Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Rensch verklaart zijn tranen: ‘Ik ben blij, maar tegelijkertijd heel verdrietig’

Laatste update:

Devyne Rensch wist het kalenderjaar woensdagavond zowel persoonlijk als met zijn club Ajax mooi af te sluiten. De achttienjarige rechtsback maakte tegen Fortuna Sittard (5-0 winst) zijn eerste doelpunt van het seizoen en reageerde daar zichtbaar geëmotioneerd op. "Ik voelde het meteen toen ik de bal in het net zag gaan", zegt Rensch tegenover ESPN.

Rensch zorgde voor de 3-0 door te profiteren van een steekbal van Antony en vervolgens van dichtbij de verre hoek te vinden. "Ik was natuurlijk heel blij, maar aan de andere kant ook heel verdrietig. Gisteren is mijn oom begraven, daar was ik bij. Deze goal was ook voor hem", zo verklaart de vleugelverdediger, die een kans in de basis kreeg door de afwezigheid van de geblesseerde Noussair Mazraoui. "Ik zag wel een beetje aankomen dat ik dit seizoen minder zou gaan spelen", aldus Rensch. "Wat ik daarmee bedoel: ik ben niet de enige rechtsback, hier bij Ajax. Nous is er natuurlijk ook en er is altijd een strijd."

Waar Rensch vorig seizoen mede door het veelvuldige blessureleed van Mazraoui regelmatig speelde, kent de jongeling nu een moeilijke voetbaljaargang. "Je bent nooit zeker van je basisplaats, dus daar probeer je voor te vechten. Ik ging van de Keuken Kampioen Divisie naar het Nederlands elftal en de Champions League", zo doelt hij mede op zijn vele optredens bij Jong Ajax. Tegelijkertijd werd Rensch dit najaar wel twee keer uitgenodigd voor Oranje. "Dat is best wel lastig, ik denk ook dat jullie dat best wel zagen aan mijn spel."

"Het was eerlijk gezegd wel moeilijk om mijn hoofd erbij te houden, vooral in het begin (van het seizoen, red.)", geeft Rensch toe. "Ik probeer mijn bijdrage te leveren als ik erin kom. In het begin was het lastig, maar ik hoop dat ik mijn draai nu weer een beetje gevonden heb", aldus de back, die daarmee lijkt aan te geven tevreden te zijn over zijn spel tegen Fortuna. In de studio van ESPN noemt Pierre van Hooijdonk de uitspraken van Rensch 'realistisch'. "De concurrentie bij Ajax is wel even wat anders", weet Van Hooijdonk. "David Neres, Nicolás Tagliafico en Davy Klaassen zitten op de bank bij Ajax. Dan zou ik als Rensch nog wel even mijn mond houden. Dit is wat het is op dit moment bij Ajax. Je moet een beetje geduld hebben."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hij speelde vandaag een prima potje, niet alleen met zijn goal (die heel knap was voor een verdediger) maar ook met loopacties en verdedigen. Op sportief vlak al in een rollercoaster gezeten (van Oranje tot rode kaart kkd) maar hij liet zich goed zien vandaag. Gaat ook wel wat minuten krijgen als Nous naar de Afrika Cup gaat, voorsorteren op de zomer wellicht.

23 december 2021 om 00:36

Mocht Nous vertrekken richting de Africa cup moet je wellicht Rensch zijn plek geven bij de eerste 11. Hij gaat niet bijtekenen en op deze manier kan Rensch zich verder ontwikkelen. Misschien pakt hij zelfs een WK mee?! Nous kan dan mooi ‘t laatste kwartier spelen of een hele wedstrijd tussendoor om Rensch rust te geven

23 december 2021 om 07:36

Tsja, Mazraoui is wel gewoon beter en de tweede seizoenshelft is wel de belangrijkste. Overigens toont deze jongen behoorlijk veel zelfreflecterend vermogen. Knap.

23 december 2021 om 01:23

Waarom zou hij naar die cup gaan, die Marokkaanse coach wilt hem toch niet meer bij het elftal hebben?

23 december 2021 om 03:18

Hij staat in de voorselectie, dus ze sluiten het niet uit. Ik hoop inderdaad dat de ruzie nog steeds niet is uitgesproken. Blijft een hele belangrijke speler.

Die jongen komt er wel. Bezit alle eigenschappen van een moderne back. Zodra Mazraoui de biezen pakt gaat onze Rensch weer opbloeien.

23 december 2021 om 07:54

Toch denk ik dat deze jongen teruggaat naar zijn natuurlijke positie, namelijk linker centrale verdediger. Ik verwacht op termijn een andere jonge Ajacied als rechtsback. Er zijn verschillende opties...

Gecondoleerd met je oom 🙏🏿.
Heel moeilijk als jonge kerel als je iemand dierbaars verliest.

Kan me voorstellen wat hij doormaakt omtrent zijn oom en de afgelopen weken in het veld.

Hij gaat er komen als hij positief blijft en door gaat met z’n huidige ontwikkeling.

Rensch komt er wel, op welke positie dan ook. Kan voetballen en verdedigen en heeft in principe alles.plus lijkt mij een leuke jongen

Wat een goed optreden gisteren! Begon wat te twijfelen aan hem, omdat hij écht niet hetzelfde brengt als Nous. Maar als je hem gisteren zag, met zijn eigen invulling aan de backpositie, dan zit er duidelijk groei in. Timber gisteren ook monsterlijk goed trouwens, wat een talent.

23 december 2021 om 11:28

Ik denk dat het niet eerlijk is om andere spelers vooral jongere rechtsbacks te vergelijken met Mazraoui. Want Maz is wel echt een hele sterke back die ik vaak technisch sterker vind dan de aanvaller die tegenover hem staat. Wat hiernaar komt als rechtsback zal vrijwel altijd tegen gaan vallen in het begin.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren