Roda JC al na één helft klaar met FC Twente, PSV geeft zege weg

Roda JC Kerkrade staat weer op de tweede plaats in de Jupiler League. De Limburgers waren maandagavond al na één helft klaar met de beloften van FC Twente: 0-2. Jong PSV leek zijn vierde thuisoverwinning van het seizoen te boeken tegen Fortuna Sittard, maar de hekkensluiter perste er in het slot toch nog een gelijkspel (1-1) uit.

/

Jong FC Twente - Roda JC Kerkrade 0-2
Het Roda van René Trost kende weinig problemen met Twente. De bezoekers waren oppermachtig in De Grolsch Veste en na de rode kaart van Brem Soumaoro drukten zij het overwicht ook uit in doelpunten. Johan Plat scoorde met een kopbal en een intikker en tekende daardoor voor een ruststand van 0-2. In de tweede helft gebeurde er minder dan voor rust en ondanks dat beide partijen nog enkele kansen kregen, werd er niet meer gescoord. Anco Jansen maakte in de slotfase na acht maanden afwezigheid zijn rentree bij Roda. De beloften van Twente hebben nu slechts één van de laatste vijf wedstrijden weten te winnen.

/

Jong PSV - Fortuna Sittard 1-1
Fortuna verloor zijn laatste vier wedstrijden en begon ook dinsdag niet erg sterk. PSV was de bovenliggende partij en nadat Rai Vloet al een enorme kans had laten liggen, opende Aleksandar Boljevic op aangeven van diezelfde Vloet op slag van rust de score: 1-0. De Eindhovenaren kwamen even later met tien man te staan, vanwege een rode kaart voor Jordy de Wijs. In de tweede helft kregen beide partijen enkele mogelijkheden en een goal van Seku Conneh werd nog afgekeurd. Na 81 minuten scoorde Conneh, vanaf elf meter, wél en daardoor hield Fortuna toch nog een puntje over aan het duel.