Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Roger Schmidt bloeit op in Portugal en heeft record te pakken

Laatste update:

Roger Schmidt heeft het vooralsnog prima voor elkaar bij Benfica en heeft nu zelfs een record te pakken. Onder zijn leiding werden namelijk alle elf officiële wedstrijden van zijn club gewonnen. Afgelopen vrijdag kreeg hij ook nog eens een persoonlijke onderscheiding: Schmidt werd verkozen tot beste coach van de maand augustus in Portugal.

De periode van Schmidt bij PSV liep uiteindelijk uit op een teleurstelling. In Portugal laat hij momenteel echter zien wat hij in zijn mars heeft. Zaterdagavond won zijn ploeg ook de zesde competitiewedstrijd op rij, zij het vrij moeizaam. Het treffen met laagvlieger Famalicão werd door een treffer van Rafa Silva beslist: 0-1. Ook in Europa gaat het Schmidt voor de wind. Via FC Midtjylland en Dynamo Kyiv plaatste Benfica zich voor de Champions League. Daarin werd afgelopen week de eerste poulewedstrijd tegen Maccabi Haifa (2-0) winnend afgesloten.

“Het is altijd moeilijk als je tussen twee Champions League-wedstrijden moet spelen. We hadden het onszelf makkelijker kunnen maken, als we onze kansen hadden benut. Maar het was een verdiende zege”, aldus Schmidt over de wedstrijd tegen Famalicão. Over zijn record was hij uiteraard zeer te spreken. “Dat record betekent dat we consistent wedstrijden kunnen winnen. Het is altijd een moeilijke uitdaging om een voetbalwedstrijd te winnen. Dat ons dat inmiddels elf keer op rij gelukt is, is knap. Ik ben daar erg blij mee.” Benfica verloor deze zomer sterspeler en topscorer Darwin Núñez voor 75 miljoen euro aan Liverpool. Desalniettemin gaat het de club vooralsnog voor de wind.

Aanstaande woensdag reist Benfica naar Turijn voor de ontmoeting met Juventus in het miljardenbal. De Oude Dame verloor vorige week met 2-1 van Paris Saint-Germain en heeft met negen punten uit vijf wedstrijden een niet al te beste start in de Serie A. Toch ziet hij zijn ploeg niet als favoriet. "Omdat we elf keer op rij hebben gewonnen ga ik nu niet zeggen dat we woensdag wel even winnen. We moet gefocust zijn, het wordt een moeilijke wedstrijd, zeker uit. We hebben drie dagen om te herstellen en ons voor te bereiden op het duel. Maar de mentaliteit en houding van ons is goed genoeg om elke wedstrijd te kúnnen winnen", zei Schmidt.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Heeft dan ook een super selectie tot zijn beschikking. Neemt niet weg dat dit heel erg knap is. Blijkt maar weer dat het relatief weinig te maken heeft met de trainer bij PSV. Want ook nu onder Ruud word het weer pijnlijk duidelijk wat voor een matige selectie (met name achterin) PSV heeft.

11 september 2022 om 12:11

Eens. Dat gezeur op Schmidt is volkomen debiel. De beste man staat voor een bepaald soort voetbal, wat bekend is en de reden dat ze hem genomen hebben in Eindhoven. Vervolgens krijgt hij een selectie die daar niets mee kan. Dat heeft niets met Schmidt te maken maar alles met het bedenkelijke niveau van de technische leiding van PSV.

11 september 2022 om 12:18

Niets met Schmidt vind ik te ver gaan. Hij heeft ook verschillende spelers gehaald. Dat pakte regelmatig niet goed uit. Maar eens dat hij zeker niet de hoofdschuldige is/was.

11 september 2022 om 13:17

Denk dat de kritiek op Schmidt niet zozeer gericht was op zijn prestaties want dat was goed en deed tot laatste weken mee voor het kampioenschap. Het was meer zijn wisselbeleid met bepalende spelers die zogenaamd overbelast zouden zijn maar er zelf niks van merkten.

11 september 2022 om 12:24

Zijn voorgangers hadden misschien wel betere selecties bij Benfica. Die werden uitgeschakeld in de voorrondes van de CL en eindigden derde in de competitie.

11 september 2022 om 13:30

Wat een bs Ajax IJmuiden dit Benfica is de sterkste ploeg van de afgelopen 5 jaar. Uitgebalanceerd creatief en jeugd alles zit erin. En nu een trainer die aanvallend voetbal wil spelen. Het niveau van psv is gewoon te laag. Technisch gezien, tactisch gezien en qua spelbelevingb.

11 september 2022 om 14:27

Rui Costa heeft het nu toe fantastisch gedaan. Heeft veel mensen de monden gesnoerd die hem uitjoelden in het begin.

11 september 2022 om 12:38

Matige selectie??? Met dit materiaal hoor je toch gewoon minimaal tweede te worden en ver te komen in Europa?

11 september 2022 om 15:14

Omdat Van Nistelrooij het slechter doet dan Schmidt wil dat niet zeggen dat Schmidt het wel goed deed bij PSV. Wel alle respect en credits voor zijn prestaties bij Benfica. Daar doet hij het vooralsnog meer dan uitstekend

Neres is lekker bezig daar zeg! Soms klopt er iets niet binnen een club/selectie daar heeft hij last van gehad bij PSV. En ook zijn sclechte aankopen en wissels!

11 september 2022 om 12:22




Welke aankopen van Schmidt waren slecht dan, op Ramalho na? Zowel Gotze als Zahavi hebben hun meerwaarde gehad, en Mvogo was ook gewoon een betere keeper dan Drommel. Als Schmidt niet te lang aan Drommel had vastgehouden om daarmee waarde voor PSV te creeren, kon hun seizoen er totaal anders uitzien.

Mooi dat Schmidt laat zien bij Benfica dat hij een meer dan prima trainer is, het gezeik op hem hier in Nederland nam soms echt bizarre vormen aan. Je ziet het nu ook weer onder van Nistelrooij, en eerder onder van Bommel, dat de selectie van PSV volledig uit balans is, zowel kwalitatief als qua persoonlijkheden. Dat Schmidt er vorig seizoen nog 80 punten mee wist te halen, en dat elke selectiespeler op Drommel na, nog iets van meerwaarde had was echt uitstekend gemanaged en een knappe prestatie.



11 september 2022 om 12:49

Zahavi vond ik zelf niet zoveel eigenlijk buiten een paar doelpunten Ajax en Olympiacos. Miste veel grote kansen en verdiende een gotsvermogen bij PSV. Daarnaast vind ik Max en Mwene ook niet van het niveau wat PSV moet nastreven.

11 september 2022 om 13:00

Zahavi was inderdaad geen topper, maar heeft toch genoeg momenten gehad waar hij belangrijk is geweest. Dat hij hier in Nederland twee keer is overvallen zal ook een grote impact hebben gehad op zijn prestaties, want daardoor ga je toch op een andere manier naar je werk en kan ik mij voorstellen dat je niet voor de volle 100% gelukkig bent. Max komt daarnaast uit de koker van de scouting/john de Jong, die stond al jarenlang op de lijst bij PSV. Mwene vind ik persoonlijk een prima back, dat heeft hij vorig seizoen voor zijn blessure wel laten zien toen hij wekelijks een ruime voldoende speelde.

11 september 2022 om 15:25

Max, Mvogo, Ramalho, Bruma. Wanneer dit je goede aankopen zijn dan doe je mee voor plek 3/2. Zahavi vond ik een goede lepe speler.

Er moet wel worden gezegd dat Benfica vooral tegen laagvliegers heeft gespeeld, zeker in de competitie. In de Champions League is Midtjylland niet meer wat het geweest is, die hangen ergens onderaan in Denemarken. Dynamo Kiev begint weer een beetje meer wedstrijden te spelen nadat de competitie was stilgelegd door de oorlog, die staan daar ook al onderaan. En is er iemand die wat anders had verwacht thuis tegen Maccabi Haifa? Juventus wordt de eerste echte test dit seizoen.

11 september 2022 om 12:48

Dat is precies wat ik dacht. Dan wil ik even de vergelijking met ajax trekken, die hebben bijna de zelfde prestaties neergezet (mischien wel beter mbt aantal goals) en dat word dan afgedaan met duurzte selectie enz, maar dat zelfde geld natuurlijk ook voor benfica.

11 september 2022 om 13:11

Schmidt doet het gewoon goed, zoveel keer achter elkaar winnen gebeurt niet vaak. Echter als je vooraf naar alle wedstrijden kijkt, had Benfica ze ook wel moeten winnen. Het slippertje zit er vooralsnog niet tussen en dat had wel gekund tegen Vizela en Midtjylland uit. Porto had dat slippertje wel, tegen een middenmotor opeens 3-0 achter bij rust.
Porto, Braga en Sporting hebben al een wedstrijd onderling gehad en Benfica nog niet.
Maar goed, niet veel mensen volgen de Portugese competitie of Benfica dus zo'n artikel geeft dan niet zoveel informatie.

11 september 2022 om 13:33

True maar als je hebt gekeken dan zie je dat Benfica net al Ajax gewoon heel erg goed voetbalt en daarom heb ik heel erg veel vertrouwen in de toekomst. Juventus gaat er ook op let maar op.

11 september 2022 om 13:42

Ik zeg ook nergens dat ze niet goed voetballen, alleen dat het niet zo gek is dat ze die wedstrijden winnen. Extra info voor mensen die het interesseren.

Hij heeft tot nu toe ook wel een redelijk makkelijk programma gehad in zowel de CL kwalificatiewedstrijden en competitie. De echte wedstrijden moeten dus komen, dus de wedstrijd tegen Juve en PSG, en in de competitie tegen Braga, Porto, en Sporting. Maar dat hij alles heeft omgezet tot winst en uiteindelijk maar 5 doelpunten heeft tegengekregen in 11 wedstrijden is natuurlijk niet verkeerd. Je had ook zomaar kunnen uitglijden tegen een Boavista bijvoorbeeld.

11 september 2022 om 12:43

Tegen Vizela in de laatste minuut nog een penalty. Er wordt geschoten en die jongen draait er met zijn rug in, bal komt op zijn rug en tegen zijn elleboog, penalty. Belachelijk, al hadden ze er misschien 10 minuten eerder wel een moeten hebben voor een andere situatie maar toch.

11 september 2022 om 13:34

Onzinverhaal was dik hens 100 procent pingel. Echt je bent zeker voor porto ofzo

11 september 2022 om 14:35

Nee joh. Ik heb hem net even teruggekeken. 10 minuten eerder had je wel een penalty moeten hebben maar niet voor hands. De bal raakt zelfs nog zijn rug. Geen Porto fan overigens, vrienden wonen in Portugal en zo nu en dan rol je er wel eens in.

Mooi voor Schmidt dat hij de waardering krijgt die hij verdient. In Lissabon lopen ze met hem weg en in Eindhoven ziet men nu ook langzaam in dat hij het zo gek nog niet deed met het beperkte materiaal dat hij voor handen had. Als je met dit PSV meer dan 80 punten behaalt en er ook nog eens een herkenbare manier van voetballen inslijpt ben je gewoon een vakman. Ik zie het Van Nistelrooij en veel andere trainers niet voor elkaar krijgen

11 september 2022 om 16:31

Mua, Schmidt heeft natuurlijk aardig wat fouten gemaakt. Benfica heeft gewoon veel meer balans in de selectie en hebben bovendien ook kwalitatief een betere ploeg dan PSV. Dan kun je elke speelstijl wel effectief implementeren. Dat doet natuurlijk niets af aan zijn huidige prestaties. Hij start uitstekend bij Benfica en daar moet hij zeker de credits voor krijgen, maar bij PSV was z'n functioneren toch wel matig.

Het is ook gewoon een fantastische coach die in Eindhoven niet over spelers beschikte die zijn tactiek konden spelen. Had m graag nog een aantal jaar in de Eredivisie gezien.

Fijn om te zien dat Schmidt het tot nu toe uitstekend doet met Benfica. Natuurlijk is het seizoen nog vroeg, maar Benfica draait tot nu toe wel als een geoliede machine in de meeste wedstrijden. En natuurlijk heeft Schmidt met o.a. Neres, Aursnes, Fernández, Draxler, Bah, etc. een hoop goede versterkingen erbij gekregen en had hij met o.a. Vlachodimos, Morato, Otamendi, Grimaldo, João Mário, Rafa Silva, Aráujo, Ramos, etc. al meerdere goede spelers rondlopen maar Schmidt heeft er wel een team van weten te maken en het is Schmidt in ieder geval snel gelukt om zijn visie en tactiek in de ploeg te krijgen.

Dat ging bij PSV toch moeizamer en duurdere wat langer. Maar hij is met Núñez ook zijn aanvalsleider kwijtgeraakt en Núñez draait dan tot nu toe nog niet bij Liverpool, maar hij zit er pas een kleine twee maanden en moet gewoon de tijd krijgen. Bij Benfica was hij gewoon een dodelijke spits en ook daar was hij in zijn eerste seizoen niet altijd goed, dat werd hij pas vorig seizoen toen hij zowat de hele Portugese-competitie aan gort schoot en ook in de Champions League zijn goals maakte en goed speelde tegen o.a. FC Barcelona, Ajax en Liverpool.

En natuurlijk is de Portugese competitie niet de meest verbeeldende competitie qua niveau, maar komen toch al pakweg 15-jaar lang de ene na de andere parel vandaan. Met o.a. David Luiz, di Maria, Ramires, Cardozo (weliswaar altijd in Portugal gebleven, maar was wel een spits van een heel goed niveau), Garay, Witsel, Cancelo (al heeft hij nooit echt veel gespeeld in Portugal, stond wel bekend als een groot talent en werd door AS Monaco al vroeg binnengehaald), Matić, Lindelöf, Bernardo (idem dito als Cancelo), Oblak, Renato Sanches, Grimaldo, Rúben Dias, Ederson, João Félix, etc. zijn er toch tientallen spelers die al jarenlang de overstap van Benfica hebben gemaakt voor tientallen miljoenen naar de Europese (sub)top en daar gewoon jarenlang van waarde zijn (geweest), op enkele uitzonderingen na en dan heb je hetzelfde bij spelers van FC Porto.

Als je zo eens kijkt naar de selectie van PSV, met name dan de defensie, kun je toch ook niet anders concluderen dat Schmidt het met de erfenis van van Bommel eigenlijk uitstekend heeft gedaan. De beste man heeft meermaals aangegeven versterkingen nodig te hebben die hem structureel werden onthouden. Als PSV niet heel snel gaat beginnen met door selecteren en eens een poging gaat wagen het elftal te balanceren, wat wil zeggen dat er in elke linie een daadwerkelijke versterking komt (dus geen huurspelers of spelers die in het buitenland meermaals gefaald hebben in de hoop dat ze hun vorm terugvinden), dan kunnen ze het aanhaken bij Ajax wel op hun buik schrijven. Ik word een beetje moe van ons inkoopbeleid, steeds voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten en wanneer er dan wat geld uitgegeven wordt, komen ze met spelers als Bruma of Romero, beide geen zekerheidjes. Geef dan gewoon eens wat meer uit aan een speler die zich al bewezen heeft en bijvoorbeeld een contract heeft wat niet al te lang meer door loopt.

Heeft het gewoon goed gedaan bij PSV. En hij heeft nu een selectie bij Benfica wat nog beter bij hem past. Is gewoon een goede coach die enorm veel onterechte kritiek kreeg

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren