met een open deur intrappertje... was dat niet wat voor psv of ajax?
zie dat hij zo'n 14mil heeft gekost.

maar goed, benfica is goed bezig, hebben hun team flink versterkt en mooie uitgaande transfers qua bedragen gemaakt.

16 juli 2023 om 18:28

Keuze tussen Ajax, PSV en Benfica zal momenteel op Benfica vallen. Nederlanders lijken maar niet in te willen zien wat een gigantische club dit is.

16 juli 2023 om 18:55

Celtic is ook een gigantische club

16 juli 2023 om 20:59

Natuurlijk is Benfica historisch gezien al gewoon een Europese topclub, en op dit ogenblik in ontwikkeling een beetje vergelijkbaar met het Ajax onder Ten Hag. Ik denk echt niet dat Nederlandse voetbalkenners/-fans een ander beeld van die club hebben. Dus niet overdrijven. En op dit moment lijkt Benfica behoorlijk sterker dan Ajax en PSV. Waarschijnlijk heeft Benfica wel wat te investeren, want het haalt onder meer Kokcu voor een miljoenenbedrag weg bij Feijenoord. En b.v. Di Maria. Dan weet je ook direct waarom Benfica op dit moment verder is dan de Nederlandse clubs. Mar dat kan op termijn ook wel weer omkeren. En volgens mij hebben de Nederlandse clubs afgelopen seizoen juist de Portugese clubs de loef afgestoken m.b.t. de plek op de coefficientenlijst Uefa, die volgend seizoen recht geeft op twee directe deelnames CL. Plus een derde kanshebber.

16 juli 2023 om 21:20

Nederland is enkel Portugal gepasseerd vanwege dat topjaar onder Ten Hag en de Conference League run van Feyenoord. De top 3 van Portugal zou dat niet eens serieus nemen. Porto nam 2 jaar geleden niet eens de Europa League serieus om kampioen te worden. Benfica en Porto zijn een stuk beter dan Ajax, PSV en Fey. Denk dat zelfs Sporting kampioen zou worden in Nederland en Braga een kanshebber zou zijn. Alles eronder is ongeveer van vergelijkbaar niveau.

16 juli 2023 om 21:34

Valt wel mee hoor. Benfica geeft veel geld uit, iets wat Ajax ook heeft gedaan. Nu moet Benfica wel blijven presteren, anders wordt de selectie te duur. Sporting werd nog 2x door Ajax vernederd, die zie ik in Nederland niet zomaar kampioen worden.

16 juli 2023 om 21:48

Benfica heeft de zomer netto 29M uitgegeven. Enzo deze winter verkocht. Dus ze staan zwaar in de +. Daarnaast heeft Benfica in tegenstelling tot Ajax enorm veel kapitaal zowel op het veld als op de bank. Het team is nu al compleet en hoeft voor jaren niks te verkopen. Benfica heeft deze week nog een bod van 17M afgewezen voor Morato (een reserve LCV)
Daarnaast is het verschil van elftallen van Ajax 2021 en nu enorm. Als een voetballer zoals Klaassen basis staat, dan weet ik wel genoeg haha. Dus denk echt wel dat Sporting in Nederland kampioen zou worden.

17 juli 2023 om 03:55

ajax heeft al.de beste LB van europa. waarom dan 14mio besteden.

16 juli 2023 om 18:55

Zou toch een stuk liever bij Benfica spelen nu dan in de NL top. Prachtig team, mooi land en best eens een kans op een leuk CL avontuur dit jaar.

16 juli 2023 om 21:22

Prachtig klimaat ook 40+..

Ik vind het een beetje ondankbaar van al die Nederlandse spelers die hun heil zo snel ergens anders gaan zoeken. Er valt hier ook genoeg te bereiken, maar sommigen lijken dat gewoon niet in te zien en kiezen eieren voor hun geld of zijn eigenlijk gewoon niet ambitieus genoeg.

Einde van de maand komen ze naar de Kuip. Veel Portugees sprekende mensen zullen er ook daarbij zijn om ze te supporten. Denk dat het een mooi pot worden. Een 3-3 zoiets

Benfica heeft toch weer een mooie ploeg hoor. Elk jaar weten ze weer mooie talenten te halen. Zo'n jurasek ook. Zou me niks verbazen als die volgend seizoen ook voor 45 miljoen vertrekt.

Echt een geweldige keuze van Schmidt om Benfica te coachen, hij doet het geweldig, heeft een fantastisch team en gaat hoge ogen gooien dit seizoen

En hier in Nederland gaan alle alarmbellen al af als een NAC, Twente of Vitesse een oefenwedstrijd tegen een amateurclub speelt in de provincie. Terwijl dit soort wedstrijden geweldig zijn voor binding met (nieuwe/jonge) supporters die normaliter niet naar het stadion kunnen gaan.

We hebben hier nog veel te leren als het gaat over hoe er met voetbalsupporters wordt omgegaan.

17 juli 2023 om 07:49

Snap niet helemaal waarom dit onder dit artikel past.

wat van Gaal toch gedaan heeft met die gast.. in een paar weken volledig afgebrand.. dat is toch wel behoorlijk mismanagement. Goede voetballer met uitstekende kwaliteiten en mentaliteit anders hou je t niet zo lang vol.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren