Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Rob Jansen kijkt op van transfer: ‘Totaal krankzinnig wat hier gebeurt, absurd!’

Laatste update:

Rob Jansen is totaal verbaasd door de keuze van Borussia Dortmund om Sven Mislintat aan te stellen als directeur voetbalzaken. Eerder op dinsdag maakte journalist Florian Plettenberg van de Duitse tak van Sky Sports bekend dat de onderhandelingen tussen Mislintat en Dortmund in de afrondende fase zitten. “Totaal krankzinnig”, zegt Jansen dinsdag in de podcast KieftJansenEgmondGijp.

“Ik moest er nog aan denken, en dat is ook het mooie aan voetbal...”, zo begint Michel van Egmond in de podcast. “Ik lees nu dat Mislintat, die bewezen Ajax naar de klote heeft geholpen in drie maanden tijd en naar wie nog een onderzoek loopt, bij Borussia Dortmund gaat tekenen!”

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

“In dat nieuwtje zag ik ook een quote van een bestuurder van Dortmund die zegt: ‘We hopen hem zo snel mogelijk vast te leggen.’ Het is bizar. Zo gaat het wel in het voetbal. Je blundert, je wacht eventjes en je kan weer opnieuw beginnen.”

“Nou krijg je straks ook nog dat hij door geluk wél een keer een goede aankoop doet die succes heeft, dan heeft plotseling niemand het meer over Ajax. In Duitsland heeft dan niemand het er meer over”, aldus Van Egmond.

Jansen vindt het eveneens onbegrijpelijk dat Mislintat aan de slag gaat als directeur voetbalzaken. “Dit is wel heel extreem. Hij komt daar natuurlijk wel vandaan en ze kijken anders naar hem, maar in de internationale voetbalwereld is het totaal krankzinnig wat hier gebeurt.”

“Dit is gewoon totaal absurd. Met het bestuur van Dortmund is echt iets mis”, besluit Jansen. René van der Gijp sluit zich aan bij zijn tafelgenoten. “Echt bizar.”

De voormalig directeur voetbalzaken van Ajax moet de nieuwe technisch directeur van die Borussen worden. Mislintat zal op korte termijn een langdurig contract tekenen bij de Duitsers.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Volgens mij was er wel wat meer mis bij Ajax dan alleen een incapabele technisch directeur. Dus een beetje kort door de bocht om alleen Mislintat hiervan de schuld te geven. Maar opmerkelijk is het wel dat hij naar Dortmund kan.

1 april 2024 om 18:53

Juist misschien niet opmerkelijk, hij komt daar vandaan..

1 april 2024 om 19:20

Het zou mij niet verbazen als Mislintat gewoon ontzettend succesvol gaat zijn bij Dortmund. Het is voor de Ajaxsupporter fijn om een zondebok aan te kunnen wijzen, maar inmiddels is wel duidelijk geworden dat de problemen bij de club veel dieper zitten.

Ajax heeft zichzelf naar de klote geholpen door Mislintat volledige vrijheden en bevoegdheden te geven. Geen enkel tegengas heeft die man gekregen, hetgeen heel veel zegt over de beleidsbepalers en technische mensen die bij Ajax werken of werkten.

1 april 2024 om 19:11

Het gezegde zachte heelmeesters maken stinkende wonden kan bijna op een tegeltje aan de muur van de Arena de laatste twee jaar.

Er is in ieder geval 1 ding wat Mislintat bij Ajax goed heeft aangepakt en waar bij Dortmund ook grote behoefte aan is. En dat is het absurde salarishuis aanpakken. Als je leest dat Dortmund een grote verkoop moet doen omdat ze teveel uitgeven, en dat jongens als Haller in de etalage staan omdat ze teveel verdienen, dan kan Mislintat daar al snel een reputatie opbouwen.

1 april 2024 om 18:56

Wat heeft de beste man daarin betekend dan? Want bij mijn weten zijn er geen contracten gedowngraded en heeft hij ook geen grootverdieners de deur gewezen.

1 april 2024 om 19:00

Tadic, Klaassen, Kudus, Bassey, Wijndal en Timber lijken me jongens die toch op de loonlijst drukten.

1 april 2024 om 19:05

Ah, je bedoelt gewillige spelers verkopen. Van dit rijtje zou hij enkel de credits voor Klaassen en eventueel Wijndal kunnen claimen. Verder allemaal jongens die bij meerdere clubs op het lijstje stonden en hoe dan ook zouden vertrekken. En Tadic in dit lijstje zetten is natuurlijk hilarisch. Of zou het vooropgezet plan zijn geweest om een matige selectie samen te stellen waardoor hij is vertrokken?

1 april 2024 om 19:08

Maar dat zijn ook spelers waarmee je met een fatsoenlijke trainer dit jaar gewoon CL had gehaald. Dan kan je die salarissen wel hebben.

1 april 2024 om 19:19

Dure spelers verkocht/verhuurd en de aangekochte spelers geen hoge salarissen gegeven mischien?

1 april 2024 om 19:52

Matige en slechte spelers 5 jarige contracten geven is slechter dan uitstekende 3 jarige contracten geven tegen hogere salarissen. Die presteren tenminste nog.

1 april 2024 om 20:14

Burdy, zie graag voorbeelden met een reactie als deze? Ik als Ajacied herken dit namelijk niet.

2 april 2024 om 07:36

medic, akpom, avila, sutalo, gaaei, mikautadze, forbs. voorbeelden van slechte tot waardeloze spelers met 5 (!) jarige contracten.

2 april 2024 om 08:14

Maar dat zijn aankopen meeste van 10 mil plus, die kan je toch geen 3 jarig contract geven? Daarnaast vallen de salarissen van deze jongens mee wanneer je deze vergelijkt met bijvoorbeeld Brobbey en Bergwijn?

Bewezen Ajax naar de klote heeft geholpen en het onderzoek..? Het onderzoek wat al is afgerond en waarvan Ajax de details niet deelt omdat Mislintat behalve matig werk onder waardeloze omstandigheden toch geen fouten heeft gemaakt? Ajax heeft het zichzelf aangedaan al had ik deze man als Dortmund zijnde niet als TD maar als hoofdscout binnen gehaald voor minder risico.

1 april 2024 om 21:10

Het grootste probleem waren de trainers (Schreuder, Heitinga, grootste flop Steijn en Schippie. Alhoewel Schip het nooit voor lang wilde doen en echt interim is). Maar Steijn gaat Janssen nooit afvallen. Met Mislintat als TD met goede mechanismen in het bestuur, had het echt prima kunnen zijn.

“Nou krijg je straks ook nog dat hij door geluk wél een keer een goede aankoop doet die succes heeft, dan heeft plotseling niemand het meer over Ajax."

Grappig dat ie dit zo zegt. Voor Ajax heeft ie namelijk zat goede aankopen gedaan, maar bij Ajax deed ie dat niet en dan heeft plotseling niemand het meer daarover. Dat ie Ajax naar de pleuris heeft geholpen zal best, maar dat komt wellicht ook omdat je een totaal onbekende alle macht in handen duwt.

1 april 2024 om 19:23

Het grappige is, Sutalo en Sosa leken goede aankopen. Van te voren vond niemand ze raar.
Ramaj is gewoon een goede keeper. Akpom doet het ook naar behoren.
Mikautadze is veel te duur en overbodig. Gaaei kan er niks van.
Mansverk en Tahirovic zijn talenten, hoe ver die gaan komen is afwachten.
Tel daarbij op vd Boomen, Bergwijn, Berghuis, Hato en Brobbey en.... je moet knokken om plek 5.

Er is/was veel meer aan de hand dan alleen slechte aankopen. Begint allemaal met het gebrek aan een goede trainer.

1 april 2024 om 19:56

Die ook werd aangesteld door Mislintat. En de spelers die jij goed vindt vind ik anders maar matig. Akpom wordt nooit eerste spits, Mannsverk viel tegen Villa en ook afgelopen weekend enorm door de mand. Tahirovic is geen groot talent anders had Roma hem echt niet weg gedaan. Je vergeet nog een veel te dure Forbs en een Medic die al niet eens meer bij de selectie zit.

1 april 2024 om 20:15

Ramaj is een overschatte keeper. Gisteren de 1-2 gezien? Gewoon een fout.

1 april 2024 om 20:38

Steijn werd inderdaad aangesteld door Mislintat. Schreuder, Heitinga en van het Schip niet.
Weet zeker dat Slot of Bosz het afgelopen twee jaar met dezelfde spelers beter hadden gedaan.
Akpom is reserve spits en vult dat heel goed in. Beste reserve spits vd eredivisie.
Roma had dringend geld nodig ivm FFP. Daarom verkochten ze Tahirovic.
Forbs weet ik niet wat het wordt. Razendsnel maar ook vaak onhandig. Kan wel degelijk wat worden.
Medic is niks maar kostte niet veel. Wegdoen komende zomer.

1 april 2024 om 20:57

Correctie: Pepi is de beste reserve spits van de competitie.

1 april 2024 om 21:00

Ja en ik weet ook zeker dat de trainers die er nu zitten het veel beter hadden gedaan met een fatsoenlijk aankoopbeleid. Je hebt overal een excuus voor. Feit is wel dat er meer dan 100 miljoen is uitgegeven en eigenlijk geen 1 speler significant beter is dan wat ze al in de selectie hadden.

Dat ze er onderaan de streep misschien niet veel verlies op maken zal allemaal best. Maar of dat tegenwoordig nog een prestatie is met het wanbeleid bij buitenlandse clubs. Zo’n Forbs bijvoorbeeld daar zijn echt miljoenen voor betaald, terwijl hij zeker niet beter is dan Godts of Conceicao sterker nog minder zelfs. Daarnaast heeft hij zich niet versterkt op posities waar Ajax al een probleem had.

2 april 2024 om 02:13

Dat is wel echt waar @Speedy. Ik hoorde vooraf alleen maar super enthousiaste ajacieden over de aankopen. Dat snap ik wel een beetje, want als fan ben je altijd hoopvol. Sutalo was de grote sterspeler bij Zagreb (en absoluut niet Ivanusec volgens vele ajacieden, want het kon toch niet zo zijn dat Feyenoord ook een goede speler haalt), Medic was gelijk een beest en een betonnen muur in de verdediging, Tahirovic was het grootste talent van de Serie A, Forbs één van de beste jeugdspelers van Man City en zo kan ik nog wel even doorgaan. Het is makkelijk om nu Mislintat overal de schuld van te geven maar ik heb echt zoveel ajacieden gezien die super enthousiast waren over alle nieuwe spelers.

2 april 2024 om 07:38

Sorry maar Pepi is echt de beste #2 spits v.d. eredivisie

Ik vind het ergens wel geinig hoe Jansen structureel blijft inhakken op Mislintat, puur omdat hij zijn client Heitinga de deur heeft gewezen. Ook constant maar aanhalen dat Mislintat Ajax naar de klote heeft geholpen, terwijl Jansen effectief hetzelfde heeft gedaan bij Feyenoord toen hij met zijn vriend Troost als interim TD heel wat spelers van niets wist binnen te sluizen tegen een mooie commissie. Over de wanprestatie van die twee charlatans hoor je inmiddels ook bijna niets meer, mede door de gouden greep van Feyenoord om Arnesen aan te stellen. Die heeft met een bijna lege portemonnee echt een wereldprestatie geleverd om de troep van Jansen en Sintersjaak op te ruimen, maar tegelijkertijd ook een competitief elftal samen te stellen. Het gebrek aan zelfreflectie in de voetballerij is echt ongekend.

1 april 2024 om 18:54

Wou net zeggen. Die Jansen is gewoon een engnek eerste klas

1 april 2024 om 19:51

Die Jansen is gewoon een zakkenvuller, hij praat alleen zijn eigen straatje schoon

1 april 2024 om 20:05

Zal normaal gesproken inderdaad grappig zijn, mislintat heeft daarintegen zo erg geblunderd dat vrijwel iedereen met kritiek op hem ineens geloofwaardig is.

1 april 2024 om 21:26

Mwua, dat vind ik te makkelijk. Volgens mij werd in die tijd ook gewoon prima spelers gehaald, zoals Senesi. Liam Kelly was dan weer een grote miskoop, maar om nou te zeggen dat het waardeloos was....

Die Forbs en Akpom ga je met winst verkopen, die zijn homegrown. Sutalo was iedereen lyrisch over voor zijn komst, Sosa ook basisspeler bij Croatie, vd Boomen prima en gratis, Ramaj ga je ook winst op maken... ik denk dat t eind van de streep allemaal wel mee valt wat ie gedaan heeft. Dat je een compleet vreemdelingenlegioen met een onervaren coach voor een topclub in 1 tramsferwindow haalt is alles behalve slim. Maar zoals ie word weggezet is ook niet helemaal terecht denk ik

1 april 2024 om 19:57

Mooi dat je nog wat geld pakt op matige aankopen. Maar dat is nou juist het probleem van Ajax. Het gaat alleen maar om meer winst maken. Had wat minder winst gemaakt en je was nu niet sportief failliet geweest.

Dit is 100 procent een 1 April grap. Het is echt onmogelijk dat iemand een club eigenhandig tot de bodem toe kapot maakt en dan bij een nog grotere club TD wordt. Het kan gewoon niet zo zijn dat er bij Dortmund niemand in het bestuur zit die geen weet heeft van wat hij allemaal heeft uitgespookt in de afgelopen periode. Als ik Dortmund supporter was geweest had ik per direct afstand genomen van m’n seizoenkaart en alles wat maar aan de club gelieerd is. Voor de duidelijkheid ik ben Feyenoorder, maar zo’n Mislintat zou je gewoon voor een tribunaal moeten gooien. Wat die vent aanricht bij een club is erger dan een oorlogsmisdadiger. Ik heb veel gekke dingen in het voetbal gezien (United dat 90 miljoen voor Maguire en 100 miljoen voor Antony betaald) en zo zijn er nog genoeg voorbeelden op te noemen maar dit is echt het absolute dieptepunt in de historie van het voetbal.

1 april 2024 om 19:10

Oh ja? Om het weer een beetje in het juiste perspectief te zetten en om ons geheugen op te frissen. Even een opsomming van spelers die hij in zijn vorige periode bij Dortmund binnen gehaald heeft: Robert Lewandowski, Jadon Sancho, Shinji Kagawa, Ousmane Dembélé en Pierre-Emerick Aubameyang.Geen slechte spelers lijkt mij. Verder zat hij voor Ajax bij Stuttgart. Die doen het als nummer 3, ook niet slecht in de Bundesliga.

1 april 2024 om 21:00

Dit is oprecht een van de idiootste reacties die ik ooit op VZ heb gelezen. 'voor een tribunaal gooien'. Hbe je weer wat filmpjes van je grote vriend Thierry gezien en wat woordjes opgepikt? 'erger dan een oorlogsmisdadiger'. Jij ben echt ver weg van de realiteit.

Rob Janssen heeft duidelijk een agenda waar telkens "mislintat afzeiken tijdens podcast" staat.

Je plaatst een van je voetballers bij een club, hij mislukt en dan plaats je hem gewoon weer bij een andere club. Zo werkt dat nou eenmaal meneer Jansen, dat zou jij moeten weten als grootste makelaar boef die er rondloopt op de voetbalvelden….

Ik vind het alleen opvallend omdat er nog een onderzoek tegen Mislintat loopt. Ze willen hem blijkbaar wel erg graag vastleggen dat ze dat niet afwachten.

1 april 2024 om 19:25

Tja dat onderzoek loopt al meer dan een half jaar. Dat gaat als een nachtkaars uit.

Hij en Terzic (hoofdtrainer Borussia Dortmund) waren dikke mik met elkaar als collega's bij de scouting (onder Jurgen Klopp), dus een hoog gehalte vriendjespolitiek vermoed ik. En dat hij in het verleden een mispeer heeft begaan bij Ajax zegt niks. Hij heeft als scout bij Dortmund goed werk verricht en dat zou zomaar opnieuw kunnen in de hoedanigheid van directeur voetbalzaken, als hij maar goed samenwerkt en afstemt met anderen - dat ontbrak voornamelijk bij Ajax.

1 april 2024 om 20:08

Bij Stuttgart heeft hij als TD ook niet goed samengewerkt en afgestemd met anderen. Daarom hebben ze hem daar ook de deur gewezen.

1 april 2024 om 22:44

@birotor

Maar daarbij doet Stuttgart wat jarenlang weggevallen was van de top het na de aankopen van Mislintat dus uitstekend.

2 april 2024 om 00:32

Ze doen het uitstekend nadat ze hem de laan hebben uitgestuurd en een eigen transfer zomer gehad hebben.

Zou best kunnen dat spelers als Sutalo of Mhikitadze misschien Akpom of Forbs wel passen in een systeem als Dortmund desnoods voor de breedte. Gaaei en Tahirovic waren gokjes, vdBoomen gratis. Dan heb je de rommel wel verklaard. Niet gek om deal te maken met hem.

Op bestuurlijk niveau was er al van alles mis voordat hij bij Ajax kwam. Daardoor kon hij , misschien wel tot eigen verbazing, zijn eigen gang gaan. Het zou wel heel wat zijn als 1 man Ajax naar de klote heeft geholpen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren