Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Regragui schrijft geschiedenis en dankt heel continent voor succesverhaal

Laatste update:

Marokko heeft zaterdag geschiedenis geschreven door als eerste Afrikaanse land ooit de halve finale van een WK te halen. Door een rake kopbal van Youssef En-Nesyri werd het verschil al voor rust gemaakt: 1-0. Succestrainer Walid Regragui was na afloop dan ook bijzonder trots op zijn ploeg. "Ik zei voor de wedstrijd dat we geschiedenis moesten schrijven voor Afrika en dat hebben we gedaan."

De halve finaleplaats van de Noord-Afrikanen is gezien het feit dat Regragui pas 81 dagen voor de start van het toernooi in Qatar het stokje van Vahid Halilhodzic overnam helemaal bijzonder te noemen. "Ik ben heel blij", liet Regragui weten voor de camera van TF1. "Men heeft gezien dat het niet makkelijk is om van ons te winnen. Deze wedstrijd leek op die van Spanje. Portugal heeft ons goed bestudeerd, maar toch konden we ons plan uitvoeren, ondanks de vermoeidheid na de achtste finale." In die wedstrijd kwamen zowel Spanje als Marokko niet tot scoren en zetten de Zuid-Europeanen regelmatig grote druk op de Marokkaanse defensie.

Ook in de wedstrijd tegen Portugal ging het niet altijd even makkelijk voor Marokko, maar toch wist de ploeg van Regragui stand te houden. De ploeg incasseerde dit toernooi slechts één doelpunt: een eigen goal van Nayef Aguerd tegen Canada (1-2 overwinning). "We willen laten zien dat Afrika hier verdient te zijn. We hebben een heel continent en de hele Arabische wereld achter ons staan. Dat is heel veel energie dat achter ons staat. We gaan er alles aan doen en alles geven wat we hebben", doelt Regragui op de halve finale tegen Engeland of Frankrijk. Dat duel wordt zaterdagavond gespeeld. De Leeuwen van de Atlas verrasten in de groepsfase al door in een poule met België, Kroatië en Canada als groepswinnaar te eindigen.

Nadat er na strafschoppen in de achtste finale werd afgerekend met Spanje, moest ook ook Portugal zijn meerdere erkennen in Marokko. "Dit is geen wonder, maar werk", benadrukt de succestrainer bij het Portugese Record. "We zijn een geweldig team met een groot hart. We waren veel beter qua verlangen en passie. We zijn hier om te laten zien wie we zijn. Het is een heel moeilijk toernooi, maar kijk tegen wie we al gespeeld hebben. We hebben nederigheid en de energie van de Afrikaanse en Arabische mensen gebruikt. Ons pad loopt altijd naar voren. Ik ben heel trots op deze geweldige spelers, net als de hele staf. We zullen snel herstellen en dat zal moeten, want er komt opnieuw een geweldig team aan."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wk is van ons. Wij hebben een perfect team momenteel. Verdedigend ijzersterk en aan de bal veel vaardige spelers waardoor we zowel voetballend als verdedigend heel sterk zijn.

10 december 2022 om 20:30

Verwacht wel dat Frankrijk een maatje te groot zal zijn. Beetje beter afmaken en Portugal gaat gewoon door. Neemt niet weg dat dit natuurlijk een mooi resultaat is van Marokko.

10 december 2022 om 20:38

Maar beetje beter afmaken en Marokko had er 3 gemaakt. Je ziet gewoon dat discipline en volle inzet heel veel waard kan zijn. Op de counter leunen en een paar spelers die de bal ertussen kunnen passen is een gouden combinatie.

10 december 2022 om 20:39

Juvedeef

Hier beginnen we opnieuw met maatje te groot net zoals bij Spanje en Portugal ofja het begon al voor het hele wk al zeiden mensen Marokko vliegt na drie wedstrijden eruit… uiteindelijk staan ze wel in de halve finale en roepen mensen Frankrijk maatje te groot kom op man bal is rond het kan alle kanten op mensen zeiden ook Portugal maatje te groot uiteindelijk wint Marokko.

10 december 2022 om 20:54

Maar Marokko was niet een maatje te groot voor deze teams je hebt wel gewonnen. Maar dat was niet met zware overwicht in de wedstrijden. Dankzij goed samenspel en hoge inzet win je van deze landen. Maar niet omdat je kwalitatief veel beter was.

10 december 2022 om 21:05

Niemand beweerde ook dat Marokko een maatje te groot was. Echter werd wel beweerd dat Spanje en later Portugal een maatje te groot zijn. Achteraf was daar geen sprake van.

10 december 2022 om 21:11

Spanje en Portugal zijn wel een maatje te groot, maar Marokko zit in een goede flow. En je hebt een dosis geluk nodig, zoals iedereen die ver komt op een toernooi

10 december 2022 om 23:25

Kwalitatief? Marokko heeft wel gewonnen uiteindelijk gaat het om resultaat en het gaat om team niet individueel al heb je de beste spelers win je niet ben je niet goed genoeg anders had Portugal hier wel gewonnen.

10 december 2022 om 20:36

WK is van jullie? Marokko moet nog gewoon een halve finale spelen en eventueel finale. Gekke reactie, vooral een tikkie arrogant. Engeland- Frankrijk is nu al kwalitatief beter dan de vorige wedstrijd.

10 december 2022 om 22:38

En nederland wanneer spelen ze?

10 december 2022 om 20:40

Voetballend zijn jullie helemaal niet sterk. Je wint obv penalty’s en een fout van de keeper. Knappe prestatie hoor en verdedigend ijzersterk maar je kan ook overdrijven.

10 december 2022 om 20:54

Nou voetballend zie je wel dat we heel vaak onder de pressie van de tegenstander uitkomen. En dan hebben we met bouafal en ziyech wel kwalitatief goede aanvallers met een spits die al die ruimte goed kan benutten.

10 december 2022 om 20:55

@arsenal890 Haha gekkie

10 december 2022 om 22:44

Eerste helft speelde Marokko Portugal weg en kwamen verdiend op voorsprong. Tweede helft ga je tegenhouden iets wat ze uitstekend kunnen.

10 december 2022 om 21:02

Het is jullie gegund, echt waar. Een paar prachtige karakters in het team. Maar het wordt echt nog heel zwaar.

Wat een strijd en vechtlust van de Marokkanen

Waarom bedankt hij Europa niet? 3 kwart van dit Marokkaanse team is in Europa geboren en getogen. Hier hoeft niemand boos om te worden, dit zijn gewoon de feiten. Geniet dat je een keer zover mag komen, want het zal niet snel weer gebeuren. Daar weten we in Nederland alles van.

10 december 2022 om 20:39

Dan hoort Nederland ook Suriname en de Antillen te bedanken want driekwart komt oorspronkelijk daarvandaan..

10 december 2022 om 23:12

15 blanken, 4 halfbloedjes en 7 volbloed allochtonen.Ja driekwart inderdaad.

10 december 2022 om 23:27

Wilde nog iets kwijt van ervoor .. als je het me niet kwalijk neemt (denk het niet) vond je analyse echt wel voor 90% ok en top wlh .. behalve dat ik zei Ounahi is echt sluw en spijtig en dat Harit er niet bij is … want geloof hij in zijn top maar ook top vorm wlh die kon echt nog het verschil maken vanaf de 60ste minuut … hij is ook sluw en snel en he d’r die actie dribbel .. wat belangrijk is en net een beter scores vermogen heeft .. terug over Ounahi ja , vorige wedstrijden waren wat minder of onzeker .. maar ik zag echt die jonge speler (22jaar). heeft echt iets speciaal ziet het spel en kan snel reageren en een actie maken. En wat we nog niet gezien hebben in dit wereldbeker .. zijn afstand shot ! Inch’Allah dat er nog uit … hij is voor me de man op het middenveld voor inch’Allah 10jaar … echt een slimme sluw en vooral teamspeler … zei je al hij is sluw, je reactie was , je was ermee eens maar net niet genoeg tegen Pedri en gavi… maar wat ik zag in de selectie ronde .. zag ik iets in hem van die is echt goed top wlh … hoop inch’Allah dat niet geblesseerd word en zich verder kan ontwikkelen… Marokko helaas heeft nu problemen met blessures en vermoeidheid ook beetje sommige spelers spelen niet altijd voor hun clubs…. Maar maar maar inch’Allah … kunn we iets presteren tegen Frankrijk

10 december 2022 om 23:57

Nee hoor zijn gewoon in Nederland geboren en opgeleid.

11 december 2022 om 01:04

Opgeleid ? Ok als ze geen talent hadden dan was er niets van opleiding!! Want is enkel om winst te maken op die spelers … dus is niet zomaar die opleiding zogezegd !? Je hebt talent en de genen bloed dna , om het te maken en dan pas komt de opleiding hoor..! Dus met ander woorden ze doen ht voor hun zelf en niet zogend opleiding of weet wat ! De spelers hebben vooral alles aan hun zelf te danken en de rest wil profijt maken … echt zo raar dat zo veel mensen die dit misgunnen echt erg voor woorden !? Pfff nooit dit gedacht of het gevoel gehad dat er zoveel negatief of zo over Marokkanen denken .. onbegrijpelijk, want 80% van men vrienden NL’s en B .. echt bizar zo op social media .. achterbaks

11 december 2022 om 09:34

Zoveel puntjes!!

11 december 2022 om 11:08

Wauw, 'volbloed ' allochtoon, die is nieuw lol. Denk daar even goed over na man, dan kan je alleen maar concluderen dat je echt belachelijk klinkt.

10 december 2022 om 20:48

Uiteindelijk speel met je hart voor het land waar je voor wil uitkomen. Deze spelers hebben gestreden voor Marokko met hun kwaliteiten. Wordt een beetje moe van Europa die overal met de eer wil strijken. Wij hoeven onze welvaart ook niet Afrika telkens voor te bedanken toch..?

10 december 2022 om 20:54

Moet Frankrijk dan niet Afrika gaan bedanken als we het op jouw redenering zetten?

10 december 2022 om 20:57

Nee want die zijn gewoon in Frankrijk geboren

10 december 2022 om 21:00

Vieira was dacht ik in Senegal geboren net zoals vele anderen.

10 december 2022 om 21:09

Ik kan uit de tekst niet halen dat hij Afrika bedankt. Maar als dat toch wel zo zou zijn, dan is het dank voor de steun vanuit Afrika.

10 december 2022 om 21:09

Waarom willen jullie dat altijd horen. Als Marokko na de poulefase kansloos eruit ging moesten ze dan ook de schuld aan de Europese landen geven omdat het niet is gelukt

10 december 2022 om 21:27

Dan mag Europa honderden jaren achter elkaar de Afrikaanse, Aziatische en Zuid-Amerikaanse landen bedanken op hun blote knieën dat zij hun landen leeg hebben kunnen roven en daar hun hele economie mee hebben opgebouwd.

10 december 2022 om 22:29

Bedanken? Nederland die deze spelers heeft bedankt (omdat ze niet goed genoeg waren) moeten nu Nederland bedanken? Gast, iets verkeerds gepakt of?

10 december 2022 om 23:23

Marokko speelt teminste met 11 pure Marrokkanen in de Basis, kan je van geen enkel ander land zeggen tegenwoordig.
Wat heerlijk man die afgunst, ik voel je gewoon letterlijk branden van de haat jegens die Marokkanen echt heerlijk.

11 december 2022 om 00:00

Zijn geen pure Marokkanen. Meerendeel is in Europa geboren.

11 december 2022 om 01:59

Als een paard in een koeienstal wordt geboren is 't nog steeds een paard snuggere.

11 december 2022 om 02:45

Zijn we nu ineens wel Europeanen? Geen pure Marokkanen zegt hij nog erbij 🤭🤭. Gelukkig is Memphis , Wijnaldum, Gullit, Kluivert, Seedorf en vele ander wel pure Nederlanders.

11 december 2022 om 03:26

@jsdenhaag zijn die relschoppers dan Nederlanders? Of zijn die dan wel marokkanen? Ik volg het allemaal niet meer hoor.

10 december 2022 om 23:26

Zwijg gewoon man met dit hypocriet gedoe! Bah. Misschien moeten vele europese landen maar even dan Afrika etc. bedanken vanwege het stelen van hun rijkdom! Waardoor die europese landen zichzelf hebben verrijkt! Hou gewoon op man hypocrietje. 🤦

Eerst de Afrikaanse CL winnen met Wydad Casablanca. Met prachtig voetbal. En nu in de halve finale van het WK staan. We hebben strijdlust, passie, energie dat niet opraakt maar met deze coach hebben we ook goud in handen.

Ik ben zo blij voor de atlas leeuwen. Ik heb veel Marokkaanse vrienden en houdt van ze. Ik voel me dan ook verbonden met de Marokkaanse cultuur. Maar ik moet wel eerlijk zeggen dat ik verwacht dat Frankrijk ze helaas eruit knikkerd. Maar toch wat een prestatie. Gefeliciteerd

10 december 2022 om 20:52

Ik denk dat Engeland toch gaat winnen en dan all the way gaat die zijn dit WK geloof ik statisch superieur!?!?

10 december 2022 om 22:48

Wablief? Nee Frankrijk is oppermachtig. Ze speelden de wedstrijd tegen Engeland ook op 60% ofzo.

Niets minder dan indrukwekkend, de Marokkaanse ploeg lijkt discipline en trots te combineren met het aangeboren talent wat eigenlijk altijd al aanwezig was. Verdedigen, meters maken en vooral in de kleine ruimte verrassend eenvoudig een oplossing vinden. Hakimi, Bounou en En-Nesyri kende ik natuurlijk al uit La Liga, maar wist eigenlijk niet dat Saïss, Ounahi en Amrabat zo’n hoog niveau konden halen. Prachtig om te zien dat er zoveel trots en emotie naar boven komt in Nederland en België bij landgenoten met Marokkaanse roots. Hopelijk slaat dat om in positieve emotie in plaats van agressie, zeker in de grote steden (al is dat natuurlijk net als bij andere sportsuccessen een kleine minderheid die het verpest voor de rest).

10 december 2022 om 20:39

Bedankt voor je mooie reactie Guaporta. Ik als Marokkaan kan bijna niet geloven hoe ze dit flikken. Wat een geweldige spelers, WK en team.

10 december 2022 om 20:47

Gedisciplineerd verdedigen, dat lijkt me de sleutelterm. Andere landen dwingen om door een muur te voetballen en met ontzettend veel doorzettingsvermogen wedstrijden uit te spelen. Je ziet ook dat matige spelers, bijvoorbeeld die jongen die vandaag rood kreeg, zich optrekken aan sterkhouders aan de rest. En zo’n jongen als Ounahi lijkt zich op te trekken aan het niveau van Ziyech en Hakimi. We kennen Marokkaanse voetballers eigenlijk vooral als frivool, dus om te zien dat ze winnen op basis van discipline, trots en vechtlust is echt geweldig om te zien. Geniet van jullie overwinning!

10 december 2022 om 20:47

Respect Guaporta. Niet alleen Barca expert/kenner, maar liefhebber van t spel. Respect patron.

10 december 2022 om 20:51

Joh, ik reageer alleen op wat ik zie. Maar denk dat je het succes van Marokko vooral moet zien als progressie van een ploeg als algemeen, niet om te kijken of het attractief voetbal is. Discipline en verdedigen was eerder een probleem, maar daar blinken ze nu juist in uit. En dat is geweldig om te zien, zeker als je ziet hoeveel het losmaakt in het land. Nu Nederland is uitgeschakeld zou het leuk zijn als we met z’n allen konden juichen voor Marokko.

10 december 2022 om 22:32

Dank! ✊🏽🇲🇦❤️

10 december 2022 om 23:14

🇳🇱❤️🇲🇦

11 december 2022 om 06:52

Die Amrabat, verguisd bij Feyenoord, carrière leek een klap te hebben gehad en dan zó spelen zoals hij nu doet. Het is echt indrukwekkend wat dit team laat zien waar ik Amrabat toch wel als de motor van het team zie.

11 december 2022 om 13:11

Indd, werd helemaal verkeerd gebruikt bij Feyenoord door Gio, Amrabat heeft vaker rechtsback gestaan dan op 6 zijn echte positie. De potentie droop er toen al van af, helaas verkeerd gebruikt. Idem bij Tapia, ook vaak in de verdediging gezet terwijl het een verd. Middenvelder is.

De halve finales worden as dinsdag en woensdag gespeeld. As za is de troostfinale (nrs 3 en 4 die het opnemen tegen elkaar)

Vind de Marrokkaanse elftel wel heel sympathiek overkomen . Ik gun het ze wel! Als de (nep)supporters zich maar gedragen hier in NL

Enorm knap van Marokko en geweldig om te zien. Marokkanen in Nederland: geniet met volle teugen van deze mijlpaal! Hopelijk pakken jullie die Argentijnen in de finale.

Ik denk dat dit vooral een mooie statement is naar al de mensen die hier riepen dat de Afrikaanse ploegen niks toevoegen en dat Europa superieur is aan de andere continenten.

Ik heb het eerder geroepen: dit WK is geslaagd, Marokko heeft niks te verliezen en alles te winnen. Wie weet wat er dan nog mogelijk is. Ik vrees vooral voor de vermoeidheid. Maar die verhalen van maatje te groot kunnen weer allemaal de prullenbak in. Of blijven jullie dit roepen tot je een keer gelijk hebt? Vandaag is weer gebleken dat elke wedstrijd op zichzelf staat. Zondag zullen we zien wie dit WK heeft gewonnen.

10 december 2022 om 21:19

Zou het iets genuanceerder willen formuleren. Het is een mooi statement naar al de mensen die hier riepen dat Afrikaanse ploegen op gebied van tactische discipline en coaching het lastig zouden hebben tegen Europese ploegen. Want dat is precies waar Marokko hun wedstrijden op heeft gewonnen. Maar ben het verder met je eens hoor, hopelijk kunnen spelers als Amrabat, Ziyech en Ounahi genoeg herstellen voor de volgende wedstrijd!

Het is niet zo dat mensen dit team nog jaren gaan herinneren vanwege het goede spel, ik kan ook niet naar die wedstrijden kijken als liefhebber. En dan nog die arme hulpverleners die die het te verduren krijgen, waar wij in Covid tijd extra veel respect voor moesten hebben. Maar ja, respect blijkbaar alleen een westers ding

10 december 2022 om 21:11

Haha, wat een zure reactie kerel. Is dit omdat Nederland eruit ligt? Geen actieve herinnering, zou ik dan ook roepen inderdaad.

10 december 2022 om 21:13

Inderdaad. Heel westers. Ff monumenten in Rome slopen. De klassieker wordt al jaren zonder publiek gespeeld. Komt door mocros zeker he. 8 van de 10 Europese uitwedstrijden zijn ongeregeldheden met ajax. Ik ga zelf ook zo veel mogelijk dus k kan het weten.

10 december 2022 om 21:19

Ja idd, zoals je westerse waarden aan andere landen opdringen (jezelf superieur achtend). Echt respectvol inderdaad.

Heerlijk! Wat een coach, strijd, discipline, tactiek heerlijk! Deze coach heeft er een team van gesmeden, allemaal strijders die voor elke meter vechten en de tegenstander het moeilijk maakt. Gelukkig zijn wij outsiders en moet het spel van andere komen en niet van ons, des te evrder wij komen des te mooier, maar halve finale vind ik al prachtig! ❤️🇲🇦❤️

Dit is niet normaal man! Wat een prestatie! Bizar en ongekend! Wat een warriors ook. Kijk even die reeks, Kroatie en Belgie in de groep, daarna Spanje dan denk je wow ok en nu freaking Portugal eruit knikkeren. BIZAR! En nog gekker geen tegen goals gehad, besef dat even! Nja 1 tegen Canada, een eigen goal notabene. Wat een Ongekende Prestatie! 👏💪🇲🇦

De beste poule was dus de poule van Marokko, België, Kroatië en Canada.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren