Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Regisseur mist prachttreffer Sadio Mané in duel met twee rode kaarten

Laatste update:

Senegal is kwartfinalist op de Afrika Cup. Dinsdag werd in de achtste finale afgerekend met Kaapverdië (2-0), dat de wedstrijd eindigde met negen spelers vanwege twee rode kaarten. Voorafgaand aan de wedstrijd werd door beide landen stilgestaan bij de tragische gebeurtenis rondom het duel tussen Kameroen en de Comoren van maandag. Bij een stadionbestorming vielen 8 doden en 50 gewonden.

Al na twintig minuten spelen sloeg de vlam in de pan bij het treffen tussen Senegal en Kaapverdië. Patrick Andrade moest namelijk met een directe rode kaart vertrekken na een harde charge op Pape Gueye. Na bijna een uur spelen moest Kaapverdië, met basisplaatsen voor de in Rotterdam geboren Jeffry Fortes, Garry Rodrigues en Jamiro Monteiro, zelfs verder met slechts negen spelers. Doelman Vózinha moest inrukken na een keiharde botsing met Sadio Mané. De sluitpost maakte een aangeslagen indruk tijdens zijn aftocht.

Nadien trok Senegal de wedstrijd naar zich toe. Mané kreeg de bal na ruim een uur in bezit vanuit een hoekschop en de sterspeler van Liverpool schoot knap raak met een bekeken bal in de rechterbovenhoek, via de onderkant van de lat. Er was even twijfel of de bal over de doellijn was geweest, ook omdat de bal snel werd weggeschoten door een speler van Kaapverdië. De VAR oordeelde echter dat het doelpunt van Senegal geldig was, wat ook duidelijk te zien was op de beelden. Opmerkelijk genoeg bracht de regisseur de treffer van Mané niet in beeld, maar in de herhalingen was het hoogstandje wel goed zichtbaar. De maker van het openingsdoelpunt was overigens niet ongeschonden uit de clash met Vózinha gekomen en werd in de slotfase dan ook uit voorzorg naar de kant gehaald.

In de derde minuut van de blessuretijd maakte de trefzekere invaller Bamba Dieng aan alle spanning een einde: 2-0. Senegal mag zich nu opmaken voor een duel in de kwartfinale van de Afrika Cup. Zondag treft het elftal van bondscoach Aliou Cissé, een van de favorieten voor de eindzege op het toernooi, de winnaar van de ontmoeting tussen Mali en Guinee van woensdagavond.

Zie jij Senegal de Afrika Cup winnen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Vamos Cabo Verde hebben 100% mijn respect en van vele andere in de voetbalwereld werden heel erg benadeeld door de scheids maar bleven strijden ik moest het nog maar zien met 11 tegen 11 , in ieder geval mijn volledige respect naar Cabo Verde , Senegal won de wedstrijd maar Kaapverdie won vele harten 🇲🇦🇨🇻❤

Wat een bizarre wedstrijd is dit dan. Kaapverdië wordt hier echt keihard genaaid. Twee rode kaarten compleet onterecht die Senegal de overwinning geeft. Overigens wel mooi ingeschoten door Mané. Daarnaast floot de scheidsrechter echt elke beslissing in het nadeel van Kaapverdië. Het was echt sneu om te zien. Je zou bijna denken aan corruptie maar laten we van het goede uitgaan. Heel veel respect voor Kaapverdië, ze hebben de hele wedstrijd gestreden. Ik had het compleet begrepen als zij gewoon van het veld waren gestapt. Senegal zet het slechte spel van de groepsfase trouwens door. Ik hoop dat ze er snel uitvliegen.

25 januari 2022 om 19:58

Na die wedstrijd van Tunesië kan ik de scheidsrechters op dit toernooi niet serieus nemen. Wat een beschamende vertoning.

25 januari 2022 om 21:45

Je hoeft daar niet meer van het goede uit te gaan. Pure corruptie daar. Worden lekker zakken geld uitgegeven, en niemand die er wat aan doet. Wat moet je je verdchrikkelijk bestolen voelen als kaapverdie zijnde.

Ben trots op m'n roots! We hebben gestreden als de blauwe haaien die we zijn.. jammer genoeg verpest de scheidsrechter al vroeg wedstrijd!

Ben zelf cabo...en ik erger me al heel het toernooi aan het spel van cabo geen tactiek techniek niks geen plan nikssss...het zogenaamde verdedigende tactiek helemaal niks...zodra ze aanvallend MOESTEN spelen zag je dat ze wel konden voetballen. Voor de rest verdiend eruit!

Cabo gestreden, maar ze hebben zichzelf uit de toernooi geschopt. Stomme rode kaarten die onnodig waren.

Ik blijf het vreemd vinden dat het ongeluk van vandaag met 8 doden zo weinig aandacht krijgt,toen eriksen een hartaanval kreeg stond de wereld stil..

25 januari 2022 om 22:12

Helaas denken sommige mensen ah joh het is maar Afrika.

25 januari 2022 om 23:40

Insinuaties die nergens op slaan.

25 januari 2022 om 22:18

Op zich mee eens. We hebben er hier aandacht aan besteed, maar betrekkelijk weinig. Slechts één artikel, volgens mij. Van Eriksen hadden we er dagelijks een aantal.

Dat gezegd hebbende weet ik niet of "de wereld stil stond". Dat is natuurlijk ook ons referentiekader. Ik volg een paar (niet veel) newsoutlets uit Afrika en daar was destijds, logischerwijs, ook niet heel veel aandacht voor Eriksen.

Hoe verder het van je af staat...

Het gelul van "het is maar Afrika" mag overigens wel de kast in.

Hey give the give the, hey give the cup today to them, give the cup to Senegal today. Maar serieus deze wedstrijd was echt belachelijk, zo gaat de charme van het toernooi wel verloren wanneer de kleine landen zo opzichtig worden benadeeld. Valt sowieso op dat er veel overtredingen ontstaan uit pech of onkunde en dat er snel rood word getrokken daarvoor. Raar overigens dat Mane doorspeelde na de botsing, met een blessure aan het hoofd hoor je toch gewoon gewisseld te worden?

25 januari 2022 om 21:29

Het is een bizar toernooi, dat is zeker. Ik vond in dit geval dat beide rode kaarten gewoon gegeven konden worden. Is bij vlagen allemaal veel te wild

Corrupt toernooi, dat is wel duidelijk. De grote landen worden tot nu toe stelselmatig bevoordeeld. Past ook wel beetje binnen het kader van het toernooi, veel leuke spelers maar organisatorisch amateuristisch ten top. Die rode kaarten waren bizar en de VAR is ook vrij nutteloos tijdens de Afrika Cup.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren